5 jaar geëist voor sexueel misbruik dochter

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen A. van der T. een gevangenisstraf van vijf jaar geëist voor seksueel misbruik van zijn dochter. Ook wil de officier van justitie dat hij zijn dochter een voorlopige schadevergoeding van 25.000 gulden betaalt.

Van der T. (59) wordt ervan verdacht tussen 1983 en 1999 zijn nu 21-jarige dochter stelselmatig seksueel te hebben misbruikt. Volgens de dochter begon de incest al op haar vierde. Haar vader zou haar met de dood hebben bedreigd als zij het aan iemand vertelde. Zij zou dan in de hel terechtkomen. Het voormalige raadslid voor de SGP in Middelburg ontkent dit langdurige misbruik. Wel erkent hij dat hij sinds oktober 1998 seksueel contact met zijn dochter heeft gehad.

Volgens Van der T. liegt zijn dochter over het langdurige misbruik. Haar verhalen zouden het gevolg zijn van een verkrachting tijdens een vakantie. Maar gedragsdeskundigen die het meisje uitvoer! ig hebben onderzocht vinden haar verklaringen betrouwbaar. Aan Van der T.'s verklaringen twijfelen zij. Bovendien, zo stellen de deskundigen, is het vrijwel onmogelijk dat de incest pas begon toen ze achttien was.

De zaak tegen Van der T. kwam aan het rollen toen zijn dochter in mei aangifte deed. Toen hij er achter kwam dat zijn verblijf in een politiecel langer zou duren dan hij had verwacht, liet hij een van zijn kinderen zijn computerbestand met pornografie wissen.