Verkrachting in bomvolle trein

eikhol had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk is een 21-jarige studente uit Duinkerken op klaarlichte dag in een bomvolle trein verkracht door vier jongeren. Op het moment van de verkrachting bevonden zich zeker tweehonderd reizigers in de regionale trein die van Duinkerken naar Lille reed.

Van de reizigers heeft niemand een hand uitgestoken, niemand heeft aan de noodrem getrokken, niemand heeft met een mobiele telefoon de politie proberen te waarschuwen. De conducteur zei 'niets bijzonders' te hebben gezien.

Het drama heeft zich afgespeeld op 24 mei in de namiddag maar is pas nu in de openbaarheid gekomen omdat de politie twee van de vier daders inmiddels heeft gearresteerd. Het slachtoffer herkende hen van foto's die haar werden voorgelegd. Twee van de daders, 14 en 16 jaar, bleken al eerder met de politie in aanraking te zijn geweest vanwege seksuele intimidatie.

De jonge vrouw, studente Engels aan de universiteit in Lille, had op de bewuste dag haar ouders in Duinkerken bezocht. In het rijtuig hield zich ook een groep jongeren op, afkomstig uit een immigrantenwijk in Lille. De knapen waren naar het strand geweest en vielen van het begin af aan reizigers lastig. Het slachtoffer moest het het meest ontgelden.

Aanvankelijk 'beperkten' de daders zich tot het maken van obscene opmerkingen maar toen de studente aanstalten maakte naar een andere wagon te vertrekken, werd ze met broekriemen vastgebonden en geheel uitgekleed. Twee van de vier verkrachtten haar. De nachtmerrie duurde een half uur. Toen de trein het station van Lille binnenreed stapten de daders uit alsof er niets was gebeurd. Hun voorbeeld werd gevolgd door de medereizigers.

Volledig overstuur belde het slachtoffer haar ouders die op hun beurt de politie inlichtten. De twee verkrachters zijn inmiddels voorgeleid aan de kinderrechter. De andere twee zijn op vrije voeten gesteld omdat de studente nog geen getuigen heeft kunnen vinden die kunnen beamen dat ze medeplichtig zijn geweest aan de collectieve verkrachting.