VMBO wil geen Lonsdale na brand moskee

DLTF had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De directie van de Rooms-Katholieke VMBO school in Helden heeft de leerlingen van de school uitdrukkelijk verzocht geen kleding van het merk Lonsdale meer te dragen. Het verzoek komt kort na het compleet afbranden van de moskee in de Limburgse plaats. De Lonsdale-jongeren in Helden worden gezien als de mogelijke daders.

Op de school heerst momenteel een soort van crisissfeer. Zo stuurde de directie een brandbrief naar de docenten om te praten met de jongeren over de vele aanslagen op moskeeŽn, waaronder die in Helden.

De scholieren zelf zeggen het niet te durven om brand te stichten in een moskee. Volgens hen kan het net zo goed een man van in de veertig zijn. "Lonsdale is een merk gemaakt door negers en is gewoon stoer", aldus een van hen. Hoewel de Lonsdale jeugd dus ontkent iets met de brand in de moskee van afgelopen zaterdag te maken te hebben, lijkt de school zich toch tegen de jeugd te keren.

De oorzaak van de brand is brandstichting. Over de dader(s) is niets bekend. De politie doet daarover nog onderzoek. Gesprekken met de leerlingen moet een verdere escalatie tussen autochtone en allochtone jongeren voorkomen. Dit weekend heeft de politie extra gecontroleerd bij discotheken in Helden. Hier waren geen incidenten.