2 tegen 1: 12-jarige beroofd van telefoon

Een 12-jarige Tilburgse jongen is zaterdagavond omstreeks 21.00 uur op het Paletplein in zijn woonplaats door twee knapen beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie arresteerde een uur daarna op de Dragonstraat twee verdachten, jongens van 15 en 16 jaar uit Tilburg.

Het slachtoffer vertelde dat hij nabij de supermarkt liep op het Paletplein. Er kwamen twee jongens op hem af gelopen. Een van hen eiste dreigend zijn mobiele telefoon op, als hij die niet zou geven zou hij kapot geslagen en met een mes gestoken worden. De 12-jarige jongen schrok daar zo van dat hij zijn telefoon aan hen afgaf. Thuis heeft hij het tegen zijn moeder verteld die direct de politie belde. Agenten sloegen aan op de signalementen. Zij kregen direct een vermoeden om wie het zou kunnen gaan. Ze troffen deze twee jongens aan op de Dragonstraat. Ze voldeden aan het signalement en werden aangehouden.

De gestolen telefoon werd niet bij hen aangetroffen De politie onderzoekt waar het mobieltje van de jongen gebleven is. Mogelijk hebben de daders op hun looproute de GSM weggegooid. Indien deze aangetroffen wordt, dan roept de politie de vinder op direct contact opnemen met de politie van het team Leijdal via 0900-8844.