Vomar Beverwijk verkoopt al Euro-pakketten

Bij de Vomar in Beverwijk zijn al voor 25 gulden de zogenaamde euro-pakketten te koop, zo meldt Fok!ker 'the Flex' in ons forum. Hij kocht daar vanochtend een pakket Euro's.

Eigenlijk is de verkoop van de zogeheten consumentenpakketten met euromunten , die voor een tegenwaarde van 25 gulden 11,35 aan euro's bevatten, pas vanaf 14 december 09.00 uur toegestaan.

De Nederlandsche Bank zei gisteren al in actie te zullen komen tegen een filiaal van supermarktketen Vomar in Schagen. In de winkel waren gisteren de pakketten met euromunten ook al volop te koop.

De Nederlandsche Bank gaat het Openbaar Ministerie (justitie) inschakelen. Vorige week is er ook al opgetreden tegen een winkelier die zich niet aan de regels hield. Het betreft een overtreding van artikel 210 van het Wetboek van Strafrecht. Dat artikel verbiedt volgens een woordvoerder van de Nederlandsche Bank het vroegtijdig in omloop brengen van euro's. De bank is erg boos over de fout van de Vomar, en overweegt de super een forse boete op te leggen.