FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 december 2003

Amerika wacht ''buitenaardse invasie''

De Japanse spelautomatenfabrikant Taito Corp. heeft vrijdag gezegd dat het van plan is de speelkast "Space Invaders" opnieuw op de markt te brengen in de Verenigde Staten. Het is bijna 25 jaar geleden dat het videospel voor het eerst in de arcadehallen verscheen.

Het klassieke arcadespel gaat over een vloot aliens die de aarde in willen nemen. Ze worden echter tegengehouden door een eenzame verdediger met een kanon - de speler - die slechts achter een aantal fragiele bunkers kan schuilen tegen het geschut van de aliens. Het is een van de meest populaire videogames geweest sinds het werd ontwikkeld in 1978.




"Er is een wedergeboorte van klassieke videogames in Amerika", aldus woordvoerder Kengo Naka van Taito Corp. "We dachten dat het wel leuk zou zijn met de 25ste verjaardag van het spel".
Taito wil tienduizend van de stand-alone arcademachines verkopen. De Space Invaders kasten gaan per stuk 2.772 dollar kosten. Hoewel het spel in zijn geheel niet veranderd is, zal het spelen van een spelletje nu 50 cent kosten, in plaats van de 25 cent generaties geleden.

Omdat Taito Corp. geen fabrieken in de VS heeft zullen de arcadekasten via een OEM (original equipment manufacturer) overeenkomst met Namco Ltd. geproduceerd worden. Namco Ltd., die de eigenaar is van zijn eigen klassieke videospel "Pacman" zal de verkopen van Space Invaders in de VS regelen. Klik hier om een spelletje Space Invaders te spelen.

Prins Willem-Alexander toont dochter

Prins Willem-Alexander heeft zojuist zijn eerste kind getoond. Hij deed dat tijdens een persconferentie in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Volgens de prins vinden hij en zijn vrouw hun kind "de allermooiste baby van de hele wereld". Het geslacht van het kind was voor de bevalling nog niet bij het paar bekend. De naam van het kind laat het paar nog even in het midden.

De prins begon met de volgende woorden:
quote:
"U begrijpt dat, hoewel er heel vaak kinderen geboren worden op deze wereld, dat Máxima en ik als trotse ouders natuurlijk dit de allermooiste baby vinden van de hele wereld. En we zijn dan ook erg gelukkig en dankbaar dat de geboorte vandaag zo vlot en goed verlopen is. Even voor negen uur vanochtend diende het zich aan, kwamen we hier naar toe. En dat om vijf uur al deze wolk van een dochter in onze armen mocht liggen, dat was een heel bijzonder moment. Dat kunt u begrijpen. Ik ben blij voor u dat het een mooie dag was buiten, we hebben u zien staan door de lamellen heen. Maar we hadden toch meer oog voor dit wereldwonder wat hier nu ligt."

De prins liet verder weten dat de moeder van Máxima in Nederland is. Haar vader was wel in Nederland, maar is voor werkzaamheden weer vertrokken.

De persconferentie begon met een woord van de behandelend artsen. Zij wisten te vertellen dat de vliezen bij Máxima thuis waren gebroken, waarna ze naar het ziekenhuis zijn gegaan. De daaropvolgende bevalling heeft vervolgens ongeveer acht uur geduurd. Van een keizersnede, waar eerder wel op was gespeculeerd, was geen sprake. Er was vooraf door Máxima voor een natuurlijke bevalling gekozen. In de zwangerschap blijkt een complicatie te zijn opgetreden, waarna Máxima op advies van de artsen is gestopt met haar werkzaamheden.

De aanstaande geboorte van de prinses werd vanochtend bekend door de aankomst van Máxima en Prins Willem-Alexander in het ziekenhuis. Om 17.01 zag hun eerste dochter het levenslicht.


Prins Willem-Alexander met zijn dochter (screenshot: ploepkonijn)


Update 23:19

Meer foto's van de persconferentie, met dank aan ploepkonijn, zijn nu via FOK! te bekijken.

Dit bericht werd origineel om 21:39 uur geplaatst.

Dronken automobilist rijdt echtpaar aan

Afgelopen nacht heeft een dronken man in Maastricht een wandelend echtpaar aangereden.

De man van het echtpaar, die bij de aanrijding tussen de auto en de muur klem kwam te zitten, liep verwondingen aan beide benen op. De vrouw hield een gebroken voet en kneuzingen eraan over.

De politie meldt dat de man veel te hard reed en uit de bocht vloog. Daarna reed hij de stoep op, waar hij het wandelde echtpaar schepte.

Jongen (15) rijdt auto van vader tegen muur

Een jongen (15) uit het Limburgse Lemiers heeft in een dronken bui de auto van z'n vader tegen een tuinmuur gereden. Hierbij raakte de auto zwaar beschadigd.

Vanmorgen rond 04.00 uur pakte de jongen de sleutels van de auto. Al na enkele meters botste hij met de auto tegen een tuinmuurtje. Volgens de politie had de jongen een alcoholpromillage van 1,5 in zijn bloed.

De jongen ontvangt een proces-verbaal.

Dieren- en milieuomroep in de maak

Organisaties als de Dierenbescherming, de Partij voor de Dieren, Stichting Wakker Dier, de Faunabescherming en de SP zijn betrokken bij de oprichting van Nútopia. Het moet een nieuwe publieke omroep worden. Op 1 maart 2004 willen de initiatiefnemers 50.000 leden hebben.

Het heeft er alle schijn van dat Nútopia op een omvangrijke achterban kan rekenen, bestaande uit dieren-, natuur- en milieubeschermers. In het comité van aanbeveling zitten onder meer schrijver/journalist Karel Glastra van Loon en Bob Fosko (zanger/presentator); beiden zetten zich ook actief in voor de SP. Kamerlid Krista van Velzen (SP) is één van de oprichters.

Nútopia wil uitzendingen maken over thema's als natuur en milieu, biologische landbouw, plantaardige voeding, dierenleed en dier- en milieuvriendelijke mode. Ook aan de stimulering van jonge kunstenaars in hun keuze voor duurzaamheid wil men aandacht besteden. Verder denkt de omroep aan een actualiteitenprogramma op het gebied van dierenwelzijn.

De oprichters van Nútopia zeggen zich grote zorgen te maken over de naar hun mening beperkte aandacht die dierenwelzijn, natuur en milieu in het huidige omroepbestel krijgen. Ook de overige media en de politieke besluitvorming schieten daarin volgens hen tekort. Nútopia stelt een maatschappelijke stroming te vertegenwoordigen die zich ervoor inzet, dat mensen dieren én hun leefomgeving op een respectvolle manier benaderen.

Mocht de zender op 1 maart de 50.000 leden hebben, dan wil de omroepvereniging de status van aspirant-omroep aanvragen.

-
Nútopia.nl

Vermiste Sittardenaar blijkt vermoord en begraven

reul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is in het Limbrichterbos bij Limbricht (gemeente Sittard-Geleen) het lichaam opgegraven van een man. Het blijkt de sinds augustus vermiste Robert Steve Tjong Kim Sang (33) uit Sittard te zijn.

Afgelopen week arresteerde de politie een verdachte. Die bekende dat hij het slachtoffer had vermoord en begraven. Hij gaf ook aan waar hij het stoffelijk overschot had begraven. De verdachte was een zakenpartner van de Sittardenaar.

Tjong Kim Sang werd sinds augustus vermist. Tot dat moment was hij de mede-eigenaar van het café Timeless in Sittard. Dat café ging dicht na klachten over geluidsoverlast en baldadigheden van jongeren die na sluitingstijd bleven rondhangen in de buurt van Timeless.

Hij stond bekend als een 'vriendelijke, aardige man'. Volgens diverse bronnen had hij hoge schulden. Vrijwel direct na zijn vermissing werd met een misdrijf rekening gehouden. Een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde vijftien tips op, maar het duurde tot afgelopen week voordat de zaak werd opgelost.

Hoe Tjong Kim Sang om het leven is gebracht, is niet bekendgemaakt.

Tekst Eminem onderzocht door geheime dienst

De Amerikaanse geheime dienst onderzoekt momenteel of er actie moet worden ondernomen tegen een nummer van de rapper Eminem. Met de tekst van het lied zou de artiest mogelijk de Amerikaanse president Bush in gevaar brengen.

De tekst komt van uitgelekte opnamen van nieuwe Eminem-nummers, die momenteel over het internet worden verspreid. In het nummer, met de titel "We zijn Amerikaan", rapt Eminem: "Geld, ik rap niet voor dode presidenten. Ik zie de president liever dood."

Het zou gaan om een nummer dat nog niet klaar is voor verkoop. "Dit is een onafgemaakt nummer, dat of verloren of gestolen is," aldus een woordvoerder van de rapper. "Er is nog niet bepaald wanneer, hoe of of het daadwerkelijk zou worden gebruikt."

Een onderzoek van de geheime dienst is echter standaard als een bedreiging aan het adres van de president wordt ontdekt. "Dode presidenten" is echter raptaal voor 'geld', vanwege de afbeeldingen van dode presidenten op het Amerikaanse geld. Eminem zou dus niet de dood van de Amerikaanse president zelf bedoelen.

Bungeejumper springt zonder elastiek

Beetle herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Een Nieuw Zeelander heeft een bungeesprong zonder elastiek overleefd. De 30-jarige man, wiens naam niet bekend is gemaakt, sprong van een bungeeplatform in de Waikato-rivier op het Centrale Noord-eiland. De eigenaren van het platform hadden hem even daarvoor geweigerd. Daarop sprong de man dan maar zonder elastiek de 50 meter naar beneden.

Door de klap verloor de man zijn bewustzijn. Hij moest uit de rivier worden gered, waarna hij werd vervoerd naar het nabij gelegen Taupo-hospitaal. Over zijn verwondingen is niets bekend.

Er worden geen verdere justitiële stappen ondernomen tegen de man, die naar het schijnt een behoorlijke scheut alcohol in zijn bloed had.

Dochter voor Máxima en Willem-Alexander

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima zijn de trotse ouders geworden van een dochter. Het kind werd geboren om 17:01 uur, is 52 centimeter lang en weegt 3310 gram. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maken moeder en kind het goed. "Het is een wolk van een baby", aldus prins Willem-Alexander. De naam van het kind is nog niet bekendgemaakt.

De pasgeboren dochter van Máxima en Willem-Alexander
De koninklijke baby (foto: RVD)


Het kind behoort tot de negentiende generatie van de Nassaus, de latere Oranje Nassaus, en wordt de negende achtereenvolgende vorst of vorstin. Door de geboorte verandert de positie van een aantal prinsen en prinsessen wat betreft troonopvolging. Voor Máxima en Willem-Alexander zelf verandert niets, maar de rest van de mogelijke troonopvolgers schuift een plaatsje op, aangezien de boreling als oudste kind van de kroonprins de tweede wordt in de lijn van erfopvolging (achter Willem-Alexander). Daarna volgen eventuele toekomstige broers of zusjes, gevolgd door de prinsen Johan-Friso en Constantijn, broers van Willem-Alexander.

De zwangerschap van Máxima werd op 18 juni 2003 officieel bekend gemaakt, toen Máxima al drie maanden zwanger was. Op dat moment ging men er nog vanuit dat het kind begin januari ter wereld zou komen. Eind oktober maakte de RVD bekend dat Máxima nog in 2003 zou bevallen. Op advies van haar behandelend artsen staakte Máxima op 20 september haar werkzaamheden.

De komst van het kind van Máxima en Willem-Alexander wordt op dit moment verwelkomd met 101 saluutschoten op vier plaatsen in het Nederlands Koninkrijk, te weten: Den Haag, Den Helder, Willemstad (Curaçao) en Oranjestad (Aruba). Het afvuren van saluutschoten bij een nieuwe koninklijke telg is een oud gebruik. Ook zal de geboorte worden gevierd met het voeren van de Nederlandse vlag met oranje wimpel op overheidsgebouwen, het luiden van klokken en aandacht voor de geboorte op websites van de rijksoverheid en van de diensten, instellingen en andere publiekrechtelijke instellingen die onder de overheid ressorteren. Kinderen en ambtenaren zullen geen vrije dag krijgen.

Het kind heeft bij Koninklijk Besluit ook een eigen wapen gekregen. De basis van het teken wordt gevormd door twee blauwe vlakken met de Nederlandse Leeuw, oorspronkelijk afkomstig uit het wapen van de familie Van Nassau. Verder heeft het twee beige vlakken met de jachthoorn van Oranje. Het kleine wapenschild in het midden is het wapen van de familie van prinses Zorreguieta en toont een burcht, twee cipressen en twee wolven.


Premier Balkenende hield om 18.15 uur een toespraak waarin hij zijn felicitaties aan de kersverse ouders overbracht. Hij wenste het echtpaar van harte geluk namens de Nederlandse bevolking en feliciteerde ook de naasten. Verder wenste hij de kersverse ouders voldoende rust toe. "Het is hen gegund dat zij de volle aandacht kunnen geven aan hun kind en elkaar," aldus de premier.

Prins Willem-Alexander zal om 21.30 uur met de pers praten. Of hij de naam dan ook bekend zal maken is niet bekend. Normaal gesproken wordt de naam van een koninklijk kind pas bij de aangifte ervan bij de burgerlijke stand bekendgemaakt.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 7 december 2003 om 20:06 en voor het eerst geplaatst om 17:30 uur

Pedopriester in VS vermoord

In de Amerikaanse staat Kentucky is een pedofiele priester, veroordeeld voor misbruik van kinderen, dood aangetroffen in zijn woning. Uit sectie op het lichaam blijkt dat de man herhaaldelijk met een stomp voorwerp op zijn hoofd is geslagen. Dat heeft Amerikaanse krant Herald-Leader vandaag gemeld.

Over een motief of moordenaar is nog niets bekend. Van de dader ontbreekt elk spoor. De 78-jarige geestelijke, afkomstig uit Lexington (Kentucky) werd in 1995 tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld vanwege seksueel misbruik van vier misdienaars eind jaren zestig.

Hamas wil geen wapenstilstand

Vandaag is bekend geworden dat de radicaal-islamitische beweging Hamas en vier andere Palestijnse bewegingen niet het Egyptische voorstel voor een wapenstilstand met Israël zullen accepteren. Dit heeft een Hamas-functionaris laten weten tijdens de onderhandelingen in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Egypte probeert het vastgelopen vredesproces door middel van onderhandeling vlot te trekken. De topfunctionaris van Hamas zegt dat de vijf groeperingen definitief niet bereid zullen zijn om een nieuw staakt-het-vuren af te kondigen.

Boete voor Belg die dreigbriefje schreef

Philosocles vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een 27-jarige Belgische boorplatformwerker is in de Verenigde Staten tot een boete van 5000 dollar veroordeeld en het land uitgezet, aangezien hij eerder dit jaar in een vliegtuig een dreigbriefje had geschreven. De man had twintig jaar cel opgelegd kunnen krijgen.

De Belg, die op weg was met drie Nederlandse collega's, had zich tijdens de vlucht geërgerd aan een 5-jarig meisje dat opstond om te zingen dat ze Amerikaans staatsburger was. Hij uitte dit door haar een briefje te geven met de woorden 'Irak' en 'Taliban' en een omhooggestoken middelvinger. De bemanning voelde zich bedreigd door het gezelschap en liet de groep op het vliegveld aanhouden. De Nederlanders zijn niet vervolgd.

De man verontschuldigde zich via zijn advocaat voor het incident en liet weten niets kwaads in de zin te hebben gehad.

Overzicht HCE (week 49)

De veertiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 49)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
wo20.00AZ FC Groningen2 - 1
wo20.00FC Volendam FC Twente2 - 0
wo20.00sc Heerenveen ADO Den Haag2 - 0
.
za19.30 PSV FC Volendam 7 - 0
za19.30 Willem II FC Utrecht0 - 2
za20.00NEC RKC Waalwijk1 - 1
.
zo14.30 RBC RoosendaalAZ1 - 0
zo14.30Feyenoord ADO Den Haag4 - 1
zo14.30 Vitesse FC Zwolle5 - 2
zo14.30NAC Breda sc Heerenveen2 - 3

ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax131111343814
2PSV141031334112
3AZ15924292817
4Feyenoord14833272817
5FC Utrecht14644221817
6SC Heerenveen14716221717
7Willem II14635212323
8Roda JC13553202315
9RBC Roosendaal14554201314
10FC Twente14617192526
11FC Groningen14545192022
12RKC Waalwijk14446161819
13NAC Breda14428142021
14NEC14419131627
15FC Volendam14347131735
16Vitesse14266122328
17ADO Den Haag15249101234
18FC Zwolle1413106830

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 49)

De veertiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Woensdag 3 december
AZ - FC Groningen (2-1)
FC Volendam - FC Twente (2-0)
sc Heerenveen - ADO Den Haag (2-0)

Zaterdag 6 december
PSV - FC Volendam (7-0)
Willem II - FC Utrecht (0-2)
NEC - RKC Waalwijk (1-1)

Zondag 7 december
RBC Roosendaal - AZ (1-0)
Feyenoord - ADO Den Haag (4-1)
Vitesse - FC Zwolle (5-2)
NAC Breda - sc Heerenveen (2-3)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1311113438-14
2. PSV 1410313341-12
3. AZ159242928-17
4. Feyenoord148332728-17
5. FC Utrecht 146442218-17
6. SC Heerenveen 147162217-17
7. Willem II146352123-23
8. Roda JC 135532023-15
9. RBC Roosendaal145542013-14
10. FC Twente 146171925-26
11. FC Groningen 145451920-22
12. RKC Waalwijk144461618-19
13. NAC Breda144281420-21
14. NEC144191316-27
15. FC Volendam143471317-35
16. Vitesse142661223-28
17. ADO Den Haag 152491012-34
18. FC Zwolle 14131068-30

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Uitslagen HCE (07-12-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

RBC Roosendaal - AZ (1-0)
64' De Graaf 1-0

Geel: Hellemons (RBC), Oliseh (RBC), Fortes Rodriguez (AZ)
Rood: Tininho (RBC, 80', elleboogstoot)

Feyenoord - ADO Den Haag (4-1)
13' Van der Gun 0-1
23' Van Persie 1-1
45' Van Wonderen 2-1
46' Van Persie 3-1
57' Pardo 4-1

Geel: Lurling (Fey), Van As, Van der Leegte, Van der Gun (allen ADO)

Vitesse - FC Zwolle (5-2)
4' Mbamba 1-0
15' Hofs 2-0
20' Claessens 3-0
39' Takak 3-1
55' Van Beukering 4-1
58' Hristov 4-2
75' Hofs 5-2

Geel: Yobo (Zwo)
Rood: Schol (Zwo, 67')
Bijzonderheid: Mbamba mist strafschop (68')

NAC Breda - sc Heerenveen (2-3)
6' Sibon 0-1
7' Venema 1-1 (ed)
15' Sibon 1-2
45' De Lange 1-3
90' Slot 2-3

Geel: Petö, Barakat, Elmander (allen NAC)

Migrantenclubs vangen veel subsidie

Gemeenten in Nederland gooien jaarlijks tientallen mljoenen euro's in een bodemloze put van duizenden integratieclubjes, zo schrijft de Telegraaf dit weekend in een paginagroot artikel onder de kop: 'Migrant koning in subsidiejungle'.

Volgens de schrijvers van het artikel, Emile Bode en Menzo Willems, bestaan er in Nederland duizenden migrantenorganisaties. Zij varieren van eet- en praatclubjes tot volwaardige stichtingen die zich serieus bezighouden met zaken als rassendiscriminatie en integratie. Het merendeel ontvangt subsidie van de gemeente. Het Kabinet zet daar nu flink het mes in. Want veel clubjes vinden opnieuw het wiel uit of zijn in het geheel niet bezig met integratie.

In Nederland blijkt tot nu toe vrijwel iedere migrantenorganisatie, die als doelstelling vermeldt dat ze de integratie wil bevorderen, onmiddellijk een zakje geld te krijgen. Of er zich in één stad één of vijf organisaties met hetzelfde thema bezighouden, maakt niet uit; iedereen krijgt een duit. Een Chinees die opkomt voor een van de vele minderheidstalen in zijn moederland, een uitgeweken eskimo die de cultuur van de Inuit onder de aandacht wil brengen, of een Kaapverdiaan die zijn lekkernijen in onze samenleving wil integreren, allen kunnen (of konden) rekenen op subsidie.

Gemeenten kunnen in Nederland zélf bepalen naar welke organisaties geld gaat. Noch het ministerie van Binnenlandse Zaken noch Justitie (minderhedenbeleid) noch de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben ooit onderzoek naar de geldstromen verricht. VVD-Kamerlid Geert Wilders spreekt van ''gemeentebestuurlijke naïviteit''. De parlementariër zegt: ''De gemeenten zijn vrij in hun subsidiebeleid, maar we moeten wel zeker weten dat er geen belastinggeld naar allochtonenclubs gaat die banden hebben met extremistische organisaties. Het zou goed zijn als het kabinet eens onderzocht of dit toch gebeurt''.

Voor gemeenten is het overigens niet gemakkelijk om uit te zoeken of subsidies aan verschillende clubjes wordt gegeven die het zelfde nastreven. Zo telt bijvoorbeeld Hollanda Diyanet Vakfi of wel de Islamitische Stichting Nederland maar liefst 146 afdelingen. De Turkse stichting houdt zich volgens haar website bezig met de integratie in Nederland. Woordvoerder Keskin stelt echter dat de stichting in eerste instantie het overkoepelende orgaan is van 90% van de Turkse moskeeën. De gelieerde afdelingen houden zich volgens hem bezig met sociaal-culturele activiteiten en zijn min of meer autonoom. Ook deze afdelingen kunnen gemeentegeld ontvangen. Op de internetsite Turks Forum staan alleen al 793 Turkse verenigingen vermeld.

Uit het artikel blijkt wel dat steeds meer gemeenten alleen nog subsidies willen geven aan organisaties die daadwerkelijk de integratie nastreven. Een project als kookles voor Turkse mannen hoeft niet langer op financiële steun te rekenen.

Het zijn trouwens niet enkel migrantenorganisaties die subsidie aanvragen indienen. Ook Nederlandse verenigingen weten doorgaans moeiteloos de weg naar de subsidiekraan te vinden.

Een paar voorbeelden van het geld wat omgaat:
Utrecht kent 62 migrantenorganisaties die in de eerste 10 maanden van dit jaar 347.120,92 euro subsidie incasseerden.
Amsterdam geeft jaarlijks 4,3 miljoen euro uit aan educatie en inburgering. Het betreft zaken zoals antiracisme, allochtonen zelforganisaties (alleen al ruim één miljoen euro) en de emancipatie van vrouwen en homo's etc.
Rotterdam geeft ieder jaar 5,5 miljoen euro aan 64 organisaties. Koploper is daar de Stichting Welzijn Antillianen met 530.000 euro. Maar ook RADAR (R'damse Anti Discriminatie Raad) wordt flink bedeeld met 348.000 euro.
De gemeente Den Haag zegt daarentegen jaarlijks 250.000 euro aan subsidies aan integratieprojecten te verstrekken.

Column: Zweepslagen

Van bovenaf, vanaf het familiedak, kijk ik hoe mijn gastvrouw cq kostschoolhoofd tekeer gaat tegen de dertig kinderen die bedremmeld staan te kijken. Hoofdjes lichtelijk gebogen, direct oogcontact vermijdend en de rechtervoet schuifelend op hun tenen. Dan opeens loopt ze naar boven, achter me zoekt ze in de speelgoedbak en vindt precies het juiste gereedschap om ongehoorzame kostschoolkinderen de oren te wassen; een plastic springtouw.

'De Geus op randje minachting Kamer'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ChristenUnie-fractievoorzitter André Rouvoet is boos op CDA-minister Aard Jan de Geus van Sociale Zaken. Volgens hem balanceerde de minister zaterdag op het randje van minachting van het parlement, toen hij op Radio 2 - in het programma Spijkers met Koppen - zei dat Tweede-Kamerleden hun werk niet goed doen.

Volgens De Geus had de Kamer allang kunnen weten dat niet iedereen er hooguit 1% in koopkracht achteruit zou gaan. "Vanaf september was het duidelijk dat er uitschieters naar boven en naar beneden zijn. Het ging om het gemiddelde''.

Afgelopen week, tijdens een Kamerdebat over de koopkracht, viel een groot deel van de parlementariërs over De Geus heen, omdat bleek dat sommige mensen er tot 8% op achteruitgaan. Dat Kamerleden door deze cijfers verrast waren, was hun eigen schuld, zei de minister gisteren op de radio. ''Hadden ze maar beter moeten opletten. Ik vind dat parlementariërs hun stukken moeten lezen en moeten luisteren als er wordt gezegd: er kunnen uitschieters naar boven en onderen zijn. Garanties geven we nooit''.

Rouvoet is "verbijsterd" door die uitlatingen. Volgens hem kreeg de Kamer pas onlangs stukken waaruit een en ander bleek: "Dus of de hele Kamer is gek, of De Geus en Balkenende wisten het en hebben het niet gemeld. Dat grenst aan minachting van de Kamer''.

De ChristenUnie-voorman wilde De Geus eigenlijk dinsdag al naar de Kamer roepen, maar dat gaat om technische redenen niet. Nu zint hij op andere stappen. Het past de bewindsman niet om de Kamer de mantel uit te vegen, meent Rouvoet bovendien: "De Kamer controleert de minister, niet andersom''.

Volkert v.d Graaf klaagt over psychiater

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, dient bij het regionaal tuchtcollege een klacht in tegen de kinder- en jeugdpsychiater Menno Oosterhoff uit Thesinge. Oosterhoff pleitte samen met collega De Ruiter, ten tijde van het hoger beroep tegen Van Der Graaf, voor een heropening van het moordonderzoek. De gedragswetenschapper vermoedde dat het Pieter Baan Centrum (PBC) bij Van Der Graaf het syndroom van Asperger over het hoofd had gezien.

Het syndroom van Asperger is een vorm van autisme. Mensen met Asperger zitten in starre denk- en gedragspatronen en maken moeilijk contact.

Het pleidooi in de media van Oosterhoff en De Ruiter was voor het hof reden om beiden te horen als getuige-deskundigen. Dat leidde overigens niet tot heropening van het onderzoek.

Oosterhoff kreeg indertijd al stevige kritiek van de landelijke inspecteur voor de Gezondheidszorg. De inspecteur vond dat Oosterhoff zijn opmerkingen niet had mogen maken zonder Van der Graaf gezien te hebben.

Geen animo voor bouw moskee in Groningen

Projectontwikkelaar George Tóth uit Schiedam heeft tevergeefs negen bouwbedrijven in Oost-Groningen verzocht een offerte te maken voor de bouw van een moskee in Musselkanaal. Géén van de bouwbedrijven had interesse en één meldde zelfs in onvervalst Gronings dat Tóth kon doodvallen, zegt de projectontwikkelaar.

De zakenman lanceerde zijn opmerkelijke plan een paar maanden geleden. Hij wilde een moskee realiseren aan de Schoolkade, op het voormalige terrein van machinefabriek De Haan. Tóth kocht dat pand en het bijbehorende stuk grond jaren geleden om er huizen te bouwen. Maar daar heeft het gemeentebestuur volgens hem een stokje voor gestoken door het bestemmingsplan te wijzigen. Daarom wilde hij er nu een moskee neerzetten van 26 meter lang en 33 meter breed met een minaret van 26 meter.

Projectontwikkelaar Tóth zeg dat hij met nog één bouwonderneming een vervolggesprek heeft. Mogelijk verkoopt hij het terrein aan die partij. Die zouden overigens niet van plan zijn er een moskee neer te zetten.

Verdachte schietpartij Dam een Nederlander

De man die wordt verdacht van de schietpartij gisteren op de Dam is een 37-jarige Nederlander. Dat heeft de politie gezegd. De man schoot een 33-jarige Bulgaar dood. Zijn begeleidster, een 23-jarige Bulgaarse mannequin, raakte gewond door een terugketsende kogel.

Het slachtoffer, Konstantin Dimitrov, was de grootste drugssmokkelaar in zijn land. Hij overleefde dit jaar al twee aanslagen op zijn leven in zijn land, zo heeft de Bulgaarse politie gemeld.

De verdachte werd aangehouden nadat getuigen hem na de moord hadden achtervolgd en de politie hadden ingeschakeld. De getuigen zagen de man iets weggooien in een gracht. Duikers zochten vervolgens en vonden een vuurwapen.


Het ontzielde lichaam van Dimitrov bleef uren liggen ivm sporenonderzoek

Eerste uitzending Idols-2 goed bekeken

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het tweede seizoen van de populaire talentenjacht Idols is goed begonnen. De eerste uitzending, gisteravond op RTL4, werd door ruim 3,1 miljoen mensen bekeken. Dat is veel meer dan het aantal kijkers naar de allereerste aflevering van Idols, die door 1,4 miljoen mensen werd bekeken. Kopspijkers was gisteravond met 3,2 miljoen kijkers toch weer het best bekeken programma. Dat aantal was wel ruim onder het recordaantal van vorige week (3,64 miljoen kijkers).

In totaal hebben zich dit jaar 16.731 kandidaten voor Idols ingeschreven, ruim twee keer zoveel als vorig seizoen. De beste en meest opvallende hiervan zullen in zes afleveringen over de audities te zien zijn. Daarna gaat Idols weer het theater in, verdeeld over twee uitzendingen. Na vier workshopuitzendingen in januari en februari beginnen op 6 maart de grote rechtstreekse shows. Ook dit seizoen nemen Reinout Oerlemans en Tooske Breugem de presentatie voor hun rekening. Op 1 mei vindt de finale plaats.

Vorig seizoen won Jamai (16) in de grote finaleshow van Idols van Jim (15).

Neem ook eens een kijkje in het speciale Idols-forum dat FOK! rijk is!

[update] Prinses M?xima opgenomen in ziekenhuis

Prinses Máxima is vanmorgen opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Dat heeft het NOS Journaal gemeld. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dit bevestigd. Máxima kwam vanmorgen om 9.10 uur per auto aan bij het ziekenhuis. Prins Willem-Alexander is hier ook aanwezig. Het is onbekend of Máxima's ouders en de koningin ook aanwezig zijn.

Het feit dat Máxima in het Bronovo-ziekenhuis is opgenomen, is geruststellend. Als er complicaties bij de zwangerschap zouden zijn, was ze waarschijnlijk in het academisch ziekenhuis in Leiden opgenomen. Naar verwachting zal prinses Máxima nog vandaag bevallen. In tegenstelling tot wat eerder werd verwacht, zal de baby van Máxima en Willem-Alexander waarschijnlijk op natuurlijke wijze worden geboren.

Máxima ligt op de vijfde etage van het Bronovo-ziekenhuis. Daar is de speciaal op koninklijke patienten berekende kraamafdeling gevestigd. Voor het ziekenhuis zijn dranghekken geplaatst om belangstellenden en de pers op afstand te houden. Als de baby geboren wordt zal de RVD een communiqué publiceren en later een digitale foto van de baby. De geboorte zal worden aangekondigd met 101 saluutschoten in de steden Den Haag, Den Helder, Willemstad (Curaçao) en Oranjestad (Aruba).

Dit bericht werd officieel om 11.38 uur geplaatst. Updates waren van 12.08 uur, 12.27 uur, 12.53 uur en 13.01 uur.

Villeneuve haalt uit

Jacques Villeneuve heeft nogmaals laten weten dat hij nooit zal betalen voor een stoeltje in de Formule 1.

De coureur uit Canada vindt het schandalig dat teams coureurs aantrekken met de meeste centen.

"Waarom zou ik een pay-driver zijn? Het is de verkeerde houding om naar rijders uit te kijken met centen. Dat betekent dat je ze niet aannemen om hetgeen je op de baan kan presteren. Dat kan hen niets schelen, het is hen enkel te doen om de centen", zegt Jacques Villeneuve.

"Daarin heb ik geen interesse, ik ga mezelf niet prostitueren. Dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Ik ga nooit op mijn knieën zitten smeken om een zitje in de F1 om dan toch deel uit te maken van de paddock. Als iemand me wil, is het omwille van mijn kwaliteiten", gaat Villeneuve verder.

'Gezonde Saddam leidt verzet vanuit westen'

Saddam HoesseinSaddam Hussein, voormalig president van Irak, zou nog in optimale gezondheid zijn. Dit verklaarde een leider van een Irakese stam zaterdag tegenover een journalist van het Franse persbureau Agence France-Presse (AFP). Saddam zou vanuit zijn schuilplaats in West-Irak het verzet tegen de in het land aanwezige coalitietroepen aansturen.

De journalist kreeg de kans met het stamhoofd te praten doordat hij in contact staat met een voormalig lid van Saddams Baathpartij die bezig is een nieuwe partij op te zetten om het verzet tegen de coalitietroepen te ondersteunen.

VS doden negen kinderen in Afghanistan

Bij een gerichte Amerikaanse bomaanval in het zuiden van Afghanistan zijn gisteren negen kinderen om het leven gekomen. De Amerikanen bombardeerden een huis nabij de stad Ghazni, omdat ze informatie hadden dat een terrorist zich daar schuil zou houden.

De man die het doel was van de aanval werd er van verdacht betrokken te zijn bij de moord op twee buitenlandse aannemers. Grondtroepen ontdekten na de aanval wat volgens eigen zeggen het lichaam van de gezochte terrorist zou zijn, met niet ver daar vandaan de lijken van negen kinderen.

Bij de stad waar het incident plaatsvond is nog sterke steun voor de Taliban en de Hezb-e-Islami, twee felle tegenstanders van de coalitie. Volgens BBC-correspondent Crispin Thorold had de VS anders met de situatie om moeten gaan. In een gebied waar al zoveel tegenstanders van de coalitie zijn wakkert volgens hem een dergelijke actie de woede tegen de buitenlandse troepen alleen maar aan.

Kezman misschien weg

PSV zal het misschien vanaf de winterstop al zonder Mateja Kezman moeten stellen.

Volgens Frank Arnesen, de manager van PSV, zou de verkoop sportief een ramp zijn voor de club. Financieel daarentegen zal het mooi meegenomen zijn. Afgelopen week is Kezman van zaakwaarnemer veranderden er duiken steeds meer geruchten van belangstelling door buitenlandse clubs op.

Binnenkort zal er met Kezman gepraat worden over wat PSV en Kezman willen en wat de goede prijs zal zijn. PSV wil Kezman's vorderingen in zijn carriere niet in de weg staan en de speler heeft in het verleden al meerdere keren aangegeven het hogerop te willen zoeken.

Kezman's nieuwe zaakwaarnemer Chiel Dekker heeft al met Barcelona om de tafel gezeten en ook de geruchten vanuit Engeland worden steeds sterker. Een stuk of zeven clubs waaronder Manchester United en Liverpool zouden al belangstelling hebben getoond. Arnesen vind het overigens vreemd dat de belangstelling voor de spits nu pas op gang komt.

Een kwestie van tijd lijkt het dus nog maar totdat de speler vertrekt uit Eindhoven en waarschijnlijk zal dat in de winterstop gebeuren. :"'Als het geld goed genoeg is en als Kezman ook tevreden is met de club, dan zou dat best kunnen, ja." volgens Arnesen.

Asteroïde knalde zojuist bijna op de aarde

Onverwacht ontdekten astronomen gisteren een asteroïde die de aarde zeer dicht naderde. De asteroïde vloog 6 december om 20:04 op een afstand van 150.000 kilometer, dat is slechts 40% van de afstand tussen de aarde en de maan, langs de aarde.

De asteroïde wordt geschat op 20 meter in diameter. Het object genaamd 2003XJ7 passeerde de aarde op ongeveer 150.000 kilometer. Op de afbeelding rechts is het pad van de asteroïde en de aarde te zien. Op het moment zijn er 550 asteroïden bekend die een potentieel gevaar vormen voor de aarde.

Asteroïden die bij het binnendringen van de atmosfeer kleiner zijn dan 10 meter zijn doorgaans ongevaarlijk, omdat ze meestal verbranden in de atmosfeer van de aarde. De grotere exemplaren kunnen als meteoriet op de aarde inslaan.

Als zo'n meteoriet bij inslag nog een grootte heeft van 10 meter, komt daarbij een hoeveelheid energie vrij die gelijk staat aan vijf Hiroshima-atoombommen. Zo'n inslag doet zich ruwweg iedere 10 jaar voor, aldus cijfers.net.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.