Juventus ontsnapt tegen Atalanta dankzij twee strafschoppen

Juventus is in de topper tegen Atalanta door het oog van de naald gekropen. De koploper in de Serie A kwam in eigen huis twee keer op achterstand, maar via twee penalty's pakte Juventus toch nog één punt tegen Atalanta, de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer. Bij Juventus speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd

Duvan Zapata zette Atalanta Bergamo in de eerste helft op een verdiende voorsprong. De ploeg had de laatste negen wedstrijden in de Serie A gewonnen en ook tegen de koploper heerste de ploeg uit Bergamo. De 0-1 was ook tevens de ruststand, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg via een discutabele strafschop op gelijke hoogte door Cristiano Ronaldo.

Invaller Ruslan Malinovskyi leek Atalanta alsnog naar de zege te schieten. De Oekraïener trapte met nog tien minuten te spelen vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal heerlijk binnen. Toch moest de ploeg van De Roon en Hateboer genoegen nemen met een puntje, want in de blessuretijd legde arbiter Piero Giacomelli op de bal opnieuw op de stip vanwege opnieuw hands, ditmaal van Luis Muriel. Ronaldo liet dit buitenkansje zich niet ontgaan en bepaalde daarmee de eindstand: 2-2.