Prins Willem-Alexander toont dochter

Prins Willem-Alexander heeft zojuist zijn eerste kind getoond. Hij deed dat tijdens een persconferentie in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Volgens de prins vinden hij en zijn vrouw hun kind "de allermooiste baby van de hele wereld". Het geslacht van het kind was voor de bevalling nog niet bij het paar bekend. De naam van het kind laat het paar nog even in het midden.

De prins begon met de volgende woorden:
quote:
"U begrijpt dat, hoewel er heel vaak kinderen geboren worden op deze wereld, dat Máxima en ik als trotse ouders natuurlijk dit de allermooiste baby vinden van de hele wereld. En we zijn dan ook erg gelukkig en dankbaar dat de geboorte vandaag zo vlot en goed verlopen is. Even voor negen uur vanochtend diende het zich aan, kwamen we hier naar toe. En dat om vijf uur al deze wolk van een dochter in onze armen mocht liggen, dat was een heel bijzonder moment. Dat kunt u begrijpen. Ik ben blij voor u dat het een mooie dag was buiten, we hebben u zien staan door de lamellen heen. Maar we hadden toch meer oog voor dit wereldwonder wat hier nu ligt."

De prins liet verder weten dat de moeder van Máxima in Nederland is. Haar vader was wel in Nederland, maar is voor werkzaamheden weer vertrokken.

De persconferentie begon met een woord van de behandelend artsen. Zij wisten te vertellen dat de vliezen bij Máxima thuis waren gebroken, waarna ze naar het ziekenhuis zijn gegaan. De daaropvolgende bevalling heeft vervolgens ongeveer acht uur geduurd. Van een keizersnede, waar eerder wel op was gespeculeerd, was geen sprake. Er was vooraf door Máxima voor een natuurlijke bevalling gekozen. In de zwangerschap blijkt een complicatie te zijn opgetreden, waarna Máxima op advies van de artsen is gestopt met haar werkzaamheden.

De aanstaande geboorte van de prinses werd vanochtend bekend door de aankomst van Máxima en Prins Willem-Alexander in het ziekenhuis. Om 17.01 zag hun eerste dochter het levenslicht.


Prins Willem-Alexander met zijn dochter (screenshot: ploepkonijn)


Update 23:19

Meer foto's van de persconferentie, met dank aan ploepkonijn, zijn nu via FOK! te bekijken.

Dit bericht werd origineel om 21:39 uur geplaatst.