Formule 2: vier races, vier winnaars

Ook in de Formule 2 is het tweede raceweekeinde van het seizoen alweer achter de rug. Op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar het in tegenstelling tot zaterdag prima weer was, werd zondagochtend de sprintrace verreden.

Polesitter Dan Ticktum behield bij de start de leiding, Christian Lundgaard verschalkte zijn ART-teamgenoot Marcus Armstrong en Mick Schumacher sloot vanaf plek vijf aan. F3-kampioen Robert Shwartzman, zaterdag goed voor zijn eerste F2-zege, kwam niet verder dan één bocht: bij het uitkomen daarvan spinde de Rus, einde verhaal.

Lundgaard opende al snel de aanval op Ticktum en dat bracht de Deen naar de leiding. Yuki Tsunoda, de nummer twee van zaterdag, kon na tien ronden inpakken met een kapotte auto, voorin knokten Armstrong en Schumacher om plek drie, voor UNI-Virtuosi-coureurs Zhou Guanyu en Callum Ilott - Schumacher nam daarbij de derde plek over.

Schumacher had het tempo lekker te pakken en was on fire. Daar had zijn auto, helaas voor de jonge Duitser, een oplossing voor: de brandblusser ging ineens af en Schumacher kon niks anders dan zijn auto in de pitstraat parkeren. Daar bleef het verder bij en Lundgaard werd de vierde winnaar in vier races, zijn eerste in de F2, voor Ticktum en Armstrong.