Tom Cruise meest succesvolle beroemdheid

Filmster Tom Cruise was vorig jaar de beroemdheid met het meeste succes. Hij staat fier bovenaan in de jaarlijkse top honderd van 'celebrities' van het gezaghebbende Amerikaanse zakenblad Forbes.

Cruise dankt zijn topnotering niet zozeer aan zijn inkomsten, die vorig jaar 43,2 miljoen dollar bedroegen. De lijst van Forbes wordt mede bepaald door de aandacht voor een beroemdheid in de media en wat dat betreft kende Cruise vorig jaar zijn gelijke niet.

De acteur pronkte elf keer op de cover van een belangrijk tijdschrift, verscheen veelvuldig op radio en televisie en werd 139.000 keer gezocht op internet. Bovendien stroomde de kranteninkt overvloedig om zijn geruchtmakende scheiding van filmster Nicole Kidman te beschrijven.

De nummer één van 1999, Julia Roberts, zakte naar plaats zestien. De nummer twee van 2000 is Tiger Woods, die 53 miljoen dollar verdiende. Hij haalde echter minder vaak de cover van een magazine.

De Beatles staan verrassend op de derde plaats. Dat komt volgens Forbes vooral door het ongelooflijke aantal keren dat de band op internet is gezocht: 1,43 miljoen keer.