een verhaal over een meisje

Ik kon toen niet meer zo goed mijn evenwicht bewaren, dus ik kon geen dansles meer geven aan kleine meisjes in roze pakjes die niet wisten dat danseres een beroep was. Maar, dat was niet zo erg, want zij ging regelmatig lunchen met de directeur van het bedrijf, en dan gaf hij haar wat extra geld, en kon ik thuisblijven.
En ik vroeg me niet meer af waarom alles was, en waarom iedereen van alles deed, en waarom ik at en dronk en het gras maaide, want ik had antwoord.
En als het nacht en donker was, en zij was weer eens nog niet thuis, dan, trok ik de gordijnen open en danste voor mij, en zag mij. En vanachter mijn rug keken wel duizend mensen! En als zij thuiskwam deed ze de gordijnen voor me dicht en zette me in bad en zei: Kom maar meisje. Kom maar lief meisje. Kom maar, schoentjes uit, sokjes uit, trui uit, goedzo! Helemaal zelf! Kom meisje, mag ik een zoentje? Zoenenzoenen. Kusje hier kusje daar, kusje op je buik? Haha! Dat kriebelt! Kom maar, meisje in bad. Baddermeisje.
En dan pakte ze een fles lambrusco uit de koelkast, en dan deden we net alsof het champagne was en dan pakten we de telefoon, en belden we iemand uit het telefoonboek om roomservice als de fles leeg was.
Dat was best fijn.
En, na een tijdje maakte het me niet meer zoveel uit of we ooit naar parijs zouden gaan of niet,want we waren toch samen? En soms nam ze kadootjes mee, zoals een keertje paarse wol waar ik een sjaal van maakte. Niet omdat we een sjaal nodig hadden, maar omdat het zo’n leuk woord is: sjaal. En ik belde de hele dag mensen op om het te vertellen: Ik maak een sjaal, ik maak een sjaal!

Maar, ik dwaal een beetje af denk ik, want ik ben vandaag een beetje in de war.
Want gisterenavond belde ze me ineens op. En dat is al raar, want ze belt me nooit, we bellen altijd samen mensen! En toen zei ze, dat ze weg bleef! Niet meer terug kwam. Dat het niet goed ging, met ons, dat dit geen leven was.
Dat ik weer moest gaan dansen, om geld te verdienen. En, ze moet zich vergist hebben,want ik dans al jaren niet meer! En ik zei dat hoeft toch niet, want jij verdient toch geld? En zij zei, maar het moet wel, want ik kom niet meer, want ik ben niet goed voor jou, door mij zoek jij naar antwoord.
En ik wilde nog zeggen dat dat niet zo was, dat ik niet meer zocht, dat ik door haar juist had gevonden! Maar ze was al weg.
Ik denk dat iemand anders voor de grap heeft opgebeld, en heeft gedaan alsof zij het was. Dat moet wel.
Dus ik wacht nog even, want straks word het donker, en dan trek ik de gordijnen open. Tot zij komt en ze dichtdoet. De cd en de pen liggen al klaar. Ik heb stiekem al wat genomen, maar dat zal ze niet erg vinden. Ze is ook zo laat vandaag!
En misschien neemt ze wel chocolade mee, en die voert ze me dan, en ik haar, totdat we helemaal onder de chocolade zitten! En ik eet chocolade uit haar navel, en zij eet chocolade uit mijn mond. Net zolang totdat alles op is en we helemaal vies zijn! En dan zegt zij, kom, kom meisje, je moet in bad!
En dan zeg ik, nog even dansen! En dan zegt zij oké, speciaal voor mij, met de gordijnen dicht.
En dan blijven de gordijnen dicht en dans ik speciaal voor haar in londen.