Big Brother Amerika is groot succes

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 22 miljoen Amerikanen hebben afgelopen woensdag naar Big Brother gekeken. Direct na de uitzending schakelden velen over naar internet.

Bij America Online was de toeloop zo groot dat de grenzen van de capaciteit in zicht waren. De snelheid waarmee de beelden over het scherm rolden, liep aanzienlijk terug. Ook in Nederland was de doorlopende internet voorstelling een succes. Met 60 miljoen pageviews was 'onze' Big Brother de best bezochte internet-show uit de geschiedenis. Zelfs in rustige periodes na de nominaties bleef de stroom pageviews op ongeveer 600.000 per dag. Amerikaanse cijfers zijn nog niet bekend. Maar het ziet er naar uit dat deze erg hoog zijn. AOL heeft zelfs vier eigen camera's in het huis die elke beweging van de bewoners vastleggen. Verder staat een legertje computertechnici paraat om de uitzending ongestoord te laten verlopen.

De officiele site staat op www.bigbrother2000.com. De 4 camera's van AOL kun je hier bekijken.

Overigens is Big Brother niet voor kinderen geschikt volgens de Amerikanen. Dit staat als disclaimer onderaan de site : Note: CBS/Endemol's 'Big Brother' is not scripted and is not intended for younger audiences