Vierde Antrax dode in VS

Vandaag is een vierde persoon in de Verenigde Staten gestorven aan Antrax. Het slachtoffer is een 64-jarige Vietnamese immigrante en ze is het eerste slachtoffer dat niet direct gelinkt kan worden aan een post- of mediabedrijf. Hierdoor vragen velen zich af of de Antraxverspreiding niet veel groter is dan eerder gedacht werd.

Woordvoerder van het Witte Huis, Ari Fleischer, noemde de dood van de vrouw een reden tot bezorgdheid, omdat de bron van haar besmetting niet bij haar thuis of bij het ziekenhuis waar ze werkte kon worden gevonden. Wel had een andere medewerkster van het ziekenhuis een mysterieuze plek op haar huid. Deze is inmiddels onderzocht, maar de uitslag is nog niet bekend gemaakt.

De dood van de vrouw maakt het onderzoek naar de bron van de besmetting aanzienlijk moeilijker, omdat ze nu niet meer kan worden ondervraagd.

Uit New Jersey kwam vandaag het bericht dat er mogelijk weer een medewerker van een postkantoor besmet is geraakt met Antrax. Sinds de aanslagen van 11 september zijn er zestien gevallen van Antraxbesmetting bevestigd, waarvan het grootste deel via de post kwam.