Julian haalt uit naar vader Lennon

Julian Lennon, 'de zoon van', heeft op zijn website (julianlennon.com) een brief gepubliceerd die voor eens en altijd een antwoord moet geven op alle vragen die mensen hem stellen over zijn beroemde vader.

En die antwoorden zijn niet mis! Zo blijkt Julian twintig jaar na de dood van zijn vader nog steeds uiterst bittere en tegenstrijdige gevoelens te hebben jegens zijn muzikale verwekker. Vooral de tegenstelling tussen de boodschap van liefde en vrede die John uitdroeg en de liefde die de jonge Julian moest ontberen, heeft pijn gedaan. Nadat vader Lennon bij zijn zoon (en diens moeder) was weggegaan, hebben ze elkaar nog slechts een paar keer gezien.

Meer nog dan tegen zijn vader koestert Julian wrok tegen Yoko Ono, de nieuwe liefde van Lennon. Zo vraagt hij zich in een brief af of zijn vader "John Ono Lennon (een gemanipuleerde verloren ziel)" zou heten als hij nog geleefd had. Ondanks de slechte relatie met zijn 'stiefmoeder' is Lennon junior dol op haar zoon: "Ik hou van Sean". Ook vergeeft hij zijn vader op de valreep. "Pap, waar je ook bent, moge je licht schijnen zo lang wij leven."

Als dat geen mooie kerstwens is...