Lijst Fortuyn wil met eigen krant komen

De Lijst Pim Fortuyn bekijkt de mogelijkheden of de partij tot de verkiezingen een eigen krant kan uitbrengen. Dat zou nodig zijn omdat de gevestigde media er uitsluitend op uit lijken te zijn Pim Fortuyn in een kwaad daglicht te stellen. Het is nog niet bekend of het een dag- of een weekkrant wordt. Aanhangers van Fortuyn zullen het geld voor de krant op tafel moeten leggen.

LPF-woordvoerder Herben beschuldigt de media ervan foutjes en versprekingen uit te vergroten en op te blazen. ,,Als we een serieus betoog hebben over bijvoorbeeld Srebrenica wordt het niet uitgezonden of gepubliceerd. Ze willen alleen relletjes.'' Volgens is het een persoonlijke uitputtingsslag' voor het team van Fortuyn om overeind te blijven tegen alle aantijgingen. ,,Er heerst een oorlogsstemming. We hebben niets meer te verliezen, dus laten we terugvechten en onze eigen krant opzetten.''

De Lijst Fortuyn kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws toen begin april een kandidaat-Tweede-Kamerlid van de lijst moest worden gehaald, omdat hij verdacht werd van geweldpleging en vernieling. Ook zou hij als docent aan de politie-academie een leerlinge seksueel hebben geïntimideerd.

Gisteren werd bekend dat er binnen het team van Fortuyn hoogoplopende ruzie is ontstaan over een mogelijk geval van seksuele intimidatie.

Vandaag kwam De antifascistische onderzoeksgroep Kafka met het bericht dat rechtsextremisten ondersteuningsverklaringen hebben getekend voor de Lijst Pim Fortuyn.


De aantijgingen van de seksuele intimidatie worden door Fortuyn naar het land der fabelen verwezen. De feiten die het Kafka presenteerde, en die overgenomen werden door het ANP, staan los van de Lijst Fortuyn: Iedereen kan op eigen initiatief een ondersteuningsverklaring voor een politieke partij, naar aanloop voor de Tweede Kamer verkiezingen, ondertekenen.