FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 oktober 2001

Vierde Antrax dode in VS

Vandaag is een vierde persoon in de Verenigde Staten gestorven aan Antrax. Het slachtoffer is een 64-jarige Vietnamese immigrante en ze is het eerste slachtoffer dat niet direct gelinkt kan worden aan een post- of mediabedrijf. Hierdoor vragen velen zich af of de Antraxverspreiding niet veel groter is dan eerder gedacht werd.

Woordvoerder van het Witte Huis, Ari Fleischer, noemde de dood van de vrouw een reden tot bezorgdheid, omdat de bron van haar besmetting niet bij haar thuis of bij het ziekenhuis waar ze werkte kon worden gevonden. Wel had een andere medewerkster van het ziekenhuis een mysterieuze plek op haar huid. Deze is inmiddels onderzocht, maar de uitslag is nog niet bekend gemaakt.

De dood van de vrouw maakt het onderzoek naar de bron van de besmetting aanzienlijk moeilijker, omdat ze nu niet meer kan worden ondervraagd.

Uit New Jersey kwam vandaag het bericht dat er mogelijk weer een medewerker van een postkantoor besmet is geraakt met Antrax. Sinds de aanslagen van 11 september zijn er zestien gevallen van Antraxbesmetting bevestigd, waarvan het grootste deel via de post kwam.

Uitslag Feyenoord-Spartak Moskou

Feyenoord heeft vandaag de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Spartak Moskou gewonnen met 2-1.

Direct vanaf het beginsignaal speelde Feyenoord vol op de aanval, hetgeen resulteerde in een snelle goal door Tomasson in de 5e minuut.
De vreugde bij Feyenoord was echter maar van korte duur, omdat Bestjastnik al binnen tien minuten na de eerste goal de 1-1 binnenschoot.

Nog geen drie minuten na de gelijkmaker was Elmander Feyenoord's gevierde man, nadat hij in de 18e minuut de 2-1 binnenschoot.
De vervanger van de geschorste Van Hooijdonk had vlak daarna een levensgrote kans op de 3-1 maar die schoot de Zweed vlak langs de paal.

Na de rust stond Feyenoord onder grote druk omdat Spartak enkele malen gevaarlijk in de buurt van het doel van Zoetebier kwam. Hoogtepunt voor Spartak was een schot op de lat, buiten bereik van de keeper van de Rotterdamse ploeg.

Feyenoord moest wel waken voor een tweede tegentreffer, omdat bij de stand van 2-2 Feyenoord ook niet zou spelen in de 3e ronde van de Uefa-cup.

Harmen Siezen geweerd van NOS Journaal

Glacier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Harmen Siezen mag het NOS Journaal niet meer presenteren, omdat hij de Nationale NieuwsQuiz presenteert...

Harmen Siezen was onlangs nog tot beste nieuwslezer verkozen. Het presenteren van de Nationale Nieuwsquiz deed hij overigens met toestemming van de NOS.


Update: Draaitafeltje, RobinVreuls en Tekkel meldden dat het slechts een tijdelijke maatregel is. Harmen is voor een aantal maanden uitgeleend aan de NCRV, omdat het imago van een quizmaster niet zou passen bij dat van een nieuwslezer. Begin 2002 zal hij weer op de buis verschijnen.

Volendamse cafe's dicht tijdens jaarwisseling

De gemeente Edam-Volendam vraagt de horeca tijdens de jaarwisseling de deuren gesloten te houden, uit respect voor de slachtoffers van de brand tijdens de afgelopen jaarwisseling. De horeca lijkt welwillend tegenover het plan te staan.

De Volendamse samenleving heeft volgens burgemeester Bulte weinig behoefte om oud en nieuw te vieren. Hij concludeerde dit na gesprekken met slachtoffers, horeca-eigenaren en andere betrokkenen bij de cafébrand. Daarop vroeg hij de horeca de deuren gesloten te houden.

Onder de bevolking van Volendam bestaat volgens de burgemeester wel een groot draagvlak om in de oudjaarsnacht tijdens een bijeenkomst in de Mariakerk stil te staan bij de slachtoffers van de brand in café De Hemel, waardoor veertien jongeren om het leven zijn gekomen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente krijgt elke ondernemer binnenkort een brief waarin die wordt verzocht het bedrijf oudejaarsavond gesloten te houden.

76-jarige gepakt voor drugshandel

Je bent nooit te oud om te dealen, dacht een 76-jarige man uit Alkmaar. Hij bleek namelijk tussen januari 2001 en april 2001 in cocaine en heroine gehandeld te hebben. Zo'n vijftien klanten hielp hij iedere dag aan drugs.

Hij werd in de kraag gevat toen hij een grote partij via zijn eigen dealer in ontvangst nam en is woensdag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Ook kreeg hij acht maanden voorwaardelijke celstraf.

Justitie had ook nog een boete 25.000 gulden geëist. De rechtbank besloot echter om een werkstraf op te leggen, zoals de bejaarde dealer zelf had aangeboden. Een celstraf vond de rechtbank niet zinvol vanwege zijn hoge leeftijd.

De man snuift tien tot twaalf gram cocaïne per dag, soms aangevuld met heroïne. Hij zegt dat hij door zijn voormalige vriendin en haar vrienden op het verkeerde pad is terechtgekomen. Inmiddels zegt hij die contacten verbroken te hebben.

Tenslotte moest de man nog ruim 30.000 gulden aan de staat terugbetalen in het kader van de Plukze-wet. Dit is geen probleem volgens zijn advocaat, hij beschikt namelijk over een erg exclusieve auto.

Chief bedankt voor deze newssubmit

Fietsendief heeft hekel aan stalen ketting

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om te voorkomen dat een dief je fiets steelt, moet je hem vastleggen met een ketting van gehard staal. Dieven krijgen deze sloten met een betonschaar nog niet stuk. Dat heeft de Fietsersbond woensdag gezegd.

De bond zocht onder andere in Utrecht en Amsterdam contact met fietsendieven. "Met deze dieven hebben we naar veel sloten gekeken. Ze vertelden dat ze fietsen met kettingen van gehard staal nooit proberen te stelen. Het is onmogelijk om deze met een betonschaar door te knippen. We hebben dit zelf ook geprobeerd, en we kregen het niet voor elkaar", zegt een woordvoerster van de Fietsersbond.

"Ook hebben we sloten verzameld die al opengebroken waren. Hierdoor konden we zien welke sloten bij de fietsendieven populair zijn. Er bleken geen kettingen van gehard staal tussen te zitten", vertelt de woordvoerster.

Herproducering pokkenvaccin

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit angst voor bioterroristische aanslagen is Nederland begonnen met herproduceren van het pokkenvaccin.

De pokken was vroeger een gevreesde ziekte. Iedereen kreeg het en zelfs 1 op de 3 kinderen stierf erdoor. Tot 20 jaar geleden werd iedereen tegen de ziekte gevaccineerd. Toen de WHO op 8 mei 1980 de wereld pokken vrij verklaarde, stopte men met het aanmaken van het vaccin.

Nu er angst bestaat voor bioterroristische aanslagen, is de Nederlandse overheid weer begonnen aan het vaccin. Ze verwachten de voorraad binnen 3 maanden weer op peil te hebben. Hierna kunnen alle 16 miljoen inwoners ge-(her)vaccineerd worden, mocht dat nodig zijn.

Het vaccineren bestaat niet zonder risico's. Het heeft theoretisch tot gevolg dat in een land als Nederland meer dan 10 personen zullen sterven. Het vaccin kent namelijk mogelijke bijwerkingen. Zo kan het verzwakte virus doorgroeien of hersenvliesontsteking veroorzaken. Door dit risico worden Nederlanders niet preventief geënt ( )

15 jaar geëist voor doodslaan journalist

Er is gisteren door de officier van justitie, in de rechtbank van Zutphen vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen drie Noord-Afrikanen. Het trio sloeg op 17 februari jongstleden de 54-jarige Ermelose journalist Henk van den Berg dood.

De 28-jarige Marokkaan B. el E. en de 28-jarige F.B. en 24-jarige A.T. uit Algerije waren op de parkeerplaats Het Riebroek (een bekende ontmoetingsplaats voor homoseksuelen) op strand Horst op zoek naar een auto. De 24-jarige T. stapte die bewuste avond op verzoek van de journalist in zijn auto. Toen T. de kans kreeg, greep hij een stok en sloeg Van den Berg daarmee op de rug. De andere twee kwamen hem vervolgens te hulp en sloegen en schopten het slachtoffer. Het lichaam werd in het water gegooid.

Van den Berg overleed aan diverse bloedingen aan het hoofd en in zijn hersenen. In de kamer van de daders in het tentenkamp in Ermelo vond de politie een trui van E. met daarop het bloed van het slachtoffer. De rechtbank doet dinsdag 13 november uitspraak.

B52 voor het eerst ingezet

ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse B-52 bommenwerper heeft woensdag tenminste twee zware bombardementen uitgevoerd op de frontlinies van de Taliban op ongeveer 50 kilometer ten noorden Kabul. Dat hebben getuigen tegenover het Franse persbureau AFP gemeld.

Het is de eerste keer dat een B-52 is ingezet bij de aanvallen ten noorden van de Afghaanse hoofdstad. Het streng islamitische regime heeft hier tot 6000 van haar meest ervaren soldaten samengetrokken.

Nadat het vliegtuig zijn lading boven de stellingen van de Taliban had losgelaten waren vijf tot zes enorme rookpluimen boven het front te zien. Tussen de dertig en vijftig explosies waren te horen.

Volgens een commandant van de Noordelijke Alliantie waren de
bombardementen gericht tegen Talibanstellingen op een heuveltop tussen Karabak en het vliegveld Bagram. Ook het front ten westen van de luchthaven zou zijn bestookt.

De VS hebben de afgelopen dagen de aanvallen op frontposities van de Taliban opgevoerd. De Afghaanse oppositie heeft gemeld dat zij binnen enkele dagen een offensief tegen de Taliban bij Kabul begint.

Spray tegen miltvuur

Goed nieuws in deze roerige tijden vol met angstige berichten over miltvuur (antrax): Oostenrijkse wetenschappers hebben een stof ontdekt die miltvuurbacterieën snel onschadelijk maakt.

De stof wordt in een spray al enige maanden gebruikt in het Weens academisch ziekenhuis. Doel van de spray is eigenlijk ontsmetting, maar er is nu vastgesteld dat de stof ook de antraxbacterie vrijwel meteen onschadelijk maakt.

Door de spray zijn grootscheepse evacuaties of langdurige sluiting van ruimten waar verdachte stoffen worden gesignaleerd niet meer nodig. De Oostenrijkse strijdkrachten hebben al belangstelling getoond. De stof is overigens nog niet officieel goedgekeurd.

Zware crimineel Aziezkhan gepakt

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Utrecht is maandag de 30-jarige crimineel Aziezkhan K. uit Alkmaar gearresteerd. De Surinamer van Hindoestaanse komaf was al sinds 26 juli vorig jaar voortvluchtig.

Personeel van een tankstation alarmeerde de politie toen een jonge vrouw totaal overstuur was binnengelopen. Zij beweerde slachtoffer te zijn van een ontvoering en een verkrachting in een woning aan de Fregatstraat. Op aanwijzingen van de doodsbange vrouw gingen de agenten naar het opgegeven adres, waar ze net iemand naar buiten zagen komen, die hardlopend op de vlucht sloeg. Na een korte achtervolging werd hij overmeesterd.

Aziezkhan K. werd vorig jaar door het gerechtshof in Amsterdam tot zeven jaar veroordeeld wegens de geruchtmakende overval op de Rabobank in het Noord-Hollandse 't Zand in februari 1998. Hij pleegde die overval samen met zijn maat Okan O., de Turkse hoofdverdachte in de mysterieuze verdwijning van de 18-jarige Marion van Buuren en hun elf maanden oude baby Romy.

AZC sluit onder druk bevolking

In het Drentse dorp Eexterveenschekanaal (gemeente Aa en Hunze) gaat het plaatselijke asielzoekerscentrum, met 400 bewoners, dicht. De gemeente komt daarmee tegemoet aan de wens van de meerderheid van de bevolking.

Het college wilde het asielzoekerscentrum op het recreatiecentrum Aqualande eigenlijk openhouden om te voorkomen dat er een grootschalig vermaakcentrum komt. Een grote meerderheid van de bevolking meende echter dat het gemeentebestuur de belofte moest nakomen dat het asielzoekerscentrum na 5 jaar zou sluiten.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Den Haag noemt het niet uitzonderlijk dat het centrum dichtgaat. De bestuursovereenkomst die we met de gemeente hadden loopt 'gewoon' af, aldus een woordvoerster.

Courtney Love eindigt concert in toilet

Courtney Love is vooral bekend geworden als de weduwe van Nirvana-frontman Kurt Cobain, maar probeert nog steeds bekendheid te verwerven met haar band Hole. De zangeres is de laatste weken bezig met een come-back voor haar band, maar erg gemakkelijk gaat dit tot nu toe niet.
De omstreden muzikante gaf een concert in de Hollywood Bowl, maar moest dit eindigen in het toilet omdat er in de zaal wegens geluidsnormen niet meer gespeeld mocht worden.

Insiders zeggen dat de band hun nieuwe materiaal voor een platenbons speelde, die ook op het damestoilet aanwezig was. De eerste reacties op het nieuwe materiaal van de band zijn zeker positief te noemen, maar een nieuw contract heeft de band nog steeds niet.

Wie de hoge platenpief was die een exclusieve luistersessie kreeg is niet bekend.

Nathalie Tauziat stopt met tennis

De Franse tennister Nathalie Tauziat zet een punt achter haar carriere na 17 jaar als prof gespeeld te hebben.
De wedstrijden om de Fed-Cup in Madrid zullen haar laatste acties op de tennisbanen zijn.

Eerder deze maand speelde ze haar laatste singles wedstrijd tegen haar voormalig dubbelpartner Sanchez-Vicario.

Tauziat was de oudste speelster die ooit in de top drie terechtkwam (ze was toen 32 jaar en 6 maanden oud). Maar ze werd vooral bekend om haar boek, getiteld Tennis Stripped Bare, waarin ze keihard uithaalde naar haar collega's en enkele Franse officials in het circuit.
Dat resulteerde in een uitsluiting uit het Franse team dat aan de Spelen in Sydney meedeed.

Yorke wil weg bij Man Utd

Yorke in betere tijden.


Dwight Yorke, spits van Manchester United, heeft bij de teamleiding in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt dat hij wil vertrekken als hij niet vaker in de basis mag starten.

Behalve Ruud van Nistelrooij heeft hij in de pikorde ook Ole Gunnar Solskjaer en Andy Cole voor zich zo lijkt het, en hij heeft er genoeg van. Naar eigen zeggen heeft de spits uit Trinidad en Tobago op zich geen probleem met de bank, maar hij vind het niet eerlijk dat hij zelfs geen kans krijgt om zich te bewijzen.

Eerder dit seizoen gingen er geruchten dat Manchester United nog een aanbieding van West Ham United voor Yorke naast zich neer gelegd, met de mededeling dat Yorke een goede spits is die men niet kwijt wilde aan een concurrent in de Premier League.

Ramptruck had geen vergunning

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrachtwagen die waarschijnlijk het ongeluk vorige week in de Zwitserse Gotthardtunnel heeft veroorzaakt, behoorde toe aan een kleine Belgische firma die geen transportvergunning had. Dat heeft de Vlaamse radio woensdag gemeld.

Het bedrijf Gul Transport uit Aalst had in september een vergunning aangevraagd, maar het ministerie van Vervoer had verzocht om aanvullende informatie. Die is nooit gekomen en de vergunning is dan ook nooit afgegeven.

Ook de papieren van de trucker zelf waren niet in orde. De man van Turkse afkomst woonde op een toeristenvisum in België. Werken is dan niet toegestaan.

Autosport: Zanardi weer terug op circuit ?

Alex Zanardi heeft dinsdag bij zijn ontslag uit het ziekenhuis van Berlijn gezegd dat hij ooit weer hoopt te racen. De Italiaanse autocoureur raakte op 15 september zwaar gewond op de Duitse Lausitzring in een wedstrijd van de Europese CART-serie, en verloor beide benen.

Zanardi lag vijf dagen in kritieke toestand in coma in het Berlijnse ziekenhuis. Hij bedankte uitgebreid de medici die hem behandelden. ,,Zij hebben mijn leven gered.''

De 35-jarige Zanardi vloog met zijn gezin naar huis in Monte Carlo. In zijn geboortestad begint hij over enige dagen een revalideringsprogramma. ,,Ik heb mijn energie terug'', verkondigde hij, ,,mijn eerste doel is opnieuw te leren lopen, op kunstbenen. Daarna ga ik zeker weer aan racen en een eventuele terugkeer denken.''

Voetbal: Feyenoord zwaar gehavend

In de aanloop van het Champions League Duel met Spartak Moskou, waarin Feyenoord om een UEFA-cup plaats strijdt, heeft Van Marwijk een grote ziekenboeg.
Behalve de al langer geblesseerde Van Haaren, Tininho, Van Gobbel en Loovens, de geschorste Van Hooijdonk en de aan een hamstring geblesseerde Van Wonderen maken ook Leonardo (buikgriep) en Pieter Collen (buikspier) de wedstrijd niet mee.
Civard Sprockel is daarom aan de selectie toegevoegd en zal daar ook de rest van het seizoen bij blijven.

Pieter Collen zal in Rotterdam behandeld worden en morgen een laatste test ondergaan, maar zijn inzetbaarheid is zeer twijfelachtig. De Belgische verdediger heeft al tijden last van een buikspierblessure, waardoor hij noodgedwongen met pijnstillers moet spelen. De laatste dagen wordt de pijn echter ondraaglijk. 'Bovendien heb ik een enorm stijf gevoel in mijn buikspier en dat hindert me gewoon te veel bij het voetballen', aldus Collen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord :
Zoetebier, Emerton, De Haan, Gyan, Rzasa, Kalou, Bosvelt, Paauwe, Ono, Tomasson en Elmander.

'Poederbrief leraar niet vervolgen'

De ouders van kinderen op de openbare basisschool in Surhuisterveen zullen het Openbaar Ministerie vragen de leraar die een poederbrief naar de school stuurde niet te vervolgen.

De leraar stuurde de poederbrief uit een geintje op naar de school. Vijf collega's van de man wisten ervan en stemden met het idee in.
De directeur echter nam de zaak erg serieus op en meldde direct bij de politie dat er een verdachte brief was binnengekomen. Toen de leraar opbiechtte dat hij de verzender was kon het schoolbestuur de grap niet waarderen.

Tijdens een ouderavond bleek dat 95 procent van de ouders achter de zes docenten staat. Met een brief aan het OM willen ze laten blijken vertrouwen in het personeel te hebben. Het schoolbestuur staat achter het initiatief.

De leraren zijn maandag na de vakantie weer begonnen met lesgeven. De initiatiefnemer staat al 23 jaar voor een klas van deze school. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Politie hervat 'SMS-bombardement'

De Amsterdamse politie gaat weer sms-jes sturen naar gestolen mobiele telefoons.
Vorige week werd duidelijk dat telecombedrijf KPN zijn medewerking aan de succesvolle actie had gestaakt in verband met een wetswijziging.

Na een gesprek tussen de politie en KPN is de samenwerking hervat, aldus een woordvoerster van de politie. Het ministerie van Justitie gaat bovendien in overleg met andere aanbieders van mobiele telefoonabonnementen.
De bedoeling is dat ook deze bedrijven hun medewerking gaan verlenen aan deze actie.

In totaal 52 lijken uit wrak Koersk gehaald

Uit het wrak van de Russische kernonderzeeër Koersk zijn tot nu toe 52 omgekomen bemanningsleden geborgen. In de nacht van dinsdag op woensdag werden nog drie lijken uit de onderzeeboot gehaald.

Samen met de twaalf doden die al in november 2000 door duikers waren geborgen, is het aantal geborgen slachtoffers nu dus op 64 gekomen. De bergingswerkers zijn vooral bezig in het deel van de onderzeeër waar de twee reactoren zich bevinden.

Inmiddels zijn acht van 22 kruisraketten die aan boord van de onderzeeër waren geborgen. De raketten waren alle intact.

De Koersk zonk in augustus vorig jaar in de Barentszzee na twee mysterieuze explosies in het voorschip. Alle 118 bemanningsleden kwamen om het leven. Drie maanden later lukte het om twaalf lichamen uit de onderzeeër te bergen.

Lopez en Beckham hebben het mooiste lichaam

De Amerikaanse zangeres/actrice Jennifer Lopez heeft het mooiste lichaam van alle vrouwelijke beroemdheden.
Aldus de uitslag van een enquete van het Britse weekblad Celebrity Bodies magazine. Bij de mannen staat David Beckham, voetballer van Manchester United, op plek één.

Volgens het blad blijkt duidelijk uit het onderzoek dat mannen weer meer gecharmeerd zijn van ronde vormen en dat 'dun' uit de mode begint te raken. Zo vinden de lezers de ronde billen van Jennifer Lopez een van haar belangrijkste aantrekkelijkheden. In totaal namen 5000 personen aan de enquîte deel.

In de topvijftig van de mooiste lichamen bezet de Britse actrice Catherine Zeta Jones bij de vrouwen de tweede plaats gevolgd door Elle Macpherson (fotomodel), Angelina Jolie (actrice) en oud-lid van Spice Girls, Geri Halliwell. Zangeres Janet Jackson staat op de 32e en actrice Julia Roberts op de 45e plek.

Voetbal : Real Madrid maakt noodlanding

De voetballers van Real Madrid hebben dinsdagnacht op hun terugreis van Moskou naar Spanje een noodlanding gemaakt.
Net nadat het vliegtuig opgestegen was geraakte een vogel in een van de motoren van het vliegtuig, waardoor deze motor in brand vloog.
,,We hoorden eerst een harde klap tegen het vliegtuig'', aldus Real-manager Jorge Valdano voor de Spaanse televisie. ,,Daarna zagen we vlammen uit de motor komen. Er was geen paniek aan boord, maar we beleefden toch wel een paar angstige momenten.'' De piloot besloot terug te keren naar de luchthaven in Moskou, waar de spelers de nacht doorbrachten.

NBA : Jordan's rentree

Michael 'Air' Jordan heeft zijn officiële rentree in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA niet kunnen opluisteren met een overwinning.
De Washington Wizards, het team waar hij vorig seizoen nog eigenaar van was, leden in New York een 93-91 nederlaag tegen de New York Knicks.

,,Alles was toch een beetje anders'', keek de basketballegende terug. ,,Ik ben een beetje ouder, het spelletje is veranderd en mijn ploeggenoten zijn anders. Ik probeerde iedereen in de wedstrijd te betrekken, maar het kostte me moeite in het ritme te komen. Toch ben ik niet ontevreden. Er zaten een paar prima schoten tussen.''

De eerste NBA-wedstrijd in drie jaar tijd voor Jordan werd bekeken door 20.000 toeschouwers in een uitverkochte Madison Square Garden. Over de hele wereld volgden miljoenen liefhebbers de rentree van de levende basketballegende. De inmiddels 38 jaar oude Jordan stond 37 minuten in het veld. Hij scoorde 19 punten en pakte vijf rebounds. ,,Dit was onze eerste officiële wedstrijd. Dit is een jong team. Hopelijk worden de jongens steeds beter''.

Veronica FM komt terug

jAZZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het was een hele lang tijd stil rond Veronica, maar vandaag was er op hun site eindelijk wat nieuws betreffende de toekomst van Veronica FM. Veronica meldt op haar site rond 15 november te beginnen met een grote campagne om Veronica FM terug in de ether te krijgen, hoe ze dat willen gaan doen is nog onbekend, maar volgens Veronica gaat het gebeuren grootst aangepakt worden. Op dit moment kun je al je steun betuigen aan Veronica door je naam en email adres aan hun door tegeven, deze worden dan vervolgens doorgestuurd naar Den Haag.

Op hun site zegt Veronica dat zij een FM ferquentie verdienen omdat er nog geen goed jongeren radio station zou zijn.

KPN verkoopt adressen abonnees door

mrxian had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPN verkoopt adresgegevens van alle abonnees door aan bedrijven en instellingen, ook die van klanten met een geheim nummer. Dat heeft KPN inmiddels bevestigd. Dinsdag ontkende de telecomreus nog dat adresgegevens werden doorverkocht. Alleen telefoonnummers zouden worden doorgespeeld aan derden.

Volgens KPN-woordvoerder M. Hueber berust deze bewering op een communicatiefout. KPN hanteert volgens hem al jaren het beleid dat adresgegevens van alle abonnees via het KPN-onderdeel Omnidata tegen betaling worden doorgespeeld aan derden. Bedrijven en instellingen gebruiken deze gegevens vervolgens om mensen ongevraagd per post allerlei reclamemateriaal toe te sturen.

Hueber stelt met klem dat van mensen met een geheime nummer wel de adresgegevens worden doorgesluisd naar derden, maar nooit het telefoonnummer. Dat gebeurt wel met de nummers van abonnees met een ‘normale’ aansluiting. KPN is niet van plan deze gang van zaken te wijzigen, ondanks de storm van kritiek die de afgelopen dagen daarop is losgebarsten. Veel klanten vinden dat hun privacy met voeten wordt getreden. "Mensen die niet willen dat we hun gegevens doorverkopen aan derden, moeten ons dat schriftelijk laten weten", aldus Hueber.

De Consumentenbond is het niet eens met deze redenering. "De klant moet een bewuste keuze kunnen maken. Het zou veel eerder zo moeten zijn dat abonnees aangeven dat ze geen bezwaar hebben tegen gebruik van hun gegevens. Nu werkt het andersom en dat is geen goede zaak", vindt woordvoerder E. van Kouwen.

De kokosnootstudie

De Australische arts Peter Barss werd onlangs onderscheiden met de Ig-nobelprijs,voor het meest nutteloze medische onderzoek. Hij had een studie verricht naar de wonden die veroorzaakt worden door vallende kokosnoten. Het Academisch Ziekenhuis Groningen is het met die 'onderscheiding' niet eens. "Een jungledokter kan met eenvoudige middelen een bijdrage leveren aan de gezondheid van miljoenen mensen", stelt het AZG. Volgens de Groninger artsen heeft de jury zich laten misleiden door het hoge "cartoongehalte" van Barss' onderzoek.

Overigens had het AZG in 2000 zelf de dubieuze eer om de prijs te ontvangen.

Terugkeer Napster opnieuw uitgesteld

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De terugkeer van de online muziekservice Napster is opnieuw uitgesteld. Het omstreden bedrijf zal niet eind dit jaar, maar pas in het eerste kwartaal van volgend jaar volledig operationeel zijn. Zo meldt de BBC.

Napster-directeur Konrad Hilbers maakte dit bekend op een technologieconferentie in Los Angeles. Hilbers wijst de platenmaatschappijen aan als de schuldige van de vertraging. "Het is ze niet gelukt tot een overeenkomst te komen voor het online gebruik van hun muziek."

Hilbers meent dat, als de grote platenmaatschappijen hun repertoire blijven blokkeren, de Amerikaanse overheid een 'gedwongen licentie' moet overwegen. Dit is een systeem zoals ook radio- en tv-stations gebruiken. Het geeft hen automatisch het recht om alle muziek te gebruiken, daar tegenover staat wel dat zij een bedrag moeten afdragen aan de platenmaatschappijen en de muziekuitgevers.

Bin Laden behandeld in Amerikaans ziekenhuis

Rop2000 en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werelds meest ongrijpbare man, Osama bin Laden, is in juli onder behandeling geweest in een Amerikaans ziekenhuis in Dubai. Hij zou daar ook een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hebben ontmoet, aldus de Franse krant Le Figaro en de Franse radiozender Radio France Internationale vandaag.

De krant baseert zich op een welingelichte bron. Bin Laden, de belangrijkste verdachte van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september, zou op 4 juli vanuit de Pakistaanse stad Quetta naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Hij zou zijn behandeld aan zijn nieren en na tien dagen weer zijn vertrokken.

Tijdens zijn verblijf in Dubai heeft een CIA-afgevaardigde hem volgens Le Figaro in het ziekenhuis opgezocht. Deze man zou enkele dagen later tegen zijn vrienden hebben opgeschept dat hij Bin Laden had ontmoet. Volgens de Franse media is de medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst vervolgens op 15 juli naar Washington teruggeroepen.

De Saudiër was toegelaten door de afdeling urologie van dokter Terry Callaway, die gespecialiseerd is in nierstenen en onvruchtbaarheid bij mannen. De arts wilde echter niets zeggen over een eventuele opname van Bin Laden. Diverse bronnen hebben gemeld dat Bin Laden een serieuze infectie aan zijn nieren had. Hij zou over een mobiel dialyse-apparaat beschikken dat begin vorig jaar naar zijn schuilplaats in Afghanistan is overgebracht.

Schotten kopen eigen eiland

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden: Schotten kopen hun eiland

Een eigen eiland, dat is iets wat iedereen wil hebben. Voor de bewoners van het eilandje Gigha voor de Schotse westkust is dat nu eindelijk zo, zij hebben dinsdag hun eiland gekocht. Een woordvoerder van een vereniging waartoe tachtig van de 110 bewoners behoren, zei dat zij de koopprijs van ongeveer 3,8 miljoen pond (13,5 miljoen gulden) heeft bijeengebracht.

Het eiland van 1360 hectare behoorde toe aan de ondernemer Derek Holt, die het negen jaar geleden van een man had gekocht die als opdrachtgever van een moord was veroordeeld.

De eilandbewoners hebben met de aankoop verhinderd dat een buitenlander het stuk grond zou verwerven. Zij werden gesteund door verscheidene ondernemingen en een staatsinstelling ter stimulering van de landbouw.

Michael Jackson voelt zich schuldig

Rop2000 en PW1979 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson heeft volgens eigen zeggen zijn enorme succes aan God te danken. De popster zegt dat Hij al zijn nummers al zou hebben geschreven voordat hij geboren werd.

Jackson, die onlangs zijn 30-jarige jubileum als popster vierde, zegt dat God de enige persoon is die ervoor zorgt dat hij na al die jaren nog steeds populair is. Dat meldt het Britse showbizzpersbureau WENN vandaag.

Onoverwinnelijk
"Ik ben de artiest met de langste carriëre en ik ben zo trots en vereerd dat ik vanuit de hemel ben verkozen om onoverwinnelijk te zijn. Het proces van het schrijven van liedjes is moeilijk uit te leggen, omdat het erg spiritueel is. Je bent in de handen van God en het is net alsof het al is geschreven", aldus Jackson.

De popster zei verder dat hij zich soms schuldig voelt dat hij zijn naam bij de liedjes schrijft "terwijl het allemaal het werk van God is."

FOK! en GoT gehacked

Vannacht zag Fok! er niet op de gebruikelijke manier uit, maar heeft iemand met de nick Phreak Fok! en Tweakers weten te hacken. Een tijdje lang was onderstaande pagina te zien.

Screenshot

Wat zijn de gevolgen
In principe niets behalve wat imagoverlies en een rotgevoel. Jullie passwoorden zijn ook nog veilig aangezien de hacker zich alleen heeft beziggehouden met het defacen. Daarnaast worden de paswoorden MD5-gecodeerd opgeslagen, wat dus enige moeite kost om die te crunchen. Maar ook in de logfiles is niets terug te vinden over een sessie naar de DB. Jullie wachtwoorden zijn dus volledig gebleven.

Voor meer info volg: GoT en Feedback

Uiteraard proberen wij volledig na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren en of dit een gebruiker betreft. Onze excuses voor de problemen die vannacht optraden.

Jongeren vallen markt Moskou aan

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer driehonderd jongeren hebben dinsdagavond een markt in Moskou aangevallen. Daarbij zijn twee marktkooplieden gedood en raakten drie anderen gewond.

De schijnbaar georganiseerde groep extreemrechtse jongeren had het gemunt op de kooplieden voornamelijk afkomstig uit de Kaukasus. Dit meldde het Russische persbureau Interfax dinsdag.

Volgens ooggetuigen droegen de aanvallers banden van de rechts-radicale partij RNE (Russische Nationale Eenheid). De meerderheid van de extremisten wist dinsdag uit handen van de politie te blijven.

De RNE is officieel sinds 1999 verboden in de regio Moskou. Het was de eerste extreemrechtse organisatie die in Rusland werd verboden.

De racistische RNE was toen met ongeveer 12.000 aanhangers waarschijnlijk de grootste en best georganiseerde rechtsradicale partij van Rusland. Leden van de RNE hielden geregeld betogingen, waarbij in uniform geklede jongeren de Hitlergroet brachten.

Fok! deel internet geschiedenis

dr0st had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de naam Wayback Machine heeft The Internet Archive een service online gezet waarmee oude tijden opnieuw beleefd kunnen worden. Ongeveer driehonderd servers slaan namelijk al sinds 1996 websites op, zodat nu nog steeds gekeken kan worden hoe het internet er een paar jaar geleden uit zag. En Fok is daar in opgenomen. Misschien wel leuk voor de mensen die hier niet zo lang komen om te zien hoe Fok! er in 1999 eruit zag.

Klik hier voor een oude Fok!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.