FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Black Swan

Film

Nina (Portman) is een ballerina in New York. Haar hele leven draait om haar danscarrière. Dit is niet in de laatste plaats vanwege haar moeder Erica (Hershey), een ex-ballerina die er alles aan doet om haar dochter klaar te stomen voor het harde leven van beroepsdanseres.

Dan wordt bekendgemaakt dat de balletgroep De Stervende Zwaan gaat opvoeren. Artistiek leider Thomas Leroy (Cassel) is uitgekeken op prima ballerina Beth McIntyre (Ryder) en is dus op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeelster. De twee favorieten voor de hoofdrol zijn Nina en Lily (Kunis), die beiden bereid zijn tot het uiterste te gaan om de felbegeerde rol te bemachtigen.

Het moeilijke aan de rol is dat de danseres zowel de zachte en gracieuze Witte Zwaan, als de gemene en sensuele Zwarte Zwaan moet kunnen spelen. Nina is de rol van Witte Zwaan op het lijf geschreven, terwijl Lily vooral de Zwarte Zwaan beheerst.

Terwijl de rivaliteit tussen de twee dames een hoogtepunt bereikt, worden ze steeds meer gedwongen samen op het toneel te verschijnen, en dus samen te werken. Hieruit lijkt zelfs een vreemd soort vriendschap te ontstaan. Maar ondertussen probeert Nina, die zich ook de Zwarte Zwaan eigen wil maken, steeds meer in contact met haar duistere kanten. Kan zij deze confrontatie met zichzelf, de zwaarste van allemaal, aan zonder daaraan ten onder te gaan?

Genre Drama, Mysterie, Suspense, Thriller
Scenario Andres Heinz, Mark Heyman
Regie Darren Aronofsky
Cast Natalie Portman, Christopher Gartin, Mila Kunis, Winona Ryder, Vincent Cassel, Ksenia Solo, Toby Hemingway, Barbara Hershey, Janet Montgomery, Kristina Anapau, Marcia Jean Kurtz, Deborah Offner, Adriene Couvillion, Shaun O'Hagan, Sebastian Stan
Speelduur 108 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Fox Searchlight Pictures, Protozoa Pictures Inc., Phoenix Pictures
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 03-02-2011
DVD-release NL 06-07-2011
IMDB-score 8
Aantal stemmen IMDB 612072
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 16 jaarSeksGeweldAngstGrof taalgebruik
Waardering 9.5
User-waardering 7.9
Aantal stemmen109
Positie in chart 28
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
review
Wo Long: Fallen Dynasty
special
Random Pics van de Dag #892
review
WWE 2K23
special
Random Pics van de Dag #891
special
Random Pics van de Dag #890
review
Simpele superheldenpret met Shazam! Fury of the Gods
©FOK.nl e.a.