Politie maakt eind aan illegaal feest in natuurgebied

De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur in een natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek een eind gemaakt aan een illegaal feest met harde muziek. De circa 250 aanwezigen waren binnen 15 minuten vertrokken. Rond 05.00 uur zagen de agenten echter dat er nog veel troep lag. Staatsbosbeheer is in kennis gesteld.

De politie kreeg de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli omstreeks 01.35 uur een melding dat er harde muziek klonk vanuit een stiltegebied aan de Polderweg en dat er veel auto’s die kant opreden. Agenten hebben direct de Brielsedreef / Polderweg afgezet om verdere toestroom te voorkomen. Er stonden circa 50 auto’s geparkeerd. Naar schatting waren er ongeveer 250 bezoekers.

De agenten spraken een 31-jarige Bredanaar aan die zich bekend maakte als organisator. Ze vertelden hem na overleg met de dienstdoende leidinggevende dat het feest direct beëindigd moest worden en dat zijn gasten moesten vertrekken. Om 05.00 uur constateerden de agenten dat er nog veel troep op het terrein lag zoals ballonnen, rood/wit lint, plastic bakjes en flessen. Ook is de grond door de vele voertuigen enigszins kapot gereden. De bevindingen zijn doorgeven aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied. Aan de organisator is te kennen gegeven dat er een proces-verbaal volgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling.