Honderden bij illegaal festival onder viaduct in Amsterdamse Bos

De politie heeft vannacht opnieuw een illegaal feest stopgezet in het Amsterdamse Bos. Bij het feest waren zo'n vijfhonderd bezoekers aanwezig, meldt de Koninklijke Marechaussee.

Het feest werd gehouden onder het viaduct van de A9. 'Er was een muziekinstallatie en er werden lachgasballonnen verkocht', schrijft de Marechaussee die de politie bij de actie ondersteunde.

Ook moesten bezoekers entreegeld betalen om het gebied te betreden, volgens een bezoeker bedroeg dat vijf euro. Ook zouden er volgens deze aanwezige wel meer dan vijfhonderd bezoekers zijn geweest. 

Toen de politie aan kwam rijden, inclusief twee hondengeleiders, ging de groep uiteen en is het feest stopgezet. Er zijn volgens de Marechaussee geen aanhoudingen verricht.

Illegale feesten
Steeds meer openbare plekken in de stad worden door groepen jongeren gebruikt als festivalterrein. Via sociale media worden jongeren met digitale flyers uitgenodigd om naar geheime feesten te komen, waar ook lachgas wordt gepromoot. De locatie blijft tot een dag van tevoren geheimgehouden.

Zo werd drie weken geleden ook al een illegaal feest stopgezet in het Amsterdamse Bos en greep de politie tevens in bij twee feesten op het strand van IJburg.