Mogelijk blokkade bezuinigingen door CDA

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CDA-fractie in de eerste kamer zal tegen een aantal bezuinigingsvoorstellen stemmen, als blijkt dat deze tot een te grote achteruitgang leidden qua koopkracht. Dit zei de fractieleider van het CDA in de eerste kamer, Werner, vandaag in het tv-programma Buitenhof.

Afgelopen dinsdag verzocht Werner al om maatregelen ter verbetering van de koopkracht, met name bij chronisch zieken. Nadat premier Balkenende een betoog had gehouden, was Werner toch gerust gesteld. In het betoog verzekerde Balkenende dat volgend jaar niemand meer dan één procent erop achteruit gaat qua koopkracht.

Toch bleek vandaag in Buitenhof dat Werner niet geheel tevreden was met de woorden van Balkenende. De CDA-senator is bang dat een opeenstapeling van maatregelen alsnog leidt tot teveel koopkrachtverlies bij sommige groepen. Tijdens zijn betoog bij de Algemene Beschouwingen gaf Balkenende nog aan dat er ook de bijzondere bijstand is. Werner gaf toen geen respons hierop, maar in Buitenhof zei hij het geen goed idee te vinden als grote groepen bij de sociale dienst moeten aankloppen voor bijzondere bijstand.