Ik ben het er niet mee eens

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Maar Petertjeprik is het er niet mee eens...

Om direct met de deur in huis te vallen: ik ben het er niet mee eens. Het is een verschrikking, een gedrocht en ik snap überhaupt niet dat er mensen zijn die het er wel mee eens zijn. Dat moeten toch heel nare mensen zijn, rare kostgangers, wereldvreemde sujetten. Ik wil in ieder geval niets met dat soort te maken hebben. Goede mensen moeten immers niet met slechte mensen omgaan.

Mijn vrouw heult met dat soort lui. Ze is het er ook mee eens, maar zij heeft haar mening uit die blaadjes. De groene 020’er en de Achterlangs. Een beetje mens kan zelf wel bedenken wat zijn mening is, daar hoeft de mening van een ander niet bij te helpen. Als ze voor zichzelf zouden denken dan hadden ze niet dit soort achterwaartse ideeën gehad. Ik hoef mijn mening niet te zoeken, die heb ik al. En als iedereen dat zou doen, dan was niemand het er mee eens geweest.

Gelukkig heb ik wel bijval van die ene politicus. Hij zei op televisie dat ie het er ook niet mee eens was. Toch nog tenminste één verstandig iemand in dat gebouw vol plucheknuffelaars. De meeste snuiters daar roepen op tot een betere wereld, dat we toe moet leven naar een hoger doel, dromen moeten verwezenlijken. Ook Martin Luther King, Mahatma Ghandi, Steve Jobs, Yitzhak Rabin en Adolf Hitler spraken ooit over dromen. Wat hebben al die dromers ooit bereikt? Respectievelijk kogel, kogel, kanker, kogel, kogel. Ik zeg: kijk om je heen, zie de realiteit, dan weet je hoe het zit. Daarom ben ik het er ook niet mee eens.

Op de voorpagina van de krant stond dat één van de voorstanders iets heeft gedaan. Dat verbaasde mij niks, want zo zijn ze. Ik denk zelfs dat ze nog tot ergere dingen in staat zijn, kijk maar naar de Tweede Wereldoorlog. Iedereen weet wat er toen gebeurde. Hoe kun je het er dan nog mee eens zijn? Je moet toch echt wel een bord voor je kop hebben als je niet tot dezelfde conclusie bent gekomen als ik.

Ik vond het dan ook niet vreemd dat een columnist op het internet zei dat iedereen die het er wel mee eens is ontslagen, met pek de grens over, de zee in gestuurd moet worden. De lezers vielen de columnist bij door de mensen die het wel eens zijn uit te maken voor NSB’ers, fascisten, marxisten, mongolen en faalhazen. Zelf zou ik dat nooit zo zeggen of schrijven, maar zo denk ik er wel over. Ook al mag het niet van mijn vrouw en die hoge heren in Den Haag.


Laatst vroeg iemand mij: waar ben je het dan wel mee eens? Alsof dat belangrijk is. Naar mij wordt er toch nooit geluisterd.