Paardenaanrander Heiloo al weer vrij

De persoon die afgelopen zondag in Heiloo, bij Alkmaar, gepakt werd wegens seks met een merrie, is al weer op vrije voeten. Hij heeft de aanranding van het paard toegegeven. De politie onderzoekt nog wel of de verdachte nog meer aanrandingen van paarden op zijn geweten heeft.

De jongeman, het zou gaan om een jeugdige inwoner uit Heiloo, werd zondagochtend betrapt toen hij achter een paard stond in een stal van paardenpension Sprenkeling aan de Hogeweg. In dat pension zijn de afgelopen maanden al meerdere paarden misbruikt. In een nabijgelegen pension werd vorige week nog een drachtige merrie met een voorwerp in haar schede bewerkt. Onbekend is of het veulen gezond geboren kan worden.

Volgens de eigenaresse van het paard dat de jongeman misbruikte, is de knaap vier jaar geleden ook al voor iets dergelijks opgepakt in de gemeente Limmen. De verdachte was toen nog minderjarig. Vorige week schijnt de verdachte al door de politie te zijn aangehouden nadat hij een ring in een stal achterliet. De politie liet de jongen toen vrij op verzoek van zijn ouders, die zeiden beter op hem te zouden letten.

De paarden die in de stallen in Heiloo misbruikt werden kregen diverse voorwerpen naar binnen geduwd, waaronder stoelpoten maar ook vuisten. Tevens is er seksueel contact met een mens geweest, zo bleek uit onderzoek.

De politie wil in verband met privacy niets zeggen over de leeftijd of de identiteit van de dader. In het geruchtencarroussel valt de naam van een 19-jarige inwoner uit Heiloo.