FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 januari 2003

Nova peiling: PvdA aan de winnende hand

Uit de laatste gegevens van het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, blijkt evenals uit andere peilingen dat Wouter Bos met de PvdA in de peilingen stevig omhoog gaat.

De PvdA mag er in vergelijking met de vorige NOVA-peiling 6 zetels bij op tellen en komt uit op 35. Het CDA daarentegen verliest maar liefst 5 zetels.

De LPF en de VVD winnen er ieder twee; de ChristenUnie wint één zetel.

De SP heeft óók in deze peiling zijn hoogtepunt bereikt en verliest 2 zetels ten opzichte van vorige week. Ook D66 gaat 2 zetels achteruit.

Leefbaar Nederland tenslotte keert wat deze peiling betreft niet terug in de Kamer.

PartijTweede Kamer3-01 NOVA10-01 NOVA
CDA435247
Lijst Pim Fortuyn2646
VVD242527
PvdA23 2935
GroenLinks10109
SP91614
D66764
ChristenUnie445
SGP233
Leefbaar Nederland210

Gretta Duisenberg biedt haar excuses aan

kezman16 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gretta Duisenberg heeft haar verontschuldigen aangeboden voor haar uitlatingen in het Algemeen Dagblad, dat de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden erger is dan die van de Nazi's in Europa gedurende de Tweede Wereld Oorlog (afgezien dan van de holocaust).

In het tv-programma Netwerk op Nederland 1 zei VVD- minister Hans Hoogervorst dat de Europese Centrale Bank-directeur Wim Duisenberg zijn vrouw niet langer moet verdedigen, omdat hij buiten het politieke gesteggel moet blijven: "Hij kan het beste zijn mond houden."

In Jeruzalem liet eerder vandaag de schrijfster Anja Meulenbelt, die ondermeer met Gretta Duisenberg de Nederlandse delegatie vormt die de Palestijnse gebieden bezoekt, weten de omstreden uitspraak van Gretta Duisenberg ''onvoorzichtig'' te vinden.

Darts: Uitslag Van Barneveld - Clarys

Vrijdagavond heeft Raymond van Barneveld de halve finales bereikt van The Embassy, het officieuze wereldkampioenschap darts. De Haagse darter versloeg in de kwartfinale de Belg Erik Clarys, bijgenaamd de Sheriff, in zes sets: 5-1.

Zaterdag zal Barney de halve finale spelen tegen de winnaar van het duel tussen Colin Monk en Mervyn King, beiden uit Engeland. Vorig jaar won Van Barneveld ook al van Clarys, toen in de tweede ronde, met 3-0. De Belg startte nog wel heel goed, hij gooide met zijn eerste drie pijlen meteen 180.

'Barney', favoriet voor de titel, liep in de wedstrijd snel uit naar 2-0. In de derde set brak Clarys de Hagenees, en won daardoor de set (2-1). Vlak voor de korte pauze werd het nog even spannend voor Barney. Bij een stand van 2-2 in de vierde set kwam de Belg na zijn beurt op een makkelijke uitgooi van 40 punten. Van Barneveld liet de Belg echter niet dichterbij komen door de benodigde 124 punten zelfbewust op het bord neer te zetten (3-1).

Direct na de korte pauze zat Van Barneveld weer in zijn ritme, hij schreef de vijfde set met 3-0 op zijn naam. In de zesde set maakte hij het karwei af, weliswaar nadat Clarys de hoogst mogelijke finish in een leg (170) op zijn naam schreef. Die uitgooi levert de Belg aan het einde van het toernooi een bonus op van ongeveer 3000 euro.

Ingezonden stuk

Dit stukje kreeg ik vandaag via mijn hotmail-spam-account binnen. Het is wel de moeite waard om te lezen.

Op een dag, toen ik erg populair was op de middelbare school, zag ik een jongen van mijn klas naar huis lopen. Hij heette Kyle. Het leek erop alsof hij al zijn boeken aan het meesjouwen was.

Ik dacht bij mezelf," Waarom neemt iemand al zijn boeken van school mee naar huis op vrijdag?
Dat moet vast een Nerd zijn." Ik had een druk weekend gepland (feestjes, voetballen met mijn vrienden op zondagmiddag) dus ik haalde mijn schouders op en liep door. Terwijl ik verder liep zag ik een groepje jongens aan komen rennen. Ze renden naar hem, sloegen al zijn boeken uit zijn handen en lieten hem struikelen op de vieze natte grond.
Ik zag zijn bril door de lucht vliegen, die een paar meter verder in het gras terechtkwam. Hij keek op en ik zag de trieste blik in zijn ogen. Ik had medelijden met hem. Ik ging naar hem toe om te helpen en terwijl hij kruipend zijn bril zocht zag ik een traan over zijn wang rollen. Bij het overhandigen van zijn bril zei ik tegen hem,"Die jongens waren slecht, alsof ze niks beter te doen hebben." Hij keek me aan en zij, Hartstikke bedankt!" Er verscheen een grote glimlach op zijn gezicht.

Dit was één van die glimlachen die dankbaarheid uitstraalde. Ik hielp hem met het oprapen van zijn boeken en vroeg waar hij woonde. Het bleek dat hij
bij mij om de hoek woonde. Hij vertelde dat hij hiervoor naar een priveschool ging.

Voorheen zou ik nooit met dat soort mensen zijn omgaan. We hebben de hele terugweg gepraat en ik tilde zijn boeken. Het bleek een hele aardige jongen te zijn. Ik vroeg hem of hij het weekend wilde komen
voetballen met mijn vrienden. Dat wilde hij wel.
In dat weekend leerde ik Kyle nog beter kennen, ik mocht hem echt en mijn vrienden dachten hetzelfde. Maandag, en daar was Kyle weer met zijn stapel boeken. Ik sprak hem aan en zei, "Je wordt nog eens gespierd als je iedere dag die boeken zo meeneemt!" Hij moest lachen en overhandigde mij de helft van de boeken. Vier jaar ging er voorbij. Kyle en ik waren beste vrienden geworden. In het laatste jaar begonnen we te denken aan studeren.

Kyle besloot naar Groningen te gaan en ik naar Delft. Ik wist dat we altijd vrienden zouden blijven ondanks dat we allebei in andere plaatsen zouden gaan wonen. Hij wilde dokter worden en ik wilde uiteindelijk toch maar prof-voetballer worden. Studeren was niks voor me.

Het eindexamen naderde. Kyle zou tijdens de uitreiking van het diploma een
speech houden. Ik plaagde hem door te zeggen dat hij een Nerd was.
Ik was zo blij dat ik niet op dat podium hoefde te staan. Op de dag van de uitreiking zag ik Kyle. Hij zag er goed uit. Hij was één van die mensen die zichzelf gevonden had in al die jaren op de middelbare school. Hij zag er echt goed uit, zelfs een bril stond hem goed. Er waren dagen bij dat hij echt geluk uitstraalde.

Waardoor hij meer afspraakjes dan ik had en alle meiden dol op hem waren.
Jeetje, soms was ik gewoon jaloers op hem. Vandaag was één van die dagen. Ik kon zien dat Kyle zenuwachtig was voor de speech. Dus ik sloeg hem op de schouders en zei," Hey stoere jongen, het gaat je lukken vandaag!" Hij keek me aan met zijn bekende blik, die dankbare blik en lachte en zei,"Bedankt!" Daar stond hij dan op het podium.
Hij schraapte zijn keel en begon. "Eindexamen is een periode waar je mensen bedankt die je geholpen hebben om door deze moeilijke tijden heen te komen. Je ouders, leraren, broers en zussen, misschien een mentor maar het belangrijkste van allemaal je vrienden. Ik sta hier om jullie te vertellen dat het hebben van een goede vriend, het mooiste is wat je maar kunt wensen.
Ik sta hier om jullie te vertellen dat er niets mooiers bestaat dan dat je voor iemand iets kunt betekenen.

Ik zal jullie een verhaal vertellen." Ik keek met ongeloof naar Kyle toen hij begon te vertellen over onze eerste ontmoeting. Hij wilde dat weekend zelfmoord plegen. Hij vertelde hoe hij zijn schoolkluis had leeggehaald, zodat zijn moeder niet later alle boeken hoefde mee te sjouwen naar huis. Kyle keek me diep in de ogen en liet een kleine glimlach zien. "Gelukkig, ik leef nog. Mijn beste vriend weerhield me om de daad bij het woord te voegen." Nadat Kyle zijn verhaal had gehouden over het zwakste moment in zijn leven hoorde ik het publiek emotioneel zuchten.

Ik zag zijn moeder en vader diezelfde dankbare blik naar mij toe werpen.
Nu pas realiseerde ik me wat ik had betekent voor Kyle. Ondermijn nooit de kracht van je acties. Met een klein gebaar kun je iemands leven veranderen. In voor- en tegenspoed. Op een of andere manier zijn we altijd met elkaar verbonden. We geven en nemen.

Je hebt nu twee keuzes:

1) Je kunt dit bericht doorsturen naar anderen of
2) je gooit het weg en je doet net alsof dit verhaal je niet raakte.

Ik koos voor optie 1 zoals je ziet. Laat je vrienden zien dat je om anderen geeft.
Eleanor Roosevelt schreef ooit: Veel mensen zullen in je leven voorbij komen, maar echte vrienden zullen een plaats in je hart innemen.
Om jezelf te blijven, gebruik je hersens; om anderen lief te hebben gebruik je gevoel.

Agressie is maar een letter af van agressief. Als iemand je de eerste keer bedriegt, is dat zijn schuld; als hij je voor de tweede keer bedriegt is het jouw schuld. Intellectuelen praten over ideeën: Denkers
praten over gebeurtenissen; Het gewone volk praat over mensen; Wie geld verliest, verliest veel; Wie een vriend verliest, verliest veel meer. Wie geloof in de ander verliest, verliest alles.
Mooie jonge mensen zijn ongelukjes van de natuur; Mooie oude mensen zijn een kunst; Leer van andermans fouten. Je leeft te kort om ze allemaal te maken. Gister is verleden tijd. Morgen is een mysterie Pluk de dag. Laat je vrienden zien dat je om ze geeft.

Stuur daarom dit bericht door naar mensen waarvan jij denkt dat het je vrienden zijn.
Als het teruggestuurd wordt weet je dat je een vriend aan de ander hebt.

GEEF OM ANDEREN, LAAT ZIEN DAT JE OM ANDEREN GEEFT EN STUUR DITBERICHT DOOR!!!!!!!

STOP ZINLOOS GEWELD!!!

Nederlander wordt Lap van het jaar

Pertti Poromies (Pertti de Rendierman), een Finse Lap afkomstig uit Rotterdam die officieel Bart Braafhart heet, is vandaag uitgeroepen tot Fins Lap van het Jaar 2002.

Hij liet hiermee vele prominente Laplanders achter zich. Minister van Buitenlandse zaken Jari Vilén bijvoorbeeld, die de titel vorig jaar won, staat nu op de vijfde plek. Ook de winnaars van Olympisch goud in Salt Lake City laat de Nederlander achter zich.

Braafhart krijgt de titel voor zijn werk als coördinator voor een regionaal samenwerkingverband en als promotor van het toerisme in de omgeving van Salla. Braafhart wist eerst niet van zijn nominatie af, maar toen hij er achter kwam begon hij snel een campagne om stemmen te werven. Uiteindelijk kreeg hij 311 stemmen, waar normaal de winnaar rond de 60 stemmen heeft. Salla is erg blij met de verkiezing van Braafhart. De plaats van zo'n 4700 inwoners staat nu volop in de belangstelling.

Met dank aan Dagobert die dit bericht volledig herschreven submit-te.

[Update]Beukenkamp krijgt aanbieding van FCG

FC Groningen heeft keeper Roy Beukenkamp een aanbod voor contract verlenging gekregen.

Het huidige contract van Beukenkamp loopt aan het einde van dit seizoen af en Beukenkamp had al te kennen gegeven dat hij graag zijn carriere voort wilde zetten bij de FC. Na één jaar zal hij opnieuw de afweging maken of hij verder wil onder de lat. Eind deze maand wordt meer duidelijkheid omtrend de verlening verwacht.

Beukenkamp is de vaste waarde bij de Groningers. De 34-jarige aanvoerder ontbrak nog geen minuut deze competitie. De doelman heeft al plannen voor na zijn carrière: hij zal plaatsnemen op de afdeling Commerciële Zaken of in de technische staf.

Naast het contract van Beukenkamp lopen ook de contracten van Darwinkel, Boekweg, Johansson, Hoogstrate, Bronkhorst, Broerse, Ikedia, Drent en Curovic af aan het einde van dit seizoen.

-13 januari-
Dejan Curovic zal aan het einde van het seizoen stoppen met zijn voetbal carrière. De Serviër zal zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

Jordi Hoogstrate zal aan het einde van het seizoen naar PSV gaan.

SBS peiling: PvdA passeert het CDA

nyrem, Blaze, kezman16 en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de peiling van Maurice de Hond is de PvdA het CDA gepasseerd en is met 41 zetels de grootste partij. De PvdA stond gisteren nog op 38 zetels in diezelfde peiling.

Het CDA verloor volgens de dagelijkse peiling, die via het internet plaats vindt, één zetel en staat nu op 39 zetels. Met 31 zetels is de VVD licht gestegen ten opzichte van de 30 zetels van gisteren. De kleinere linkse partijen verliezen wederom zetels; de SP komt nu op 14 zetels en GroenLinks zit op 7. De LPF blijft met 7 zetels stabiel.


PartijTweede Kamer9-01 (De Hond)10-01
CDA434039
Lijst Pim Fortuyn2677
VVD243031
PvdA23 3841
GroenLinks1087
SP91514
D66754
ChristenUnie444
SGP222
Leefbaar Nederland211

Proef met alcoholslot tegen drank in het verkeer

kezman16 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft bekend gemaakt dat er aan het einde van dit jaar een proef met het zogenaamde alcoholslot gestart zal worden. Een alcoholslot is een persoonlijk blaasapparaat, dat voorkomt dat een auto gestart kan worden als de bestuurder heeft gedronken. Als het alcoholpromillage te hoog is, wordt de auto dus geblokkeerd. In de VS, Canada, Australië en Zweden vonden al eerder dergelijke proeven plaats.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is samen met het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) al een cursus gestart waar zware overtreders en recidivisten boven een bepaald alcoholpromillage verplicht aan moeten deelnemen. Ook gaat er een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer voor een verlaging van het wettelijk toegestane alcoholpromillage van 0,5 naar 0,2 voor beginnende bestuurders.

Om de proef mogelijk te maken moet er een aanpassing komen in de Wegenverkeerswet. Het is niet bekend na hoeveel overtredingen het alcoholslot geplaatst zal worden.

Hand na zeven uur in ijs weer aangezet

DeTulp050 vertaalde voor ons het volgende bericht en stuurde het op, waarvoor dank!

Doktoren zijn erin geslaagd een hand van een man weer aan te naaien, nadat de hand meer dan zeven uur in een plastic zak had gezeten.

De 55-jarige Roemeen Petre Miron had zijn hand in een zak vol met ijs gestopt, nadat deze was afgehakt in een zaagfabriek. De reis naar het ziekenhuis, die normaal een half uurtje duurt, liep uit op een reis van zeven uur doordat de ambulance werd opgehouden door het slechte weer.

Bij aankomst in het ziekenhuis is de hand er, in een zes en een half uur durende operatie, weer aangezet. De chirurg, Theodor Stamate, prees Miron voor zijn geduld, koelbloedigheid en voor het feit dat hij zo slim was geweest de hand in een ijszak te stoppen.

De chirurg kon echter nog niet zeggen of Miron ooit zijn hand weer zou kunnen gebruiken.

Twee doden bij vliegtuigcrash in Zaventem

the_usual_suspect, Necromancer en poohbeer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de luchthaven van het Belgische Zaventem is vanochtend rond 11.45 uur een vliegtuigje neergestort. Daarbij zijn de twee inzittenden om het leven gekomen.

Het vliegtuigje, een Cessna C182, was eigendom van de federale politie. De agenten kwamen terug van een dringende opdracht. Het toestel vloog bij de landing over de kop en vloog in brand.

De Cessna's worden onder andere ingezet bij observaties van verkeershinder en massabijeenkomsten.

Anneke Tanneke Duisenberg

Al eerder schreef ik in mijn column al-Nakba over de Palestijnse kwestie. Een onderwerp dat inmiddels dagelijks de kranten en nieuwsuitzendingen haalt vanwege Gretta Duisenberg en haar uitlatingen. Wat begon met een ludieke actie van mevrouw Duisenberg is inmiddels verzand in een controverse tussen de leden van de delegatie onderling en waarin Gretta Duisenberg schittert als de ster van Bethlehem.

Bedrijf maakt inburgeringscursus voor aliens

detulp050, BwennieBren, Timo (Cyberjunkie), Pulsar en Vlaflip hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aliens die op de aarde willen wonen moeten inburgeren. Dat vindt het Groningse productiebedrijf Pavlov, dat voor de buitenaardse wezentjes een inburgeringcursus heeft ontwikkeld. Een film moet de bezoekers uitleggen hoe mensen denken en wat ze voelen.

De kans op buitenaardse migranten is klein denkt het bedrijf, maar toch wilde zij de eerste zijn met een dergelijke cursus. Het idee voor de acht minuten durende film is afkomstig van regisseur T. Caris die zich bedacht dat het zelfs voor de mens soms moeilijk is uit te leggen wat iemand voelt of denkt. Omdat dit dan al helemaal moeilijk is voor aliens moet een film de uitkomst brengen.

Je kan de film alleen bekijken door op een speciale bank te gaan liggen en een capsule over je hoofd te schuiven. Aan de hand van animaties vertelt een stem vervolgens dat er op aarde bijvoorbeeld tafels bestaan, omdat er ook 'on-tafels' bestaan zoals stoelen.

Wie nieuwschierig is kan de cursus zien in de openbare bibliotheek in het centrum van Groningen. De bedoeling is dat de film uiteindelijk op cd-rom de ruimte in wordt geschoten. De onderhandelingen daarover zijn in volle gang.

Femke Halsema opent aanval op PvdA

DeTulp050 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een campagnebijeenkomst van GroenLinks in Utrecht heeft Femke Halsema de PvdA aangevallen. Ze vindt dat de PvdA ''razendsnel in de richting van het CDA kruipt, nu de ze de geur van de macht weer in haar neus krijgt".

Ook meent Halsema dat de PvdA loze beloftes maakt als ze zegt dat er met hun programma 125.000 banen bijkomen. ''Een slag in de lucht. Nergens op gebaseerd", aldus Halsema.

Halsema valt ook over het standpunt van de PvdA dat legale migranten in bijzondere gevallen kunnen worden teruggestuurd als ze niet inburgeren.

Tennis: Rafter beëindigt loopbaan

klaasvaak herschreef voor osn het volgende artikel, waarvoor dank!

Patrick Rafter heeft besloten een einde te maken aan zijn tennisloopbaan. De 30-jarige Rafter kan zich niet meer voldoende motiveren. Zijn laatste wedstrijd was meer dan een jaar geleden.

Zijn laatste wedstrijd kon hij niet uitspelen. Door een blessure moest hij in de Grand Slam finale tegen Frankrijk opgeven. Daarna heeft hij niet meer op de tennisbaan gestaan.

Rafter behaalde vele successen. Hij won in 1997 en 1998 het enkelspel van de US Open en in 1999 het dubbelspel van de Australian Open (met de Zweed Bjorkman). Zijn favoriete Wimbledon wist hij nooit te winnen.

Miljoenen sigaretten onderschept

Vick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

2,5 miljoen sigaretten. Dat was de vangst die de douane en de Koninklijke Marechaussee woensdag bij een controle op de A77 bij Heijen deed. Twee Duitse verdachten zijn bij de actie aangehouden.

De partij zat verpakt in kartonnen dozen zonder opdruk. De sigaretten kwamen uit Duitsland en hadden vermoedelijk de Engelse markt moeten bereiken.

Als dat was gelukt was er voor 713.000 euro aan belasting ontdoken. Zouden ze op de Nederlandse markt zijn verkocht dan zou de belastingdienst voor 266.000 euro zijn getild. Eerder deze week werden er bij Woensdrecht al 500.000 sigaretten in beslag genomen. Beide partijen zullen worden vernietigd.

CDA vindt PvdA onbetrouwbaar

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen twijfelt openlijk aan de betrouwbaarheid van de PvdA. Volgens Verhagen wisselt de partij dagelijks van standpunten. Hij krijgt de indruk dat de PvdA ''eerst de buit probeert binnen te halen met populaire standpunten''.

Hij wijst erop dat de PvdA nu opeens een harder integratiebeleid en twee gevangenen in een cel wel acceptabel vindt. Ook heeft PvdA-kamerlid Bussemaker laten doorschemeren dat de hypotkeekrente-aftrek toch niet beperkt hoeft te worden, hoewel dat in het PvdA-verkiezingsprogramma staat. ,,Dan vraag ik me af: hoe betrouwbaar is de PvdA?'', zo zei Verhagen.

Verhagen vindt verder dat in de PvdA nog geen inhoudelijk debat heeft plaatsgehad na de enorme verkiezingsnederlaag die de partij in mei heeft geleden.

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos wilde niet reageren op het ,,moddergooien'' van Verhagen: ,,Dat is allemaal ingegeven door angst. Ik richt me op de inhoud.''

CDA-minister: Weigeren hoofddoekje mag

Demissionair CDA-minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs zegt dat scholen leerlingen met hoofddoekjes mogen weigeren. Dat recht hebben ze, zo liet de minister vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland weten.

De minister reageerde op een vraag over de basisschool Timotheus in Amsterdam, die een leerlinge die een hoofddoekje wil dragen niet in de les toelaat: ''Scholen mogen eisen stellen aan de kleding. Als een school dat afspreekt in de reglementen, dan houd je je daar aan. Leerlingen en hun ouders die het daarmee niet eens zijn, moeten maar een andere school zoeken''.

Homohuwelijk

Van der Hoeven zei ook dat zij het homohuwelijk "onacceptabel" vindt. Ze benadrukte wel dat het CDA dit huwelijk niet wil afschaffen.

D66 wil dat premier Balkenende de minister Van der Hoeven vanwege deze uitspraak over het homohuwelijk op het matje roept.

D66 vindt dat een minister van Onderwijs dit niet zomaar kan zeggen, ook niet op persoonlijke titel. ,,Je hebt een verantwoordelijkheid als minister en dan vind ik dat je dit niet kan zeggen'', stelt Lousewies van der Laan, nummer twee op de kandidatenlijst van D66. Volgens haar komt discriminatie van homo's juist op scholen vaak voor. ,,Van der Hoeven is de hoogste baas van die scholen en die gaat dit nu dus goedpraten!''.

Boete en vrijspraak voor AH-medewerkers

sly2k en Sly2k hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de medewerkers van een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam heeft van de politierechter een boete van zeshonderd euro gekregen, waarvan driehonderd voorwaardelijk. Hij had de dief, al nadat deze was aangehouden, op zijn neus geslagen. De andere verdachte is vrijgesproken.

De twee overmeesterden augustus vorig jaar na een achtervolging een bewapende overvaller. Toen bekend werd dat er tot strafvervolging zou worden overgegaan onstond er veel commotie. Zelfs Prins Bernhard bemoeide zich met de zaak door De Telegraaf op te bellen en te zeggen dat hij een eventuele boete wel voor zijn rekening wilde nemen.

De overvaller werd in november tot een half jaar celstraf veroordeeld.

Nieuwe zanger De Kast bekendgemaakt

Blue-eyes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jullie zaten uiteraard allemaal duimen te draaien van de zenuwen over de zangerkeuze van de Friese band De Kast, maar nu is dan eindelijk de kogel door de kerk. Jan Tekstra wordt de nieuwe zanger van de band. Hij volgt daarmee Syb van der Ploeg op. Die verliet onlangs de band.

Tekstra is geen onbekende in de muziek. Hij verdiende de afgelopen twaalf jaar zijn brood als sessiemuzikant, bandleider en componist. Hij schreef nummers voor onder meer Liesbeth List, Loïs Lane en Marco Borsato. Bij de laatste zat hij anderhalf jaar in de begeleidingsband.

Fans van De Kast hebben de band op Tekstra gewezen. Zij zagen hem bij een concert in Thialf en mailden dat hij wel een goede opvolger voor Van der Ploeg zou zijn. Er volgden enkele gesprekken, waarop vorige week samen werd gespeeld. Dat beviel zo goed dat besloten is met Tekstra door te gaan.

Deze zomer staat De Kast naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de nieuwe samenstelling op het podium. Er moet alleen nog een nieuwe drummer worden gevonden voor Nico Outhuijse. Daarvoor worden eind deze maand audities gehouden. Er hebben zich al zo'n vijftig kandidaten gemeld.

Peruaans vliegtuig stort neer in oerwoud

Koffieautomaat, BwennieBren, Flying_Vee, Tesselear, --H-I-M--, CorteX, Kiddow, Chapter_V, eldeejee en Timo (cyberjunkie) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het oerwoud van Peru is gisteren een Peruaans vliegtuig met 46 mensen aan boord neergestort. Het toestel maakte een binnenlandse vlucht en zond net voor de crash bij de stad Chachapoyas nog een noodsignaal uit.

Hoeveel mensen bij de crash om het leven zijn gekomen is nog niet bekend. Reddingsteams zijn naar de plek des onheils onderweg. De Fokker 28 had 41 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord. Het had de landing ingezet op het moment dat alle contact werd verbroken.

Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij waren de weersomstandigheden goed en was er genoeg brandstof om uit te wijken.

Gijzeling in Groot-Brittannië voorbij

Een van de langste gijzelingen ooit in Engeland, waarover wij al eerder berichtten, is voorbij. De politie heeft bekend gemaakt dat ze een lichaam in het gebouw heeft gevonden

Men denkt dat het gaat om de 32-jarige Eli Hall, die zich sinds eerste kerstdag in het gebouw in Hackney verschanst hield. Hij had een buurman in gijzeling, maar die wist te ontsnappen. Gisteren vond er een schotenwisseling plaats tussen gijzelnemer en agenten.

Vanwege instortingsgevaar kan het lichaam nog niet worden geïdentificeerd. De politie had gisteren uren nodig om een brand in het pand te doven. Hall zou daardoor een grote hoeveelheid hebben kunnen ingeademd.

Met dank aan sop die ons dit weer geheel vertaald aanleverde.

Tommy Mottola verlaat Sony Music

keeskonijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Thomas D. Mottola, voorzitter en uitvoerend manager van Sony Music Entertainment, verlaat het bedrijf na 14 jaar.

Mottola was een omstreden figuur binnen de Sony familie. Zo zou hij van zijn ex-vrouw, Mariah Carey, liedjes hebben gestolen en aan Jennifer Lopez gegeven hebben. Ook het laatste album van Michael Jackson, 'Invincible', zou door Motolla gesaboteerd zijn om de Beatles catalogus in zijn bezit te krijgen.

Volgens sommige muziek-insiders zou de Japanse directie niet tevreden zijn met de resultaten van Sony Music onder het bewind van Motolla. De druppel die de emmer deed overlopen was de ruzie tussen Michael Jackson en Mottola afgelopen jaar.

Mottala's contract met Sony liep tot en met december 2004. Volgens Sony heeft Motolla zelf ontslag genomen, maar waarschijnlijk is hij hiertoe gedwongen.

Sony zal in de komende weken een opvolger bekendmaken.

Doelman speelt door in dichte mist

Een Engelse doelman heeft tien minuten in de mist doorgespeeld, niet wetende dat de wedstrijd gestaakt was vanwege de dichte mist.

Richard Siddall, die niet verder kon kijken dan zijn strafschopgebied, nam aan dat iedereen aan de andere kant van het veld bezig was. Hij had het pas door toen een supporter hem vertelde dat de wedstrijd tussen Stocksbridge Steels en Witton Albion al na dertig minuten was afgeblazen.

Richard meldde: "Ik had er geen idee van. Ik stond daar maar te wachten totdat er een speler uit de mist zou opdoemen."

Zijn manager Wayne Biggins, een voormalig Sheffield Wednesday speler, zei: "Wij zaten al aan de thee en Richard dacht dat we nog aan het spelen waren.
Niemand wist waar hij was, totdat we beseften dat hij nog steeds op het veld moest staan."

En wederom wist sop ons dit geheel vertaald te melden, waarvoor grote dank!

Man vriest met penis vast aan bushalte

In de Russische stad Stavropol is een man met zijn penis vastgevroren aan een bushalte. Bij een temperatuur van -30 plaste hij tegen het bushokje aan. Echter op het moment dat hij de laatste druppels van zijn penis afschudde raakte hij het metaal van het hokje aan en vroor onmiddelijk vast.

Een enorme groep mensen verzamelde zich rondom de man. Uiteindelijk wist een voorbijganger hem los te krijgen met een emmer warm water.

Met dank aan timmie76 die ons dit verhaal geheel vertaald aanbood.

Belgische boer krijgt snelheidsboete

sop gooide het volgende artikel geheel vertaald in de newssubmit, waarvoor dank:

Een Belgische boer heeft een bekeuring gekregen voor een snelheidsovertreding op de snelweg. Niet in zijn ferrari, nee, maar met zijn tractor!

Marc Veys kreeg een boete van bijna vijftig euro omdat hij op de ringweg in Den Haag harder reed dan 100 kilometer per uur. Veys heeft echter bezwaar aangetekend omdat hij nog nooit in Den Haag is geweest en zijn tractor ook niet harder kan dan 10 kilometer per uur.

Veys is verbaasd over de foto van de overtreding, aangezien het kenteken inderdaad dat van hem is. Maar hij blijft volhouden dat hij het niet is geweest omdat hij meer dan 150 kilometer van Den Haag woont, namelijk in het Belgische Wodecq.

Aan een krant vertelde hij: "Ik snap niet dat ik beboet wordt voor een snelheidsovertreding op een snelweg met een oude tractor, die amper 10 kilometer per uur, zelfs niet met bergaf, wind in de rug en kroeg in zicht. En waarom zou ik met de tractor naar Den Haag gaan? Belachelijk. Ik steek alleen de weg voor mijn huis over om op mijn land te komen."

Omdat hij weigert te betalen heeft de politie de boete verhoogd naar honderd euro. "Ik heb een advocaat gevraagd om mijn zaak te behartigen. Dit neem ik niet!" aldus de nog altijd weigerende meneer Veijs.

Duisenberg: nazi-bezetting minder erg

mediageil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nazi-bezetting van Nederland was, met uitzondering van de holocaust, minder erg dan de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël nu. Dat zegt Gretta Duisenberg, na afloop van haar bezoek aan die regio.

Volgens Duisenberg is het Israëlische leger soms wreder dan de Nazi's. Zo blaast men huizen van Palestijnen op. "Zo ver zijn de nazi's tijdens de bezetting in Nederland nooit gegaan", aldus Duisenberg in een interview.

Ook vindt de vrouw van de president van de Europese centrale bank Wim Duisenberg de muur die Israël bij Jenin heeft gebouwd erger dan de Berlijnse muur. "Deze muur is vele malen erger dan de Berlijnse muur. Het is verschrikkelijk. De afscheiding is veel hoger en loopt bovendien op grond die is afgepakt van de Palestijnen."

De burgers in Zuid-Afrika hadden tijdens de apartheid nog meer vrijheid dan de Palestijnen nu, aldus Duisenberg.

Verstappen tekent bij Minardi

Eindelijk is het officieel: Jos Verstappen rijdt in 2003 weer in de Formule 1! Hij zal het komende seizoen uitkomen voor het team van Minardi.

Dit alles is bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het kantoor van Trust, de hoofdsponsor van Jos, in Dordrecht alwaar Raymond Vermeulen (begeleider Jos), Michel Perridon (directeur Trust), Paul Stoddart (teambaas Minardi) en natuurlijk Jos Verstappen aanwezig waren.

"Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen weer op de grid sta", aldus Verstappen. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in een terugkeer op het hoogste niveau. Mede dankzij mijn manager Huub Rothengatter en begeleider Raymond Vermeulen, die achter de schermen keihard geknokt hebben om mijn comeback te bewerkstelligen rijd ik komend seizoen voor een team waar de nodige progressie te verwachten valt."

Paul Stoddart was ook uitermate tevreden met de komst van Jos: "Dit is geweldig nieuws. Ik denk dat we met het duo Jos Verstappen en Justin Wilson de sterkste rijderscombinatie hebben in de geschiedenis van Minardi. Het is een ideale mix van talent en ervaring. Tel daarbij op ons prima chassis van de auto en de oersterke Corworth Racing CR3 motor en we zijn verzekerd van een pakket dat kwalitatief een flink stuk hoger ligt dan dat van vorig seizoen. Natuurlijk, pas tijdens de eerste Grand Prix in Melbourne zullen we weten waar we staan ten opzichte van de andere teams. Maar het zou me niets verbazen als we uitgroeien tot dé verrassing van het F1 2003 seizoen. Tot slot wil ik Trust Computer Products bedanken voor het vertrouwen wat ze - in mijn ogen terecht - hebben in Jos Verstappen. Mede dankzij Trust zijn we verzekerd van een sterk pakket en heeft Minardi er ontelbare Nederlandse racefans bijgekregen!"

Veelbelovend middel tegen rookverslaving

BwennieBren had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Maastrichtse onderzoeksinstituut ExTra, verbonden aan de medische faculteit van de Universiteit Maastricht, zal binnenkort starten met het testen van een vaccin tegen rookverslaving. Het NicVax vaccin, dat is ontwikkeld door Amerikaanse wetenschappers, zorgt ervoor dat antilichamen zich aan nicotinedeeltjes binden, waardoor voorkomen wordt dat de verslavende stof in hersencellen binnendringt. Een injectie met het vaccin is daarmee potentieel veel effectiever dan de huidige middelen tegen rookverslaving omdat het de roker zijn 'kick' ontneemt.

Als eerste zal de veiligheid van het middel getest worden. Daarna zal het nog twee jaar duren eer duidelijk is hoe effectief het middel is, aldus ExTra-directeur prof. dr. Onno van Schayck, die tevens stelt: ,,Het maatschappelijk belang is enorm. Roken is vermijdbare doodsoorzaak nummer een''.

Dierproeven zijn veelbelovend, maar bij mensen moet dat nog blijken. Van Schayck verwacht dat NicVax, als het effectief blijkt, ook in tabletvorm kan worden toegediend. Van Schaycks instituut begint deze maand met het werven van vrijwilligers voor het onderzoek.

Lichaam verdronken autodief terecht

JoeNNie , mikkey72 en Rewimo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lichaam van de autodief uit Beverwijk die op 12 december verdronk, is gevonden in een meertje bij het Gelderse Hattem. Met de vondst van het stoffelijk overschot van de 29-jarige komt een einde aan de zoektocht in het water van de Waa (een oude zijtak van de IJssel).

De man kwam om het leven toen hij, na het plegen van een autodiefstal, probeerde samen met een handlanger de politie te ontvluchten door het water in te springen. Omdat een van de mannen echter vreesde dat zijn maat het hachelijke avontuur niet overleefd had, nam hij later contact op met de politie, die met behulp van duikers en speurhonden het meer onderzocht.

LPF: Doofpot rond moord op Fortuyn

De LPF heeft bij monde van lijsttrekker Mat Herben laten weten dat de commissie Van den Haak, die de beveiliging en de moord op Pim Fortuyn onderzocht, een doofpotcommissie is geweest. Herben zei dat in een programma van Business Nieuws Radio.

Theo van Gogh omschrijft op zijn website de commissie als een doofpotcommissie en Herben denkt dat Van Gogh daarmee dichter bij de waarheid zit dan hij eerder heeft durven denken.

Ophef onstond de laatste tijd ook al over het feit dat de voorzitter van de commissie, mr. Van den Haak, dezelfde is die als rechtbankpresident van de rechtbank in Zwolle indertijd CD-leider Hans Janmaat veroordeelde voor uitspraken die discriminerend zouden zijn. De weduwe van Janmaat heeft inmiddels herziening voor dat vonnis aangevraagd.

Mat Herben wil nu een nieuw onderzoek naar de moord op Pim Fortuyn, zo liet hij in het radio-programma weten.

-

Column Theo van Gogh Doofpotcommissie.

Hiddink wederom geprezen

Hiddink won al de Ernest Llunch Award in November en in December werd hij al verkozen tot coach van het jaar door het Engelse sport-magazine 'World Soccer'. En nu opnieuw wordt de ex-Zuid Koreaanse bondchoach geprezen. Hij staat dan wel niet op 1, maar hij is wel 'best of the rest'.

De IFFHS (International Federation of Football History & Statistics) heeft Hiddink op nummer twee staan in hun ranglijst van de meest succesvolle bondsoach van het jaar 2002.

Hiddink volgt op geruime afstand Scolari, de bondschaoch van wereldkampioen Brazilië, die met 286 punten de eerste plek bezet. De Turkse bondscoach Günes is derde op 29 punten achter Hiddink.

De meest opvallende naam in de top 15 is Dirk Nicolaas (Dick) Advocaat, de huidige Nederlandse bondscoach, die eigenlijk niks bijzonders presteerde. Hij is de enige coach in het rijtje die niet aanwezig was op het WK.

Top 15:

#NaamBondscaoch vanAantal punten
1.Luiz Felipe ScolariBrazilië286
2.Guus HiddinkZuid-Korea179
3.Senol GünesTurkije155
4.Rudolf Völler & Michael SkibbeDuitsland92
5.Bruno MetsuSenegal79
6.Bruce ArenaVerenigde Staten19
7.Sven-Göran ErikssonEngeland18
8.Philippe TroussierJapan11
9.José Antonio CamachoSpanje10
10.Marcelo Alberto BielsaArgentinië9
11.Dirk Nicolaas AdvocaatNederland8
12.Michael McCarthyIerland7
13.Winfried SchäferKameroen6
14.Javier AguirreMexico5
Giovanni TrapattoniItalië5

Turks leger deelt eerste waarschuwing uit

Het leger van Turkije heeft de AK-partij van Erdogan gewaarschuwd te stoppen met het aanmoedigen van anti-seculiere activiteiten. Het is de eerste keer dat de invloedrijke Turkse strijdkrachten de nieuwe regering waarschuwen. Volgens generaal Hilmi Ozkok, chefstaf van de strijdkrachten, hebben anti-secularisten op alle mogelijke manieren getracht de strijdkrachten te infiltreren.

De waarschuwing is vermoedelijk ingegeven door de houding van de AK-partij vorige maand. Premier Gül verklaarde toen onder voorbehoud een militair document te hebben ondertekend waarmee verscheidene officieren, verdacht van islamitisch onruststoken, de wacht werd aangezegd.

De Turkse strijdkrachten worden al jarenlang gezien als een obstakel voor anti-secularisme en worden daarom als doelwit gezien. Het leger ziet zichzelf namelijk als de hoeder van het seculiere Turkije en is fel gekant tegen islamitische invloeden op onder meer politiek vlak. In 1997 dwongen ze de eerste door islamieten geleide regering af te treden.

De AK-partij van Erdogan komt voort uit de gematigde vleugels van twee islamitische partijen die eerder werden verboden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.