Besseling knap derde bij Oostenrijks Open, Luiten zakt ver weg

Wil Besseling is zondag door een sterke slotronde als derde geëindigd bij het Oostenrijks Open. De Nederlandse golfer had over vier dagen twee slagen meer nodig dan de Schotse winnaar Marc Warren. Joost Luiten zakte door een slechte dag uit de top tien.

De 34-jarige Besseling evenaarde ging rond in 66 slagen, zes slagen onder par. Hij was samen met Martin Simonsen de beste op de laatste ronde. De nummer 305 van de wereld klom daardoor zestien plaatsen, maar een eerste toernooizege op de European Tour zat er net niet in. Met een totaal van 277 slagen (-11) moest hij Warren en de Duitser Marcel Schneider voor zich dulden.

Warren, die na de derde ronde gedeeld aan de leiding ging met de Duitser Nicolai Von Dellingshausen, was zondag wisselvallig met vier bogeys en zes birdies, maar zijn ronde van 70 (-2) en totaal van 275 (-13) was genoeg voor zijn vierde toernooizege op de European Tour. Schneider eindigde door een ronde van 69 (-3) op -12 voor het toernooi.

Darius van Driel, die de slotdag begon op de derde plek, ging rond in het baangemiddelde en werd met -10 gedeeld vierde plek. Luiten kende geen goed zeer matige slotdag. De leider na de eerste dag kwam door één birdie, twee bogeys en een double bogey uit op 75 slagen en zakte met een totaal van 282 (-6) naar de achttiende plaats.

Daan Huizing (-4) werd 25e, terwijl Robbie van West (+9) niet verder kwam dan de 72e plek.