Motorrijder die voor politie op de vlucht ging overleden

Een motorrijder die zaterdagochtend in alle vroegte in Vlissingen er met hoge snelheid vandoor ging na het zien van een politievoertuig en bij eenzijdig ongeval zwaargewond raakte, is in het ziekenhuis overleden. Kort voor het ongeluk had hij een stopteken gekregen van een surveillance-eenheid. Hij reed echter met hoge snelheid weg.

Om 3.20 uur zag een surveillance-eenheid van de politie de motor rijden op de Nieuwendijk. De agenten besloten een routinecontrole op de motorrijder te doen. Bij het zien van de politieauto ging de motorrijder er met hoge snelheid vandoor. De agenten reden dezelfde kant op maar konden de motor niet bijhouden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed. Toen ze op de Koudekerkseweg reden zagen ze een grote ravage. De motorrijder lag zwaargewond op de grond en de motor bleek zwaar beschadigd.

De agenten verleenden direct eerste hulp in afwachting van een ambulance en een traumahelikopter. De motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, is daarna met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht waar hji uiteindelijk aan zijn verwondingen is bezweken. De weg waar het ongeluk gebeurde is lange tijd voor het verkeer afgesloten geweest voor uitgebreid onderzoek.