Chatten gevaarlijk voor kinderen

Chatten kan gevaarlijk zijn voor kinderen omdat het nooit zeker is met wie zij contact hebben. Pedofielen zijn bijvoorbeeld geregeld in een chatbox te vinden om te kletsen met jonge meisjes. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt dat een op de vijf kinderen gevaar loopt door dit soort 'internetmisbruikers'.

Vooral meisjes tussen de dertien en zeventien jaar lopen risico, zo blijkt uit een nog ongepubliceerd rapport van het ministerie dat in het bezit is van de Britse zender BBC.

Voorbeeld

Een recent voorbeeld is de 13-jarige Georgie die een beangstigende ervaring heeft meegemaakt met het chatten. Zij was namelijk in de waan dat zij iedere avond contact had met een 15-jarige jongen. Toen de relatie zich verder ontwikkelde, bracht Georgie uren aan de telefoon door met haar internetmaatje.

Na een paar maanden stemde zij in de jongen te ontmoeten. Samen met haar moeder, die erop stond haar te vergezellen, kreeg Georgie de schrik van haar leven toen zij erachter kwam dat haar 15-jarige nieuwe vriendje een volwassen man van 47 bleek te zijn.

Vorig jaar oktober werd een pedofiel veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf nadat hij een 13-jarig meisje, die hij via een chatbox had gelokt, seksueel had misbruikt.

Het ministerie vindt verder dat kinderen via het internet te gemakkelijk worden blootgesteld aan onbehoorlijke gesprekken. Ook zouden zij ongewild in aanraking komen met seksuele fantasieën en onfatsoenlijke of obscene plaatjes.

Chatten op FOK! is trouwens erg goed voor de gezondheid