Geen NPO voor Tong vandaag

Geen NPO voor Tong vandaag. Vandaag geen NPO voor mij. Wat een droeftoeterij. Het is hetzelfde als: 'Wie is er voor of tegen kanker?' Totaal van het padje af en doorgeslagen gekte (woord bedacht door Wim t. Schippers). Stuur er tractoren op af, met Boef of rechts-reactionaire boeren achter de stuurknuppel. Daar gaan we naar toe. Lil in het klein en pappie die door een kraan kan. Smurfen waren gelukkig blauw. Of ze door een waterkraan konden weet ik niet meer.

Akwazie gaat optreden. André Hazes wordt onthoofd. Sjors en Sjimmie worden gescheiden. De gapers mogen alle kleuren hebben behalve zwart. Dat we in Zaltbommel trots zijn op Fiep, die alleen in het zwart tekende, maakt ons de paria-stad van Nederland. Berry van Aerle had de Europacup van '88 in ontvangst moeten nemen. De excuusneger, en wereldster, Ruud Gullit was voor de buitenlandse bühne. Vraag maar aan Mandela.

Gelukkig wel nog naar het heerlijke zondagochtendprogramma van Paul Haenen kunnen kijken. Wars van aanstelleritus. Vandaag Ziggo-Sport (Met Max, geen Tailleur.....die maakte Joden-grappen) en/of muziek. Ook rapperdepap-ie. Eerst maar eens beginnen met Body Count. Toen geweld tegen de politie nog mocht worden gepersifleerd. Anders NWA. New White Activists (grapje)......zonder kleur te bekennen.

Onze grootste rock'n'roller, Herman Bread, was gelukkig kleurenblind. Aanbad Sonny Rollins en verfde met een spuit. Deze spuit elf (tong80) maakt er het beste van deze dag. Open minded zonder smetvrees. Hoewel ik me al tijden niet goed voel. Maand intern geweest met de Haïtiaanse, bloedmooie, Johanna als persoonlijk begeleidster. Warme herinneringen aan. Krijg het er weer tropisch warm van. Ik zou haar graag een veeg hebben gegeven. In alle kleuren. M'n eigen roetmopje. Tot later en take care en let op elkaar. Met een arm om de schouder.