FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 december 2001

Jody Bernal deelt klappen uit

showan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jody Bernal blijkt niet alleen te kunnen zingen(?), maar ook te kunnen vechten. Afgelopen zaterdagnacht, tijdens een optreden in discotheek Den Hof van Holland in Bolsward, kreeg hij tijdens een optreden ruzie met een toeschouwer.

De bewuste toeschouwer had duidelijk laten weten geen fan van de zanger te zijn. Bernal trok hierop het T-shirt van de jongen kapot.

De jongen wachtte op zijn beurt, samen met wat vrienden, Jody Bernal op bij de kleedkamer. Bernal kwam woest zwaaiend met een flesje tevoorschijn. Er ontstond een vechtpartij, waarmee ook discotheekbezoekers en een aantal bodyguards van Bernal zich bemoeiden.

Een aantal van de vechtersbazen, onder wie Jody zelf, liep lichte verwondingen op. Bernal weigerde zijn optreden voort te zetten.

UEFA cup: 3 Nederlandse clubs overwinteren

Feyenoord, PSV en eerder deze week al Roda JC hebben zich geplaatst voor de volgende ronde in de UEFA-cup. Hiermee overwinteren er dus 3 Nederlandse clubs in Europees verband.

Feyenoord plaatste zich ten koste van SC Freiburg . Na de 1-0 in De Kuip hielden de Rotterdammers Freiburg in het Dreisam-stadion op 2-2. Feyenoord kwam met 2-0 achter maar kwam goed terug, mede door een prachtige goal van Van Hooijdonk.

PSV kwalificeerde zich voor de vierde ronde door in eigen huis de 2-3 nederlaag tegen PAOK Saloniki weg te poetsen met een moeizame, maar ruime 4-1 zege.

Roda JC won eerder deze week met 2-0 van Bordeaux.

Patrick Kluivert dronken aangehouden

BlackBokz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Spaanse nieuwssite meldt:

Patrick Kluivert dio positivo en la madrugada del miťrcoles en un control rutinario de alcoholemia de la Guardia Urbana de la Ciudad Condal. El delantero azulgrana, que estuvo cenando con unos amigos, dio 0'75 gramos (el lŪmite es 0'5 gramos) y serŠ sancionado con la retirada durante un mes del carnet de conducir, ademŠs de la pertinente multa econůmica.
==

Voorzover mijn Spaans reikt staat er iets als dat Patrick Kluivert dronken achter het stuur is aangetroffen met 0.75 promile alcohol op, terwijl 0.5 toegestaan is.

Grote schietpartij industrieterrein Indiana

Raio had ons samen met bianca en michael via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Indiana in Amerika is haastig op zoek naar de dader van een schietpartij in Indiana die tientallen mensen heeft verwond bij een industrieterrein ten westen van Chicago.

De sheriff's assistent Julie Dijkstra verklaarde dat een ex-werknemer van de Nu-Wood kunstmatige houtfabriek, die nog in het gebouw kan zijn, waarschijnlijk de verantwoordelijke is.

Burgemeester Allan Kauffman vertelde dat er waarschijnlijk 35 slachtoffers zijn, maar kon dat nog niet bevestigen.

De politie was op de hoogte van de beschieting om 2:31 PM (20:31 NL tijd). Op dat moment waren er nog geen dodelijke slachtoffers bekend.

Vomar moet direct stoppen met Euro verkoop

Supermarktketen Vomar moet onmiddelijk stoppen met de verkoop van euro's. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Klanten bij de supermarkt konden vandaag, ruim een week voor de officiŽle verkoopdatum, een consumentenpakket met euro's ter waarde van 25 gulden aanschaffen. De Nederlandsche Bank liet de Vomar daarop weten dat dit uitdrukkelijk verboden was. Vomar reageerde daar vanmiddag op dat men gewoon doorging omdat de munten te vroeg afgeleverd zouden zijn.

De Nederlandsche Bank spande daarop een kort geding aan, omdat de verkoop van euromunten voor 14 december in strijd is met Europese regels. Dat de supermarktketen de verkoop van euro's begon omdat er geen ruimte zou zijn om alle pakketten zo lang op te slaan vond geen gehoor bij de rechter. Vomar heeft zo'n veertig filialen waarvan de meeste in Noord-Holland zijn gevestigd.

Compromis bij EU uitleveringsbevel

Tijdens overleg in Brussel, over het Europees uitleveringsbevel voor verdachten, is gebleken dat het Nederlandse gedoogbeleid voor soft-drugs waarschijnlijk gťťn gevaar loopt. Ook de wetgeving voor euthanasie en abortus kan ongewijzigd blijven.

Een meerderheid van de de EU-justitieministers gaat namelijk accoord met een Europese regeling waardoor lidstaten geen verdachten hoeven uit te leveren voor misdrijven die op hun eigen grondgebied zijn begaan. Deze regeling, een compromisvoorstel, biedt Nederland de garantie om zaken als drugs, euthanasie en abortus te vrijwaren van een EU-aanhoudingsmandaat, waar het Nederlandse parlement op aandringt.
Zowel Eerste als Tweede Kamer vrezen dat een Europees aanhoudingsbevel anders de liberale Nederlandse wetgeving ondermijnt. Een Nederlandse koffieshophouder zou dan namelijk in principe uitgeleverd kunnen worden aan een ander EU land voor verkoop van drugs in Nederland. Hetzelfde zou gelden voor artsen in abortus en of euthanasie zaken, er zijn namelijk landen waar dat als moord wordt gezien.

ItaliŽ blijft echter ernstige bezwaren houden tegen een compromisvoorstel. Daardoor zullen de Europese regeringsleiders volgende week tijdens een topontmoeting in Brussel een definitief besluit moeten nemen over het aanhoudingsmandaat.

Duitsland pakt 4 Nederlanders in XTC-lab

In de Duitse plaats Wiesbaden zijn vier Nederlanders gepakt voor xtc-productie. Ze werden dinsdag op heterdaad betrapt in een loodsencomplex in Kevelaer. De Duitse politie werkte samen met die van Eindhoven en Europol.

In de loodsen werden een professioneel xtc-laboratorium, een paddokwekerij en een laboratorium voor de sporenkweek van paddo's aangetroffen, alsmede 60 kilo MDMA-poeder (goed voor ruim 700.000 xtc-tabletten).

De vier Nederlandse verdachten zijn afkomstig uit Eindhoven, Waalre, Elsloo en Lottum. Volgens de Eindhovense politie wordt het viertal in Duitsland vervolgd en berecht.

In Nederland werden ook twee loodsen in Helmond en Geldrop doorzocht die toe zouden behoren aan de verdaxchten. Daarbij zijn laboratoriummaterialen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs, honderd xtc-pillen, 5 liter van de partydrug GHB, munitie, twee personenauto's en telecommunicatiemiddelen in beslag genomen.

Geen Zwakste Schakel voor BN'ers

Klingon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

RTL4 heeft een speciale oudejaarsaflevering van het programma De Zwakste Schakel geschrapt omdat uitgenodigde bekende Nederlanders het collectief lieten afweten. Presentatrice Chazia Mourali zou hen tijdens de uitzending van de kennisquiz net zo hatelijk hebben bejegend als normale kandidaten.

Een voorlichtster van RTL vind de term 'niet durven' wat overdreven. "Het was heel moeilijk om negen bekende Nederlanders op zo'n korte termijn tegelijkertijd in de studio te krijgen." We geeft RTL toe dat het voor de Zwakste Schakel aanzienlijk moeilijker was sterren te regelen dan voor andere RTL-programma's. De commerciŽle omroep benaderde meer dan honderd potentiŽle kandidaten. De enige die onvoorwaardelijk toezegde was presentator/acteur Beau van Erven Dorens.

Het idee om BN'ers uit te nodigen komt, net als het programma zelf, van de BBC. De Britse omroep zond de afgelopen jaren verschillende malen speciale afleveringen uit met BBC-presentatoren en Eastenders-acteurs. RTL wil het idee van een sterreneditie nog niet vergeten. "Misschien lukt het wel als we langer van tevoren plannen."

In plaats van de prominentenaflevering zendt de omroep 30 december een show uit waarin de sterkste schakels van het afgelopen seizoen tegen elkaar spelen. De twee afleveringen daarvoor strijden de allerzwakste schakels van het seizoen tegen elkaar.

De snelste achtbaan ter wereld

fielmich had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze maand zal een attractiepark in Japan de snelste achtbaan ter wereld in gebruik nemen. Bezoekers zullen daarin de sensatie van gewichtsloosheid kunnen ervaren.

De "Dodon-pa" van het attractiepark Fujikyu Hoogland heeft een hoogte van 1189 meter en kan een maximumsnelheid van 172 kilometer per uur halen. Op 21 december zal de eerste rit plaatsvinden. De attractie lanceert de inzittenden met een lanceerinrichting omhoog, waardoor zij even het gevoel hebben dat zij door de lucht zweven, zei een woordvoerder van het park.

De bouw van de nieuwe attractie heeft 3 miljoen yen (60.000 gulden) gekost. Bezoekers van het park moeten 1.000 yen (20 gulden) betalen als ze een supersnel ritje willen maken. Het park, dat aan de voet van de berg Fuji is gelegen, trekt jaarlijks zo'n 1,76 miljoen bezoekers.

Ministeries blokkeerden UMTS-onderzoek

De ministeries van verkeer en waterstaat en financiŽn hebben het onafhankelijke onderzoek van de Tweede Kamer naar de UMTS-veiling van vorig jaar bemoeilijkt en zelfs tegengewerkt. Dat meldt BaggettMan ons via de newssubmit

PvdA, CDA en D66 zijn hiervan overtuigd nadat medewerkers van het Onderzoekscentrum Financieel Economisch Beleid (Ocfeb) van de Rotterdamse Erasmus Universiteit hun onderzoek hebben toegelicht.

Nadat er veel kritiek kwam op de opzet en de opbrengst van de veiling, had de Tweede Kamer om een second opinion gevraagd. Volgens de Kamer hebben de ministeries vervolgens geweigerd informatie te verstrekken of kwamen stukken veel te laat. Verder bemoeilijkten ambtenaren de gesprekken die de Rotterdamse onderzoekers met deskundigen voerden en hebben de ministeries essentiŽle informatie uit het eindverslag geschrapt, aldus PvdA'er Wagenaar en D66'er
Bakker.

De Tweede Kamer wil begin volgend jaar een debat met de verantwoordelijken van de ministeries over de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek. Het oordeel van de Kamer kan van belang zijn voor de parlementaire beoordeling van het werk van de ministeries, en voor de rechtszaken die telecombedrijf Versatel voert tegen de overheid.
Volgens Versatel deugde de opzet van de veiling niet en werden zijn concurrenten er sterk door bevoordeeld.

  • Meer hierover kun je lezen bij Trouw

Taliban geven Kandahar op

De Taliban zijn bereid hun laatste bolwerk, de stad Kandahar, op te geven. Dat is afgesproken met Hamid Karzai, de leider van de toekomstige interim-regering van Afghanistan.

Vanaf vrijdag zouden de Taliban hun wapens gaan inleveren aan een lokale commandant van de mujahedin, die gouverneur van Kandahar zou moeten worden. Afgesproken is verder dat het leven van Taliban-leider Mullah Mohammad Omar wordt gespaard.

De Verenigde Staten hebben bij herhaling gezegd dat Omar geen vrijgeleide zou mogen krijgen.

Perceptive en Lewis meldden ons dit via de newssubmit

Trouw bevat oude pagina

Dagblad Trouw was vandaag een beetje in de war, en dat hebben ze geweten ook: de telefoon staat roodgloeiend door de reacties op het per ongeluk afdrukken van een pagina van 5 december in de krant van vandaag.

In de rest van de krant is het netjes 6 december, zoals het hoort, maar op pagina 4 heeft de tijd stil gestaan en is het nog 5 december. "Een ramp",zegt een woordvoerder van Trouw.

Volgens Trouw ligt de fout bij de drukkerij. "Daar is om een of andere reden een oude drukplaat gebruikt." De krant is afgelopen nacht in Rotterdam gedrukt, en daarom waren de eerste exemplaren te laat op de Trouw-redactie in Amsterdam om de fout te kunnen herstellen.

Vrijdag zal Trouw wel met een dikkere editie komen, met daarin de verhalen die voor donderdag waren gepland. "Die verhalen zullen we wel actualiseren," aldus Trouw. De verhalen staan voor het gemak ook vandaag al op Trouw.nl

R. Kelly grote winnaar Billboard Awards

Dinsdagavond zijn in Las Vegas de 2001 Billboard Music Awards uitgereikt. R&B ster R. Kelly mag zich met maar liefst zes prijzen de grote winnaar van de avond noemen.

In de categorie R&B kreeg de muzikant awards voor 'artist of the year', 'albums artist and album of the year', 'singles artist and single of the year' en songwriter of the year. Destiny's Child deed het overigens ook niet slecht: de drie dames mochten vijf awards mee naar huis nemen. Countryartiest Tim McGraw werd eveneens vijfmaal beloond met een Billboard Music Award.

De awardshow werd opgeluisterd door optredens van onder andere Britney Spears, 'N Sync, Tim McGraw, Shaggy en Alicia Keys. Die laatste kreeg overigens ook wat awards: 'new R&B/hip-hop artist of the year', 'female artist of the year' and 'new female artist of the year'. Shaggy kreeg twee awards in de categorieŽn 'male artist of the year' en 'male album artist of the year'.

Voor een compleet overzicht van de winnaars, zie Billboard.com.

Vomar Beverwijk verkoopt al Euro-pakketten

Bij de Vomar in Beverwijk zijn al voor 25 gulden de zogenaamde euro-pakketten te koop, zo meldt Fok!ker 'the Flex' in ons forum. Hij kocht daar vanochtend een pakket Euro's.

Eigenlijk is de verkoop van de zogeheten consumentenpakketten met euromunten , die voor een tegenwaarde van 25 gulden 11,35 aan euro's bevatten, pas vanaf 14 december 09.00 uur toegestaan.

De Nederlandsche Bank zei gisteren al in actie te zullen komen tegen een filiaal van supermarktketen Vomar in Schagen. In de winkel waren gisteren de pakketten met euromunten ook al volop te koop.

De Nederlandsche Bank gaat het Openbaar Ministerie (justitie) inschakelen. Vorige week is er ook al opgetreden tegen een winkelier die zich niet aan de regels hield. Het betreft een overtreding van artikel 210 van het Wetboek van Strafrecht. Dat artikel verbiedt volgens een woordvoerder van de Nederlandsche Bank het vroegtijdig in omloop brengen van euro's. De bank is erg boos over de fout van de Vomar, en overweegt de super een forse boete op te leggen.

Haselhoef wil naar homobar met Dales

Imam Abdullah R.F Haselhoef heeft de Amsterdamse wethouder Geert Dales uitgenodigd om samen met hem een homocafť in Zeeland te bezoeken. Vorige maand nodigde Dales ,in een interview met de Gay Krant, imams uit om eens met hem een homocafť te bezoeken. Maar de - homoseksuele - wethouder kreeg geen respons, en sprak daar vervolgens vorige week in een toespraak zijn teleurstelling over uit

Haselhoef is wel bereid om een homocafť te bezoeken, maar hij wil echter dat ook SGP-voorzitter Wim Kolijn en een orthodoxe rabbijn meegaan. Dit omdat de indruk bestaat dat homofoob gedrag slechts uitsluitend bij moslims zou voorkomen.

Haselhoef zegt overigens dat hij ůůk bereid is alleen met Dales op stap te gaan, aangezien hij verwacht dat de andere twee het zullen laten afweten vanwege de 'achterban'. Bovenal moet het een 'ontspannen ontmoeting' worden, zo meldt hij. Een en ander moet na de ramadan plaatsvinden. Dales gaat daarmee accoord en hoopt ondermeer begrip te kweken en een dialoog met de moslimgemeenschap op gang te brengen.

SGP-voorzitter Kolijn zal er in elk geval niťt bij zijn, zo meldde deze desgevraagd vanuit zijn huis in Zeeland. ''Ik voel er niets voor mij te mengen in de discussie. Er was eerder commotie over een uitspraak van Haselhoef over homoseksualiteit, maar ik zie geen enkele overeenkomst met mijn eigen standpunt.'' Op wat zijn standpunt dan wťl inhoudt, wil Kolijn niet meer ingaan sinds de Gay Krant aangifte tegen hem heeft gedaan wegens homo-onvriendelijke uitspraken.

Helft mensen op Gronings spreekuur in de war

De Groningse PvdA-wethouder Willem Smink is niet erg enthousiast over het wekelijkse spreekuur van burgemeester en wethouders in die stad, zo laat hij vandaag in de Telegraaf weten.

''De helft van de mensen die ons spreekuur bezoekt, is eerder rijp voor een gesprek met de geestelijke gezondheidszorg dan met een bestuurder van onze stad. Mijn collega's en ik moeten vaker een luisterend oor bieden aan iemand die behoorlijk in de war is, dan dat de gesprekken leiden tot iets zinnigs. Heel soms is de bezoeker zelfs bedreigend en moeten stadhuisbodes eraan te pas komen om geweld te voorkomen.''

De wethouder vindt overigens niet dat het spreekuur afgeschaft moet worden.

Ex-agent verdacht van moord Rowena

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die er van wordt verdacht samen met moeder Wanda Rikkers de 4-jarige Rowena in stukken te hebben gesneden, en haar lichaamsdelen te hebben gedumpt, heeft ruim een jaar bij de Rotterdamse politie gewerkt.

Het betreft de 32- jarige Mike J. die een opleiding volgde als aspirant-agent in Rotterdam. Begin jaren 90 werd hij ontslagen wegens heling.

Moeder Rikkers trok met haar twee kinderen in april in bij Mike J. nadat hij daarom gevraagd had. De moeder verliet daarvoor haar man, de vader van Rowena en haar andere dochtertje, en verhuisde naar een appartement op de 13de etage van een flat aan de Huslystraat. Het stel had elkaar ontmoet via een chatbox op internet.

Vorige zomer deed de politie in dezelfde woning nog een inval en vond er een hennepplantage. Dit leidde niet tot vervolging; volgens J. was de plantage aangelegd toen hij in Spanje was, zonder dat hij het wist. De politie vermoed dat de twee verdachten nu naar Spanje gevlucht zijn.

PvdA: Vrije dag op Suikerfeest

Rembrandt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil het beste voor het volk. De rotterdamse afdeling van de partij wil tweede Pinksterdag vervangen door een vrije dag op een islamitische feestdag. Een voorbeeld hiervan zou het Suikerfeest zijn.

Ook zou 1 mei een vrije dag moeten opleveren aangezien het dan de Dag van de Arbeid is. Het PvdA-congres moet hier volgende week vrijdag en zaterdag uitsluitsel over geven.

14-jarige thuis door meidenterreur

Na jaren gepest, geslagen en geschopt te worden heeft de 14-jarige Nicky Stamps er genoeg van. Het meisje uit Hoorn durft niet meer naar school doordat ze constant wordt geterroriseerd door een groepje Antilliaanse meiden.

Het begon zo'n twee jaar geleden volgens haar. Een vriendin van haar reed per ongeluk haar fiets tegen de leidster van de meidengroep aan. Nicky was blijkbaar medeplichtig hieraan en werd vanaf toen constant door de Antilliaanse meidengroep opgezocht en mishandeld. Vorig jaar werd ze nog zonder reden tegen de muur aangegooid, waardoor ze oog- en ribletsel opliep.

Nicky is al eens eerder 3 weken thuisgebleven maar ging weer naar school nadat de schoolleiding had toegezegd het gedrag van de meidengroep niet meer te tollereren. Na aangifte bij de politie, de bemiddeling van een leerplichtambtenaar van de gemeente en een tijdelijke schorsing van de hoofdverdachte bleek alles weer als vanouds te gaan. Maar niets is minder waar. Na enkele weken begon alles weer opnieuw. "De eerste vier weken na de vakantie verscheen de leidster van de groep om onbekende redenen niet op school. Nadat ze haar opwachting had gemaakt, begonnen de problemen opnieuw", aldus mevrouw Stamps.

De ouders zijn ten einde raad. Huilend vertelt de moeder: "Nicky zit thuis omdat de schoolleiding weigert op te treden. Mijn man en ik staan machteloos. Ik lig er 's nachts wakker van. Ik ben voortdurend bang dat er vandaag of morgen iets heel ernstigs gebeurt met onze dochter".

CoŲrdinator Van de Peet van scholengemeenschap Tabor vindt het een slechte keuze van de ouders om Nicky thuis te houden. "Overal waar veel kinderen samen zijn, is wel eens sprake van sociale onhandigheid. Maar dat hoort bij het leven". De school ziet geen reden verder te bemiddelen. Wel is bij de leerplichtambtenaar gemeld dat de leerplichtige Nicky thuiszit.

Dronkaard krijgt bijna baan terug

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zal je gebeuren. Je bent restauranteigenaar en jouw werknemer is al meerdere malen dronken op het werk verschenen. Nadat je hem meerdere malen hebt verzocht om "aan de afwas" te gaan, wordt je werknemer kwaad en neemt ontslag. Enkele weken later wilt de man zijn baan terug en krijgt bijna gelijk door de rechter omdat zijn actie niet rechtsgeldig was.

Dit gebeurde een ongelukkige restauranthouder. De Amsterdamse kantonrechter maakte tijdens een rechtzaak de baas duidelijk dat de dronkaard de gevolgen van zijn daden niet kon overzien. Omdat de restauranthouder bleef volhouden tot ontslag van de bordenwasser, stemde de kantonrechter uiteindelijk toe. Wel werd de restauranthouder veroordeeld tot het betalen van achterstallig loon.

Milkshake helpt tegen wondinfecties

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Incentivist-anesthesist R. Tepaske heeft in het AMC te Amsterdam een vindingrijk onderzoek gepleegd.

Patienten in een ziekenhuis lopen het risico wondinfecties op te lopen na een operatie. Door een verblijf in het ziekenhuis nemen weerstand, spierweefsel en aminozuren sterk af, welk juist essentieel zijn om goed te herstellen.

Om te zorgen dat de herstelperiode niet langer wordt dan nodig is, heeft dhr. Tepaske een speciale milkshake ontwikkeld dat essentiŽle voedingsstoffen en visolie bevat, wat juist nodig is om het imuunsysteem op peil te houden.

Om de shake uit te testen heeft dhr. Tepaske een onderzoek gepleegd met 48 personen. Eťn helft van de personen kreeg een normale eiwit-rijke milkshake, de andere helft kreeg de speciale milkshake. Twaalf personen van de helft met de normale shake liepen een infectie op, terwijl bij de andere helft met de speciale shake slechts 3 personen een infectie opliepen.

Of het AMC de shakes op groter schaal gaat gebruiken hangt af van een groter onderzoek.

Osama beschikt over "vuile" atoombom?

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt erop dat Osama bin Laden dichterbij het maken van een kernbom is dan men dacht. Het gaat echter niet om een normale atoombom, maar om een "vuile" atoombom. Deze bom veroorzaakt geen kernreactie maar verspreidt wel radioactiviteit over een groot gebied.

Amerika komt dus alweer met een nieuwe waarschuwing. "We hebben geen informatie dat hij zo'n bom heeft aangeschaft of heeft laten maken". "De nieuwe waarschuwing was alleen bedoeld om alert te blijven. We zijn in oorlog."

Jennifer Lopez naar Afghanistan

Medi@watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika's laatste troef in de strijd tegen het terrorisme? Geen idee, maar in ieder geval gaat superster Jennifer Lopez binnenkort naar Afghanistan om daar op te treden voor de Amerikaanse soldaten. Ze zal worden bijgestaan door de Amerikaanse rocker Kid Rock en de rapper Ja Rule.

De lokatie van de show is om veiligheidsredenen geheim gehouden. Het concert zal op nieuwjaarsdag uitgezonden worden door de muziekzender MTV. Tussen de nummers door kan de kijker interviews zien met Amerikaanse soldaten ter plaatse.

Het komt vaker voor dat bekende artiesten optredens verzorgen voor in het buitenland gestationeerde militairen. Zo trad ex-Spice Girl Geri Halliwell in oktober op voor een groep Britse militairen in Oman. Dit optreden veroorzaakte zelfs een relletje in Groot-BrittanniŽ, omdat ze naar verluid een nogal hoog salaris voor dit optreden had ontvangen.

Zangeres Mariah Carey trad afgelopen week op voor de Amerikaanse vredestroepen in Kosovo.

Afghaans verzet trekt Tora Bora in

Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Circa tweeduizend lokale strijders van het Afghaanse verzet, die het gebergte Tora Bora zijn ingetrokken om er leden van Al Qaeda te bestrijden, hebben reeds de helft van het gebied bezet. Ze rukken op naar een militair complex in een van de bergen. Daarin zou de terrorist Osama bin Laden zich mogelijk schuil houden.

Amerikaanse bommenwerpers ondersteunen de acties van de Afghaanse troepen. B-52's bombarderen voortdurend de berg met het gangenstelsel. Aanvoerder van de troepen, Alim Shah, laat weten dat de voornamelijk Arabische strijders van Al Qaeda nu geen kant meer op kunnen. Die zouden fel terugvechten. Niets wijst erop dat ze zich willen overgeven.

Grieken plegen enorme 'kaaskraak'

Halon 1202 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Griekse kaasliefhebbers hebben gisteren de kraak van hun leven gezet. Bij een inbraak in een pakhuis maakten dieven maar liefst zeven ton kaas buit. Onder de gestolen kaassoorten was een aanzienlijke hoeveelheid Griekse feta aanwezig.

De autoriteiten menen dat bij de diefstal voor tien miljoen drachmen (65.000 gulden, ongeveer 29.496 euro) aan kaas is geroofd.

Zender nep-antraxbrieven VS opgepakt

In Cincinnati is een zekere Clayton Lee Wagner aangehouden die verdacht wordt van het zenden van honderden nep-antraxbrieven naar abortusklinieken in de Verenigde Staten. De man, een bekend strijder tegen abortus, ontsnapte in februari uit een gevangenis in Clinton, Ilinois. Hij zat daar vast vanwege andere misdrijven.

De Justitie in de VS geeft voorrang de vervolging van poederbriefzenders, omdat zulke bedreigingen de recherche veel tijd kosten. Deze tijd willen ze liever besteden aan het zoeken naar de afzender van de echte antraxbrieven.

De antraxaanslagen die vijf Amerikanen het leven kostten zijn nog steeds niet opgelost.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.