[update] 'Arafat in coma'

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

IsraŽlische televisiestations hebben woensdag gemeld dat de toestand van de Palestijnse leider Yasser Arafat wederom sterk verslechterd zou zijn. Hij zou in een kritieke toestand verkeren. Niet lang na zijn opname werd nog bekend dat Arafat zijn ziekte niet levensbedreigend zou zijn. Volgens de bronnen zou Arafat nu zijn overgebracht naar de afdeling intensive care van het militaire ziekenhuis bij Parijs, waar hij sinds vrijdag wordt behandeld.

Nadere bijzonderheden werden niet verschaft, maar Palestijnse functionarissen zouden de toestand van Arafat als 'zeer ernstig' hebben omschreven. Daarentegen heeft Arafats adviseur Mohammed Dahlan het bericht vanuit Frankrijk tegen gesproken. Hij verklaarde dat de toestand van Arafat stabiel is. Door artsen is nog altijd geen diagnose gesteld, wel bleek eerder uit tests dat hij geen leukemie heeft.

Update 11:18
Zojuist wordt gemeld dat Arafat in coma ligt. Een Palestijnse functionaris heeft dat in Parijs bekendgemaakt. Arafat raakte sinds gisteren drie keer bewusteloos, waarop werd besloten hem over te brengen naar de intensive care.