Column: Beste Sinterklaas

Aan de andere kant snappen wij ook best dat u zoveel verzoekjes en briefjes krijgt dat u zo tegen vijf december absoluut niet meer weet wie wat heeft gevraagd. Daarom maken wij graag van de gelegenheid gebruik u reeds een jaar van tevoren een verlanglijstje op te sturen. De meeste ideeën komen overigens van Cynix. Hij is soms een mopperpot, maar als het er opaankomt kun je op hem bouwen, de ouwe lobbes.
Sinterklaas, we willen graag om te beginnen dat driekwart van de regels op Fok! overboord worden gegooid. Daar heb je geen fuck aan en de users misbruiken die regels toch alleen maar om ze te overtreden. Lekker de grenzen ontdekken en zuigen en sarren. De policy kunt u derhalve ook makkelijk inkorten naar één regel: gedraag je, of ophoeren! Trouwens, als u toch bezig bent, doek alle ForumFAQs ook maar op, die leest toch niemand.
Dan die banregelementen. Ergert u zich er ook wel eens aan? Nou, wij wel. We willen hetvolgende voorstellen: elke ban is onbepaalde tijd: mail maar als je vindt dat je weer mee kunt doen, dan kijken we nog wel eens. Nu calculeren mensen in: ik ben de komende 48 uur toch niet thuis, laat ik eens wat gaan zieken. Kortom, laat mensen maar eens kritisch naar zichzelf kijken hoe hun gedrag hier is.
Dan wilden we het nog even hebben over het verbod voor het plaatsen van chatlogs en e-mails. Er wordt nu één lijn getrokken, maar dat is wel erg kort door de bocht. Je hebt ook leuke chatlogs en e-mails. Zolang je geen opzettelijke schade bij die persoon aanbrengt, hup plaatsen die handel.
Weet u wat wij trouwens ook best leuk zouden vinden. Om zo nu en dan, niet te vaak natuurlijk, maak u niet ongerust, maar af en toe eens een ander forum te verrassen met een invasie. Dat we met alle Fok!kers tegelijk bijvoorbeeld TMF of Woest! gaan bestormen, net zoals destijds met het Twarresforum is gebeurd. Geef toe Sint, u heeft daar ook smakelijk om gelachen, toch?
Eigenlijk willen we ook dat er wat soepeler wordt omgesprongen met gewaagde fotos. In het vernieuwde Babes & Hunks mogen we gelukkig al wat meer zien én laten zien. Maar ook buiten B&H, kan er toch wel eens iets grappigs en gewaagds worden neergezet?. Bijvoorbeeld een stijve piemel. Ik weet niet wanneer u er een voor het laatst heeft gehad, u bent immers alweer 800 jaar oud, maar zou u er aanstoot aan nemen als u het tegenkwam in het ONZIN-forum? Nee toch? U ziet vast wel vaker een piemel, als u de slaapvertrekken van de Pieten komt inspecteren.
Ziet u Sinterklaas. Dit verlanglijstje is echt niet zo extreem als u wellicht op het eerste gezicht misschien dacht. We vragen geen materieel goed, een Senseo of een DVD-speler kunnen we zelf ook gerust kopen. We vragen u slechts een paar kleine dingen die Fok! als medium leuker zullen maken. Zowel voor de crew om aan te werken, als voor de users om hun vrije tijd op door te brengen. We begrijpen nu, zo achteraf, dat u dit nooit binnen die drie weken dat u in Nederland was had kunnen realiseren. Maar een jaar moet toch wel lukken, dunkt ons. Ik hoop dat u uw Pieten snel aan het werk zet, zodat onze wensen eind 2004 zijn gerealiseerd.

Dank u Sint, en tot volgend jaar.

De Fok!Crew