[update] Bekentenis in zaak Maja Bradaric

Goran P., de ex-vriend van Maja Bradaric, ontkent bij de moord op de 16-jarige betrokken te zijn geweest. Dat heeft de advocaat van de 16-jarige jongen bekendgemaakt.

Goran P. is één van de vier verdachten die op dit moment vastzitten vanwege de moord, vorige week bij Nijmegen. Eerder meldde de Telegraaf nog dat Goran P. een gedeeltelijke bekentenis zou hebben afgelegd.

Gisteren werd opnieuw een verdachte in deze moordzaak aangehouden. De krant De Gelderlander meldt dat het gaat om een 15-jarige vriendin van Maja uit Nijmegen. Bij haar zou Maja op de avond van de moord zijn langsgeweest. Een andere verdachte, een 16-jarig meisje uit Winssen, werd gisteren weer vrijgelaten. Ze zou niets met de moord te maken hebben.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie weigert commentaar. Justitie zal pas vandaag meer openheid over de zaak geven.

Maja Bradaric werd gisteren onder massale belangstelling in Nijmegen begraven.

Update 12:50

Een 18-jarige jongen uit Beuningen en een leeftijdgenoot uit Nijmegen hebben bekend dat zij betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van Maja Bradaric. Justitie zegt dat het motief voor de misdaad in de relatiesfeer ligt. Van seksueel misbruik van de vwo-scholiere is tot nu toe niets gebleken.

De advocaat van Goran P., mr. D. Moszkowicz uit Maastricht, zegt dat zijn cliënt de politie tekst en uitleg heeft gegeven over de gebeurtenissen. P. weet volgens hem weliswaar wat er op de bewuste maandagnacht is gebeurd, maar zelf zou hij daarin geen aandeel hebben gehad. Moszkowicz verwacht dat zijn cliënt spoedig vrijkomt.