FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 juni 2001

Gewapende kinderen in Idaho geven zich over

Vijf kinderen die zich op een boerderij in de Amerikaanse staat Idaho hadden verschanst hebben zich zaterdag overgegeven aan de politie.

De kinderen, in de leeftijd van 8-16 jaar, gooiden hun wapens weg nadat de politie had toegezegd dat zij bij elkaar mochten blijven. De moeder van het gezin was vorige week dinsdag gearresteerd wegens verwaarlozing, terwijl de vader in mei was overleden. Toen medewerkers van de kinderbescherming de kinderen wilden ophalen om ze naar een tehuis te brengen stuitten zij op gewapend verzet.

Een woordvoerster van het ziekenhuis in Garfield Bay zei dat alle kinderen in goede toestand verkeren. Tot besloten is waar ze worden ondergebracht kunnen de kinderen in het huis van een vriend van de familie wonen.

Black-out bij examen gebeurt niet zomaar

De door elke student gevreesde "black-out" tijdens het afleggen van examens komt vermoedelijk slechts uiterst zelden voor zonder aanleiding.

Dat stelt de Belg Adelin Degroote, studentenarts te Leuven, in een gezondheidsbrief. Bij zo'n "black-out" kan men zich plots nauwelijks of zelfs helemaal niets herinneren van de gestudeerde stof. Als oorzaak ziet Degroote een extreme opstapeling van spanning en vermoeidheid. Ook een zeer sterke druk van te moeten slagen, slecht gebruik van pepmiddelen en onvoldoende ontspanning en slaap kan ertoe bijdragen.
Het gaat dikwijls om studenten die de stof laten opstapelen tot het eind van het jaar en dan onder tijdsdruk komen met een kringloop van oplopende spanning, irritatie, concentratiestoornissen, faalangst tot gevolg..

Rolling Stones willen weer touren in 2002

De Rolling Stones willen in 2002 weer op tournee gaan. Volgens drummer Charlie Watts is gezien de leeftijd van de bandleden uitstel niet langer verantwoord. Dat meldde het showbizzpersbureau WENN maandag.
Een tour van de legendarische groep stond eigenlijk voor dit jaar gepland maar werd afgelast. Zanger Mick Jagger heeft het te druk met het maken van een soundtrack voor de film Enigma en de productie van een soloplaat.

De Rolling Stones gaan vermoedelijk aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar de studio weer in om een nieuw album op te nemen.

Pinkpop rustig verlopen

De 32e editie van het popfestival Pinkpop in Landgraaf is dit pinksterweekeinde rustig verlopen. De organisatie van het evenement en de politie kampten nooit met serieuze problemen. In totaal werden er veertien aanhoudingen verricht. Voor een driedaags festival dat ruim 60.000 bezoekers trekt, is dat niet veel.

Een woordvoerder van de politie sprak van een opvallend rustig verloop van Pinkpop. Het ernstigste incident werd zondag gerapporteerd, nadat een festivalganger in elkaar was geslagen door een groep van vijf jongeren uit Landgraaf. De overige aanhoudingen werden verricht wegens vergrijpen als diefstal, verboden wapenbezit en foutparkeren.

Hevige regenval

Het publiek trof het niet met het weer. De vier festivalcampings raakten zaterdag op de eerste festivaldag doorweekt na hevige regenval. Op zondag en maandag bleef het vrijwel droog, maar was het wel behoorlijk fris, mede door de soms straffe wind. Waarschijnlijk waren de mindere weersomstandigheden ook de reden voor de wat tamme sfeer op en rond de voormalige drafbaan.

Volgens organisator Jan Smeets was Pinkpop 2001 een van de koudste ooit. ,,Alleen in Baarlo, waarheen we een aantal jaren geleden moesten uitwijken, was het nog minder''. Niet alleen het publiek werd volgens Smeets geplaagd door het frisse weer. ,,Het was goddomme ook koud op het podium!''.

Regels

Het verbod op crowdsurfen werd bij de meeste optredens nageleefd. Alleen de energieke punk en metal van The Offspring en Limp Bizkit zorgden ervoor dat tientallen mensen zich op handen lieten dragen door de springende massa. Na een waarschuwing van het beveiligingspersoneel en een korte afkoelingsperiode mochten de crowdsurfers het festivalterrein weer op.
Smeets toonde zich laconiek over de overtredingen van het crowdsurfverbod. ,,Ook ik kan van pinkpop geen perfecte maatschappij maken. Er blijven altijd mensen over die zich dwars op de regels gedragen. Aan de andere kant zijn er misschien ook wel wat teveel regels. Alle honden van de beveiliging moeten bijvoorbeeld gecertificeerd zijn. Regels bedacht door mensen op het kantoor.''

Hoogtepunt

Het optreden van Limp Bizkit was een van de hoogtepunten van de slotdag van Pinkpop. Onder aanvoering van zanger Fred Durst voerde het Amerikaanse gezelschap muzikanten een wervelende show op. Onder het toeziend oog van onder heel veel anderen minister Vermeend (Sociale Zaken) passeerden alle grote hits de revue. Een aantal drumsolo's werd spectaculair begeleid door vuurwerk, dat precies in de maat viel.

Een grieperige Anouk kreeg een hele andere ontvangst in vergelijking met haar Pinkpopdebuut enkele jaren geleden, toen ze werd bekogeld met eieren. De rockdiva uit Den Haag speelde met haar nieuwe band een gedegen set, waarin plaats was ingeruimd voor alle succesnummers. Het publiek zong nummers als Nobody's wife luidkeels mee.

De bezoekers van Pinkpop vermaakten zich niet alleen met de vele optredens, maar ook met internetten in een van de vele voor dat doel ingerichte bussen, sms-en voor Amnesty International en bungeejumpen.

Meisje dood door straf vader

bikkelmannetje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 8-jarig meisje uit Japan is gestorven nadat zij door haar vader voor straf aan een boom was vastgebonden. Het kind had zoete offerwaren gestolen uit het huisaltaar en daar had de man haar voor willen straffen, zo zei hij bij zijn arrestatie.

Volgens de Japanse media vond de oma van het meisje haar na een paar uur in elkaar gezakt in de tuin van de familie. Toen haar toestand niet verbeterde werd ze na het ziekenhuis overgebracht. Daar stierf ze later, onder meer door uitdroging.

Seedorf schenkt Suriname voetbalstadion

Wie dacht dat het bekendste exportproduct van Suriname nog steeds bauxiet is, vergist zich. Het land is nu vooral bekend door de voetballers die het heeft voortgebracht.

En die zijn hun vaderland nog niet vergeten, zo blijkt. Neem nou Clarence Seedorf, die bij Ajax, Real Madrid en Inter Milan een fortuin bijeenspeelde. Een stukje buiten Paramaribo heeft de middenvelder voor 4 miljoen gulden een splinternieuw stadion laten bouwen. Het complex wordt 30 juni geopend met een wedstrijd tussen de Surinaamse kampioen Transvaal een een ploeg van in Suriname geboren profvoetballers.

Koster houdt inbreker staande in kerk

Een koster in Den Haag heeft zaterdagmorgen een 28-jarige Hagenaar betrapt toen die in een kerk aan de Thorbeckelaan inbrak. Omstreeks half vier merkte de 47-jarige koster de inbraak.

Met een toevallige voorbijganger, die getuige was van de inbraak, overmeesterde hij de verdachte. Toen de agenten arriveerden, troffen zij de koster en de getuige zittend op de verdachte aan. De man werd ingesloten, meldt maandag de politie Haaglanden. Hij was de kerk binnengekomen door aan de achterkant van het gebouw een ruit in te slaan. In de kerk had hij al diverse goederen klaargezet om mee te nemen.

Drugsverdachte meldt zich weer na verlof

De 45-jarige Charles Zwolsman, verdachte in een grote drugszaak, heeft zich maandag weer gemeld bij het huis van bewaring. Hij mocht van de rechtbank in Amsterdam de afgelopen drie dagen vrij rondlopen, tot ongenoegen van de officier van justitie.

De rechtbank besloot dit donderdag tijdens een proformazitting, na een verzoek van Zwolsman. De voormalig autocoureur en veroordeeld drugshandelaar wilde zijn geestelijk gehandicapte pleegdochter bijstaan en de uitvaart van de grootmoeder van zijn partner bijwonen. De pleegdochter is vermoedelijk slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. In maart vroeg hij ook al om schorsing om het meisje bijstand te verlenen, maar toen wees de rechtbank dit af. De rechters vreesden toen ondermeer dat hij de benen zou nemen.

Die vrees leek niet geheel ongegrond: Zwolsman hangt nog steeds een claim van justitie boven het hoofd van enkele tientallen miljoenen guldens in verband met de vorige drugszaak tegen hem. Daarbij riskeert hij in de nieuwe zaak een jarenlange celstraf en andermaal een miljoenenclaim. De rechtbank was ditmaal echter bereid hem op zijn woord te geloven, dat hij vrijwillig zou terugkeren naar zijn cel.

Zwolsman mocht het huis van bewaring vrijdagochtend verlaten en moest zich daar maandagochtend weer melden. ,,Dat heeft hij keurig gedaan'', zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag. Als waarborg moest hij 75.000 gulden bij de griffie van de rechtbank deponeren. Officier van justitie J. Plooy noemde deze borgsom ,,een lachertje'', gezien de vele miljoenen die hij na zijn vrijlating in 1997 met de handel in hard- en softdrugs verdiend zou hebben.

Charles Zwolsman werd in november opnieuw gearresteerd. Justitie verdenkt hem van het leiden van diverse criminele organisaties, die samen verantwoordelijk zijn voor tientallen drugstransporten - overwegend hasj, maar ook amfetamine. Hij had een vuurwapen op zak waarmee hij een lid van een arrestatieteam bedreigde toen hij werd opgepakt in een hotel in Naarden.

In binnen- en buitenland is een aantal medeverdachten gearresteerd, maar justitie zoekt nog intensief naar een belangrijke handlanger van Zwolsman. Dit gegeven was ook één van de bezwaren van Plooy tegen zijn tijdelijke vrijlating. De officier was bang dat hij de gelegenheid zou nemen deze verdachte ,,nog verder'' buiten bereik van justitie te brengen.

Microsoft: 'Linux is een gezwel'

PCD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steve Ballmer, de hoogste baas van Microsoft heeft weer gesproken. In een interview met een Amerikaans blad noemt hij Linux een 'kankergezwel' dat 'alles wat het aanraakt tot publiek bezit maakt'. De angst voor de gratis software zit er bij Microsoft dus goed in.

Ballmer beweert bovendien dat open source-software niets waard is, omdat de toepassing ervan de maker van nieuwe software elk intellectueel eigendomsrecht zou ontnemen.

Volgens de topman zijn alle ontwikkelaars die in beperkte mate gebruik maken van open source-software, zoals het gratis besturingssysteem Linux, verplicht de broncode van hun zelf ontwikkelde programma's openbaar te maken. In werkelijkheid geldt dit echter slechts wanneer nieuw ontwikkelde programma's, die gedeeltelijk uit open source-code bestaan, als één geheel worden verspreid.

Dode bij bungeejumpen

Een 22-jarige Française is vandaag dodelijk verongelukt bij een bungeejump, die zij samen met een vriend deed. Het koord kon het gewicht van twee personen niet aan en de vrouw klapte tegen de grond.

De plaatselijke autoriteiten spreken van een "domme, menselijke fout" omdat er een beter touw voorhanden was. De vrouw sprong, na een paar individuele sprongen, gelijktijdig samen met een vriend. Die raakte zwaargewond.

Verkrachting in bomvolle trein

eikhol had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk is een 21-jarige studente uit Duinkerken op klaarlichte dag in een bomvolle trein verkracht door vier jongeren. Op het moment van de verkrachting bevonden zich zeker tweehonderd reizigers in de regionale trein die van Duinkerken naar Lille reed.

Van de reizigers heeft niemand een hand uitgestoken, niemand heeft aan de noodrem getrokken, niemand heeft met een mobiele telefoon de politie proberen te waarschuwen. De conducteur zei 'niets bijzonders' te hebben gezien.

Het drama heeft zich afgespeeld op 24 mei in de namiddag maar is pas nu in de openbaarheid gekomen omdat de politie twee van de vier daders inmiddels heeft gearresteerd. Het slachtoffer herkende hen van foto's die haar werden voorgelegd. Twee van de daders, 14 en 16 jaar, bleken al eerder met de politie in aanraking te zijn geweest vanwege seksuele intimidatie.

De jonge vrouw, studente Engels aan de universiteit in Lille, had op de bewuste dag haar ouders in Duinkerken bezocht. In het rijtuig hield zich ook een groep jongeren op, afkomstig uit een immigrantenwijk in Lille. De knapen waren naar het strand geweest en vielen van het begin af aan reizigers lastig. Het slachtoffer moest het het meest ontgelden.

Aanvankelijk 'beperkten' de daders zich tot het maken van obscene opmerkingen maar toen de studente aanstalten maakte naar een andere wagon te vertrekken, werd ze met broekriemen vastgebonden en geheel uitgekleed. Twee van de vier verkrachtten haar. De nachtmerrie duurde een half uur. Toen de trein het station van Lille binnenreed stapten de daders uit alsof er niets was gebeurd. Hun voorbeeld werd gevolgd door de medereizigers.

Volledig overstuur belde het slachtoffer haar ouders die op hun beurt de politie inlichtten. De twee verkrachters zijn inmiddels voorgeleid aan de kinderrechter. De andere twee zijn op vrije voeten gesteld omdat de studente nog geen getuigen heeft kunnen vinden die kunnen beamen dat ze medeplichtig zijn geweest aan de collectieve verkrachting.

Nieuwe koning Nepal gekroond

Na zijn benoeming door de Staatsraad van Nepal is maandag de nieuwe koning Gyanendra Bir Bikram Shah Dev gekroond. Tijdens een hindoeceremonie in de hoofdstad Kathmandu kreeg de nieuwe koning de kroon opgezet door een hogepriester.

Gyanendra's broer, koning Birendra (55), kwam vrijdag bij een bloedbad samen met zijn vrouw en zes familieleden om het leven. Gyanendra (53) is benoemd na het overlijden maandag van de 29-jarige koning Dipendra. Die bezweek aan de verwondingen die hij opliep bij de geheimzinnige schietpartij. Prins Dipendra was zaterdag officieel tot nieuwe koning van Nepal benoemd, na de dood van zijn vader. Prins Gyanendra, broer van de doodgeschoten koning Birendra, was de volgende in de lijn van opvolging en werd tot regent benoemd.

De omstandigheden rond het bloedbad zijn nog altijd onduidelijk. De nieuwe koning, de twaalfde koning van de Shah-dynastie, beloofde maandag een onderzoek in te stellen. Onder het geschokte volk en de media wordt de roep om opheldering steeds luider. De nieuwe koning zei dat hij niet eerder de waarheid had kunnen vertellen door juridische en andere obstakels. ,,Maar de situatie is nu veranderd. We zullen de echte feiten ontdekken en het volk zo snel mogelijk informeren'', zei koning Gyanendra.

Aanvankelijk werd meegedeeld dat prins Dipendra zijn ouders koning Birendra en koningin Aishwarya, twee van hun kinderen, alsmede vier andere leden van de koninklijke familie had doodgeschoten, en vervolgens zelfmoord probeerde te plegen. Het zou gaan om een ruzie over zijn partnerkeuze. De lichamen zijn inmiddels gecremeerd.

Later deelde Gyanendra mee dat het ging om een ongeval waarbij een automatisch wapen (een AK-47) per ongeluk zou zijn afgegaan. Maar aan deze uitleg wordt in Nepal weinig geloof gehecht. Niemand kan zich voorstellen hoe zoveel mensen kunnen zijn omgekomen door een ongeluk met een wapen. ,,Zelfs een dwaas zou dit niet geloven.

Italië: Origineel racisme protest voetballers

De voetballers van de Italiaanse tweededivisieclub Treviso hebben kleur bekend in de strijd tegen racisme. Uit solidariteit met hun Nigeriaanse ploeggenoot Akeem Omolade speelden ze met zwart geverfde gezichten de wedstrijd tegen Genua, eindstand (2-2).

De spelers reageerden met de actie op het boegeroep van de eigen fans bij het debuut van de 18-jarige Omolade de week voordien. Omolade nam zelf ook 'wraak'. Hij viel in, maakte de 2-2 en redde Treviso mogelijk voor degradatie naar de serie C.

Anthony Quinn overleden

De Amerikaanse acteur Anthony Quinn is zondag overleden in een ziekenhuis in de stad Boston. Quinn werd 86 jaar.

De Amerikaan speelde in meer dan honderd films. Een van zijn grootste internationale successen was zijn rol als 'Zorba de Griek', in de gelijknamige film uit 1965.
Al jaren daarvoor won hij twee Oscars voor zijn prestaties in de films 'Viva Zapata' uit 1952 en 'Lust for Life' uit 1956.

Anthony Quinn werd in 1915 geboren in Mexico. Zijn vader was Iers, zijn moeder Mexicaans. Vanaf zijn kindertijd woonde hij in de Verenigde Staten. Quinn bleef tot op hoge leeftijd acteren. Een van zijn laatste films was 'A Walk in the Clouds' met onder andere acteur Keanu Reeves.

Monument voor Russische Vodka

In de stad Oeglitsj, in het centrum van Rusland, komt er een monument voor de Russische nationale drank vodka.

De 75-jarige beeldhouwer Ernst Neisvestny werkt momenteel in New York aan een ontwerp. Grote Russische vodkafabrikanten zullen de kosten voor het monument op zich nemen. Neisvestny behoort tot de stroming van nonconformisten in de Russische moderne kunst.
In 1962 kwam hij in conflict met de toenmalige leider van de Sovjetunie, Nikita Chroesjtjov. Zijn werk werd in de ban gedaan en Neveistny emigreerde uiteindelijk in 1976 naar de VS.

Aanhouding in zaak doorgesneden man

Een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Deventer zijn zondag aangehouden als verdachten voor de moord op een 24-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer werd donderdag langs de A1 bij Bathmen gevonden.

Hij was in tweeën gesneden. Zijn benen waren met een nylonkoord bijeen gebonden. De man is van Turkse afkomst en behoort tot de Koerdische bevolkingsgroep. Hij werd al sinds 21 mei vermist. Ook de twee verdachten zijn van Turkse afkomst.In hun woning zal sporenonderzoek plaatsvinden. In belang van het onderzoek wil de politie verder niets zeggen over de zaak.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.