Het was echt stil in 'De Hout'

…ťn minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd AZ-Feyenoord uit respect voor AZ-speler John Bosman, wiens zoontje (5) bij een ongeluk om het leven kwam. Het is altijd afwachten hoe zoiets uitpakt want je hebt niet alle supporters in de hand.

Maar de minuut stilte in AZ-stadion ''De Hout'' was zaterdagavond echt muisstil. Zowel de AZ- als de Feyenoordfans betuigden hun respect. Voor de invalkeeper van Feyenoord, Henk Timmer (gehuurd van AZ), niet meer dan logisch. Met beide handen voor zijn gezicht geslagen onderging hij de minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd.

Henk Timmer, die met Max Huiberts en Barry van Galen tot de beste voetbalvrienden van Bosman kan worden gerekend, sprak van de raarste week in zijn leven: ,,Eerst maakte ik mijn debuut voor Feyenoord en ook nog eens in de Champions League. Vervolgens gebeurt er iets verschrikkelijks in het leven van je beste vriend. Iets wat je niemand gunt. Dan liggen 'fantastisch' en 'dramatisch' ineens wel erg dicht bij elkaar.''

Feyenoord fans met spandoekSpeciaal voor John Bosman schreef dichter Chris Willemsen (bekend van o.a Hard Gras) dit gedicht.

Alles

Alles mag je verliezen

een tackle
je concentratie
een luchtgevecht
je grip op het duel

alles mag je verliezen

de liefde voor je club
je basisplaats
de vorm van je leven
je kijk op het spel

alles mag je verliezen

je zelfbeheersing
scheenbeschermers
je jonge jaren
en je strakke lijf

alles mag je verliezen
maar niet je zoon van vijf