Herdenking Pim Fortuyn van start

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn 2Aanhangers van Pim Fortuyn zijn aan een herdenkingstocht door zijn woonplaats Rotterdam begonnen. Ongeveer 1.000 mensen lopen van de Diergaarde Blijdorp naar de Korte Hoogstraat waar om 18.00 uur het beeld van Pim Fortuyn zal worden onthuld.In Hilversum op het Mediapark zal een plaquette worden onthuld. Daar werd Fortuyn precies een jaar geleden door Volkert van der Graaf doodgeschoten.

De onderhandelaars in de kabinetsformatie, Jan-Peter Balkenende (CDA), Gerrit Zalm (VVD) en Boris Dittrich (D66), zullen even na 18.00 uur hun beraadslagingen onderbreken om Pim Fortuyn te herdenken. Alle drie onderstreepten vandaag de betekenis van Fortuyn, vooral zijn strijd tegen de Haagse regelzucht en zijn vermogen dingen bij de naam te noemen.

''De bureaucratie en overbodige regels worden aangepakt in de geest van Fortuyn. Hij heeft veel opgeschud'', aldus Zalm. Balkenende is van mening dat Fortuyn als geen ander ''dat wat bij burgers leeft onder woorden kon brengen'''. Bovendien heeft hij de aanzet gegeven tot structuurverandering van de gezondheidszorg. Boris Dittrich noemde de invloed van Fortuyn heel verstrekkend: 'Hij doorbrak taboes. Zijn invloed reikt zover dat die ook in de toekomst nog voelbaar zal zijn''.