Bedrijf maakt inburgeringscursus voor aliens

detulp050, BwennieBren, Timo (Cyberjunkie), Pulsar en Vlaflip hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aliens die op de aarde willen wonen moeten inburgeren. Dat vindt het Groningse productiebedrijf Pavlov, dat voor de buitenaardse wezentjes een inburgeringcursus heeft ontwikkeld. Een film moet de bezoekers uitleggen hoe mensen denken en wat ze voelen.

De kans op buitenaardse migranten is klein denkt het bedrijf, maar toch wilde zij de eerste zijn met een dergelijke cursus. Het idee voor de acht minuten durende film is afkomstig van regisseur T. Caris die zich bedacht dat het zelfs voor de mens soms moeilijk is uit te leggen wat iemand voelt of denkt. Omdat dit dan al helemaal moeilijk is voor aliens moet een film de uitkomst brengen.

Je kan de film alleen bekijken door op een speciale bank te gaan liggen en een capsule over je hoofd te schuiven. Aan de hand van animaties vertelt een stem vervolgens dat er op aarde bijvoorbeeld tafels bestaan, omdat er ook 'on-tafels' bestaan zoals stoelen.

Wie nieuwschierig is kan de cursus zien in de openbare bibliotheek in het centrum van Groningen. De bedoeling is dat de film uiteindelijk op cd-rom de ruimte in wordt geschoten. De onderhandelingen daarover zijn in volle gang.