'Helft Nederlanders wil aftreden Remkes'

Icoon politiek binnenland nieuwsUit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders vindt dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken moet aftreden. De minister die vanaf tweede kerstdag op 200 kilometer van het rampgebied zit kwam onder vuur te liggen omdat hij het rampgebied nog steeds niet had bezocht.

Uit het onderzoek van de Hond blijkt dat 80 procent van de ondervraagden vond dat hij die stap zelf had moeten nemen. Nu heeft Remkes bekend laten maken dat hij vandaag het rampgebied gaat bezoeken om zijn steun te betuigen. 37 procent van de ondervraagden zegt daarop: 'Beter laat dan nooit. En 34 procent denk dat het bezoek 'gezien de commotie geen zin meer heeft.' 56 procent van de ondervraagden vindt dat een minister nooit vakantie heeft en altijd beschikbaar moet zijn. 63 procent vindt dat hij niet zo moe kan zijn van zijn werk dat hij tijdens zijn vakantie absoluut niet bereikbaar wil zijn. 'De minister dacht dat hij weinig kon betekenen in het rampgebied', vindt 41 procent. 24 procent denkt dat Remkes zich het lot van de slachtoffers en familieleden niet zo aantrok.

Andere ministers lieten weten dat er al overleg met minister Remkes was geweest. De minister zou meteen na de ramp hebben overlegd of hij iets zou kunnen doen. Na het overleg bleek dat hij de hulpverleners waarschijnlijk alleen maar in de weg zou lopen. Maandag was er al over gesproken een bezoek te brengen aan het Thaise Phuket, deze moest op woensdag gaan plaatsvinden werd toen besloten. 'Het bezoek was niet georganiseerd om de kritiek aan de minister te weerleggen, aldus de woordvoerder van Remkes Frank van Beers.

-
Dit bericht is herschreven en gesubmit door Remzz, waarvoor dank!