FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 januari 2005

Ruim 112 miljoen euro op giro 555 gestort

Op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is op dit moment 112.144.000 euro gestort. Deze stand werd zojuist bekendgemaakt in de gezamenlijke uitzending van de Nationale Actie voor Azië op Nederland 2, RTL4 en SBS6. De tv-uitzending is de grootste inzamelingsactie ooit in Nederland.

De tv-actie begon vanavond om 18.30 met RTL Boulevard. Later volgde een gezamenlijke uitzending gepresenteerd door Robert ten Brink, Martijn Krabbé en Paul de Leeuw, gevolgd door Hart van Nederland en de TV Show van Ivo Niehe.

Voordat de tv-actie begon was al bijna 70 miljoen euro binnengekomen op giro 555. Eerder op de dag bracht de actie op Radio 555 al ruim vijf miljoen euro op. Radio 555 was een speciale samenwerking van 3FM en zes commerciële radiozenders die de hele dag duurde.

Premier Balkenende zei tijdens de tv-uitzending trots te zijn op Nederland. "Ik ben zo trots op wat er allemaal in Nederland gebeurt. Kinderen die statiegeldflessen ophalen, bedrijven die geld storten." De premier, die zelf aan de telefoon zat om bijdragen uit het land op te nemen, vertelde presentator Robert ten Brink persoonlijk diep geraakt te zijn door de ramp.


Paul de Leeuw bij het telefoonteam van BN'ers

National Geographic 'redt' eilandbewoners

Een havenbeambte wiens favoriete tv-kanaal National Geographic is, redde dankzij een documentairereeks over verwoestende natuurrampen het leven van vijftienhonderd eilandbewoners. Abdul Razzak had op de ochtend van 26 december dienst in de observatietoren van de haven van zijn eiland, toen alles begon te schudden. Razzak besefte meteen dat er mogelijk een tsunami op komst was, en wist samen met twee collega's de bewoners van vijf laaggelegen dorpen te waarschuwen voor het naderend onheil.

Razzak woont op het eiland Teressa, dat onderdeel uitmaakt van de Nicobaren. Deze Indiase eilandengroep, op korte afstand van het epicentrum van de zeebeving, werd zwaar getroffen door de vloedgolven. Op Teressa vielen echter slechts drie doden: twee vrouwen en een baby. De vijf laaggelegen dorpen op het eiland werden allen volledig verwoest.

"Ineens stond de observatietoren te schudden. Twee collega's en ik sprongen uit bed en renden naar beneden", vertelt Razzak. "Toen herinnerde ik me ineens wat ik vorig jaar iedere vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur op National Geographic had gezien. Ik droeg mijn collega's op mijn motor te nemen en naar alle dorpen op het eiland te rijden en mensen op te roepen onmiddellijk te evacueren."

Razzak rende zelf naar verschillende dorpen, en schreeuwde de bewoners letterlijk de hoger gelegen gedeelten van het eiland op. Kort nadat hij en zijn collega's alarm sloegen trof de eerste golf Teressa. Tien minuten later volgde een tweede, en weer iets later de derde en meest verwoestende vloedgolf. De gealarmeerde bewoners zaten toen veilig op een heuvel.

Amsterdam wil lastpakken van de straat

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Amsterdam wil straat- of pleinverboden gaan opleggen aan personen die de openbare orde verstoren. Dat is donderdag bekend gemaakt door de driehoek van gemeente, politie en justitie. Volgens de gemeente is de maatregel uniek in Nederland. "Een straatverbod wordt normaliter door de rechter opgelegd. Nu kan de burgemeester dat dus doen", stelt een woordvoerster.

De politie moet gaan bepalen in welk gebied en voor wie de maatregel dient te gelden, en geeft dat door aan de burgemeester die vervolgens het verbod kan opleggen. De relschopper met het straatverbod mag daarna zeven dagen niet in het desbetreffende gebied komen. Indien daar niet aan wordt gehouden kan het verbod met een week worden verlengd. Volgens de gemeente is een straatverbod een zwaar middel. "Het verbod moet volgens de driehoek alleen worden opgelegd als er geen strafrechtelijke alternatieven zijn."

De maatregel volgt op ongeregeldheden in de hoofdstedelijke Diamantbuurt, waar jongeren een echtpaar wegintimideerden. Tot dusver kon overlast enkel via de Gemeentewet worden aangepakt. Als problemen langer aanhouden zal worden bekeken of de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet worden aangepast.

Lonsdale Leo ontslagen na handweigering

Icoon Binnenlands nieuws In Venray is een Lonsdale-jongere ontslagen, naar aanleiding van het televisieprogramma Premtime. De jongen zou zich racistisch hebben uitgelaten, omdat hij de allochtone presentator Prem Radhakishun weigerde een hand te geven.

De jongeman was een uitzendkracht voor het bedrijf Flextronics Logistics in Venray. Zijn voormalig werkgever wil geen commentaar op de zaak geven. Juridisch gezien maakt de jongen weinig kans om het besluit aan te vechten.

De uitzending van Premtime was bedoeld om een kijkje te nemen in Venray. De plaats staat bekend om de grote spanningen tussen allochtonen en autochtonen. In november raakte een grote groep met elkaar slaags. Eerder werd al een aanslag op een moskee verijdeld.
_
Het bewuste fragment.

[update] Darts: Uitslagen Lakeside (06/01)

Raymond van Barneveld heeft heel simpel de laatste vier van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 bereikt. Hij gaf zijn tegenstander, vriend en landgenoot Vincent van der Voort geen enkele kans en won met vijf sets tegen nul. "Barney" gaf zijn zege extra glans door in de laatste leg 170, de hoogst mogelijke finish, uit te gooien.

Van der Voort, als achtste geplaatst, stond voor het eerst in de kwartfinale in Frimley Green, nadat hij in de eerste ronde titelverdediger Andy Fordham en in de tweede ronde Tony Eccles versloeg. Van Barneveld won het toernooi al drie keer en heeft dit jaar nog geen set verloren.

Update 22:14
Van Barneveld kan zijn borst natmaken voor de halve finale zaterdag. Hij moet namelijk aantreden tegen de Brit Darryl Fitton, die een zeer goede partij afleverde en weinig problemen had met de Schot Robert Thornton. Fitton won, net als Van Barneveld, met 5-0.

Man rijdt drinkmaatje dood met shovel

Een 32-jarige man heeft afgelopen nacht een dodelijk ongeluk met een shovel veroorzaakt. De Heerlenaar overreed een 53-jarige Duitser, met wie hij kort daarvoor in een kantine wat had gedronken.

De verdachte was met twee Duitse mannen in de kantine van een camping in het Limburgse Schinveld geweest. Toen ze buiten kwamen zagen ze de shovel staan en besloten daarmee een ritje te maken. De Heerlenaar ging achter het stuur zitten en de twee Duitsers kropen in de laadbak. Tijdens de rit viel één van de Duitsers echter uit de bak, waarna hij onder een wiel van de shovel terecht kwam. Hij was op slag dood. De Nederlander is aangehouden.

2004: Recordaantal wethouders weg

De Amsterdammer Oudkerk, de Rotterdamse De Faria en de Maastrichtenaar Keijmis hebben iets gemeen. De drie behoren tot een select gezelschap van 145 wethouders die in het afgelopen jaar noodgedwongen of vrijwillig dienden op te stappen. Het aantal van 145 is een historisch record. Nooit eerder leverde een jaar zoveel afgetreden wethouders op.

Eén van de eerste wethouders die in 2004 moest aftreden, de Amsterdamse PvdA'er Rob Oudkerk, zorgde volgens het onderzoek van ambtenarenblad Binnenlands Bestuur voor de meest geruchtmakende affaire van 2004. Oudkerk gaf de pijp aan Maarten na vrijmoedige bekentenissen over cokegebruik en tippelzonebezoek. CDA'ers waren echter het meest de pineut, met 38 ex-wethouders. 87 van de 483 Nederlandse gemeenten hadden in 2004 te maken met het vertrek van een of meer wethouders. Wat dit alles aan wachtgeld kost is niet bekend gemaakt.

Rob Oudkerk
Rob Oudkerk was één van de 145

'Sterke groei extreem rechts in Duitsland'

Nyrem en pegakemi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland neemt de aanhand onder extreem rechts steeds meer toe. Dat stellen een aantal Duitse veiligheidsexperts. Volgens de deskundigen nam het aantal neonazi's in 2004 met 800 toe tot 3.800. Twee jaar geleden waren dit er nog 2.600.

Met name in het oosten van het land en rond Berlijn neemt de aanhang snel toe. Opvallend is het aantal rechtsextremisten dat bereid is geweld toe te passen. Dit zijn er 10.000, waaronder een sterk toenemend aantal jongeren. Ook signaleren de experts een ontwikkeling van vermening tussen neonazi's en rechtse skinheads.

Het aantal 'Kameradschaften' van neonazi's is met 160 ongeveer gelijk gebleven. Desondanks neemt hun aantrekkingskracht toe. Volgens één van de experts heeft deze groep een 'vrijetijdskarakter met rechtsextreme toets'.

Aantal asielzoekers in 2004 historisch laag

neegij en JosephRoosenbaum hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het aantal mensen dat vorig jaar asiel aanvroeg in Nederland was historisch laag. In totaal werden 9872 asielzoekers geregistreerd. Dat is een daling van bijna dertig procent ten opzichte van 2003. Toen vroegen 13.402 mensen asiel aan.

De meeste asielzoekers kwamen in 2004 uit Irak (1041), Somalië (793) en Afghanistan (688). Ongeveer veertig procent van de verzoeken is vorig jaar tijdens de eerste, snelle procedure door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) afgewezen. Deze zogeheten 48-uursprocedure die vier tot zes werkdagen duurt vindt plaats in het aanmeldcentrum.

Ajax verhuurt Vermaelen aan RKC

Thomas Vermaelen zal in de tweede seizoenshelft uitkomen voor RKC Waalwijk. De Belgische verdediger wordt door Ajax aan de Waalwijkers verhuurd.

Vermaelen leek in de voorbereiding op dit seizoen klaar te zijn om door te breken in het eerste elftal van Ajax. Een mindere vorm en het goede spel van Julien Escudé hielden de 19-jarige Belg echter buiten de ploeg. Ajax verhuurt hem nu aan de ploeg van de andere Koeman, Erwin. De Amsterdammers hopen dat Vermaelen bij RKC veel zal spelen en zo ervaring op kan doen.

V. Barneveld verslaat V/d Voort

Raymond van Barneveld heeft heel simpel de laatste vier van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 bereikt. Hij gaf zijn tegenstander, vriend en landgenoot Vincent van der Voort geen enkele kans en won met vijf sets tegen nul. "Barney" gaf zijn zege extra glans door in de laatste leg 170, de hoogst mogelijke finish, uit te gooien.

Van der Voort, als achtste geplaatst, stond voor het eerst in de kwartfinale in Frimley Green, nadat hij in de eerste ronde titelverdediger Andy Fordham en in de tweede ronde Tony Eccles versloeg. Van Barneveld won het toernooi al drie keer en heeft dit jaar nog geen set verloren.

Straks treedt Darryl Fitton (5) nog aan tegen de grote verrassing van het toernooi, de Schot Robert Thornton. De winnaar hiervan zal in de halve finale aantreden tegen Van Barneveld.

Kip legt ei van 169 gram zwaar

Boer Christoph Athmann uit de Duitse deelstaat Niedersachsen heeft in zijn ren het vermoedelijk zwaarste kippenei tot nu toe gevonden. Het ei heeft een omtrek van 18 centimeter en weegt 169 gram.

Het huidige officiële record staat op naam van een kip uit een Wit-Russische legboerderij. Het dier produceerde een ei van 160 gram zwaar. Boer Athmann wil zijn ei echter voordragen bij het Guinnes Book of Records als nieuwe recordhouder.

Een normaal kippenei weegt overigens tussen de vijftig en zeventig gram.

Klussen met Half-Life 2

Ben je uitgekeken op Half-Life 2? Geen nood, want je kunt nu al je absurde en gewelddadige fantasieën botvieren met behulp van 'Garry's mod', welke je in staat stelt om te rotzooien met de gamephysics en de game-objecten. De features van de mod op een rijtje:
"[...]
- Ragdoll Poser (First for a mod ever?)
- Hacked in Depth of Field
- Rope objects and people together
- Weld objects and people together
- Add motorized wheels and control their speed
- Add gas cannisters and switch them on and off
- Place a camera and watch it on your HUD
- Shoot 100's of props out of your RPG
- Attach manhacks and scanners to objects and corpses
[...]"


Enkele voorbeelden die op de site staan en die té leuk zijn om achterwege te laten:

voertuigjes maken

spelen met de blur en een raketwagen maken
babies werpen naar vastgebonden vijanden en zieke bevallingsfantasieën

Op diverse internetfora zijn sommigen ook al enthousiast aan het modden geslagen:

Post je resultaten gerust hieronder.

Werkstraf geëist voor bewerken pornofoto

cygnusx had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen L. de V. uit Wageningen. De 26-jarige man maakte zich volgens de Officier van Justitie eind 2003 schuldig aan laster door het manipuleren van een naaktfoto. Ook zou de man kinderporno in het bezit hebben gehad.

De V. had een pasfoto van een 17-jarig meisje op een pornofoto geplaatst en deze bewerkte foto op een datingsite gezet. Op de site vermeldde de man de naam en het e-mailadres van het meisje dat daarna geregeld gemaild werd door mannen die een afspraak met haar wilden maken. De verdachte gaf aan uit wraak gehandeld te hebben omdat het meisje geroddeld had over zijn relatie.

Burgemeester Wageningen tegen legitimatie plicht

LeisureSuitLarry had ons via de nieuws-submit te melden:

Burgemeester Pechtold van Wageningen heeft in zijn nieuwjaarstoespraak de nieuwe legitimatieplicht afgekraakt. Volgens de burgervader is de verplichting voor iedereen van 14 jaar en ouder om een legitimatiebewijs bij zich te hebben een 'absurde schijnveiligheid'. Pechtold riep bovendien zijn collega-burgemeesters op om niet mee te werken aan de nieuwe wet.

De D66-politicus biedt wel een alternatief om te zorgen voor meer veiligheid. "Onderwijs, opvoeding en inburgering, stop daar het geld maar in!" Daarnaast is Pechtold van mening dat de media zichzelf eens goed moeten bekijken. "Onderzoeksjournalistiek en inhoudelijke verdieping hebben plaatsgemaakt voor rellerigheid en veel, veel columnisten en zelfbenoemde deskundigen", zo geeft hij aan.

[upd] Stations bundelen krachten in 'Radio 555'

Radio 555'Radio 555' is zojuist van start gegaan via Radio 3FM, Noordzee FM, Radio 10 Gold, Radio 538, Radio Veronica, RTL FM, en Yorin FM. Tot vanavond 22:00 uur is via de zenders van deze stations een gezamenlijk programma te horen vanuit Studio 22 op het Hilversumse Media Park. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Giro 555, waarvan de opbrengst naar de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) voor de getroffen gebieden in Zuid-Oost Azië gaat. Daar werden grote delen van Sri Lanka, Indonesië en Thailand werden tweede kerstdag getroffen door een vloedgolf na een aardbeving in zee.

In de programmering werken diverse (bekende) dj's van de verschillende radiostations samen. Hieronder de precieze tijden:

06:00 - 08:00 uur: Winston Gerschtanowitz (Noordzee FM) en René Verkerk (Radio 10 Gold)
08:00 - 10:00 uur: Rob van Someren (Radio Veronica) en Edwin Evers (Radio 538)
10:00 - 12:00 uur: Claudia de Breij (3FM) en Rob Stenders (Yorin FM)
12:00 - 14:00 uur: Kas van Iersel (Radio Veronica) en Peter Holland (Radio 10 Gold)
14:00 - 16:00 uur: Henk Westbroek (Yorin FM) en Roland Snoeijer (RTL FM)
16:00 - 18:00 uur: Ruud de Wild (Radio 538) en Wouter van der Goes (3FM)
18:00 - 20:00 uur: Edwin Evers (Radio 538) en Robert Jensen (Yorin FM)

De dag zal afgesloten worden met het 'Radio 555 Concert' tussen 19:30 en 22:00 uur vanaf de Dam in Amsterdam met diverse topartiesten als Di-rect, Bløf, Trijntje Oosterhuis, Do, Acda en de Munnik, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Dinand Woesthoff. Dj Tiësto zal het concert afsluiten. Het nieuws komt ieder uur vanuit de 3FM nieuwsstudio en correspondenten van de NOS en RTL doen vanuit Nederland en Azië verslag van de situatie in Azië.

Ook de zenders Sky Radio, Kink FM, BNR Nieuwsradio, Classic FM, Arrow Rock Radio, Arrow 90.7 FM, ID&T Radio en diverse regionale commerciële radiostations doen mee aan de actie. Zij stellen hun reclameblokken beschikbaar aan Radio 555.

De programma's zijn ook te beluisteren via de Kortegolf (SW). Deze kortegolf zender gepositioneerd in Duitsland heeft een dekking voor heel Europa, Noord Afrika en Amerika. Radio 555 is te ontvangen in de 6kHz band.

update 12:57
De uitzending van Radio 555 heeft intussen meer dan een miljoen euro opgebracht. DJ's Kas van Iersel en Peter Holland maakten zojuist bekend dat de teller op 1.016.000 euro staat.

update 19:30
Inmiddels heeft Robert Jensen bekend gemaakt dat er een kleine vier miljoen euro is opgehaald. Inmiddels is ook de televisieuitzending van start gegaan.

----
Kijk mee naar Radio 555 via de webcam
Luisteren naar Radio 555 kan hier.

Met dank aan diverse submitters die ons op de hoogte hielden!

Elvis roept fans op tot donatie voor Azië

Hunkmeister had ons via de nieuws-submit te melden:

Elvis Presley mag dan niet meer leven, maar 'The King' kan altijd nog boodschappen aan de aarde doorgeven. Via Toon Nieuwenhuisen uit Deurne riep hij al zijn fans op geld te doneren voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Nieuwenhuisen geeft aan dat de ogen van zijn Elvisbeeld, dat wel vaker huilt, vanochtend nat werden. "Op dat moment hoorde ik, als medium zijnde, de oproep van Elvis." De man besloot de boodschap meteen te verspreiden. "Elvis heeft miljoenen fans over de hele wereld, dus als zij allemaal geld geven kan de actie slagen. Ik roep dan ook iedereen op uit naam van Elvis een bedrag te storten op giro 555."


"Elvis: 'Geef geld'"

Zoon Mandela gestorven aan aids

macromarkt.nl en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Nelson Mandela, oud-president van Zuid-Afrika, heeft bekend gemaakt dat zijn zoon is overleden aan aids. Makgatho Mandela was de enige zoon van Mandela die nog in leven was. Hij werd 54 jaar oud.

Door bekend te maken dat aids de doodsoorzaak van zijn zoon was, doorbreekt Mandela een groot taboe. De door het HIV-virus verspreide ziekte wordt in Zuid-Afrika nog vaak ontkend of gebagatelliseerd. Mandela heeft opgeroepen de strijd tegen aids met verdubbelde inzet te voeren.

Nintendo handheld koning

Het was al bekend dat de DS zo'n 1.3 miljoen keer verkocht is in de USA, maar dat de GBA in 2004 8 miljoen keer over de toonbank is gegaan hadden we jullie nog niet verteld.

De GBA is hiermee het meest succesvolle videogame apparaat in Amerika over 2004. Ook 2005 zal zeker nog meer verkopen betekenen, er staan voor beide systemen (DS en GBA) resp. 160 en 125 titels gepland.

Enkele aankomende toppers voor de DS zijn natuurlijk Yoshi's Touch & Go, Wario Ware Touch! en Pokémon Dash. De GBA krijgt titels als Fire Emblem: The Sacred Stones, Mario Party Advance en Zelda: The Minish Cap.

Adriaanse wil naar het buitenland

Co Adriaanse heeft gezegd dat hij zijn trainerscarrière graag wil voorzetten in het buitenland.

Eerder werd bekend dat de succestrainer na dit seizoen weggaat bij AZ, en de trainer vertelt op de site van de Alkmaarse club waarom hij niet is ingegaan op de aanbieding om zijn contract te verlengen. "Ik wil nog een keer in het buitenland werken. In Nederland ben ik klaar."

In die beslissing speelden tevens financiële overwegingen een rol. "Of ik wil naar een mooie buitenlandse club, of naar een club die heel veel geld voor me over heeft. Daar ben ik eerlijk over. Ik zit aan het eind van m'n carrière. Een combinatie van die twee is uiteraard het mooiste."

Verder zei Adriaanse dat hij nog geen aanbiedingen heeft gekregen. "Komt er niets interessants, dan betekent dat het eind van mijn loopbaan."

In november 2002 kwam Adriaanse naar Alkmaar en sindsdien gaat het meer dan prima met de club. Vorig seizoen plaatste de club uit de ut zich voor het eerst sinds 1982 voor Europees voetbal en momenteel staat de club zelfs aan kop in de Holland Casino Eredivisie.

Adriaanse denkt zelf dat hij met AZ niets meer kan bereiken. "We gaan aan kop, we spelen het beste voetbal en AZ heeft er een paar internationals bij. We hebben vorig jaar het Fair Play klassement gewonnen en staan daarin nu ook weer bovenaan. In het VI-klassement voor Speler van het Jaar hebben we zeven spelers bij de eerste twintig staan. Ik kan er volgend jaar niet meer uithalen dan dat er nu in zit. Het kan volgend jaar alleen maar minder en als het minder gaat heeft altijd de coach het gedaan. Dat scenario wil ik voorkomen."

Bovendien zei de coach tegenover RTV Noord-Holland dat hij niet zijn fouten uit het verleden wil herhalen. "Ik ben bij Den Haag een jaar te lang doorgegaan en bij PEC Zwolle ook. Ik hoop nu aan het einde van het seizoen met een schouderklopje de poort uit te gaan. Met Europees voetbal, maar het liefste met de schaal."

Amerikanen: Tom Hanks filmster van het jaar

Ali Salami had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Acteur Tom Hanks is gekozen tot filmster van het jaar 2004. Dat is de uitkomst van de Harris-poll, die zoals elk jaar weer door de Amerikaanse krant 'The Wall Street Journal' is gepubliceerd.

De Amerikaanse kiezers verkozen hun landgenoot Hanks voor de nummer één van vorig jaar, Mel Gibson. Die werd deze keer tweede, Julia Roberts bezet de derde plaats. Johnny Depp eindigde niet in de top drie, maar was wel erg populair onder jonge stemmers.

De 48-jarige Hanks speelde de afgelopen twintig jaar in meer dan veertig films, waaronder kaskrakers als 'Saving Private Ryan', 'Forrest Gump' en 'The Green Mile'. In 2004 leende hij onder andere zijn stem voor The Polar Express, speelde hij een hoofdrol in The Terminal en werd bekend dat hij de hoofdrol gaat spelen in de verfilming van het populaire boek De Da Vinci Code.


Tom Hanks

Skispringen: Uitslag Vierschansentoernee

Janne Ahonen heeft met een tweede plaats in Bischofshofen de eindzege in de Vierschansentoernee veilig gesteld. Alleen Martin Höllwarth bleef de Fin voor, waardoor Ahonen tevens niet alle vier de zeges voor zich opeiste.

Nadat Höllwarth in de kwalificatie al van zich had laten spreken, nam hij ook na de eerste omloop weer de leiding. Als gevolg van regen waren de condities in het Oostenrijkse Bischofshofen niet optimaal. Het deerde Höllwarth echter niet, hij kwam als enige tot een afstand van 135 meter. In de tweede ronde zette Daiki Ito vanuit de mist met 143 meter een reuzensprong op het bord. Ahonen en Höllwarth passeerden hem nog met sprongen van respectievelijk 140,5 en 137,5 meter.

Na zeges in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck kon Ahonen niet het kwartet aan overwinningen veroveren. Alleen de Duitser Sven Hannawald lukte dat ooit eerder. De Fin blijft echter oppermachtig. Hij bleef dit seizoen slechts tweemaal zonder hoofdprijs. Het is zijn derde Vierschansentournee titel.


Eindstand Vierschansentoernee 2005
1 Janne Ahonen 1043,3 punten
2 Martin Höllwarth 994,2
3 Thomas Morgenstern 985,5
4 Adam Malysz 985,3
5 Jakub Janda 972,8
6 Roar Ljoekelsoey 969,7

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

IK HÉB GESTORT, TRUT! (Ook 555 moe?)

Geef! Heb jij al gegeven? Al is het maar een euro. Of twee. Mag ook meer. Rook een pakje minder. Eet een keer geen Snickers. Stort nu op Giro 555. Help de mensen daar, help ze! Geef veel! Heb jij al gegeven? Radio 555 steunt Giro 555. Geef 5,55 euro. Of 20 euro en vier cent. DONEER! Vul vandaag nog de machtiging in. HELP DE SLACHTOFFERS! Stort 150 euro, een euro voor elke honderdduizend doden. STORTEN MENSEN! Dan drink je maar een borrel minder. Zeg, wat is jou reden niet te doneren? Lieve, lieve mensen! Waarom geven jullie niet?

IK HÉB AL GESTORT, TRUT! En nu wil ik mijn 4,50 terug en daarvoor ga ik lekker een sixpackje Palm halen

Uitslag Vierschansentoernee

Janne Ahonen heeft met een tweede plaats in Bischofshofen de eindzege in de Vierschansentoernee veilig gesteld. Alleen Martin Höllwarth bleef de Fin voor. Ahonen eiste daarmee echter niet alle vier de zeges op.

Nadat Höllwarth in de kwalificatie al van zich had laten spreken, nam hij ook na de eerste omloop weer de leiding. Als gevolg van regen waren de condities in het Oostenrijkse Bischofshofen niet optimaal. Het deerde Höllwarth niet, hij kwam als enige tot 135 meter. In de tweede ronde zette Daiki Ito vanuit de mist met 143 meter een reuzensprong op het bord. Enkel Ahonen en Höllwarth passeerden hem nog.

Na zeges in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck kon Ahonen niet het Grand Slam veroveren. Alleen de Duitser Sven Hannawald lukte dat ooit eerder. De Fin blijft echter oppermachtig. Hij bleef dit seizoen slechts tweemaal zonder hoofdprijs. Het is voor de derde maal dat hij de tournee op zijn naam schrijft.


Uitslag Bischofshofen
1 Martin Höllwarth (Oos) 277,0 (135,0/137,5)
2 Janne Ahonen (Fin) 271,0 (132,0/140,5)
3 Daiki Ito (Jap) 269,5 (127,0/143,0)
4 Jakub Janda (Tsj) 265,2 (132,0/134,5)
5 Thomas Morgenstern (Oos) 263,9 (130,5/135,0)
6 Roar Ljökelsöy (Noo) 262,7 (130,0/136,5)
7 Adam Malysz (Pol) 262,1 (132,5/134,5)
8 Georg Späth (Dui) 256,3 (128,0/135,5)

Eindstand Vierschansentoernee 2005
1 Janne Ahonen 1043,3 punten
2 Martin Höllwarth 994,2
3 Thomas Morgenstern 985,5
4 Adam Malysz 985,3
5 Jakub Janda 972,8
6 Roar Ljoekelsoey 969,7
7 Daiki Ito 962,7
8 Michael Uhrman 939,0

Jongens doodden man om casinowinst

Ali Salami (herschreven) en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De 16-jarige verdachte van de moord op een 53-jarige inwoner van Kerkwijk heeft bekend de man te hebben gedood. Hij deed dit samen met een 19-jarige vriend, nadat ze hadden gezien dat de man in een casino 3000 euro had gewonnen.

De moord vond plaats in de nacht van 26 op 27 december in Nederhemert. Het slachtoffer werd door een voorbijganger gevonden in zijn auto. Hij was door de jongens vanaf het casino gevolgd, waarna de twee hem doodden en het geld stalen.

De verdachten werden dinsdag in hun woonplaats Oosterhout aangehouden. Of het geld ook terug is gevonden is niet bekend.

Agent zwaargewond na achtervolging A'dam

Icoon Binnenlands nieuws Tijdens een wilde achtervolging over de A1 en dwars door Amsterdam is donderdagmiddag een motoragent zwaargewond geraakt. Tijdens de achtervolging ontstonden levensgevaarlijke situaties omdat de verdachte in zijn auto met hoge snelheid stoplichten en zebrapaden negeerde, en op de snelweg over de vluchtstrook reed. De verdachte is uiteindelijk wel aangehouden.

De achtervolging begon toen agenten in De Pijp een automobilist aanhielden omdat hij tegen het verkeer in reed. Ze probeerden de man aan te houden omdat de gegevens op zijn rijbewijs niet bleken te kloppen. Daarop reed de man echter in op de agenten, die zichzelf maar net in veiligheid konden brengen.

Tijdens een wilde achtervolging door de stad, midden in het spitsuur, raakte niemand gewond. Op de A1 richting Amersfoort ten hoogte van de afslag Muiderberg ging echter een motoragent onderuit door een nog onbekende oorzaak. De man is in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Vlak na de valpartij kon de auto door de politie gestopt worden. Daarbij zijn naast de bestuurder ook de andere inzittenden van de auto, een vrouw en twee tieners, aangehouden.

Williams contracteert Heidfeld

Williams heeft de Duitser Nick Heidfeld gecontracteerd. Net zoals bij Red Bull wordt bij het team echter nog geen keuze gemaakt voor het tweede racezitje.

Het blijft tot eind januari de vraag wie voor Williams in Melbourne naast Mark Webber voor het team gaat rijden. Zowel Antonio Pizzonia als de nu gecontracteerde Nick Heidfeld krijgen in drie tests de kans om zich te bewijzen. Heidfeld heeft in ieder geval voor komend seizoen een contract, waarin voorlopig wordt opengelaten of dit voor testcoureur of racecoureur is.

Heidfeld toonde zich blij met het contract: "Het geeft een goed gevoel om dit contract te hebben. Ik hoop dat ik succes heb en komend seizoen in races wordt ingezet. Mijn focus ligt op de komende tests. Daar zal ik me van mijn beste kant laten zien."

Bill Gates over de opvolger van de Xbox

In een interview met Bill Gates is bekend geworden welke richting Microsoft op wil met de opvolger van de Xbox (onder de codenaam Xenon). Zo zal messaging een belangrijke feature worden. De bedoeling is dat de samenwerking tussen de Xenon en MSN nog groter zal gaan worden. Bill Gates will de grens tussen gamen en communiceren laten verdwijnen.
quote
We didn't do Xbox just to do a video game; we did it to be part of our vision of the digital lifestyle, and with the next generation, we really get to go there.

Bill Gates zegt dat de eerste Xbox de bedoeling heeft om de Microsoft Xbox neer te zetten als een geloofwaardig en goed game-platform. Volgens hem is dat ook zeker gelukt. De afgelopen maanden is de Xbox in de USA beter verkocht dan de PS2 en Microsoft ziet zichzelf als de nr. 2 in de consolewereld , met de PS2 op één vanwege de grote userbase.

Ook heeft hij het over het connecten met je PC, het afspelen van verschillende media en het bezorgen van high-definition graphics. De Xenon wordt een soort van Mediacenter dat gecombineerd kan worden met de PC.

quote
We have this extender concept where the Media Center can project through the Xbox, but that's just the start of what we can do there.

Voorlopig zit er geen Xbox-handheld aan te komen, maar Microsoft kijkt met belangstelling naar de ontwikkelingen van de PSP, DS en allerlei andere game-handhelds. Voorlopig zullen ze zich focussen op games op de mobiele telefoon en de pocketPC. Maar een eigen handheld zit er niet in. Ook vertelt Gates dat Microsoft een klein voordeel heeft in de TV-consoles omdat Sony ook druk bezig is met de PSP.

"Abortus gelijk aan massamoorden Hitler"

Icoon Buitenlands nieuwsIn Duitsland heeft de aartsbisschop van Keulen heel wat stof doen opwaaien, na enkele uitspraken over abortus in een preek tijdens de hoogmis van het Driekoningenfeest. Daarin vergeleek hij de huidige abortuspraktijk met de massamoorden van Hitler en Stalin.

Volgens kardinaal Meisner zijn de abortussen, door hem betiteld als 'verschrikkingen', het resultaat van het arrogant afwijzen van God. "Op de eerste plaats zien we Herodus, die de kinderen van Bethlehem liet doden. Dan onder anderen Hitler en Stalin, die miljoenen mensen lieten vernietigen. En vandaag, in onze tijd, worden ongeboren kinderen bij de miljoenen omgebracht", aldus de kardinaal.

De kardinaal is van mening dat abortus, maar ook euthanasie, een handeling tegen Gods geboden is. "De mens mag zichzelf niet tot God maken", aldus de kardinaal. "Daarom heeft hij niet de beschikking over zijn eigen lichaam en over het leven van anderen."

'Slimme Bom' helpt genezing van kanker

Als het aan de onderzoekers van de Universiteit van Melbourne in Australiё ligt, zijn exploderende capsules een nieuw hulpmiddel in de strijd tegen kanker. Deze zogenoemde 'slimme bommen' kunnen gebruikt worden om geneesmiddelen tegen kankercellen effectiever hun werk te laten doen.

De capsule is zodanig ontwikkeld dat het specifiek op zoek gaat naar kankercellen en pas openbarst na verhitting door een soort van laserstraal. Op deze manier zijn geneesmiddelen effectiever omdat er een grotere concentratie is van het medicijn bij de cellen die de ziekte bevatten en minder bij de omringende gezonde cellen. De bijwerkingen nemen vervolgens ook af omdat er minder gezonde cellen worden beschadigd.

De 'bommen' zijn nog in volle ontwikkeling. Wanneer en of de techniek ook echt in gebruik wordt genomen, moet worden afgewacht. Specialisten en waarnemers zijn inmiddels wel onder de indruk van deze nieuwe techniek.

-
Dit bericht is herschreven en gesubmit door Homie, waarvoor dank!

'Helft Nederlanders wil aftreden Remkes'

Icoon politiek binnenland nieuwsUit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders vindt dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken moet aftreden. De minister die vanaf tweede kerstdag op 200 kilometer van het rampgebied zit kwam onder vuur te liggen omdat hij het rampgebied nog steeds niet had bezocht.

Uit het onderzoek van de Hond blijkt dat 80 procent van de ondervraagden vond dat hij die stap zelf had moeten nemen. Nu heeft Remkes bekend laten maken dat hij vandaag het rampgebied gaat bezoeken om zijn steun te betuigen. 37 procent van de ondervraagden zegt daarop: 'Beter laat dan nooit. En 34 procent denk dat het bezoek 'gezien de commotie geen zin meer heeft.' 56 procent van de ondervraagden vindt dat een minister nooit vakantie heeft en altijd beschikbaar moet zijn. 63 procent vindt dat hij niet zo moe kan zijn van zijn werk dat hij tijdens zijn vakantie absoluut niet bereikbaar wil zijn. 'De minister dacht dat hij weinig kon betekenen in het rampgebied', vindt 41 procent. 24 procent denkt dat Remkes zich het lot van de slachtoffers en familieleden niet zo aantrok.

Andere ministers lieten weten dat er al overleg met minister Remkes was geweest. De minister zou meteen na de ramp hebben overlegd of hij iets zou kunnen doen. Na het overleg bleek dat hij de hulpverleners waarschijnlijk alleen maar in de weg zou lopen. Maandag was er al over gesproken een bezoek te brengen aan het Thaise Phuket, deze moest op woensdag gaan plaatsvinden werd toen besloten. 'Het bezoek was niet georganiseerd om de kritiek aan de minister te weerleggen, aldus de woordvoerder van Remkes Frank van Beers.

-
Dit bericht is herschreven en gesubmit door Remzz, waarvoor dank!

FC Den Bosch test aanvaller

Zeljko Radovic is op proef bij FC Den Bosch. De Oostenrijker van Joegoslavische afkomst zal van 8 tot en met 13 januari met de Brabanders mee op trainingskamp gaan, en daarna wordt er besloten of de dertigjarige Radovic in aanmerking komt voor een contract.

Radovic is afkomstig van het Duitse Arminia Bielefeld, waar zijn contract in oktober werd ontbonden. Eerder speelde Radovic voor First Vienna FC, Grazer AK, Rapid Wien en SV Ried. Bij Bielefeld speelde hij vorig seizoen 22 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Dit seizen speelde hij geen enkele minuut voor de Duitse club.

"Ging Button maar weg.."

BAR testcoureur Anthony Davidson heeft in een interview te kennen gegeven dat hij als een van de weinigen gejuicht zou hebben bij Jenson Button's vertrek naar het Williams F1 team. De 25-jarige coureur zou dan gepromoveerd zijn tot tweede coureur voor het komende seizoen.

De Brit wist Autosport te melden: "Het is niets tegen Jenson, elke competitieve coureur zou de kans gegrepen hebben in zijn situatie."

Davidson zag zijn eigen kansen bij het Williams-BMW team als sneeuw voor de zon verdwijnen toen BAR partner Honda zijn testen bij dat team verbood. Eerder was hij al actief bij Minardi waar hij twee races mocht invallen in 2002. Waarschijnlijk zal hij nog een jaar moeten wachten voor een nieuwe kans.


Helaas geen racestoeltje voor Davidson

Bank of Scotland in zee met Williams

Vandaag is bekend geworden dat de Royal Bank of Scotland Group in zee gaat met het team van Williams.

Hoewel er geen financiële details werden gegeven, heeft het Britse blad Autosport het over ongeveer 22 miljoen pond. Dat is ongeveer 31 miljoen euro. Dit bedrag zou in vijf jaar uitgekeerd moeten worden.

"De Formule 1 is vergeleken met een aantal andere opties. De Formule 1 bracht de beste investering omdat er elke twee weken een publiek naar kijkt dat drie keer groter is dan het publiek van de Superbowl.", aldus Howard Moody, één van de bazen van de bank.

Komeet Machholz zichtbaar

Een maand lang zal de komeet Machholz aan de Nederlandse hemel te zien zijn. De vermoedelijk paar kilometer grote bal stof zal op miljoenen kilometers afstand passeren. Desondanks is de komeet in deze eerste week van januari met het blote oog zichtbaar. Op 7 januari zal hij het helderst zijn. Men vindt Machholz dan in de sterrenhoop de Plejaden, ofwel het Zevengesternte.

De Amerikaan Donald E. Machholz Jr. zag op 27 augustus 2004 de komeet als eerste. Hij nam een zwart vlekje waar. Machholz was aanvankelijk alleen vanaf het zuidelijk halfrond waarneembaar, maar even na kerst kreeg ook het noordelijk halfrond zicht op de komeet. Tot 2006 zal hij met grote telescopen nog te volgen zijn. Daarna zal het 104000 jaren duren aleer de komeet weer in Aardse regionen verkeert. Op 24 januari bereikt Machholz zijn dichtste afstand tot de zon, dan nog altijd een slordige 180 miljoen kilometer.

 Machholz
Machholz op 13 december 2004

Toiletborstel heeft mafste waarschuwingslabel

De waarschuwing "Niet gebruiken voor persoonlijke hygiëne" heeft de prijs gewonnen voor het mallotigste waarschuwingslabel van 2004. Het betreft een deel van de handleiding voor een toiletborstel. De verkiezing wordt elk jaar gehouden in de Amerikaanse staat Michigan, om te laten zien dat de bezorgdheid over het juist gebruiken van producten heeft geleid tot de meest bizarre en overdreven waarschuwingen.

Andere maffe waarschuwingen die hoog eindigden waren "dit product beweegt wanneer het wordt gebruikt", een opschrift op een scooter, en "haal er nooit eten of andere dingen uit als het product bezig is", hetgeen een waarschuwing voor een blender betrof. En dan was er ook nog de geweldige waarschuwing bij het gebruik van een koortsthermometer: "Na rectaal gebruik niet meer oraal gebruiken".

De organisatoren hopen met de verkiezing een einde te maken aan de soms belachelijk lange waarschuwingenlijst op veel producten van tegenwoordig. Ze menen dat veel mensen ze niet volledig meer lezen, waardoor de situatie juist onveiliger wordt. Ook wil men een einde maken aan de vele "onnodige rechtszaken", waarbij bedrijven voor het ontbreken van de gekste dingen voor de rechter worden gesleept. De winnende labels werden overigens gekozen door de luisteraars van een populaire radioshow in de ochtend in Detroit.

Brein kan fluiten als taal herkennen

Icoon Wetenschappelijk nieuwsOnze hersenen kunnen zelfs fluitend spreken. Daar moet je brein eerst wel aan wennen. Dit blijkt uit een studie in Nature. Spaanse herders van het Canarische eiland La Gomera verstaan de kunst in ieder geval: hun brein reageert op het 'taalfluiten' alsof het iemand hoort praten.

De vaardigheid van deze Spaanse fluiters is uit nood geboren. Gewoon praten heeft niet zoveel zin op het hobbelige La Gomera, fluiten blijkt veel efficiënter. In de fluittaal is het Spaans teruggebracht tot twee klinkers en vier medeklinkers, elk met een specifieke toonhoogte en melodie. Training is vereist, een ongeoefend oor hoort slechts een mengelmoes van geluid.

Verantwoordelijk voor het ontleden van de fluittaal bij de herders is hetzelfde stukje brein waarmee ook gewone spraak ontcijferd wordt. Uit hersenscans blijkt echter dat ditzelfde spraakgebied bij 'gewone' mensen - die de fluittaal niet machtig zijn - zich afzijdig houdt bij het horen van de fluittaal. Bij hen komen andere akoestische kernen in het brein in actie, die normaal op allerhande geluid reageren.

18 Gewonden door tramongeluk Amsterdam

In Amsterdam is vanmorgen een tram achterop een stilstaande tram geklapt. Achttien mensen, onder wie de bestuurder van de rijdende tram, raakten gewond door het ongeluk, dat plaatsvond op het Rokin, ter hoogte van de tramhalte Muntplein. Negen gewonden zijn door ambulances naar het ziekenhuis gebracht, twee mensen hebben zware verwondingen opgelopen, maar verkeren buiten levensgevaar.

Ook de trams, van de lijnen 4 en 16, hebben schade opgelopen en moesten beide worden weggesleept. Het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam (GVB) meldde dat de tram die achterop de andere tram botste, flink beschadigd is. Door het gebeuren heeft het bedrijf besloten andere trams in de stad om te leiden. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.

Cruijff en Van Basten in actie voor giro 555

Een groep oud-Ajacieden, verenigd in Lucky Ajax, zet zich in voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Onder anderen Marco van Basten, Johan Cruijff, Ronald Koeman en Simon Tahamata zamelen geld in ten behoeve van giro 555. Aankomende zondag zullen zij een cheque presenteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Amsterdamse club.

Maandag 17 januari zal De Graafschap een benefietwedstrijd spelen tegen het Duitse Borussia Dortmund, de club van Bert van Marwijk. De opbrengst van de wedstrijd op De Vijverberg komt eveneens ten goede aan de slachtoffers van het natuurgeweld in Azië.

Ook Go Ahead Eagles speelt voor het goede doel. De club uit Deventer zal aanstaande zondag in actie komen tegen het zogenoemde Eagles All Star Team. Bij de All Stars is 86-voudig international Marc Overmars de blikvanger, die na Euro 2004 stopte met topvoetbal. Harry Decheiver, Hendrie Krüzen en Michel Boerebach zullen eveneeens in actie komen.

Castlevania DS screens

Konami heeft 2 nieuwe screenshots vrijgegeven van Castlevania voor de Nintendo DS. Castlevania DS speelt zich af in het jaar 2036 en zal verder gaan waar het spel Castlevania: Aria of Sorrow (GBA) is gestopt. Het spel zal de oude gameplay elementen gaan combineren met de nieuwe mogelijkheden van de Nintendo DS.
"[...]
"The game's rich storyline and strong characters coupled with the adoption of the new technology in the Nintendo DS has allowed us to bring the series to a whole new level" says Hans-Joachim Amann, Head of Product Management of Konami of Europe. "By utilising the Nintendo DS' sophisticated capabilities such as the Dual Screen functionality and Touch Screen technology, we are able to bring a fresh new dimension to this title and provide a truly unique gameplay experience for the gamer."
[...]"

Bruyneel: "Niet blij met interview"

Gisteren deed Lance Armstrong sterke uitspraken in een interview bij de NOS. Ploegleider Johan Bruyneel van Discovery Channel is verbaasd door de uitspraken en er zeker niet blij mee.

In een interview met Mart Smeets, dat in november was opgenomen, gaf Armstrong aan niet meer zo nodig de Tour de France te willen rijden en komend seizoen zich op de voorjaarsklassiekers te richten. Daarnaast ga hij aan nu jaar na jaar te kijken wanneer hij stopt en hij zinspeelde op een afscheid aan het einde van 2005.

Voor ploegleider Johan Bruyneel waren de uitspraken een verrassing: "Ik ben niet blij met het interview. Ik weet van niets. Ik bevestig noch ontken dat hij de Tour nooit meer zal rijden. Maar het zou me alleszins verbazen dat Lance stopt eind 2005. De honger is er nog altijd bij hem. En hij heeft een contract voor twee jaar getekend met sponsor Discovery Channel. Dus..."

Voor de nieuwe sponsor Discovery Channel is de publicitaire waarde van Armstrong erg belangrijk. Johan Bruyneel beseft dit, maar zegt ook dat een niet fietsende Armstrong die waarde voor het team heeft.

Assistent-ploegleider Dirk Demol gaf in het commentaar op het interview wel meer duidelijkheid over het wedstrijdschema van Armstrong: "De kans op een nieuwe Tour is fifty-fifty. Maar de beslissing is aan hem. Zeker is dat hij start in de Amstel Gold Race en in Luik-Bastenaken-Luik."

Xbox 2 technologie gepatenteerd?

Er zijn tot nu toe erg weinig details bekend van het interne systeem van een Xbox 2. Er werd wel gespeculeerd de nieuwe console "een enorme computerkracht" zou bevatten, maar echte details waren er niet.

Microsoft heeft echter een aanvraag gedaan voor een patent genaamd: System and method for parallel execution of data generation tasks. Deze technologie zou de console in staat moeten stellen om erg realistische omgevingen te kunnen maken zonder dat de artiest een enorme hoeveelheid textures hoeft te creëren.

Het patent zelf noemt de PC en de Xbox als voorbeelden.


Xbox 2 schema?

Titus bankroet. Toekomst Interplay onzeker

De Franse rechtbank heeft de opdracht gegeven Interplay op te doeken, maar de Amerikaanse tak heeft nog een kleine kans te overleven.

Na een dramatisch financieel 2004 zou het doek moeten vallen voor het softwarehuis dat bekend is om gametitels als Icewind Dale, Baldur's Gate en Descent.

Vandaag werd wel hoofdonderneming Titus Interactive bankroet verklaard. "Titus was niet in staaat nieuwe games te financieren en er was geen hoop op verbetering", verklaarde de rechter aan de Franse krant La Tribune. Titus heeft 33 miljoen euro schuld. Alle 30 werknemers worden ontslagen. Omdat de uitspraak van de rechter alleen in Frankrijk geldt zijn de andere ondernemingen van Interplay en Titus in de rest van de wereld nog even veilig, maar voor hoe lang is niet te zeggen.

Interplay heeft nog wat licenties waarmee zeker geld te verdienen valt zoals Kingpin, Baldur's Gate-Dark Alliance en Fallout. Een andere vraag is wat er gebeurt met de 67% van de aandelen van Interplay die eigendom van Titus was.

RBC versterkt zich met Loran

RBC Roosendaal heeft zich versterkt met Tyrone Loran. De 23-jarige middenvelder tekende een anderhalfjarig contract en verhuist per direct van de Engelse club Tranmere Rovers naar de Roosendaalse club.

De Amsterdammer begon zijn voetballoopbaan bij FC Volendam en vertrok in de zomer van 2002 naar Manchester City. Daarna werd hij eerst verhuurd, en later overgenomen door Tranmere Rovers.

Damien Hertog vertrekt bij RBC Roosendaal. De 30-jarige middenvelder vertrekt transfervrij naar Excelsior. Hertog speelde eerder 99 wedstrijden voor de Rotterdamse club in de periode 1994 tot 1999. Excelsior en Hertog kwamen een contract voor 3,5 jaar overeen.

Van den Brink naar Emmen

Bas van den Brink, de verdediger van FC Utrecht, gaat naar Emmen.

Hij wordt voor de rest van dit lopende seizoen door Emmen van Utrecht gehuurd, en na dit seizoen gaat hij naar Emmen, alwaar hij een contract tot 2007 tekende. Van den Brink was overbodig bij Utrecht. De 22-jarige verdediger werkte eerder een stage af bij RBC Roosendaal, maar die club ging in zee met José Fortes Rodriguez.

Harde aanpak Marokkaanse jeugd R'daal geëist

Icoon Binnenlands nieuwsDe Marokkaanse jeugd in het Brabantse Roosendaal moet keihard worden aangepakt. Dat zeggen enkele vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap. Ze doen de oproep nadat bekend werd dat buurthuizen steeds vaker door jongeren van Marokkaanse komaf worden geterroriseerd.

Woordvoerder Ibrahim Benkhlifa heeft dit in een brandbrief geschreven aan het bestuur van wijkhuis West, dat sinds kerstmis gebukt gaat onder vandalisme en overlast. Hij wil dat gemeente en politie ingrijpen, omdat keer op keer de boel escaleert.

Ook de hulp van de moskee is ingeroepen, omdat deze een maatschappelijke functie uitoefent. Benkhlifa: "Onze imam kan misschien realiseren wat anderen niet lukt. Dat is op zijn minst toch het proberen waard." Daarnaast worden de ouders van de overlastveroorzakende jeugd benaderd.

"Wij moeten in elk geval proberen de ouders van baldadige jeugd te bereiken. Maar we moeten ook goed kijken naar de achtergrond van deze problemen. In Roosendaal wordt het langzamerhand een trend dat jongeren zich ophouden rond buurthuizen. Voorlopig houd ik het op kwajongensstreken, maar wel met de gedachte dat elke streek een diepere oorzaak heeft", zo zegt Benkhlifa.

Voorlopig zal de polite extra surveilleren. Diverse instanties zullen binnenkort met de burgemeester aan tafel gaan.

'Barça volgt Kuijt en Castelen'

Volgens de Catalaanse sportkrant Sport houdt FC Barcelona de verrichtingen van de Feyenoord spelers Dirk Kuijt en Romeo Castelen nauwlettend in de gaten. Kuijt wordt zelfs al genoemd als vervanger van de geblesseerde Larsson.

Kuijt zou één van de 'geheime' namen op het verlanglijstje van Barça zijn omdat hij over dezelfde eigenschappen als Larsson beschikt. "Hij is sterk, kan goed koppen en kan op de rechterflank uit de voeten", schrijft het blad. De Zweed is momenteel aan het revalideren van gescheurde kruisbanden waardoor hij de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Romeo Castelen zou volgens de Catalaanse krant worden gezien als een eventuele toekomstige versterking. Zodoende zou Barça de verrichtingen van de 21-jarige vleugelaanvaller in het oog houden.

Voetbal: Adriaanse na seizoen weg bij AZ

Archaon had ons via de nieuws-submit te melden:

Co Adriaanse heeft besloten per 1 juli 2005 afscheid te nemen van AZ. Bestuur en directie hadden in een gesprek aangegeven de trainer/coach graag voor de Alkmaarse club te behouden, maar Adriaanse ging daar niet op in. AZ betreurt, maar respecteert de beslissing van Co Adriaanse.

AZ bood Adriaanse, die sinds 1 november 2002 trainer is bij AZ, een verlenging van het contract met een jaar, met de optie tot een langere samenwerking. Tot bespreking van een financiële aanbieding is het echter nooit gekomen, omdat Co Adriaanse zelf aangaf reeds besloten te hebben na dit seizoen te stoppen. De 57-jarige trainer twijfelde al eerder openlijk aan zijn 'houdbaarheidsdatum'.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Waarschuwingssysteem voor Indische Oceaan

Op een donorconferentie in het Indonesische Jakarta is besloten een waarschuwingssysteem voor tsunami's te installeren in de Indische Oceaan. De leiders van 26 landen hebben de wens uitgesproken zo goed mogelijk samen te werken tijdens de nasleep van de "ergste ramp sinds mensenheugenis".

VN Secretaris-Generaal Kofi Annan liet tijdens de conferentie weten dat alleen al voor noodhulp één miljard dollar nodig is. Hiermee kunnen dan vijf miljoen slachtoffers van de ramp een half jaar in leven worden gehouden.

Vanuit de hele wereld stromen verder de toezeggingen voor financiële hulp toe. Zo maakte voorzitter José Barroso van de Europese Commissie bekend de EU-bijdrage te verhogen tot 473 miljoen euro. Naar schatting is nu tussen de drie en vier miljard dollar toegezegd. Grote delen van dat bedrag moeten nog wel daadwerkelijk worden overgemaakt.

Australische club wil Arie Haan

Kort na zijn ontslag als bondcoach van China is Arie Haan alweer in beeld bij een nieuwe club als trainer. Het Australische Sydney FC heeft interesse getoond in de diensten van de Nederlander.

De Nederlander, die in november 2004 werd ontslagen als bondscoach van China omdat ze zich onder zijn leiding niet konden plaatsen voor het WK 2006 in Duitsland is nog niet ingegaan op het bod van de Australische club. Sydney FC komt dit seizoen voor het eerst uit in de hoogste afdeling.

Song per direkt weg bij Feyenoord

Chong-Gug Song is niet langer een Feyenoorder nu de transfer naar de Zuid-Koraanse landskampioen Suwon Samsung Bluewings rond is.

Gisteren werd al bekend dat Feyenoord en de Bluewings al een akkoord hadden bereikt. Nu Song ook akkoord is met een contract bij de Zuid Koreanen en de medische keuring met succes heeft doorstaan staat niets meer in de weg voor een transfer.

Song had nog een contract tot medio 2007 bij Feyenoord. Naar verluidt betalen de Koreanen 2,5 miljoen Euro om dat contract af te kopen.

CD: Innercity

Het laatste grote feest voor mij in 2004 was Innercity in de RAI in Amsterdam. Het thema van deze Innercity was Las Vegas, dus ik had heel wat showgirls en casino-achtige dingen verwacht. Viel mij persoonlijk een beetje tegen deze editie van Innercity. Maar zoals gewoonlijk komt er na elke Innercity ook weer een dubbel-CD uit. Zo kreeg ik deze ook in mijn handen. Eens even kijken of deze CD beter is dan het feest zelf...

Laatste seizoen Adriaanse bij AZ

Co Adriaanse heeft besloten per 1 juli 2005 afscheid te nemen van AZ.

Bestuur en directie hebben in een gesprek aangegeven tevreden te zijn over het functioneren van de trainer/coach en de samenwerking na dit seizoen graag te willen continueren.

AZ bood Adriaanse verlenging van het contract met een jaar, met de optie tot een langere samenwerking. Tot bespreking van een financiële aanbieding is het echter nooit gekomen, omdat Co Adriaanse zelf aangaf reeds besloten te hebben na dit seizoen te stoppen, om hem motiverende redenen.

AZ betreurt, maar respecteert de beslissing van Co Adriaanse. Adriaanse (57) is sinds 1 november 2002 trainer bij AZ.

Armstrong vindt 6 maal Tourwinst genoeg

De kans is groot dat Lance Armstrong nooit meer aan de start van de Tour de France verschijnt.

In een uitgebreid televisie-interview met Mart Smeets liet de Amerikaanse wielrenner doorschemeren dat hij het wel welletjes vind. "Ik heb er altijd van gedroomd de Ronde zes keer te winnen. Ik heb mijn doel bereikt."

Hoewel de wielrenner ook toespelingen maakte over een einde van zijn loopbaan, heeft Armstrong nog wel ambities. "Enkele jaren geleden dacht ik bij mezelf: als ik de Ronde zes keer heb gewonnen, stop ik met koersen. Nu wil ik de klassiekers rijden: de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en wie weet zelfs Parijs-Roubaix. Er is nog zoveel te doen. Het werelduurrecord is mooi en misschien doe ik nog een keer het WK."

Meta-informatie over de Nintendo Revolution

Het Amerikaanse gamesblad EGM hield onlangs een interview met de marketingdirecteur van Nintendo of America: Reginald Fils-Aime. 'Reggie', oorspronkelijk bekend geworden tijdens de E³ van 2004 met de uitspraak "it's my job to kick ass and take names", liet onder meer zijn licht schijnen over welke informatie ze prijs gaan geven over de Nintendo Revolution, hun nieuwste console, bij de volgende de Electronic Entertainment Expo (E³), hoe de concurrentieslag in de toekomst gaat verlopen en welke randvoorwaarden daarvoor nodig zijn. Puntsgewijs:

- tot aan de komende E³ zal er niets over de Nintendo Revolution bekend gemaakt worden om de concurrentie niet te veel informatie te geven. Tijdens de E³ zal er een vergelijkbaar programma zijn als bij de E³ van 2004 voor de Nintendo DS was. Dit betekent dat men het apparaat kan zien en dat men spellen kan spelen.

- nu is het nog zo dat een console een kastje met een controller is en volgens Reggie gaat dat in de toekomst veranderen. Daarbij benadrukte Nintendo dat het zich zal focusen op gameplay en het vormen van een hechte gemeenschap.

- men hoopt dat de Revolution een vergelijkbare reactie op zal leveren als de reactie die men heeft gekregen op de Nintendo DS.

- of de revolution online gaat zegt hij niet. Er is een streven naar een gemeenschap en of dat online of offline zal zijn is nog niet duidelijk.

- om de nummer 1-positie te behalen in de consolemarkt zijn volgens Reggie drie dingen nodig:
1. de console moet iets nieuws en innovatiefs brengen;
2. de console moet tegelijkertijd (of natuurlijk eerder) op de markt gebracht worden als de concurrentie dat doet;
3. de contacten met de 3rd party publishers moeten goed zijn, zodat ook zij goede games uitbrengen.

- Mario 128 zal op de GameCube uitkomen en niet op de Revolution.

De man doet zijn werk perfect, want met veel woorden slaagt hij erin om te zeggen wat ze allemaal NIET gaan zeggen, en daarnaast om verder geen enkel detail over de Nintendo Revolution prijs te geven. 's Man talent wordt weerspiegeld in de mening van sommige van zijn klanten. Ter aller vermaak:

FA wil TV-beelden gebruiken

In Engeland was er woensdag na de wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham Hotspurs veel commotie over een goal die geen goal was, maar eigenlijk wel had moeten zijn.

In het duel liet de keeper van Manchester United, Roy Carroll, een flammend schot van Pedro Mendes, een speler van de Spurs, door zijn vingers glippen. Op televisiebeelden was duidelijk te zien dat de bal ruim achter de doellijn was voordat Carroll hem pakte, maar de scheidsrechter en de grensrechters hadden niet door dat de bal achter de doellijn was geweest. De FA heeft nu te kennen gegeven dat ze openstaan om TV-beelden en andere technische te gebruiken om te constateren of de bal nu wél of niet over de lijn is.

Het is daarbij, volgens de FA, vooral van belang of er meteen een seintje naar de scheidsrechter kan worden gestuurd. Hieronder vallen bijvoorbeeld de 'chipbal', zoals de FIFA al eerder voorstelde. De grensrechter in kwestie, Rob Lewis, deed een poging om zich te verdedigen door dit te zeggen: "De speler van Spurs schoot van afstand en ik deed mijn taak om op gelijke hoogte te staan met de laatste verdediger, om te kijken of er sprake was van buitenspel. Toen de bal in het doel belandde stond ik nog op twintig meter van de achterlijn. En vandaar was het onmogelijk te zien of de bal de lijn had gepasseerd."

De coach van Tottenham, Martin Jol, baalde, omdat zijn ploeg nu met 0-0 gelijkspeelde. Hij uitte verder zijn irritatie over het gebrek aan technische hulpmiddelen. "De bal was niet een paar centimeter, maar een hele meter over de lijn. Wat me irriteert is dat we in het jaar 2005 leven en dat we op een tv-monitor binnen twee seconden kunnen zien dat de bal over de lijn is. Iedereen wist het behalve de scheidsrechter.", aldus Jol. Hij wordt hierin gesteund door Arsène Wenger, de coach van Arsenal, en Alex Ferguson, de coach van Manchester United.

Agassi wil vijfde titel winnen in Melbourne

Ook al is Andre Agassi al 35 jaar, de Amerikaan vindt zichzelf niet te oud om een goede kans te maken op zijn vijfde overwinning in het Australian Open te Melbourne. Dat zei de tennisser na een demonstratiewedstrijd tegen de Australiër Scott Draper bij het vrouwentennistoernooi in Gold Coast.

"Ik heb nog steeds honger naar overwinningen", aldus Agassi, die 29 april 35 wordt. "Ik werk harder dan ooit en mijn gretigheid is net zo groot als vroeger. Voor het Australian Open heb ik de intentie om mijn beste tennis te laten zien. Ik ga voor de overwinning."

De Australian Open begint op 17 januari in Melbourne Park. Agassi was daar de sterkste in 1995, 2000, 2001 en 2003. Ook won de Amerikaan de Grandslams van New York in 1994 en 1999, Parijs in 1999 en Wimbledon in 1992.

Bodyguard Schumi dood door tsunami

Michael Schumacher, zo is bekend geworden, heeft bij de tsunami in Zuidoost Azië één van zijn bodyguards verloren.

De bodyguard in kwestie, Burkhard Cramer, was op vakantie in het stadje Phuket, dat zwaar is getroffen door de tsunami. Over zijn twee jonge zoontjes, 5 en 4 jaar oud, is niets bekend, maar er wordt aangenomen dat die ook zijn omgekomen. Eerder gaf Schumacher al tien miljoen dollar, een gebaar dat in Duitsland met veel complimenten werd ontvangen.

"Het aanbreken van het nieuwe jaar is niet zo goed voor ons geweest dit jaar, door de catastrophe in Azie. We leven mee met de slachtoffers in hun verdriet," aldus Schumacher, na zijn donatie.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 8

Uitlsga: een moer

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Derde plaatje (woensdag)

Uitslag

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Vitesse test Noorse middenvelder

Vanaf zaterdag heeft Vitesse de Noorse voetballer Christer George op proef.

De 25-jarige middenvelder staat onder contract bij de Noorse kampioen Rosenborg BK, maar daar komt hij weinig aan spelen toe. In het afgelopen seizoen speelde hij mee in zes competitiewedstrijden, en mocht George vier maal invallen tijdens Champions League wedstrijden.

George speelde eerder voor Strømsgodset IF en de Spaanse tweedeklasser Córdoba CF. In januari 2003 maakte hij twee keer zijn opwachting in de Noorse nationale ploeg tijdens een oefentrip in het Midden-Oosten.

Groningse benefietwedstrijd voor Azië groot succes

De benefietwedstrijd tussen FC Groningen en BV Veendam woensdagavond heeft 150.000 euro opgebracht, dat bedrag gaat in zijn geheel naar gironummer 555. De wedstrijd was het eerste duel in een serie benefietwedstrijdden ten bate van de hulpverlening in Azië.

Voor alle betrokkenen was was de hoge opbrengst een verrassing. De voorzitter van Unicef Nederland, Geert Jansen, nam de cheque in ontvangst. "Ik ben verbouwereerd. Van dit bedrag kunnen we 7500 kinderen vaccineren."

De directeur van FC Groningen, Hans Nijland, had gerekend op zo'n vijfduizend bezoekers. Dat bleken er 'een kleine elfduizend' te zijn, die vijf euro entreegeld betaalden. Behalve de recetteopbrengsten bestaat het uiteindelijke bedrag ook uit geld van de sponsors (zo'n 65 duizend euro) en een donatie van de provincie Groningen van ongeveer vijftienduizend euro. De wedstrijdbal zal donderdag tijdens de actiedag van Radio Noord worden geveild.

Steun voor arme Europese schaatsers

Vanuit Nederland krijgen dertig schaatsers uit tien Europese landen financiële ondersteuning om hun sport professioneler te kunnen beoefenen. Auto-importeur KIA Nederland en detacheringsbedrijf Yacht zijn zogeheten partners in sport geworden om de ontwikkelingslanden in het schaatsen naar een hoger niveau te tillen.

Woensdag onthulde het sportmarketingbedrijf Sport Navigator de bijzondere deal. Directeur Marnix Wieberdink zegt dat elke schaatser individueel een contract asluit voor een jaar. "Wij willen veelbelovende talenten die nauwelijks financiële middelen hebben helpen. Het doel is dat deze schaatsers zich beter kunnen voorbereiden en straks de strijd met de dominante Nederlandse schaatsers serieus kunnen aangaan."

De logo`s van de twee bedrijven zullen aankomend weekend al te zien zijn op de pakken van schaatsers die meedoen aan de Europese kampioenschappen allround in Heerenveen.

De dertig schaatsers komen uit Oostenrijk, Wit-Rusland, Tsjechië, Finland, Duitsland, Zweden, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland. Bekende namen zijn de tot Oostenrijker genaturaliseerde Marnix ten Kortenaar, de Duitse Daniela Anschütz, de Fin Vesa Rosendahl, en de Zweed Sebastian Falk.

"Sommige schaatsers rijden nu nog rond in pakken met gaten. Die krijgen van ons de modernste aerodynamische pakken of schaatsen. Voor anderen bekostigen we weer trainingsstages Als deze talenten de gelegenheid krijgen om eens echt goed te trainen, dan wil ik nog wel eens zien hoelang we het nog hebben over de kleine onbeduidende schaatslanden," aldus Wieberdink.

Bus langer bij de Graafschap

Kort voordat hij met de ploeg naar Turkije vertrok voor een trainingskamp, heeft Dave Bus zijn contract met De Graafschap verlengd tot medio 2008.

Bus kwam in de zomer over van de amateurs van HSC '21 en de 26-jarige verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen in het betaald voetbal. In de eerste competitehelft was Bus een van de weinige lichtpunten bij de club uit Doetinchem.

AZ, FC Groningen, SC Heerenveen en RKC Waalwijk zouden belangstelling hebben getoond, maar ondanks een aflopend contract koos Bus voor een langer verblijf bij de Graafschap. "Ik heb heel bewust deze keuze gemaakt", zei Bus tegen Omroep Gelderland. "Voor mijn gevoel past De Graafschap het beste bij mij."

Rechter legt vrouw kinderverbod op

De 31-jarige Judgette W. uit New York mag van de rechter geen kinderen meer krijgen totdat ze heeft bewezen dat ze voor haar zeven andere kinderen kan zorgen. Raakt de vrouw toch zwanger, dan moet ze de gevangenis in.

De vrouw heeft zeven kinderen, waarover ze geen voogdij meer uitoefent. Na verschillende verwaarlozingsincidenten in de afgelopen vier jaar zijn zes kinderen bij pleeggezinnen geplaatst. Het andere kind leeft bij een tante. Drie van de kinderen, waaronder de jongste, werden verslaafd geboren.

"Omdat elk kind een vader en een moeder verdient, of in ieder geval één van de twee, neemt deze rechtbank wederom de ongebruikelijke maatregel van het verbieden van de biologische moeder om meer kinderen te verwekken, totdat ze haar andere kinderen kan terugkrijgen", aldus de rechter. Dezelfde rechter besloot in maart 2003 dat een andere drugsverslaafde, dakloze moeder geen kinderen meer mocht krijgen totdat ze voor haar andere vier kan zorgen.

---
Met dank aan Scootmobiel voor het melden.

Over enkele jaren ga ik me verhangen

Xebrozius stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Zojuist zag ik dat er blauwe bandjes zijn voor Azië. Binnenkort heb je handgevlaste Darfur-bandjes die door hongerige negers met boombast in elkaar zijn gezet en die je voor ¤10,- kunt kopen. Of wat dacht je van de Irak-bandjes die gemaakt zijn met de huid van gemartelde Irakezen voor ¤15,-? En laten we vooral de Ayaan Hirshi Ali bandjes niet vergeten die gemaakt zijn van roestige scheermesjes met vaginaal bloed voor ¤20,-.

Adventure Barrow Hill in productie

Shadow Tor Studios heeft een persbericht rondgestuurd waarin de productie van "Barrow Hill" wordt aangekondigd. Het spel wordt ontwikkeld naar aanleiding van een unieke samenwerking tussen Conrad Morse (bekend van de Britse TV-serie Most Ancient) en het multimediabedrijf Shadow Tor Studios. In eerste instantie werd hen gevraagd mee te werken aan het vastleggen van de opgraving van de steencirkel "Barrow Hill". Aan de hand van duizenden foto's, films en geluidsfragmenten reconstrueren zij een 3D-versie van de steencirkel en zijn omgeving. Zij lieten de unieke kans om het materiaal te verwerken tot een adventure niet aan zich voorbij gaan.

De steencirkel bestaat al sinds 2500 BC, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stonehenge is deze grafheuvel niet eerder in kaart gebracht door archeologen. Barrow Hill bestaat uit een cirkel van zeven stenen en één losse menhir die de ingang markeert. Daaromheen ligt weer een wijde cirkel van stenen en stenenparen. "Er gaan wilde verhalen rond over de reden dat de cirkel nog niet onderzocht is, van slechte leylijnen tot moordlustige neo-druïden," aldus Conrad Morse, "maar ik geloof er geen woord van en ik ben van plan er een beetje vaart achter te zetten terwijl Shadow Tor Studios alles vastlegt." De waarheid is waarschijnlijk dat de dichte bebossing op de heuvel de steencirkel aan het blikveld heeft onttrokken.

De directeur van Shadow Tor spreekt van een "angstaanjagende taak. En dan heb ik het niet alleen over de omvang van het project. Er zijn griezelige verhalen over de steencirkel. Het is de droom van elke ontwikkelaar om uitgenodigd te worden om zo'n opgraving vast te leggen, en het land te reconstrueren voor gamers. De legendes, mythes en volksvertellingen zijn fascinerend en zullen het verhaal in allerlei enge richtingen duwen. Het team weet nog niet dat hen veel lange, eenzame nachten te wachten staan, in elkaar gedoken met alleen een thermoskan koffie en een laptop als gezelschap."

Op de website zullen gedurende het jaar zowel de opgraving als het onderzoek naar de legendes over Barrow Hill te volgen zijn. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.Meer screens en artwork vind je hier.

Man valt 210 kilo af

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Na een verblijf van zeven maanden in een ziekenhuis is een Amerikaan 210 kilo afgevallen. De man was door zijn overgewicht bijna overleden.

In juni werd de 42-jarige Patrick Deuel uit Valentine in de staat Nebraska in een ziekenhuis opgenomen na een hartaanval. De man woog toen 486 kilo en is 1 meter 80 lang. Artsen hadden verwacht dat hij zou sterven omdat hij niet zelfstandig kon ademhalen en tal van aandoeningen had die het gevolg waren van zijn overgewicht.

Deuel werd op een dieet gezet van 1200 calorieën per dag. Toen hij 190 kilo lichter was geworden onderging hij ook nog een maagverkleining. Na die ingreep kreeg hij diverse complicaties, maar inmiddels gaat het goed met hem. Op 22 januari mag hij naar huis. Het is de bedoeling dat hij daar nog verder afvalt tot hij zijn streefgewicht van 110 kilo heeft bereikt.Patrick Deuel
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.