FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 september 2017

Suljovic klopt Anderson in Champions League-finale

Mensur Suljovic en Gary Anderson hebben zich zondagavond geplaatst voor de finale van de Champions League of Darts. In Cardiff was Suljovic Raymond van Barneveld de baas.

De Oostenrijker was de eerste die een paar legs voorsprong wist te pakken, maar Barney knokte zich terug naar 9-8 en, via een 88-finish, 10-9. Vervolgens stond de Nederlander na negen darts op dubbel 16, maar Suljovic liet zich niet kennen en gooide 160 uit voor de wedstrijd: 11-9.

In de finale staat The Gentle tegenover Gary Anderson. De Schot leverde de eerste twee legs in bij Phil Taylor, maar sloeg genadeloos toe door maar liefst acht legs op rij te winnen. The Power kon nog wel een klein beetje terugkomen, maar had geen moment meer de kans om de wedstrijd om te draaien: 11-6.

Ook de finale is live te zien op RTL7.

Update 23.45 uur
Anderson nam in de finale een 3-1 voorsprong, maar zag Suljovic op gelijke hoogte komen en via een 56-finish zelfs een 3-5 voorsprong pakken. Vervolgens ging het lang gelijk op: Anderson scoorde beter, Suljovic finishte op de beslissende momenten beter, wat tot een 9-9 tussenstand leidde. Op dat moment ging het niveau flink omlaag, maar de Oostenrijker slaagde erin 'zijn' dubbel 14 te gooien en zo met 11-9 zijn allereerste grote titel te pakken.

PSG met eigen goals en gemiste penalty langs Lyon

Paris Saint-Germain heeft zondagavond ook de zesde wedstrijd in de Ligue 1 gewonnen. Tegenstander Olympique Lyon werd pas in de slotfase opzij gezet.

De gasten tekenden na zeven minuten voor het eerste gevaar. Memphis Depay, die net als Kenny Tete in de basis begon, zag zijn schot gekeerd worden door Alphonse Areolá. Voor PSG was Neymar het eerst gevaarlijk, maar ook Anthony Lopes voorkwam dat de aankoop van 222 miljoen kon scoren. In een levendige openingsfase liet ook Kylian Mbappé zich zien. De aanvaller werd weggestuurd door Adrien Rabiot, maar Lopes reageerde wederom attent om een grote kans te voorkomen. Grote kansen bleven uit in de eerste helft. Een afstandsschot van oud-Ajacied Bertrand Traoré ging naast en ook Edinson Cavani kreeg een kopbal niet tussen de palen. Neymar zag Lopes een minuut voor rust andermaal redding brengen op een schot, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft, met dus ook Tete die Neymar gedurende de eerste helft volledig de baas was. Nabil Fekir tekende voor het eerste gevaar na rust, maar zag Areolá redding brengen op zijn schot. De aanvaller van Lyon liet zich verdedigend ook gelden door een overtreding op Neymar te maken net buiten het strafschopgebied. Neymar eiste de vrije trap zelf op en zag Lopes uitstekend redden op zijn schot. Cavani had zijn vizier in twee instanties ook niet op scherp staan. Een eerste poging met het hoofd vond geen net en een schot ging over. Mbappé, die in zijn eerste twee wedstrijden voor PSG trefzeker was geweest, probeerde uit de draai om te scoren, maar de uitblinkende Lopes liet zich wederom niet passeren.

Lyon bleef uitstekend weerstand bieden en kreeg drie kansen in twee minuten tijd. Eerst bracht Thiago Silva redding op de lijn voor de thuisploeg en Tanguy Ndombele zag zijn schot tegen de lat gaan. Oud-PSV'er Marcelo kreeg van dichtbij een kopkans, maar vond Areolá op zijn weg naar succes. Toch kreeg de Braziliaan na 75 minuten een doelpunt op zijn naam, maar dat doelpunt viel voor hem aan de verkeerde kant van het veld. Na een volley van Cavani verdween de bal via de centrale verdediger in het doel: 1-0.

Vijf minuten later kreeg de Uruguayaanse aanvaller dé uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen na een overtreding van Ferland Mendy op Neymar in het strafschopgebied. Echter, vanaf elf meter zag de spits zijn inzet via Lopes en de later er niet in gaan. De misser van Cavani werd de thuisploeg niet fataal. Vier minuten voor tijd verdween de bal via Jérémy Morel, in een poging een schot van Mbappé te blokkeren, in zijn eigen doel en zo liep Lyon tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en bleef PSG na zes wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Amiens - Olympique Marseille 0-2
Angers - Metz 0-1
Stade Renns - OGC Nice 0-1
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2-0

Real scoort voor 73e keer op rij en evenaart record

Real Madrid heeft voor het eerst in de geschiedenis elf uitwedstrijden op rij gewonnen in La Liga. De Koninklijke rekende af met Real Sociedad.

Real kwam na negentien minuten op voorsprong in Anoeta. Sergio Ramos controleerde de bal al vallend in het strafschopgebied waarna Borja Mayoral afdrukte. De bezoekers scoorden daarmee alweer in hun 73e officiële wedstrijd op rij, een evenaring van het record van het Santos van Pelé uit 1961-1963. Sociedad gaf zich echter niet gewonnen en kwam na 28 minuten langszij: Kévin Rodrigues volleerde raak na een voorzet van rechtsachter Álvaro Odriozola en Keylor Navas ging daarbij niet vrijuit. Rodrigues maakte zijn eerste doelpunt als profspeler.

Rodrigues had niet veel later zijn tweede kunnen maken, maar trof de dwarsligger. Real liet vervolgens zien hoe het wel moest en ging na 36 minuten weer aan de leiding: nota bene Rodrigues gleed een voorzet van Mayoral achter zijn eigen doelman. Sociedad beklaagde zich omdat Real eerder een overtreding zou hebben gemaakt, maar de arbiter liet doorspelen. In de tweede helft probeerde Sociedad zich van zich af te bijten en claimde men ook nog even recht te hebben op een strafschop, maar het was Real dat de wedstrijd in haar voordeel besliste.

Nadat Mayoral al op Géroniimo Rulli was gestuit en het zijnet had geraakt, maakte de toch matig spelende Gareth Bale er 1-3 van. De aanvaller sprintte weg na een mooie pass van Isco en liftte de bal over Rulli heen. Sociedad ging opportunistischer spelen, in een 4-2-4-systeem. Het haalde echter niets uit, want de Basken slaagden er niet meer in om het nog spannend te maken en hadden geluk dat een treffer van Marco Asensio vanwege buitenspel werd afgekeurd. Real kan zich nu richten op de thuiswedstrijd tegen Real Betis (woensdag).

Uitslagen La Liga zondag
Real Sociedad - Real Madrid 1-3
Alavés - Villarreal 0-3
Girona - Sevilla 0-1
Las Palmas - Athletic de Bilbao 1-0

Sloveense basketballers schrijven geschiedenis met Europese titel

De Sloveense basketbalploeg heeft zondag geschiedenis geschreven door zich te laten kronen tot Europees kampioen. In de Sinan Erdem Dome in Istanbul werd de ploeg aangemoedigd door vele duizenden Slovenen, die zondag met vliegtuigen vol afgereisd zijn naar Turkije om de historische wedstrijd tegen Servië bij te wonen.

Nooit eerder won Slovenië het EK, ze stonden zelfs nooit eerder in de finale. Na een wat voorzichtig eerste kwart, waarin Servië de leiding nam, waren de zenuwen weggespeeld. Onder leiding van megatalent en dé revelatie van het toernooi, de pas 18-jarige Luka Doncic, nam Slovenië het heft in handen. Doncic deed dat vooral samen met Goran Dragic, die een fenomenale eerste helft kende: de Miami Heat-speler liet 26 punten noteren, waarmee Slovenië halverwege op 56-47 stond.

In het derde kwart werd de voorsprong aanvankelijk geconsolideerd, maar niet lang na de onderbreking viel Doncic geblesseerd uit. Een enorme klap voor de Slovenen, die Servië alsmaar dichterbij zagen komen. In het vierde kwart kwamen de Serviërs zelfs langszij en namen ze een kleine voorsprong van twee punten, maar Slovenië herstelde zich en was in de slotfase opnieuw ongenaakbaar: 93-85.

Niet verrassend werden Dragic en Doncic opgenomen in de All-Star 5, net als de Serviër Bogdan Bogdanovic. Onder leiding van Pau Gasol versloeg Spanje de Russen in de strijd om het brons, 93-85, en beide landen leverden één speler voor de beste vijf spelers van het toernooi. Pau Gasol werd er in opgenomen, net als Alexey Shved, die op de laatste wedstrijd na in alle wedstrijden van Rusland minstens twintig punten liet noteren.

Nederlander maakt horrorfilm met Saw-regisseur James Wan

Goed nieuws voor liefhebbers van de betere horrorfilms. Via de site van The Hollywood Reporter vernemen we namelijk dat New Line Cinema de filmrechten heeft gekocht van de korte film Sweet Tooth van de Nederlandse filmmaker en scenarioschrijver Nico van den Brink om daar een avondvullende speelfilm van te maken. De door Nico van den Brink geregisseerde speelfilm zal worden geproduceerd door niemand minder dan James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring) en Chris Bender (The Butterfly Effect, Final Destination) worden geproduceerd.

De korte film Sweet Tooth, die in juli van dit jaar in première ging tijdens het Fantasia International filmfestival van Montreal, was in de Nederlandse bioscopen te zien als voorfilm van de films Kill Switch en Prooi. In de film Sweet Tooth draait het om een jonge vrouw genaamd Elin die een appartement huurt in een oud flatgebouw. Op zekere avond ziet ze in het nieuws dat haar bovenburen, een moeder en twee kinderen, zijn vermoord. Als Elin vervolgens 's nachts de kinderen door het huis hoort rennen en lachen begint het pas echt eng te worden.

Nico van den Brink is een jonge filmmaker van de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie, die eerder al naam wist te maken met een aantal korte films en reclamespots. Met Sweet Tooth zal hij zijn speelfilmdebuut maken.

Lubach lanceert keurmerk tegen bio-industrie

Het VPRO-programma Zondag met Lubach heeft zondagavond een sticker-actie gelanceerd met een keurmerk voor niet-diervriendelijk vlees. Kijkers kunnen via de website www.slechterleven.nl een vel met stickers met een zogenoemd 'Slechter leven-keurmerk' bestellen. Deze kunnen zij dan plakken op vlees van dieren die een slecht leven hebben gehad.

Dat maakte presentator Arjen Lubach zondag bekend in zijn programma. Hij berekende dat volgens recente cijfers slechts 20 procent van al het vlees dat in Nederland wordt verkocht een 'Beter leven'-keurmerk heeft, dat garandeert dat het dier relatief goed is behandeld. Lubach wil dat er ook een keurmerk komt voor 'slecht' vlees; het logo gaat gepaard met een foto van dieren die onder erbarmelijke omstandigheden in de stallen leven.

Zondag met Lubach lanceerde het initiatief als reactie op de huidige staat van de Nederlandse bio-industrie en de weigering van de Tweede Kamer om maatregelen te nemen tegen het stijgende aantal stalbranden in Nederland. Tot nu toe kwamen bij stalbranden al 225.000 dieren om het leven, stelt het programma. De Partij van de Dieren en de PVV dienden op 4 juli een motie in om hier iets tegen te doen, maar deze werd weggestemd door de vier partijen die nu aan de formatietafel zitten.

Ook wees Lubach in de uitzending op een reportage over de stallen van 'varkensbaron' Adriaan Straathof. De varkensboer mag in Duitsland geen stallen meer hebben vanwege zijn beroerde behandeling van dieren, maar kreeg in Nederland recent wel weer toestemming voor de uitbreiding van een van zijn megastallen.

Het lijkt Zondag met Lubach een goed idee als de politiek het initiatief voor het 'Slechter leven'-keurmerk overneemt.

Lubach lanceert keurmerk tegen bio-industrie
Lubach lanceert keurmerk tegen bio-industrie (Foto: BuzzE)

Van Uytvanck pakt eerste WTA-titel

Tennisster Alison van Uytvanck heeft de eerste WTA-titel in haar carrière binnen. De 23-jarige Belgische was in het Canadese Quebec te sterk voor de Hongaarse Timea Babos, als derde geplaatst.

De als zevende geplaatste Van Uytvanck (WTA-98) moest de eerste set door een late break afstaan, waarna ze er in set twee met veel pijn en moeite in slaagde haar eerste opslagbeurt te houden. Op 2-2 brak ze Babos (WTA-63), wat de Belgische de set opleverde. Babos leek er vervolgens mentaal doorheen te zitten en in set drie kwam ze er niet meer aan te pas: 5-7, 6-4, 6-1.

Balotelli ramt Nice naar uitzege

Nice heeft z'n derde competitiezege van dit seizoen te pakken. Een goal van Mario Balotelli was voldoende voor een overwinning bij Stade Rennes.

Wesley Sneijder ontbrak vanwege een enkelblessure in de wedstrijdselectie van Nice en hij zag hoe zijn medespelers in de eerste helft grote moeite hadden om tot kansen te komen. De beste mogelijkheid was voor Alassane Pléa, die na een half uur werd bediend door Christoph Jallet, maar niet kon afronden. Even later kreeg Pléa een nieuwe mogelijkheid, maar na een mooie bal van Jean Michaël Seri stuitte hij op doelman Tomas Koubek.

In de tweede helft zette Stade Rennes meer aan en leek het wachten op de 1-0, maar het enige doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant van het veld. Balotelli werd na 79 minuten weggestuurd door Pléa en hamerde op geweldige wijze binnen: 0-1. De Italiaan werd vier minuten later vervangen door Ignatius Ganago en hij zag vanuit de dug-out hoe Nice de voorsprong met succes verdedigde.

Na zes speelronden in de Franse competitie staat Nice nu op de achtste plaats met negen punten. Vrijdag komt de ploeg opnieuw in actie. Dan komt Angers op bezoek.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Amiens - Olympique Marseille 0-2
Angers - Metz 0-1
Stade Renns - OGC Nice 0-1
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 21:00

Janssen scoort en helpt Fenerbahce naar zege

Vincent Janssen stond zondagavond voor het eerst in de basis bij Fenerbahçe. Mede dankzij een treffer van de spits werd Alanyaspor verslagen.

Het team van trainer Aykut Koçaman hoopte zich te herstellen van de 2-3 nederlaag tegen Medipol Basaksehir en kende een uitstekende start in het Bahçesehir Okullari Stadion. Na een voorzet vanaf de rechterflank miste de kopbal van Jozef de Souza doel, maar Janssen was er als de kippen bij om alsnog voor de 0-1 te tekenen. De international van het Nederlands elftal maakte zijn eerste doelpunt in clubverband sinds 15 april; toen was hij namens Tottenham Hotspur trefzeker tegen Bournemouth.

Fenerbahçe ging uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de rust in, want Emre Akbaba maakte gelijk en Mathieu Valbuena zette de bezoekers uit Istanbul met een diagonaal schot weer op voorsprong. In de tweede helft zouden er nog twee treffers vallen: Giuliano benutte na een klein uur spelen een penalty en scoorde voor het eerst sinds 26 april. Valbuena bepaalde de eindstand op 1-4. Janssen werd zes minuten voor tijd vervangen door Roberto Soldado en Robin van Persie ontbrak vanwege zijn knieblessure in de selectie.

Na vijf speelronden in de Turkse Süper Lig bezet Fenerbahçe de achtste plaats met acht punten. Galatasaray voert de ranglijst aan met dertien punten. De koploper liet alleen twee punten liggen bij Antalyaspor.

Borussia Dortmund haalt uit tegen Köln

Borussia Dortmund heeft op eigen veld met ruime cijfers gewonnen van hekkensluiter 1. FC Köln. De videoscheidsrechter speelde een belangrijke rol. Beide ploegen kwamen midweeks in actie in Europees verband. Dortmund ging met 3-1 onderuit bij Tottenham Hotspur en een dag later verloor Köln met dezelfde cijfers van Arsenal.

Van enige vermoeidheid aan de kant van de thuisploeg was geen sprake, want binnen twee minuten stond de 1-0 op het bord in het Signal Iduna Park. Een goede actie over de rechterflank van Andriy Yarmolenko stond aan de basis van de openingstreffer: de Oekraïner hield uitstekend overzicht en bracht Maximilian Philipp in stelling, die de 1-0 aan kon tekenen. De treffer van de Duitser na 1:53 minuten was de snelste treffer van Dortmund sinds april 2013, toen Marco Reus na 32 seconden trefzeker was.

Dortmund was in de eerste helft de dominante ploeg en kreeg via Pierre-Emerick Aubameyang de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Timo Horn kon een inzet van de spits uit Gabon met een hand net uit zijn doel tikken. Toch stond er halverwege een, discutabele, stand van 2-0 op het scorebord. Sokratis Papastathopoulos ging na een hoekschop het duel in de vijf meter aan met Horn en leek daarbij te duwen en de bal verdween vervolgens in het doel. Scheidsrechter Patrick Ittrich keurde de treffer af, maar raadpleegde wel de videoscheidsrechter. Die keurde het doelpunt wél goed en zo kreeg de Griekse verdediger de treffer toch nog op zijn naam.

Na 59 minuten moest de videoscheids wederom in actie komen. Na een voorzet vanaf links kopte Philipp de bal op de hand van Lukas Klünter. Het voorval ontging de arbitrage, maar de videoscheidsrechter kende een strafschop toe. Aubameyang ontfermde zich over het buitenkansje en stuurde Horn de verkeerde hoek in: 3-0. Een minuut later was het weer raak: op een voorzet van Lukas Piszczek gleed Aubameyang de 4-0 binnen. Twintig minuten voor tijd werd het leed nog groter voor Köln: Mahmoud Dahoud bediende vanaf het strafschopgebied Philipp en de 23-jarige maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Komende woensdag komt Bosz wederom in actie met zijn ploeg als het op bezoek gaat bij nummer acht Hamburger SV. Köln krijgt bezoek van Eintracht Frankfurt.

Uitslagen Bundesliga zondag
Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5-0
1899 Hoffenheim - Hertha BSC 1-1
Bayer Leverkusen - SC Freiburg 4-0

Kevin Hart biecht vreemdgaan op

Komiek Kevin Hart gaf zaterdag publiekelijk toe dat hij zichzelf recent in een situatie heeft gemanoeuvreerd waar "alleen maar slechte dingen van konden komen". Maar omdat hij niet wil dat iemand financieel profiteert van zijn fouten, biedt hij in een filmpje op zijn Instagram-account openlijk zijn excuses aan zijn vrouw en kinderen aan.

Volgens de Amerikaanse website TMZ heeft 38-jarige Hart een slippertje begaan met een andere vrouw en zouden er beelden circuleren van het overspel. De comedian en acteur zou zijn afgeperst met het suggestieve beeldmateriaal en om de afperser buiten spel te zetten, biecht hij nu publiekelijk zijn misstap op.

"Ik heb het gevoel dat ik een wandelende schietschijf ben op dit moment en daarom moet ik verstandige keuzes maken. Iets wat ik recent niet heb gedaan", begint Hart zijn biecht. "Ik ben niet perfect en heb een verkeerde inschatting gemaakt door mezelf in een situatie te manoeuvreren waar alleen maar slechte dingen van konden komen. En dat is ook gebeurd. Ik weet dat ik daarmee de mensen die mij het meest dierbaar zijn heel veel pijn heb gedaan. Mijn vrouw en mijn kinderen. Ik heb met ze gesproken en mijn verontschuldigingen aangeboden. Het is een heel naar moment als je weet dat je fout zat en er geen excuses bestaan voor je foute gedrag. Ik had beter moeten weten. Maar ik ga niet toestaan dat een persoon financieel gewin haalt uit mijn fouten. En dat is precies wat er is geprobeerd. Ik heb gezegd: dan geef ik nog liever publiekelijk mijn fouten toe."

Juridische procedure
Een woordvoerder van de Amerikaanse ster meldt aan TMZ dat ze niet verder kan uitweiden over de zaak omdat er inmiddels een juridische procedure loopt tegen de vermeende afperser.

Hart trouwde in augustus 2016 met Eniko Parrish. Zij is op dit moment zwanger van hun eerste kind. De komiek heeft twee kinderen uit een eerdere relatie.

 Instagram hieronder niet zichtbaar? Klik hier!

Kevin Hart afgeperst met suggestieve video
Kevin Hart afgeperst met suggestieve video (Foto: BuzzE)

Keizer: "Dit voelt als een nederlaag"

Marcel Keizer zag hoe Ajax voor rust niets te vrezen had van ADO Den Haag, maar toch werd het slechts 1-1. De coach was dan ook zeer teleurgesteld.

Ajax verzuimde het duel na de openingstreffer van Joël Veltman voor rust al te beslissen. "We creëren veel kansen, alleen maken we op dit moment heel moeilijk doelpunten. Daardoor speel je hier gelijk, al voelt het als verlies", reageerde Keizer op FOX Sports.

"We begonnen niet met de juiste instelling aan de tweede helft. Als je zo knullig balverlies lijdt, dan ben je er gewoon met je koppie niet bij. Als je speelt als voor rust, dan ga je door met hetzelfde. Ook dan moet je telkens de vrije man vinden; dat konden we niet. Wij moeten dit gewoon beter doen."

Hakim Ziyech sloot zich bij de woorden van Keizer aan en constateerde dat Ajax 'niet scherp genoeg' was: "Het is gemakzucht. Vanwege een goede eerste helft dachten we: het komt wel goed. Zij gaan er dan in geloven. Dit hoort niet bij een Nederlandse topclub. Absoluut niet."

'VS zou op klimaatbesluit kunnen terugkomen'

De Verenigde Staten zouden bij het klimaatakkoord van Parijs betrokken kunnen blijven als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson gezegd in een interview met de zender CBS.

Volgens Tillerson wil president Donald Trump meewerken aan het akkoord als het zodanig wordt aangepast dat "het eerlijk en evenwichtig" is voor de VS en er voldoende rekening wordt gehouden met de Amerikaanse economische belangen. Tillerson bepleitte onder meer minder strikte eisen aan de VS voor het terugdringen van de CO2-uitstoot, aldus Amerikaanse media.

Trump maakte eerder dit jaar bekend zijn land te willen terugtrekken uit 'Parijs', vooral omdat het klimaatakkoord negatief zou uitpakken voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

Op de klimaatconferentie in Parijs in 2015 spraken de landen af maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de temperatuur deze eeuw niet meer dan 1,5 tot 2 graden Celsius mag stijgen. Verder is besloten dat rijkere landen financiële bijstand gaan geven aan landen die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

'VS zou op klimaatbesluit kunnen terugkomen'
'VS zou op klimaatbesluit kunnen terugkomen' (Foto: ANP)

Berghuis heeft spijt: "Team in de steek gelaten"

Steven Berghuis beseft dat hij Feyenoord heeft benadeeld door in de topper tegen PSV (1-0 nederlaag) twee gele kaarten te pakken.

De buitenspeler werd kort voor rust van het veld gestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers. "Het lijkt me logisch hoe ik hier sta, ik baal enorm", zegt een teleurgestelde Berghuis in gesprek met FOX Sports. "Ten eerste naar Luuk (de Jong, red.), ik raak heel lelijk met mijn knie zijn ribben. Ik was er wel van slag van. Mijn tweede gele kaart gebeurt normaal niet (vasthouden van Jorrit Hendrix, red.) en mag ook niet gebeuren, maar ik doe het wel. Vervelend, vooral voor het team."

"Ik laat het team in de steek", vervolgt Berghuis. "Dit is mijn eerste of tweede rode kaart. Een uitwedstrijd tegen PSV is met elf spelers al lastig, met tien helemaal. Ik ben wel trots op die gasten. Ze hebben goed gespeeld in de tweede helft, heel knap."

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst was blij verrast dat Feyenoord met een man minder kansen creëerde. "We hebben in de tweede helft goed gespeeld met tien man. PSV heeft geen kans gehad. We durfden te voetballen met tien man. In de eerste helft hadden we dat niet."

Michiel Kramer werd in de rust naar de kant gehaald door Gio. "Die wissel had puur te maken met de rode kaart. Michiel is een aantal keren goed beschikbaar geweest als aanspeelpunt waardoor we konden voetballen. Je weet dat je achteruit gedrukt gaat worden in de tweede helft, dat probeerden we zo te bespelen. Met Bilal Basacikoglu als tweede spits kwamen er meer kansen. Er had wel meer ingezeten", concludeert de trainer.

'De Nederlandse film mist ambitie'

Kwalitatief is het een goed jaar voor de Nederlandse film, met sterke titels als Brimstone, Layla M en Tonio. Maar de bezoekcijfers vallen tegen in 2017; vooral de publieksfilms boeken niet de resultaten die wel werden verwacht. Op het Nederlands Film Festival, dat woensdag van start gaat, zal weer veel discussie worden gevoerd hoe de Nederlandse film het tij weer kan keren.

"Het gaat al jaren goed, nu doen de publiekstitels het een jaar minder", zegt regisseur Martin Koolhoven, die kans maakt op negen Gouden Kalveren voor zijn western Brimstone. Hij wijst op de recente aanwezigheid van Nederlandse films in competities van Cannes en Venetië. "Artistiek doen we het dus zo slecht nog niet."

"Je ziet de laatste jaren dat er relatief weinig diversiteit is", constateert Koolhoven. "We willen veel te veel films maken die op elkaar lijken. Kijk naar het idiote aantal Nederlandse romkoms die nog steeds de bioscopen overspoelen." Er worden volgens Koolhoven teveel Nederlandse films gemaakt om de verkeerde redenen. "Ik mis ambitie. Er wordt gemaakt wat mensen gefinancierd krijgen: voor sommigen is dat omdat ze publiek verwachten, voor anderen omdat ze een fonds of omroep mee krijgen."

Armoede
Producent Klaas de Jong, met Michiel de Ruyter verantwoordelijk voor een grote hit, noemt het gebrek aan verschillende soorten films 'armoede'. "Je moet het publiek blijven verrassen en niet elk jaar tien kinderfilms maken. Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat daar geen markt voor is." Hij verwijt ook het Filmfonds en de NPO tunnelvisie. "De enige prikkel voor veel producenten is het financieren van de film."

De Jong is voorstander van minder grote namen in de cast. "Met bekende Nederlanders op de poster is de financiering vaak gemakkelijker rond te krijgen", stelt De Jong. "Dat is een heel raar criterium om te casten."

Rare keuzes
Op promotioneel vlak worden er soms rare keuzes gemaakt, stelt de jonge regisseur Ben Brand. Hij probeerde een jong publiek te bereiken met zijn telefilm Vind die domme trut en gooi haar in de rivier. De actuele film kreeg enthousiaste recensies, maar trok slechts 150.000 kijkers. Brand: "Er zit heel veel tijd en energie in de telefilms. Maar dan worden ze vervolgens zonder veel publiciteit op een tamelijk ongunstig tijdstip uitgezonden."

Anderzijds prijst Brand wel dat er in Nederland potjes zijn zoals de telefilms waar jonge makers aanspraak op kunnen maken. "Ik heb best veel buitenlandse makers gesproken die zichzelf voor hun debuut in de schulden moesten steken en stinkend jaloers op zijn op ons systeem."

'De Nederlandse film mist ambitie'
'De Nederlandse film mist ambitie' (Foto: BuzzE)

Voorzichtige reactie Fatah op aanbod Hamas

De Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas is voorzichtig positief over het aanbod tot een dialoog dat rivaal Hamas heeft gedaan. Mahmoud al-Aloul, lid van het centraal comité van Fatah, noemde het goed nieuws dat de Hamas-beweging haar bestuurlijk comité in de Gazastrook wil ontbinden en algemene verkiezingen wil houden.

Al-Aloul hield wel een slag om de arm. "We willen niet overhaast reageren. Er zijn nog zoveel dingen die moeten worden opgelost."

Fatah zwaait de scepter op de Westelijke Jordaanoever. Het rivaliserende Hamas deelt sinds 2007 de lakens uit in Gaza. Hamas liet eerder zondag weten open te staan voor een dialoog met de Fatah-beweging om tot verzoening te komen en dat het daarom onder meer akkoord gaat met nieuwe verkiezingen.

De twee Palestijnse bewegingen hebben al eerder pogingen gedaan om nader tot elkaar te komen. Die gesprekken leverden niets op. Onder druk van Egypte, dat grote invloed heeft op Hamas, hebben de twee Palestijnse groepen vorige week in de Egyptische hoofdstad Caïro opnieuw over mogelijkheden tot verzoening gesproken.

Voorzichtige reactie Fatah op aanbod Hamas
Voorzichtige reactie Fatah op aanbod Hamas (Foto: ANP)

Man stort in tijdens Dam tot Damloop

Kort voor de finish van de Dam tot Damloop is een deelnemer onwel geworden en in elkaar gezakt. De man is ter plekke gereanimeerd en naar een ziekenhuis overgebracht.

Volgens een woordvoerder van de organisatie van het hardloopevenement is de toestand van de man "stabiel." De politie sprak van een rustig verloop van het evenement. Er deden zich verder geen noemenswaardige incidenten voor.

Man zakt in elkaar bij Dam tot Damloop
Man zakt in elkaar bij Dam tot Damloop (Foto: ANP)

Belgische tennissers naar finale Davis Cup

De Belgische tennissers hebben zich zondag geplaatst voor de finale van de Davis Cup, na 2015 de tweede keer in drie jaar. Australië stond in Brussel na de eerste drie wedstrijden op een 1-2 voorsprong, maar daar kwam zondag verandering in.

Nyck Kyrgios begon nog prima door David Goffin de eerste set via de tiebreak af te snoepen, maar de Belgische kopman kwam vervolgens beter in zijn spel. Hij stond geen set meer af en trok de stand volledig gelijk: 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-4. Steve Darcis en Jordan Thompson duelleerden daarna om een plek in de finale en dat werd nauwelijks spannend. Thompson kon zijn Belgische opponent simpelweg niet de baas en ging in drie sets onderuit: 6-4, 7-5, 6-2.

In Lille had Frankrijk na de tweede dag een 2-1 voorsprong in handen tegen Servië. Dusan Lajovic begon zondag uitstekend tegen Jo-Wilfried Tsonga en won de eerste set ruim, waardoor de Serviërs hoop hielden. Tsonga herpakte zich echter en gaf Lajovic alleen in de derde set nog een kans, maar die kon de Serviër niet pakken: 2-6, 6-2, 7-6 (5), 6-2. Het duel tussen Lucas Pouille en Laslo Dere werd niet meer gespeeld.

WB-zege Zonderland in Parijs

Bij wereldbekerwedstrijden turnen in Parijs heeft Epke Zonderland, twee weken voor het WK, goud gewonnen op rek. Bart Deurloo maakte er een 1,2 van door op hetzelfde nummer zilver te pakken.

Zonderland kwam tot een score van 14,800 punten, Deurloo 14,750 punten. Zonderland was eerder vandaag zevende geworden op brug en Deurloo werd achtste op het paard voltige.

Olympisch kampioene Sanne Wevers werd op balk vijfde door een val bij de drievoudige pirouette. Bram Verhofstad greep op vloer net naast een plak, hij werd vierde.

Archiefbeelden van Epke Zonderland in actie (Foto:Pro Shots / Kay Int Veen)

Koenders nodigt De Mol uit bij VN

Johnny de Mol kijkt deze week mee achter de schermen van de wereldpolitiek. Op uitnodiging van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is de presentator en acteur enkele dagen op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Daar zijn staatshoofden en ministers bijeen voor de opening van de Algemene Vergadering.

Reality check
De internationale gemeenschap overlegt deze week in New York over de uitdagingen waar we voor staan. Koenders en De Mol zetten zich daar op hun eigen manier voor in. Zo ging De Mol al meerdere keren naar het Griekse eiland Lesbos, waar zijn stichting Movement on the Ground sinds 2015 actief is om vluchtelingen te helpen door op een innovatieve manier de menselijkheid terug te brengen in de vluchtelingenkampen. Koenders werkt op zijn beurt met collega’s aan internationale coördinatie om de grondoorzaken van grote migratie- en vluchtelingenstromen, zoals conflicten en schendingen van mensenrechten, te bestrijden.

Koenders: ’De relatie tussen internationale samenwerking en lokale actie is in deze turbulente wereld heel belangrijk. Daarom wil ik Johnny laten kennismaken met wat we hier doen, op de enige plek ter wereld waar 193 landen met elkaar praten. Tegelijkertijd geeft Johnny ons door zijn persoonlijke ervaring en inzet voor vluchtelingen een belangrijke reality check.

Waardevolle ervaring
De Mol zal kennismaken met een aantal belangrijke onderwerpen waarover de VN zich buigt. Hij gaat mee als minister Koenders in de Veiligheidsraad spreekt over de modernisering van vredesoperaties. Ook neemt de minister hem onder meer mee naar een bijeenkomst over de crisis in Syrië en is De Mol bij gesprekken over terrorismebestrijding die onder leiding van Nederland plaatsvinden.

De Mol: 'Zolang ik me kan herinneren, trek ik me het lot van mensen aan en voel ik me geroepen om te helpen. Daar waar het kan, wil ik graag iets bijdragen en het liefst direct de handen uit de mouwen steken, zoals op Lesbos. Ik realiseer me ook dat samenwerking en afspraken tussen landen op de lange termijn nodig zijn. Daarom ben ik oprecht vereerd dat de minister me de kans geeft om met hem mee te kijken en te praten bij de VN. Ik kijk uit naar een hele leerzame en waardevolle ervaring.'

Hattrick Mertens helpt Napoli naar koppositie, Milan wint ook

Napoli staat weer aan kop in de Serie A. Zondag werd in eigen huis met ruime cijfers gewonnen van promovendus Benevento, dat na vier speelronden nog altijd puntloos is.

Een ingewikkelde dag werd het niet voor Napoli. Dankzij Allan, Lorenzo Insigne, Dries Mertens en José Callejon stond de ploeg na een half uur al op 4-0, terwijl Mertens kort na rust vanaf de penaltystip de 5-0 maakte. In de laatste minuten completeerde de Belgische oud-PSV'er zijn hattrick door de 6-0 eindstand op het scorebord te zetten.

In San Siro rekende AC Milan af met Udinese. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten werd het hele duel beslist: na ruim twintig minuten opende Nikola Kalinic de score, maar Kevin Lasagna maakte al snel de gelijkmaker. Negen minuten na zijn eerste trof Kalinic opnieuw doel, dit keer bleek het de winnende treffer te zijn: 2-1.

Met negen punten staat Milan op de vierde plek, waarbij Lazio - dat op zeven staat - de Rossoneri zondagavond nog in kan halen.

Uitslagen Serie A zondag
Napoli - Benevento 6-0
AC Milan - Udinese 2-1
Sassuolo - Juventus 1-3
Torino - Sampdoria 2-2
SPAL 2013 - Cagliari 0-2
Genoa - Lazio 20:45

200ste treffer Hertzberger helpt hockeyers Rotterdam niet

Speelronde 2 van de herenhoofdklasse hockey: SCHC – HGC moest twee keer worden onderbroken door een blessure bij de scheidsrechter Jasper Nagtzaam, waardoor de wedstrijd ruim uitliep. Jeroen Hertzberger werd de dertiende man in de geschiedenis van de Hoofdklasse die de magische grens van 200 doelpunten passeerde. Veel lol kon hij er niet aan beleven: zijn Rotterdam ging met 5-1 onderuit bij Bloemendaal. Promovendus hdm werd afgestraft door landskampioen Kampong en Den Bosch won de Brabantse derby.

Tilburg – Den Bosch 1-3 (0-0)
Geen goals in de eerste helft van de Brabantse derby. Pas halverwege het tweede bedrijf sloegen de bezoekers van Den Bosch twee keer snel achter elkaar toe. Vlak voor tijd deed Tilburg in de persoon van Bas Scheer nog iets terug, maar tot een gelijke stand kwam het niet. Aanvoerder Austin Smith maakt in de laatste minuut de 1-3. De ploeg van Jeroen Delmee moet nog even wachten op de eerste punten van het seizoen. Den Bosch kent daarentegen een uitstekende seizoensstart met een remise tegen Bloemendaal gevolgd door deze drie punten.

'52 Tijn Stuve 0-1 (sc)
'56 Arjen Lodewijks 0-2
'67 Bas Scheer 1-2
'69 Austin Smith 1-3 (sc)

Bloemendaal – Rotterdam 5-1 (3-1)
Jeroen Hertzberger maakte tegen Bloemendaal zijn tweehonderdste treffer in officiële Hoofdklasse-duels. Grote klasse natuurlijk, maar de Rotterdammer zal er niet echt van kunnen genieten. Vlak na zijn openingsdoelpunt trok Florian Fuchs namens Bloemendaal de score gelijk en vervolgens trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Vlak voor rust sloegen ze twee keer toe, onder anderen via de eerste Bloemendaal-goal voor Tim Swaen, en na rust waren Roel Bovendeert en opnieuw Fuchs trefzeker. Een mooie opsteker voor Bovendeert, die weer voor het eerst scoorde na een lange blessure.

'11 Jeroen Hertzberger 0-1
'14 Florian Fuchs 1-1 (sb)
'32 Glenn Schuurman 2-1 (sc)
'35 Tim Swaen 3-1 (sc)
'39 Roel Bovendeert 4-1
'48 Florian Fuchs 5-1

Pinoké – Almere 2-1 (1-0)
De matchwinnaar van de wedstrijd Pinoké - Almere heet Marlon de Boer. De aanvaller besliste het duel pas drie minuten voor tijd en verzekerde de Steekneuzen van de eerste punten van het seizoen. Na de 2-3 tegen SCHC verliest Almere wederom nipt.

'33 Dennis Warmerdam 1-0
'52 Stijn Jolie 1-1 (sc)
'67 Marlon de Boer 2-1

Hdm – Kampong 0-6 (0-5)
Toen het al na 21 minuten 0-5 stond voor Kampong hield het hdm-publiek het hart vast. De landskampioen kende geen genade met de promovendus en was op weg naar een ongekende monsterscore. Gelukkig voor die thuisfans wist de thuisploeg Kampong na de rake strafbal van Martijn Havenga een halt toe te roepen. Alleen Boet Phijffer scoorde nog: hij maakte in de vijftigste minuut nog de 0-6.

'6 Martijn Havenga 0-1 (sc)
'9 Philip Meulenbroek 0-2
'14 Bjorn Kellerman 0-3
'17 Sander de Wijn 0-4 (sc)
'21 Martijn Havenga 0-5 (sb)
'50 Boet Phijffer 0-6

Oranje-Rood – Amsterdam 3-4 (2-2)
Een zeer vermakelijk duel in Eindhoven, maar voor thuisploeg Oranje-Rood een zeer teleurstellend resultaat. Voor rust kwam de formatie van Lucas Judge nog twee keer op voorsprong, maar de bezoekers van Amsterdam trokken halverwege de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Zo start OR de competitie met twee nederlagen. Gezien de tegenstanders, Kampong en Amsterdam, is dat geen flater, maar voor de voormalig landskampioen is het pijnlijk na twee duels nog puntloos te zijn. Amsterdam kent juist een prima start, met twee mooie zeges op OR en Tilburg.

'3 Agustin Mazzilli 1-0
'13 Boris Burkhardt 1-1
'14 Bob de Voogd 2-1
'29 Tijn Lissone 2-2
'46 Casper Horn 2-3
'51 Boris Burkhardt 2-4
'67 Mink van der Weerden 3-4 (sc)

SCHC – HGC 2-2 (2-0)
Opvallend genoeg moest het duel tussen SCHC en HGC tot twee keer toe gestaakt worden door kramp in de benen van scheidsrechter Jasper Nagtzaam. HGC leek daar het meest van te profiteren. Na beide spelhervattingen scoorden de Gazellen waardoor de knappe 2-0 voorsprong van de promovendus teniet werd gedaan. Niettemin kent Stichtsche een flitsende start in de Hoofdklasse met een zege en een remise.

'14 Bram Weers 1-0
'35 Leon van Barneveld 2-0 (sc)
'50 Nicholas Budgeon 2-1
'64 Lucas Martinez

Opnieuw Grand Prix-zege voor Herlings

De laatste MXGP van het seizoen is gewonnen door Jeffrey Herlings. In het Franse Villars sous Ecot was de Brabander met een derde en eerste plaats opnieuw het sterkste van het veld. Voor Herlings was dit de zesde GP-zege van het seizoen.

Op het door regenval zware circuit had Tim Gajser in de eerste race de beste start. Met een derde plaats was Glenn Coldenhoff ook goed gestart, uiteindelijk moest de Brabander genoegen nemen met een zevende plaats. Zoals vaker dit seizoen had Herlings een matige start. Door fouten van Jeremy van Horebeek en Gautier Paulin kon Herlings opklimmen naar de vierde plaats. Vervolgens reed hij binnen een paar ronden het gat dicht naar Max Anstie. Voor de KTM-coureur was de derde plaats het hoogst haalbare deze race. De race werd gewonnen door Gajser voor de Fransman Romain Febvre.

In de tweede race was Herlings als snelste weg, echter in de eerste bocht ging Anstie hem binnendoor voorbij. Gajser had een slechte start maar wist zich gedurende de race naar de derde plaats op te schuiven. Door deze derde plaats moest Herlings de race winnen wilde hij de GP-zege mee naar huis nemen. Halverwege de wedstrijd opende Herlings de aanval op Anstie. Na een valpartij zonder erg verloor Herlings tijd op de Britse Husqvarna-rijder maar al snel had hij de achterstand weer te niet gedaan. Uiteindelijk wist Herlings de Brit toch te verschalken.

Voor Herlings was dit de vijfde GP-zege in de laatste zeven GP's. Eerder dit seizoen won hij ook al de GP van Letland. In totaal was dit de zevenenzestigste GP-zege uit de carrière van de drievoudig wereldkampioen MX2. In de eindstand van het wereldkampioenschap werd Herlings tweede achter Antonio Cairoli. Coldenhoff eindigde op de tiende plaats.

Over twee weken vindt de Motocross of Nations plaats op het circuit van Matterley Basin in Engeland. In deze landenwedstrijd staan voor Nederland Herlings, Coldenhoff en Brian Bogers aan de start. Vorig jaar werd Nederland tweede achter Frankrijk.

Grote terugroepactie dreigt voor Ford

Automaker Ford moet in de Verenigde Staten mogelijk meer dan een miljoen auto's naar de garage roepen vanwege een mogelijk lek van uitlaatgassen in de cabine van de voertuigen. Het betreft de meest populaire SUV van de automaker, de Ford Explorer, die al zeven jaar van de band rolt.

Minstens drie ongelukken en 41 gezondheidsklachten sinds juli vorig jaar worden toegeschreven aan de problemen. In sommige gevallen was er sprake van misselijkheid, hoofdpijn en het verliezen van het bewustzijn. Dat zijn allemaal symptomen die overeenkomen met koolmonoxidevergiftiging.

De toezichthouder in de VS begon een jaar geleden al een onderzoek naar de mogelijke problemen en heeft naar eigen zeggen meer dan 2700 klachten ontvangen van autorijders. Dat was voor de organisatie reden om de zaak nog duidelijker tegen het licht te houden, waarmee nu een terugroepactie voor Ford boven de markt hangt.

Grote terugroepactie dreigt voor Ford
Grote terugroepactie dreigt voor Ford (Foto: ANP)

Berlusconi terug op politieke toneel

Silvio Berlusconi heeft om te laten zien dat hij terug is op het politieke toneel zijn ideeën voor de verkiezingen van volgend jaar ontvouwd. De voormalig Italiaanse premier (81) presenteerde zich tijdens een bijeenkomst van Forza Italia zondag als een gematigde pro-Europeaan. Hij zei de partij naar succes te willen leiden bij de stembusgang, vermoedelijk in maart 2018, en beloofde flinke belastingverlagingen als centrum-rechts aan de macht komt.

"We voorspellen een grote overwinning voor centrum-rechts", zei Berlusconi, die in 2011 door tal van schandalen en rechtszaken uit de schijnwerpers verdween. In tegenstelling tot zijn bondgenoten toonde de bejaarde miljardair, die er fit uitzag, zich geen Euroscepticus. Hij wil niet minder maar meer Europa en pleitte voor een gemeenschappelijk defensie-, buitenland-, industrieel - en fiscaal beleid. "Ik denk niet dat we de euro kunnen verlaten".

Berlusconi, die vorig jaar een nieuwe hartklep kreeg, kan geen regeringsfunctie meer vervullen omdat hij in 2013 is veroordeeld wegens belastingfraude. Hij hoopt dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat zich in november over de zaak buigt, dat verbod opheft.

Berlusconi terug op politieke toneel
Berlusconi terug op politieke toneel (Foto: ANP)

1 miljoen folders Catalanen in beslag genomen

Medewerkers van de Spaanse Guardia Civil zijn zondag een opslagplaats in Montcada i Reixac ten noorden van Barcelona binnengevallen. Ze hebben daar circa 1,3 miljoen folders en andere documenten in beslag genomen waarin mensen worden opgeroepen te stemmen in het referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië.

De separatisten in de noordoostelijke regio willen die volksraadpleging op 1 oktober houden. Een meerderheid van het parlement van Catalonië sprak zich begin deze maand uit voor het referendum. De regionale regering van premier Carles Puigdemont heeft samen met zijn kleine coalitiepartner een meerderheid in die volksvertegenwoordiging.

Spaanse opperrechters hebben bepaald dat de separatisten de volksraadpleging niet mogen houden. Aanklagers hebben gezegd dat Catalaanse functionarissen die toch voorbereidingen treffen voor het referendum kunnen worden aangeklaagd voor onder meer machtsmisbruik en burgerlijke ongehoorzaamheid.

1 miljoen folders Catalanen in beslag genomen
1 miljoen folders Catalanen in beslag genomen (Foto: ANP)

Manchester United vergroot zorgen voor Koeman

Manchester United dendert door in de Premier League. De koploper bracht het Everton van Ronald Koeman op Old Trafford verder in de problemen. Everton werd de afgelopen week al verslagen door Tottenham Hotspur (0-3) en Atalanta (3-0) en ook in Manchester ging de ploeg hard onderuit. Antonio Valencia bracht United al na drie minuten en zeventien seconden op fabuleuze wijze op voorsprong: Nemanja Matic zag de Ecuadoriaan vrijstaan, gaf een voorzet die belandde bij de rechtsback, die niet twijfelde en het leer krachtig in de linkerbovenhoek van het net volleerde.

De voltreffer van Valencia betekende de snelste goal van United in de Premier League sinds 22 april 2013, toen Robin van Persie al na 83 seconden scoorde tegen Aston Villa. José Mourinho, die Daley Blind buiten de wedstrijdselectie hield, zag zijn ploeg domineren in de beginfase van de partij, maar het merendeel van het balbezit leidde niet tot uitgelezen mogelijkheden.

Wayne Rooney kon zijn voormalig werkgever pijn doen door na twintig minuten de gelijkmaker te produceren, maar de Engelsman mikte net naast de verkeerde kant van de paal. Romelu Lukaku, die deze zomer de omgekeerde weg van Rooney bewandelde en voor 85 miljoen euro verkaste naar United, kon even later de voordelige marge verdubbelen, maar ook de Belg had het vizier niet op scherp staan en schoot net naast. Gylfi Sigurdsson schoot na een halfuur wel raak, maar het fluitsignaal van scheidsrechter Andre Marriner had al geklonken wegens buitenspel van Tom Davies, waardoor Everton, dat zonder Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg aantrad, met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Meteen na de pauze was Rooney wederom dicht bij een treffer, terwijl ook Sigurdsson kansen kreeg. David De Gea stak echter in goede vorm en wist zijn doel knap schoon te houden. Het spel van United liet te wensen over, maar Juan Mata en invaller Jesse Lingard hadden de bevrijdende 2-0 op de pantoffel: de Spanjaard raakte met zijn vrije trap echter de paal, terwijl de Engelsman van vijf meter afstand hoog over schoot. Vijf minuten voor het einde maakte Henkrikh Mkhitaryan een einde aan alle onzekerheid door Jordan Pickford te verschalken na gepruts achterin bij Everton. Lukaku zorgde met een intikker voor de 3-0, terwijl Anthony Martial in blessuretijd met een benutte penalty het slotakkoord verzorgde.

Taylor verslaat Van Gerwen in Champions League, Barney vernedert Lewis

Michael van Gerwen is in de Champions League of Darts in de groepsfase uitgeschakeld. De Nederlander verloor zaterdag van Raymond van Barneveld en zondag was het Phil Taylor die de wereldkampioen zijn tweede nederlaag toediende.

In een hoogstaande partij slaagde geen van beiden erin een beslissende voorsprong op het bord te zetten. Van Gerwen kwam al vroeg op twee legs voosprong, maar werd teruggepakt, en niet veel later gebeurde hetzelfde met Taylor. De twee begonnen daardoor aan een beslissende leg en daarin was The Power met een 65-finish de sterkste: 10-9. Raymond van Barneveld diende Adrian Lewis een pijnlijke nederlaag toe en plaatste zich met Taylor voor de halve finales: 10-2.

In groep B keek Gary Anderson tegen mede-Schot Peter Wright tegen een 7-9 achterstand aan, maar The Flying Scotsman draaide het alsnog om en stuurde Wright - die maar liefst acht matchdarts door het putje spoelde - door een 10-9 nederlaag naar huis. De al geplaatste Mensur Suljovic won tot slot nog met 10-5 van de al uitgeschakelde Dave Chisnall.

In de halve finales spelen Taylor en Anderson tegen elkaar, net als Suljovic en Van Barneveld. Vanaf 19.40 uur zijn de wedstrijden live te zien op RTL7.

Honkballers Neptunus halen uit in kampioensgroep

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben in de kampioensgroep van de Hoofdklasse flink uitgehaald. Zondag ging de Rotterdamse ploeg op bezoek bij de Vaessen Pioniers en spannend werd het bepaald niet. Na twee innings stond Neptunus al op een 0-6 voorsprong, waarna de storm even ging liggen. In de zesde inning kregen de Pioniers echter plots weer zeven punten om de oren en een inning later was de martelgang voorbij: 3-15.

Mr. Cocker HCAW ging in Bussum aanvankelijk goed mee met de L&D Amsterdam Pirates en pareerde in de vijfde inning de drie Amsterdamse punten door zelf ook drie keer de thuisplaat te halen. In de zevende inning gingen de Pirates er met nog eens vier punten overheen en dit keer kon HCAW niet reageren: 4-8.

Na dertien wedstrijden staat Neptunus met elf zeges bovenaan, de Pirates volgen met negen overwinningen, voor de vier van de Pioniers en twee van HCAW. De nummers één en twee spelen uiteindelijk om de landstitel.

Arsenal morele winnaar na remise bij Chelsea

Chelsea en Arsenal hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Op Stamford Bridge kwam geen van beide ploegen tot scoren.

Chelsea startte zonder de van een blessure teruggekeerde Eden Hazard, terwijl Alexis Sánchez en Mesut Özil niet fit genoeg waren om bij Arsenal te starten. Voor rust vielen geen doelpunten, maar goede kansen waren er zeker wel. Het eerste kwartier was voor Chelsea en de thuisploeg leek al gauw in het eigen spel te komen. Toch kwam Arsenal steeds beter in de wedstrijd en dat leidde onder meer tot een kopkans voor Danny Welbeck en een schot van Alexandre Lacazette, dat gekeerd moest worden door Thibaut Courtois.

Aan de overzijde liet Pedro na om Chelsea op voorsprong te schieten. Cesc Fàbregas stuurde de aanvaller weg, maar oog in oog met Cech produceerde Pedro een zwak schot. Met de benen pareerde de keeper de inzet. Uitgespeelde kansen waren vervolgens spaarzaam. Granit Xhaka en Laurent Koscielny probeerden het zonder succes van afstand voor Arsenal, maar enkele minuten voor rust volgden de grootste kansen voor de bezoekers. Aaron Ramsey baande zich langs drie verdedigers een weg richting het strafschopgebied en trof vervolgens de paal. In de rebound volleerde Lacazette naast.

De twee grote missers zorgden ervoor dat de ruststand 0-0 was, maar behalve het gebrek aan zorgvuldigheid had Arsène Wenger wel reden om tevreden te zijn. Cech had kort na de onderbreking geen moeite met een schot van Willian. Het tempo lag laag in de tweede helft. Geen van beide ploegen maakte indruk met het combinatiespel; de enige doelpogingen waren van de thuisploeg. Het was dan ook verrassend dat Shkodran Mustafi een kwartier voor tijd scoorde namens Arsenal. De verdediger kopte raak na een indraaiende vrije trap van Xhaka, maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Het leek steeds meer een wedstrijd te worden die afhankelijk was van een ingeving van een van de sterspelers. Invaller Hazard kon daar elf minuten voor tijd voor zorgen toen hij naar binnen kapte, maar Cech plukte zijn gevaarlijke schot uit de lucht. Fàbregas mikte vervolgens naast het doel van de Tsjech. Het slotoffensief van Chelsea kwam echter ten einde toen David Luiz een onbesuisde overtreding beging. Hij raakte de enkel van Sead Kolasinac en mocht meteen inrukken. Het had geen invloed op de einduitslag: 0-0.

Arsenal morele winnaar tegen Chelsea (Foto: Pro Shots/Action Images)
Arsenal morele winnaar tegen Chelsea (Foto: Pro Shots/Action Images)

Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft in de Eredivisie de topper tegen Feyenoord met 1-0 gewonnen. Een snelle goal van Pereiro zorgde ervoor dat de bezoekers de rest van de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Een rode kaart voor Berghuis zorgde ervoor dat Feyenoord een helft lang met tien man speelde.

De wedstrijd was pas twee minuten oud toen in Eindhoven al de 1-0 op de borden stond. Pereiro schoot een voorzet van Locadia binnen. Niet veel later had Locadia de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de paal. Voor de ploeg van Philip Cocu was er na achttien minuten een domper toen Berghuis Luuk de Jong torpedeerde. Berghuis kreeg geel, terwijl De Jong met een ribblessure van het veld moest. Aan de andere zijde raakte Toornstra na een vrije trap de paal.

Vlak voor rust moest Feyenoord met tien man verder toen Berghuis zijn tweede gele en dus rode kaart ontving voor het vasthouden van Hendrix. Na de pauze gebeurde er weinig meer, al was de grootste kans voor Feyenoorder Toornstra die voor open doel miste.

Door de zege staat PSV net als Feyenoord en AZ op twaalf punten en mag het zich medekoploper in de Eredivisie noemen. De ploeg van Cocu revancheert zich hiermee voor de 2-0 nederlaag vorige week in Heerenveen.

Pereiro matchwinner tegen Feyenoord (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Pereiro matchwinner tegen Feyenoord (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)

PSV

1 - 0

Feyenoord

2' Pereiro    
 
Gele kaart: Bergwijn, Ramselaar (PSV), Van der Heijden, Haps, Toornstra (Feyenoord)
Rode kaart: Berghuis (43/2xg) (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
Van Ginkel
Hendrix
Pereiro (Rosario/86)
Bergwijn (Ramselaar/59)
De Jong (Lammers/18)
Locadia
  Jones
Diks
Botteghin
Van der Heijden (Vente/84)
Haps (Basacikoglu/72)
El Ahmadi
Toornstra
Vilhena
Berghuis
Kramer (Amrabat/46)
Boëtius

Uitslag Vitesse - VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zondag op de valreep een punt overgehouden aan het bezoek aan Vitesse. Keeper Lars Unnerstall had de Limburgers in de eerste helft in de wedstrijd gehouden, maar kort na rust opende Tim Matavz met zijn vijfde treffer in vijf duels de score. Vitesse kreeg de nodige kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte niet en in de slotminuten kreeg VVV een penalty. Clint Leemans schoot raak en zette de 1-1 eindstand op het bord.

Leemans bezorgt VVV punt tegen Vitesse (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)
Leemans bezorgt VVV punt tegen Vitesse (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)

Vitesse

1 - 1

VVV-Venlo

 47' Matavz    90' Leemans (pen)
 
 Gele kaart: Miazga, v.d.Werff, Kasjia, Pasveer, Matavz, (Vitesse), Labylle, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: nnb
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Dabo (Colkett/38)
Kasjia
Miazga
Büttner
Bruns (Castaignos/71)
v.d.Werff
Foor
Rashica
Matavz
Linssen
  Unnerstall
Rutten
Röseler
Promes (Nwakali/75)
Labylle (v.Bruggen/ 62)
Post
Seuntjens
Leemans
Tissoudali (Opoku/46)
Thy
Hunte

Cosnefroy schrijft GP d'Isbergues op zijn naam

Benoit Cosnefroy heeft de GP d'Isbergues op zijn naam geschreven. De 21-jarige Fransman die sinds één augustus prof is bij AG2R La Monidale was in de sprint met Pierre Gouault de sterkste. De twee waren overgebleven van een vroege vlucht.

Vroeg in de koers van 203,6 kilometer kozen Benoit Crosnefroy (AG2R La Mondiale), Nicolas Baldo, Pierre Gouault (BTP-Auber 93), Alan Rio (Fortuneo-Oscaro) en David Boucher (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) voor de vroege aanval. De vijf zouden meer dan vijf minuten pakken op het peloton, waar FDJ het tempo aangaf.

Met nog tien kilometer te gaan had de kopgroep van vijf renners nog een voorsprong van meer dan één minuut. Cosnefroy en Gouault sprongen samen weg uit de kopgroep en in de sprint was Cosnefroy te sterk voor zijn landgenoot. Rio en Baldo bleven het peloton net voor. Voor Cosnefroy was het zijn eerste zege bij de profs. 

De Bakker bezorgt Davis Cup-team plek in wereldgroep

Het Nederlands Davis Cup-team heeft in de play-off om een plaats in de wereldgroep van Tsjechië gewonnen. Nadat Robin Haase eerder vandaag de stand weer gelijktrok, won Thiemo de Bakker in de beslissende vijfde wedstrijd van Lukás Rosol. Setstanden waren 3-6, 6-4,6-4 en 6-4.

De zege is opvallend omdat Nederland na de eerste dag nog op een 2-0 achterstand stod, nadat Haase en De Bakker hun beiden enkelspelen verloren. Gisteren won Haase samen met Middelkoop het dubbelspel en vandaag werd het karwei afgemaakt.

Hockeysters Den Bosch verpletteren Groningen, zege Amsterdam

Na speelronde twee van de dameshoofdklasse in het hockey wonnen drie ploegen beide wedstrijden: Amsterdam, Den Bosch en Oranje-Rood. Die twee laatste ploegen begonnen het seizoen wat weifelend, maar hebben hun draai gezien de uitslagen van zondag helemaal gevonden. Amsterdam deed goede zaken door op bezoek bij Laren te winnen. Bloemendaal, dat het vorige seizoen lang moest stellen zonder punten, pakte al in de tweede wedstrijd een driepunter door van Huizen te winnen. SCHC herstelde zich van de nederlaag tegen hdm door Hurley te verslaan. Hdm is nog ongeslagen: tegen Kampong werd het gelijk.

Laren – Amsterdam 1-2 (1-2)
Wie wat later kwam bij het duel Laren – Amsterdam miste direct twee snelle scores. Maxime Kerstholt zette de thuisploeg al na drie minuten spelen op 1-0. Amsterdam gaf passend antwoord: Kitty van Male maakte de gelijkmaker drie minuten later. Charlotte Vega was de matchwinner: zij maakte de 1-2 in de 26ste minuut. De hoofdstedelingen kennen dus een prima begin van de competitie met twee zegen. Ze staan de koppositie weliswaar af aan Den Bosch, dat dankzij een grote score de Noord-Hollanders passeert. Laren zakt iets terug na de zege van vorige week.

'3 Maxime Kerstholt 1-0
'6 Kitty van Male 1-1
'26 Charlotte Vega 1-2

Huizen – Bloemendaal 0-1 (0-1)
Eén doelpuntje viel er slechts in het duel Huizen - Bloemendaal. In de vierde minuut schoot de Ierse international Anna O'Flanagan raak voor de Mussen en dat was voldoende voor de overwinning. De ploeg van Teun de Nooijer klimt direct naar plek 7 van de ranglijst, een regio waar de Noord-Hollanders sinds de promotie naar de Hoofdklasse nog niet eerder verkeerden. Huizen was dichtbij de allereerste punten in de Hoofdklasse, maar moet geduld houden. De nieuwkomer staat momenteel elfde.

'4 Anna O'Flanagan 0-1

Hurley – SCHC 1-3 (0-3)
SCHC herstelde zich passend na de onverwachte nederlaag tegen hdm een week eerder. Met overtuiging won Stichtsche van Hurley, dat vorige week goed opende met een overwinning op Bloemendaal. De zege brengt de ploeg uit Bilthoven naar de vijfde plek op de ranglijst. Voor Hurley scoorde de van Amsterdam overgekomen Laura van Heugten.

'15 Ginella Zerbo 0-1 (sb)
'21 Emilie Mol 0-2
'30 Caia van Maasakker 0-3
'62 Laura van Heugten 1-3

Hdm – Kampong 2-2 (1-1)
Een lekker duel tussen hdm en Kampong. Pien van Nes was twee keer trefzeker voor de thuisploeg. Zij bracht haar team via een strafbal en in de tweede helft uit een corner op voorsprong. Beide keren kon Kampong terugkomen: eerst via de van Pinoké overgekomen Pam Imhof, vervolgens was Elsie Nix de doelpuntenmaker. Hdm houdt de ongeslagen status, waar Kampong nog moet wachten op de eerste zege.

'20 Pien van Nes 1-0 (sb)
'35 Pam Imhof 1-1
'50 Pien van Nes 2-1 (sc)
'52 Elsie Nix 2-2 (sc)

Den Bosch – Groningen 8-0 (7-0)
Wat zal Marc Materek tegen zijn Groningse dames gezegd hebben in de rust toen zij tegen Den Bosch met 7-0 van het veld afkwamen? Het bleek in die zin te werken, dat na rust de regerend landskampioen nog maar één keer kon scoren. Niettemin een voor Groningen zeer pijnlijke eindstand van 8-0. Door de zeperd staan de noorderlingen laatste op de ranglijst. Den Bosch stijgt juist met stip naar die vertrouwde nummer 1-positie. Voor de Brabanders scoorden Lidewij Welten en Lieke Hulsen beiden twee keer. Ook Frederique Matla, Ireen van den Assem, Imme van der Hoek en Marlies Verbruggen schoten raak.

'4 Frederique Matla 1-0
'7 Ireen van den Assem 2-0 (sc)
'12 Lidewij Welten 3-0
'13 LiekeHulsen 4-0
'25 Lieke Hulsen 5-0
'30 Imme van der Hoek 6-0 (sc)
'35 Marlies Verbruggen 7-0
'65 Lidewij Welten 8-0 (sc)

Oranje-Rood – Nijmegen 4-1 (2-0)
Oranje-Rood opent het seizoen gewoonweg sterk door, na de ietwat zuinige zege tegen Groningen, promovendus Nijmegen met 4-1 te verslaan. Twee nieuwe aanwinsten van de Eindhovenaren scoorden: Sophie van Nieuwamerongen (Push) en Thisja van der Kruijs (Wageningen). Ook Europees kampioenen onder 21 Fiona Morgenstern en Yibbi Jansen schoten raak voor OR. Michelle Simons redde de Nijmeegse eer. 

'25 Fiona Morgenstern 1-0
'34 Sophie van Nieuwamerongen 2-0
'38 Yibbi Jansen 3-0 (sc)
'39 Michelle Simons 3-1
'50 Thisja van der Kruijs 4-1

Ook de mannen van Sunweb pakken de wereldtitel ploegentijdrit

Nadat eerder de vrouwen wereldkampioen ploegentijdrijden is het de mannen van Sunweb ook gelukt. De ploeg met de Nederlanders Tom Dumoulin, Sam Oomen en Wilco Kelderman was na 42,5 kilometer acht seconden sneller dan BMC. Sky zou op 22 seconden derde worden.

Om half vier begon de ploegentijdrit voor de mannen, maar het was even wachten voordat de eerste richttijd op de klok kwam. De PoolseCCC Sprandi Polkowice was de eerste die een serieuze tijd neerzetten.

Het was daarna LottoNL-Jumbo die daar onder ging met dertien seconden. Daarna zou Sky de scherpste tijd neerzetten. De Britse was op dat moment tien seconden sneller dan Sunweb, die op dat moment de vierde tijd klokte.

Halverwege de tijdrit werd duidelijk dat vier ploegen voor de titel zouden gaan. Sunweb reed een sterk tweede gedeelte en zou Sky voorbij in de tijd. De Duitse ploeg was vijf seconden sneller dan Sky, maar BMC ging er met onderdoor.

Op het derde tussenpunt bleef het verschil tussen BMC, Sky de ploeg nog voltallig was in vergelijking met BMC en Sky. In het laatste deel maakte Sunweb het verschil en zou met acht seconden verschil op BMC. Sky moest lang met vier renners rijden en ze zouden op meer dan twintig seconden eindigen van de winnaar.

Uitslag ploegentijdrit:

1 Team Sunweb 47:50
2 BMC Racing Team 0:08
3 Team Sky 0:22
4 Quick-Step Floors 0:35
5 ORICA-Scott 0:43
6 Movistar Team 1:19
7 Team LottoNL-Jumbo 1:20
8 CCC Sprandi Polkowice 1:44
9 Team Katusha - Alpecin 1:46
10 BORA - hansgrohe 1:55

Uitslag ADO Den Haag - Ajax

Ajax heeft zondag op bezoek bij ADO Den Haag averij opgelopen. Een vrije trap van Hakim Ziyech gaf Joël Veltman na een klein half uur de kans om de Amsterdammers op voorsprong te zetten, terwijl Amin Younes, Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert al kansen gemist hadden. 

Na rust werd ADO beter, terwijl Ajax minder kansen kreeg. André Onana hield Ajax aanvankelijk nog overeind, maar Bjørn Johnsen kreeg uit de kluts de bal in zijn voeten en profiteerde optimaal. Frenkie de Jong en Lasse Schöne troffen namens Ajax de lat, terwijl Younes, Huntelaar, Kasper Dolberg en David Neres er in blessuretijd in de scrimmage niet in slaagden toch de drie punten naar Amsterdam te halen.

Ajax weet niet te winnen van ADO Den Haag (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)
Ajax weet niet te winnen van ADO Den Haag (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)

ADO Den Haag

1 - 1

AFC Ajax

 71' Johnsen    28' Veltman
 
 Gele kaart: Immers, Beugelsdijk, Becker (ADO Den Haag), Kluivert, Veltman, v.d.Beek, Schöne (AFC Ajax)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.016
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
Ebuehi
Beugelsdijk
Kanon
Meijers
Immers (Falkenburg/46)
El Khayati
Bakker
Becker
Johnsen
Hooi (Kishna/56 -Lorenzen/77)
  Onana
Veltman
De Ligt
Viergever
Dijks (Dolberg/85)
v.d.Beek
F.de Jong (Schöne/75)
Ziyech
Kluivert (Neres/67)
Huntelaar
Younes

Barça is peperdure Dembélé maanden kwijt

Ousmane Dembélé komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Barcelona. De aankoop van 105 miljoen euro raakte zaterdag geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Getafe (1-2 winst). Zondag maakt de club bekend dat de Franse aanvaller zeker drieënhalf tot vier maanden nodig heeft om volledig te herstellen van zijn zware hamstringblessure.

Dembélé raakte zaterdag al na 24 minuten geblesseerd. Al snel werd duidelijk dat het een serieuze blessure betrof. Zondag maakt Barcelona via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller dit kalenderjaar niet meer in actie komt door een scheur in zijn hamstring. Dembélé wordt nog deze week geopereerd in Finland en mist vervolgens belangrijke wedstrijden in de Champions League en de competitieduels met onder meer Real Madrid en Atlético Madrid.

Dembélé werd de afgelopen transferperiode voor 105 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. In Camp Nou moest hij Neymar doen vergeten. De Braziliaanse aanvaller verkaste voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain.

Juventus blijft winnen in Serie A, Dybala op dreef

In zijn honderdste officiële wedstrijd voor Juventus heeft Paulo Dybala zijn elftal een overwinning bezorgd. Met drie doelpunten werd de aanvaller zondag de grote uitblinker op bezoek bij Sassuolo: 1-3. Dybala werd de eerste speler ooit van Juventus die tot scoren kwam in elk van de eerste vier competitieduels van een nieuw seizoen. Juventus, dat zich goed herstelde van de midweekse 3-0 nederlaag bij Barcelona, heeft nog altijd de volle buit in de Serie A.

Dybala had slechts een kwartier nodig om zijn mijlpaal van honderd wedstrijden op te luisteren met een treffer. De Argentijn werd vanaf de linkerflank bediend door Mario Mandzukic, dacht niet na en schoot in één keer op doel. De bal zeilde op fraaie wijze binnen in de bovenhoek; keeper Andrea Consigli stond als aan de grond genageld. Het was geen onverdiende voorsprong, want Juventus had de overhand en was al gevaarlijk geworden via Miralem Pjanic en Gonzalo Higuaín. Hun vroege schoten werden nog wel gepareerd door Consigli.

Dybala liep na zijn treffer exact één op twee, met vijftig doelpunten in honderd wedstrijden. In het restant van de eerste helft was gevaar aan beide zijden schaars. Diego Falcinelli dwong Gianluigi Buffon wel tot een redding, maar stond volgens de arbitrage een fractie buitenspel. In de tweede helft sloeg Dybala nog tweemaal toe. Hij vijzelde zijn doelpuntentotaal op van 50 naar 52, door de 0-2 en de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Kort na rust betekende een puntertje op aangeven van uitblinker Cuadrado de margeverdubbeling voor Juventus.

Sassuolo vond de aansluiting via Matteo Politano, die bij de tweede paal stond om binnen te tikken nadat Claud Adjapong doelman Buffon te slim af was en de bal met wat moeite voor het doel kreeg. Lang bleef de spanning echter niet in de wedstrijd. Na ruim een uur legde Dybala net buiten het strafschopgebied aan voor een vrije trap, die hij over de muur en in de rechterhoek plaatste. Blaise Matuidi was vervolgens dicht bij de 1-4 en een dreigend schot van Cuadrado werd geblokt. Daardoor bleef de marge twee in Turijns voordeel. Dybala kreeg in de slotfase een staande ovatie, toen hij werd gewisseld voor Federico Bernardeschi.

Uitslag FC Twente - FC Utrecht

FC Twente is eindelijk echt onderweg in de Eredivisie. Na vier nederlagen om het seizoen mee te beginnen werd zondag in eigen huis eindelijk gewonnen. FC Utrecht ging met 4-0 over de knie tegen de Tukkers.

Zakaria Labyad en Gyrano Kerk kregen voor Utrecht vroeg goede kansen, maar die werden niet afgemaakt. Tom Boere opende de score zo al snel met een wipje over keeper David Jensen, waarna Thomas Lam een corner binnen wist te koppen. Luciano Slagveer maakte nog voor rust de 3-0 op aangeven van Boere. 

In de tweede helft kreeg Twente nog de nodige kansen, maar Boere miste, Slagveer's goal werd wegens buitenspel afgekeurd en Boere werd een penalty onthouden. Ousama Assaidi bekroonde zijn sterke wedstrijd nog wel met de 4-0.

FC Twente

4 - 0

FC Utrecht

 9' Boere
 18' Lam
 35' Slagveer
 75' Assaidi
   
 
 Gele kaart: Lam, (FC Twente), Janssen, Ayoub, (FC Utrecht)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.200
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Brondeel
Ter Avest
Bijen
Lam
v.d.Lely
Holla (Vuckic/46)
F.Jensen (v.d.Heyden/46)
Liendl
Slagveer
Boere
Assaidi (Tighadouini/ 76)
  Jensen
Troupée (Klaiber/ 46)
v.d.Maarel
Janssen
Braafheid
v.d.Streek
Ayoub (Strieder/78)
Labyad
Emanuelson
Kerk (Bahebeck/46)
Dessers

F1: Uitslag Grand Prix van Singapore

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider profiteerde met zijn Mercedes optimaal van de startcrash waarbij Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel en Max Verstappen bij betrokken waren. Dit drietal viel uit, waardoor de Brit een ruime marge in het kampioenschap opgebouwd heeft. Daniel Ricciardo eindigde als tweede, voor Valtteri Bottas.

Vlak voor de start ging het regenen op het Marina Bay Circuit en dat zou behoorlijke invloed hebben op het begin van de race. Vettel vertrok van poleposition met Verstappen naast zich. De Nederlander was aanvankelijk iets beter weg, maar achter hem was Räikkönen nog beter vertrokken. De Fin kroop links naast de Red Bull en kneep iets naar rechts. Hierbij raakte hij Verstappen hard en tolde voor de Nederlander langs. Hierbij raakte Räikkönen Ferrari-teamgenoot Vettel die naar links was gekomen. Hierbij raakten beide Ferrari's beschadigd. Ook de McLaren van de goed gestarte Fernando Alonso kreeg een flinke tik.

Verstappen al snel ridder te voet in Singapore (Foto: Pro Shots/Action Images)
Verstappen al snel ridder te voet in Singapore (Foto: Pro Shots/Action Images)

Hierdoor waren na enkele honderden meters Räikkönen, Verstappen en Vettel al uitvaller. Grootste profiteur was de als vijfde gestarte Hamilton die zijn naam plots bovenaan zag prijken, terwijl de Mercedes het al het hele weekend lastig had. Ricciardo sloot aan op plek twee, voor de Renault van Nico Hülkenberg. Alonso kon voorlopig verder, maar wel op plek twaalf.

De safety car kwam voor enkele ronden de baan op en nadat deze na vier ronden verdween kon Hamilton op het nog steeds natte asfalt meteen een gat trekken. De Australiër had zelf een ruime marge op Hülkenberg en Sergio Perez, terwijl daarachter Jolyon Palmer Bottas verschalkt had. Alonso verloor met zijn beschadigde auto ondertussen veel terrein en moest enkele ronden later opgeven.

In de elfde ronde kwam de safety car opnieuw naar buiten. Daniil Kvyat had net een inhaalactie gedaan, maar kon hierna de bocht niet meer halen en parkeerde zijn Toro Rosso in de bandenstapels. Ricciardo kwam direct binnen om banden te wisselen, net zoals Hülkenberg. Laatstgenoemde verloor hiermee twee plekken aan Bottas en Carlos Sainz.

Hamilton trok na het binnenrijden van de safety car opnieuw een gat met Ricciardo, terwijl Bottas een gat trok met Sainz en Hülkenberg. Ver daarachter was het Kevin Magnussen die op zijn nieuwe banden eerst Esteban Ocon verschalkte en daarna Felipe Massa. De Deen had hierbij de hele baan nodig, zodat het nog even flink spannend bleef wie als winnaar van de gevechten uit de bus zou komen.

De baan droogde langzaam maar zeker op en het was Magnussen die na 25 ronden de eerste was die overstapte op slicks. Dit bleek een goede keuze, waarna de rest van het veld volgde. Hamilton was een van de laatste rijders, maar had geluk dat Ricciardo niet optimaal kon profiteren van het nieuwe rubber doordat hij achter Palmer klem zat. De top tien na dertig ronden was: Hamilton, Ricciardo, Bottas, Hülkenberg, Sainz, Perez, Palmer, Vandoorne, Stroll en Magnussen. De Deen kon evenwel zijn goede positie niet lang vasthouden.

Het bleef snelste rondetijden regenen, maar Ricciardo kwam niet dichterbij Hamilton. Dit lukte wel even in de 38e ronde toen Marcus Ericcson met de Sauber op een listig punt spinde en een nieuwe safety car veroorzaakte. Hülkenberg was een van de weinigen die binnen kwam. De Duitser bleek een probleem met zijn Renault te hebben, waardoor er olie bijgevuld moest worden. Dit hielp uiteindelijk niet, want hij moest vlak voor het einde opgeven.

Nadat de safety car weg was gebeurde er weinig meer en kon Hamilton na 58 van de geplande 61 ronden als winnaar afgevlagd worden, voor Ricciardo en Bottas. Sainz pakte met plek vier de beste positie uit zijn carrière, voor Perez, Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjean en Ocon.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 2:03:23.543
2 Daniel Ricciardo Red Bull +4.507
3 Valtteri Bottas Mercedes +8.800
4 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso +22.822
5 Sergio Perez Force India +25.359
6 Jolyon Palmer Renault +27.259
7 Stoffel Vandoorne McLaren +30.388
8 Lance Stroll Williams +41.696
9 Romain Grosjean Haas +43.282
10 Esteban Ocon Force India +44.795
11 Felipe Massa Williams +46.536
12 Pascal Wehrlein Sauber +2 ronden
DNF Kevin Magnussen Haas +8 ronden
DNF Nico Hülkenberg Renault +10 ronden
DNF Marcus Ericsson Sauber +23 ronden
DNF Daniil Kvyat Toro Rosso +48 ronden
DNF Fernando Alonso McLaren +50 ronden
DNF Sebastian Vettel Ferrari +58 ronden
DNF Max Verstappen Red Bull +58 ronden
DNF Kimi Räikkönen Ferrari +58 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 263
2 Sebastian Vettel Ferrari 235
3 Valtteri Bottas Mercedes 212
4 Daniel Ricciardo Red Bull 162
5 Kimi Räikkönen Ferrari 138
6 Max Verstappen Red Bull 68
7 Sergio Perez Force India 68
8 Esteban Ocon Force India 56
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso 48
10 Nico Hülkenberg Renault 34
11 Felipe Massa Williams 31
12 Lance Stroll Williams 28
13 Romain Grosjean Haas 26
14 Kevin Magnussen Haas 11
15 Fernando Alonso McLaren 10
16 Jolyon Palmer Renault 8
17 Stoffel Vandoorne McLaren 7
18 Pascal Wehrlein Sauber 5
19 Daniil Kvyat Toro Rosso 4
20 Marcus Ericsson Sauber 0
21 Antonio Giovinazzi Sauber 0
22 Paul di Resta Williams 0
23 Jenson Button McLaren 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 475
2 Ferrari 373
3 Red Bull 230
4 Force India 124
5 Williams 59
6 Toro Rosso 52
7 Renault 42
8 Haas 37
9 McLaren 17
10 Sauber 5

Aanhoudingen bij demonstraties Enschede

De politie Enschede heeft zondag tijdens de demonstraties van de extreemrechtse samenwerkingsorganisatie Fortress Europe, waar ook Pegida Nederland onder valt, en de antifascisten van No-Hogesa en AFA Fryslân die tegendemonstraties aangekondigden, meerdere mensen aangehouden.

Tot nu toe gaat het om dertien anti fascisme demonstranten. Zij werden opgepakt voor wapenbezit, het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs of het dragen van gezichtsbedekking, wat in het veiligheidsrisicogebied niet is toegestaan.

De bijeenkomst van Fortress Europe vindt plaats tussen 14.00 uur en 16.30 uur op het grasveld langs Boulevard 1945. Er staan sprekers uit onder meer Finland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland op het programma. Ook treedt een Duitse neonaziband op.

Tegendemonstranten kunnen terecht op de aangewezen plek in het Volkspark. Onder de opgepakte demonstranten zouden de leiders zijn van de antifascisten zijn. Dat kon door gemeente en politie niet worden bevestigd.


Aanhoudingen bij demonstraties Enschede (Foto:Frank Schneider)

Politievrijwilligers slaan alarm

De Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV) heeft een brandbrief gestuurd (pdf) aan korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie. Ze wil garanties dat er volgend jaar alsnog wordt geïnvesteerd in opleidingscapaciteit voor huidige en nieuwe politievrijwilligers.

Gebeurt dat niet, dan dreigt een verhoogde uitstroom van vrijwilligers. En dat zou weer ten koste gaan van de hoeveelheid 'blauw op straat', aldus de LOPV. Volgens de organisatie had de minister wel een investering toegezegd.

Verder roept de LOPV de vrijwilligers die dinsdag (Prinsjesdag) worden ingezet langs de route van de Glazen Koets, op om af te zien van acties. Er zouden plannen zijn om een 'spontaan' werkoverleg te houden tijdens de rijtoer van de koning. De LOPV wacht liever eerst het antwoord van Akerboom af.

Er zijn ongeveer 3000 vrijwilligers bij de politie.

Politievrijwilligers slaan alarm
Politievrijwilligers slaan alarm (Foto: ANP)

Moskou ontkent bestoken prowesterse milities

Rusland ontkent dat het in de Syrische provincie Deir al-Zor prowesterse milities heeft aangevallen. Het ministerie van Defensie meldde dat Russische gevechtsvliegtuigen alleen strijders van Islamitische Staat (IS) hebben aangevallen en dat de Amerikanen vooraf waren geïnformeerd over de luchtoperatie.

Het Pentagon had zaterdag gemeld dat de Russen met luchtacties de prowesterse Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hadden aangevallen ten oosten van de rivier Eufraat. De Koerdische en Arabische milities van de SDF maken deel uit van de coalitie die onder leiding van de Amerikanen tegen IS vecht. De SDF liet weten dat zes van hun strijders door de Russische aanval gewond waren geraakt.

Volgens het Pentagon wisten de Russen dat SDF-troepen en hun adviseurs zich in dat gebied ophielden.

Moskou ontkent bestoken prowesterse milities
Moskou ontkent bestoken prowesterse milities (Foto: ANP)

Van Nistelrooij: "Hij is een echte nummer negen, net als ik was"

Romelu Lukaku maakte afgelopen zomer voor zo’n tachtig miljoen euro de overstap van Everton naar Manchester United.

In zijn eerste wedstrijden maakt de Belgische spits indruk met zes doelpunten in zes wedstrijden. Ruud van Nistelrooij zegt in gesprek met de Engelse pers dat hij bepaalde eigenschappen van zichzelf herkent bij Lukaku. “Lukaku is een echte nummer negen, net als ik ooit was. Je zou ons nooit op de vleugel opstellen. We zijn hetzelfde type speler: slim bewegen achter de verdediging, gevaarlijk in de box en sterk aan de bal”, stelt Van Nistelrooij, die in 218 wedstrijden voor Manchester United tot 150 doelpunten en 16 assists kwam.

De huidige spitsentrainer van PSV vindt het knap hoe Lukaku met de druk weet om te gaan. “Vooral in de eerste duels hangt dat prijskaartje als een molensteen om je nek. Als je niet scoort, zullen mensen daar meteen over beginnen. Maar Lukaku maakt ze wel en ik weet zeker dat hij er mee door zal gaan”, concludeert de Nederlandse oud-spits. “Je ziet nu al dat Lukaku het verschil maakt bij de club. Hij maakt goals en heeft in José Mourinho de juiste coach om hem te begeleiden.”

“Er zullen moeilijke fases zijn, maar Mourinho weet wat er gevraagd wordt om hem daar doorheen te gidsen”, vervolgt Van Nistelrooij zijn verhaal. Het is volgens hem ook belangrijk dat Lukaku bij the Red Devils met goede spelers speelt. “In mijn tijd speelde ik met geweldenaren: Ryan Giggs, Paul Scholes, Roy Keane en David Beckham. Met die spelers achter me hoefde ik alleen maar in een gaatje te lopen, de bal kwam vanzelf.”

Haase zet Nederlands Davis Cupteam op gelijke hoogte

Robin Haase heeft het Nederlands Davis Cup-team op gelijke hoogte gezet met de Tsjechische tennissers in de play-off om een plaats in de wereldgroep. Nederlands beste tennisser versloeg Jirí Vesely  met 6-1,1-6,6-3 en 6-4.

Haase had het alleen lastig in de tweede set tegen de nummer 59 van de wereld. De Nederlander had moeite met zijn opslag, Vesely kwam  daarintegen juist in zijn ritme. De Tsjech begon ook goed aan de derde set, maar aan het einde van die set produceerde hij alleen maar afzwaaiers. Haase nam de regie weer over en sloeg toe op zijn derde matchpoint.

De beslissende wedstrijd gaat straks tussen Thiemo de Bakker en Lukás Rosol.

Auto rijdt huis binnen, bewoner zwaargewond

In het Brabantse Luyksgestel is een auto een woning aan het Boscheind binnengereden. De 75-jarige bewoner lag te slapen en kwam onder de auto terecht. Hij raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand wordt omschreven als zeer zorgwekkend.

De twee inzittenden van de auto, een man (26) en een vrouw (40) uit Letland, zijn aangehouden. Wie van de twee achter het stuur heeft gezeten, is nog niet duidelijk. De vrouw had verwondingen en is opgenomen in het ziekenhuis.

Uit een blaastest bleek dat de man flink had gedronken, zijn alcoholpromillage was 3,5 keer hoger dan toegestaan. Bij de vrouw is in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen. De uitslag daarvan wordt later bekend.

Hoe de auto in het huis kon terechtkomen, wordt nog onderzocht. De sporen wijzen erop dat de wagen uit de bocht is gevlogen.

Auto rijdt huis binnen, bewoner zwaargewond
Auto rijdt huis binnen, bewoner zwaargewond (Foto: ANP)

Sunweb verovert wereldtitel ploegentijdrit bij de vrouwen

Sunweb is wereldkampioen ploegentijdrit geworden bij de vrouwen. De Nederlandse ploeg met Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Sabrina Stultiens en Lucinda Brand was na 42,5 kilometer twaalf seconden sneller dan Boels-Dolmans. Cervélo-Bigla pakte het brons op 28 seconden van de winnende ploeg.

Bij het eerste tussenpunt was al duidelijk welke ploegen gingen strijden om de medailles. Cervélo-Bigla was daar de snelste, maar Boels-Dolmans en Canyon SRAM volgde op vijf seconden van de Duitse ploeg. Sunweb moest in het eerste gedeelte vijftien seconden toegeven.

Op het tweede tussenpunt zou Boels-Dolmans de snelste tussentijd noteren. De Nederlandse ploeg van onder andere Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters was twaalf seconden sneller dan Cervélo-Bigla Pro Cycling. Sunweb bleef op vijftien seconden hangen. Canyon SRAM Racing verloor steeds meer tijd, waarna het duidelijk werd dat ze als vierde zouden eindigen.

In het naar het derde tussenpunt werd het duidelijk dat Sunweb met onder aanvoering van Van Dijk aan het versnellen was. De Nederlandse ploeg zou de snelste tussentijd noteren. Boels-Dolmans volgde op 22 honderdste van Sunweb. In het laatste deel bleef Sunweb door versnellen en was na 42,5 kilometer de snelste. Boels-Dolmans zou twaalf seconden langer overdoen.

Volledige uitslag:

1 Team Sunweb 55:41
2 Boels - Dolmans Cycling Team 0:12
3 Cervélo-Bigla Pro Cycling 0:28
4 Canyon SRAM Racing 1:05
5 Team Virtu Cycling Women 2:52
6 FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope 3:23
7 BTC City Ljubljana 3:47
8 Bepink Cogeas 4:07
9 Hitec Products 4:59

Perez racet ook in 2018 voor Force India

Sergio Perez zal ook volgend jaar uit gaan komen voor het Formule 1-team Force India, zo heeft de renstal uit Silverstone bevestigd. De Mexicaan blijft hiermee teamgenoot van Esteban Ocon die al eerder verzekerd was van een zitje.

Perez: "Het verlengen bij Force India was altijd al mijn plan. Het team heeft ervoor gezorgd dat ik mijn talent als coureur kon tonen en ik voel mij hier thuis. Ik ben trots op wat wij met elkaar bereikt hebben en ik ben ervan overtuigd dat er meer in het vat zit. Het team heeft het goed gedaan met de ontwikkeling van de auto voor dit jaar en ervoor gezorgd dat wij het vierde team in de Formule 1 zijn gebleven. Het was dan ook een makkelijke keuze om met elkaar door te gaan."

Sergio Perez ook volgend jaar bij Force Indi (Foto: Pro Shots/Action Images)
Sergio Perez ook volgend jaar bij Force Indi (Foto: Pro Shots/Action Images)

Rus naar hoofdtoernooi Seoul

Arantxa Rus heeft zich voor het WTA-toernooi in Seoul geplaatst. De Nederlandse versloeg in de laatste ronde van de kwalificaties de Amerikaanse Jennifer Elie met 6-4 en 7-6.

In de eerste ronde treft ze in de persoon van Christina McHale opnieuw een Amerikaanse. Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp spelen ook in  Seoul en zij moeten het tegen elkaar opnemen in de eerste ronde.

Lesley Kerkhove bereikte het hoofdtoernooi in Guangzhou. Zij was Riko Sawayanagi met 6-1 en 7-5 de baas.

'Juiste maatschappijen van Schiphol naar Lelystad'

Het is zaak om de juiste maatschappijen op den duur naar luchthaven Lelystad te krijgen. Dat zei topman Jos Nijhuis van Schiphol in het televisieprogramma WNL op Zondag. Daarbij zullen prijsvechters niet worden gedwongen, maar "verleid worden" om te verhuizen.

De economie groeit als nooit tevoren, maar door afspraken met onder meer omwonenden zit de luchthaven aan de grenzen van zijn capaciteit. Tot 2020 mag Schiphol maximaal 500.000 vluchtbewegingen uitvoeren. Daar zit de luchthaven nu al dicht tegenaan.

"De groei in 2015, 2016 en 2017 is fors geweest", aldus Nijhuis. Dat komt onder meer doordat maatschappijen hun plek op Schiphol snel claimden, voordat de grens van het aantal zogeheten slots werd bereikt.

Lelystad Airport moet na enkele jaren vertraging een alternatief bieden. Deze luchthaven gaat in 2019 open, waarbij met name prijsvechters hun vluchten vanaf daar moeten gaan uitvoeren.

'Juiste maatschappijen moeten naar Lelystad'
'Juiste maatschappijen van Schiphol naar Lelystad' (Foto: ANP)

NS test extra korting om 'hyperspits' te mijden

De NS gaat een proef doen om treinreizigers te bewegen de 'hyperspits' te mijden, het drukste uur in de ochtendspits van 7.30 tot 8.30 uur. De proef, die deze week begint, wordt gehouden onder de 21.000 houders van een Altijd Voordeel-abonnement. Zij krijgen aan de randen van de spits, maar buiten de hyperspits, voortaan 40 procent korting.

Mijden ze de ochtendspits helemaal, dan krijgen ze zelfs 60 procent korting.

De Spoorwegen willen weten of het verruimen van de korting helpt bij het beter spreiden van de ochtenddrukte. Tijdens de hyperspits is het aantal in- en uitstappers twee keer zo hoog als in de rest van de spits.

Wie aan de proef meedoet, kan er flink voordeel mee behalen om een trein eerder of later te nemen. Iemand die vier keer per week tussen Arnhem en Utrecht reist, kan in drie maanden tot ruim 100 euro besparen, rekent de NS voor.

Drie maanden
De test duurt drie maanden. Naast de proef met de korting wordt ook een reizigersonderzoek gedaan. Treinpassagiers kunnen daarin hun voorkeuren en behoeften aangeven als het gaat om reistijd en prijzen. Afhankelijk van de resultaten van de test bepaalt NS of de korting definitief wordt ingevoerd en zo ja, voor welke reizigers.

De Spoorwegen kampen met enorme drukte in de treinen, onder meer door de groeiende economie en de dalende werkloosheid. In september komen daar duizenden studenten bij. Het spoorbedrijf probeert de drukte op verschillende manieren op te vangen, onder meer door extra Sprinters te laten rijden.

NS test extra korting om 'hyperspits' te mijden
NS test extra korting om 'hyperspits' te mijden (Foto: ANP)

Bono: is dit 1968 of 2017?

Op Instagram heeft U2-zanger Bono een verklaring geschreven over het afgelaste concert van zijn band in St. Louis. Daarin vraagt hij zich af of het 1968 of 2017 is. Zaterdag braken rellen uit in de stad nadat een blanke voormalige politieagent was vrijgesproken van moord op een zwarte verdachte.

Bono baalt er vreselijk van dat het concert niet door kon gaan. Het optreden werd gecanceld omdat de organisatie de veiligheid van de band en de fans niet kon garanderen.

In zijn verklaring haalde Bono Dr. Martin Luther King aan, de dominee die in de jaren vijftig en zestig opkwam voor de rechten van de zwarte Amerikanen. "Ik las zijn speech en vroeg mij af of we in 1968 of in 2017 leven", schrijft de zanger. In de door Bono genoemde speech roept King de Verenigde Staten op alle inwoners van het land eindelijk gelijke burgerrechten te geven.

Naast het concert van U2 ging ook het optreden van zanger Ed Sheeran niet door vanwege de rassenrellen.

Bono: is dit 1968 of 2017!
Bono: is dit 1968 of 2017? (Foto: BuzzE)

Koeman erkent: "Iemand als Lukaku vervangen is altijd lastig"

Ronald Koeman zag Romelu Lukaku afgelopen zomer Everton verruilen voor Manchester United. In de eerste wedstrijden van het seizoen wordt duidelijk dat de Belgische spits gemist wordt door the Toffees. Volgens Koeman is het bijna onmogelijk om Lukaku te vervangen, zo vertelt hij tegen de Liverpool Echo.

"Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar daar komt het wel in de buurt. Het is lastig om iemand te vinden die net zoveel scoort als Romelu deed bij Everton", zegt de Nederlandse manager. "Met Romelu hadden we ook genoeg discussies: over hoe we druk moesten zetten, over hoe hij moest lopen, over hoe hij moet bewegen. Maar in het strafschopgebied, met kansen om te scoren, is hij één van de besten."

"Het is altijd lastig om zo’n speler te vervangen. Hij is fysiek heel sterk en maakt de nodige doelpunten. Het is moeilijk", stelt Koeman, die met Everton een tegenvallende seizoenstart kent. Uit de eerste vier wedstrijden in de Premier League pakte de club vier punten, terwijl ook het eerste duel in de groepsfase van de Europa League tegen Atalanta met 3-0 verloren werd. Zondagmiddag wacht voor Koeman een weerzien met Lukaku, als zijn ploeg het op Old Trafford opneemt tegen Manchester United.

Kruisspin weer het meest geteld

Voor het vijfde jaar op rij is de kruisspin het meest geteld in de nationale spinnentelling. De kruisspin, zo genoemd omdat hij een kruistekening op zijn lijf heeft, wordt gevolgd door de grote trilspin (een klein lijfje en lange poten) en de herfstspin.

Uit de telling blijkt dat de brugspin aan het oprukken is. Deze spin maakt meestal een web bij een lichtbron waar insecten op af komen.

De telling werd vorig weekend gehouden. Er deden 450 mensen aan mee, die bij elkaar 14.500 spinnen in hun tuinen telden. De uitslag van de telling werd bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. De tellers determineerden maar liefst 52 soorten spinnen.

Kruisspin weer het meest geteld
Kruisspin weer het meest geteld (Foto: ANP)

Klopp teleurgesteld: "Boos over het resultaat"

Liverpool kwam zaterdagmiddag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Burnley. The Reds waren op Anfield weliswaar de betere ploeg, maar wisten die dominantie niet om te zetten in een winnende treffer. Manager Jürgen Klopp was na afloop dan ook niet te spreken over het resultaat.

"Ik ben niet blij", wordt Klopp tijdens de persconferentie na afloop van het duel geciteerd door verschillende Engelse media. "Ik ben boos over het resultaat, maar ik ben tevreden over ons spel. Het is onze eigen schuld. We waren dominant, hadden een fantastische houding. We speelden goed en creëerden zeven goede kansen, maar we scoorden maar één keer."

"Wanneer je op doel schiet, gaat het niet over verdedigen", vervolgt de Duitse manager zijn verhaal. "Hun doelman had een aantal uitstekende reddingen. We hebben tijdens mijn periode hier nog nooit zo goed tegen Burnley gespeeld. In het verleden zaten we niet lekker in de wedstrijd, maar vandaag zag ik veel vloeiende bewegingen. We moeten het punt meenemen en verder gaan op deze lijn."

Liverpool had tegen Burnley maar liefst 35 doelpogingen. In de laatste drie wedstrijden hebben the Reds gemiddeld 72 procent balbezit gehad, maar slechts één van die duels werd gewonnen. Burnley pakte voor het eerst sinds 1974 een punt op Anfield. Wel betekende het punt tegen the Clarets het duizendste punt voor Liverpool in de Premier League.

Gomis blijft aan lopende band scoren bij Galatasaray

Bafétimbi Gomis blijft belangrijk voor Galatasaray. De aankoop leidde zijn ploeg zaterdag met een dubbelslag naar een 2-0 zege op Kasimpasa. Gomis heeft nu zeven treffers gemaakt in vijf duels; in alle wedstrijden kwam de Fransman tot scoren. Galatasaray behoudt de koppositie na de overwinning en heeft drie punten voorsprong op Besiktas, dat maandag in actie komt.

Vlak voor rust sloeg Gomis voor het eerst toe en zijn doelpunt was meer dan verdiend. Galatasaray speelde immers een goede eerste helft, waarin het steeds beter in de wedstrijd kwam. Tolga Cigerci kreeg na zes minuten de eerste mogelijkheid om de gastheer op voorsprong te zetten, maar knikte naast. Garry Mendes Rodrigues was evenmin zorgvuldig in de afronding, toen de geboren Rotterdammer één-op-één met doelman Ramazan Köse stond. Een acrobatisch schot van Gomis en een gekrulde poging van Younès Belhanda waren ook niet voldoende om de muur van Kasimpasa te breken.

Het lukte uiteindelijk door een goede actie van Gomis. De zomeraankoop was aanspeelbaar op de rand van het zestienmetergebied, werd bediend door Belhanda en kapte zowel de keeper als zijn bewaker uit. Vervolgens rondde Gomis eenvoudig af in het nagenoeg lege doel. In de tweede helft deed Gomis er nog een schepje bovenop. Bij de tweede paal belandde de bal voor de voeten van de spits, voor wie het een koud kunstje was om seizoenstreffer nummer zeven op zijn naam te schrijven.

Dronken inbreker vangt zichzelf

Een man die had ingebroken in een pand in Nederweert, heeft zelf de politie moeten bellen om hem te bevrijden.

Nadat hij het pand was binnengedrongen, viel de deur achter hem dicht en kon hij die met geen mogelijkheid meer open krijgen. Er zat niets anders op dan op het dak te gaan staan en 112 te bellen. De politie heeft hem bevrijd en vervolgens ingerekend. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

"Af en toe maken verdachten van inbraken het wel heel erg makkelijk voor ons", meldt de Limburgse politie met enig leedvermaak op Facebook.

Dronken inbreker vangt zichzelf
Dronken inbreker vangt zichzelf (Foto: BuzzO)

Passagiers Brits vliegtuig Parijs geëvacueerd

Passagiers van een vliegtuig van British Airways op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle zijn vanwege een 'veiligheidsdreiging' geëvacueerd. Vlucht BA303 stond op het punt naar Londen te vertrekken, meldde een woordvoerder van het vliegveld.

Volgens ooggetuigen worden de passagiers onderzocht door de politie, ook de bagage wordt geïnspecteerd. Om het vliegtuig staan politie- en brandweerauto's. Op social media gaan onbevestigde geruchten dat een individu een 'directe dreiging' heeft gemaakt tegen het toestel.

Passagiers Brits vliegtuig Parijs geëvacueerd
Passagiers Brits vliegtuig Parijs geëvacueerd (Foto: ANP)

Dijas verrast met WTA-titel Tokyo

Voor het eerst in haar loopbaan heeft tennisster Zarina Dijas een WTA-toernooi gewonnen. De Kazakse speelster was in de finale van het toernooi in Tokyo de Japanse Miyu Kato met 6-2 en 7-5 de baas.

Dijas, de nummer 100 van de wereld, brak de service van Kato in de eerste set tweemaal. In het tweede bedrijf forceerde ze een break in de vijfde game. Daarna leverde ze haar opslag echter weer in. Nadat Dijas Kato voor de vierde maal brak, benutte de Kazakse tennisster op haar eigen service meteen haar eerste matchpoint.

Dijas en Kato waren allebei als qualifier in het hoofdtoernooi beland. Overigens bereikte Dijas drie jaar geleden al de finale in Tokyo maar verloor toen van Samantha Stosur.

Zaalvoetballers 't Knooppunt beginnen met ruime winst in topper

De zaalvoetballers van 't Knooppunt zijn het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een ruime zege. De landskampioen rekende in de eerste topper van het seizoen met ruime cijfers af met gastheer FC Eindhoven: 2-7.

TPP-Rotterdam nam het in het Topsportcentrum op tegen FC Marlène in de andere kraker van het openingsweekeinde en dat werd een wedstrijd met een opvallend einde. De Rotterdammers hadden 45 seconden voor tijd een 2-1 voorsprong in handen, maar Thierry Seaw tikte de bal in eigen doel: 2-2. Met zes seconden te spelen kreeg TPP toch de kans om het weer goed te maken, maar Soufian Charraoui schoot de penalty ver naast.

Uitslagen Eredivisie
ASV Lebo - GZV Watergras 5-6
HV/Veerhuys - Amicitia/Zeeger 3-2
ZVV Volendam - Groene Ster 2-6
FC Eindhoven - 't Knooppunt 2-7
TPP-Rotterdam - FC Marlène 2-2
WSV/FSG Academy - Hovocubo 2-6

Tweede zege handballers Volendam en OCI-Lions

De handballers van KRAS/Volendam en OCI-Lions hebben hun tweede zege te pakken in de BENE-League, de competitie voor de beste zes Belgische en beste zes Nederlandse teams. De Volendammers namen het in eigen huis op tegen JMS/Hurry Up uit Zwartemeer. Het werd een spannend duel, maar Volendam zegevierde nipt met 32-30.

De OCI-Lions, vorig jaar verliezend finalist in de competitie, ging in Antwerpen op bezoek bij KV Sasja en keerde met een duidelijke 25-35 zege terug naar Limburg. Regerend kampioen Achilles Bocholt was met 34-24 een maat te groot voor Initia Hasselt en staat zo samen met Volendam en de Lions bovenaan met vier punten.

Uitslagen BENE-League
Kras/Volendam (NED) - JMS/Hurry Up (NED) 32-30
Fiqas/Aalsmeer (NED) - Herpertz Bevo (NED) 28-29

Achilles Bocholt (BEL) - Initia Hasselt (BEL) 34-24
Sasja HC (BEL) - OCI-Lions (NED) 25-35

Sporting Neerpelt (BEL) - Visé BM (BEL) 31-30
Wemartrans/Quintus (NED) - Callant Tongeren (BEL) 24-31

Rugbyers Hilversum, Castricum en 't Gooi winnen opnieuw

Na de tweede speelronde in de Ereklasse van het Nederlandse rugby staan drie van de twaalf clubs op twee overwinningen. Landskampioen Hilversum had in eigen huis weinig moeite met The Dukes en won met 66-7.

Ook 't Gooi had het niet al te moeilijk, wat de club thuis een 57-5 overwinning opleverde tegen ASRV Ascrum. De Castricumse RC ging op bezoek bij Waterland, maar de Purmerenders hadden weinig in te brengen tegen de topclub: 10-56. De drie topclubs gaan met tien punten aan de leiding in de Ereklassse.

Uitslagen Ereklasse
RC The Bassets - EZRC Oemoemenoe 30-18
Haagsche RC - DSR-C 24-12
RC Hilversum - RC The Dukes 66-7
RC Waterland - Castricumse RC 10-56
RC 't Gooi - ASRV Ascrum 57-5
LRC DIOK - The Hookers (afgelast)

'Te lange formatie? Dan weer naar stembus'

Er zou een regel moeten zijn die voorschrijft dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven als er na drie maanden onderhandelen nog geen regering is. Dat vindt 46 procent van de Nederlanders die die stelling voorgelegd kregen door Maurice de Hond. Vooral de achterban van de PVV, 50PLUS, Forum voor Democratie en de SP zouden in zo'n geval een nieuwe stembusgang willen.

Wat die herverkiezingen dan zouden moeten opleveren is een raadsel. Van de vier enthousiaste partijen staat er slechts eentje op winst in de meest recente peiling van De Hond (FvD +6). De beoogde coalitie VVD-CDA-D66-CU is zijn kleine meerderheid kwijt (71 zetels over) en een driepartijenregering is nog steeds niet mogelijk. Voor de enige mogelijke vierpartijencoalities komt men weer uit op het mislukte VVD-CDA-D66-GroenLinks of op combinaties tussen PVV en D66, GroenLinks of de PvdA.

Diezelfde groep kiezers vindt dat er meer openheid zou moeten zijn over de voortgang van de formatie. Ook is een grote meerderheid van hen het eens met de stelling dat het Nederlandse systeem om regeringen te vormen achterhaald is. Van alle kiezers vindt een meerderheid (60 procent) dat de gang van zaken rond de formatie laat zien dat de kiezer in Nederland weinig te zeggen heeft.

Nieuw Record
Het is vrijwel zeker dat de huidige kabinetsformatie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de langste ooit wordt. Het huidige record van 208 dagen stamt uit 1977 en staat op naam van het kabinet-Van Agt. Als er op 9 oktober nog geen nieuwe regering is, wordt dat record verbroken. Ingewijden verwachten dat de nieuwe regering pas na het herfstreces aantreedt.

Een nipte meerderheid hoopt wel dat het kabinet er komt. Van de vier deelnemende partijen is het enthousiasme bij de VVD het grootst (95%), terwijl D66'ers iets minder staan te springen (65%). Een groot deel van de ondervraagden in de peiling van De Hond (44 procent) denkt dat een nieuwe regering de rit niet zal uitzitten. 17 procent verwacht zelfs dat het derde kabinet-Rutte volgend jaar al de pijp aan Maarten zal geven, terwijl 31 procent denkt dat het kabinet de volledige regeerperiode wel zal volmaken.

'Te lange formatie? Dan weer naar stembus'
'Te lange formatie? Dan weer naar stembus' (Foto: ANP)

Barney klopt Van Gerwen, Taylor klopt Barney in Champions League

Phil Taylor is uitstekend begonnen aan de Champions League of Darts, een van de nieuwste 'uitmelktoernooien' van de PDC. Het toernooi werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is alleen voor de beste acht spelers ter wereld. Die spelen in twee groepen van vier tegen elkaar, gevolgd door halve finales en een finale.

In Cardiff stonden Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in groep A als eerste tegenover elkaar, wat een enigszins verrassende 10-5 zege opleverde voor Van Barneveld. Taylor won vervolgens met 10-7 van Adrian Lewis, die in de volgende partij zeer matig speelde en met 10-4 verloor van Van Gerwen. Taylor en Van Barneveld namen het in dé dartsklassieker tegen elkaar op, maar een kraker werd het niet: het niveau was niet geweldig en met een 10-6 zege voor The Power was het ook niet ongemeen spannend.

In groep B maakte Mensur Suljovic gehakt van de Schot Gary Anderson: de Oostenrijker zegevierde met 10-3. Peter Wright rekende met 10-5 af met Dave Chisnall, die vervolgens ook nog met 10-7 verloor van Anderson. Suljovic plaatste zich in de laatste partij van de avond al voor de halve finales, door Wright na een mooie wedstrijd met 10-8 aan de kant te schuiven.

Zondag staan Van Gerwen - Taylor en Lewis - Van Barneveld nog op het programma in groep A, terwijl men in groep B nog kan kijken naar Anderson - Wright en Chisnall - Suljovic. De halve finales en finale worden 's avonds gespeeld en zijn vanaf 18.55 uur live te zien op RTL7.

Langverwacht boksgevecht 'GGG - Canelo' eindigt in controversieel gelijkspel

Het was een van de boksgevechten waar fans het meest naar uitkeken: Gennady Triple G Golovkin tegen Saúl Canelo Álvarez. De Kazakh Golovkin stapte in Las Vegas de ring in met 37 zeges uit 37 gevechten (33 keer KO) en gooide zijn wereldtitels in het middengewicht (-72,6kg) bij de WBA, WBC, IBF en IBO in de strijd. Canelo begon als wereldkampioen bij The Ring en stond op 49 zeges (34 keer KO), één nederlaag (tegen Floyd Mayweather) en één gelijkspel.

Het werd vanaf het begin een interessant gevecht, waarin beide boksers flink tekeer gingen. Canelo leek aanvankelijk misschien iets sterker, maar al vrij snel nam Golovkin het initiatief over en de Kazakh begon het tempo van het hele gevecht te bepalen. Naarmate het gevecht vorderde had Canelo het alsmaar moeilijker en de Mexicaan vond zichzelf alsmaar vaker terug tegen de touwen, waar hij dan met een flinke stoot uit wist te komen.

Hoe hard Canelo zijn opponent ook op het hoofd sloeg, Triple G leek geen krimp te geven en het had er alle schijn van dat de Mexicaan simpelweg niet genoeg kracht had om het af te maken. In de laatste ronden wist Canelo zich enigszins te herpakken, maar na twaalf mooie ronden leek duidelijk dat Golovkin het duel naar zich toe had getrokken.

Bij het aankondigen van de resultaten van de drie juryleden gebeurde echter gelijk iets opmerkelijks. De vaak controversiële Adalaide Byrd leek een ander gevecht gekeken te hebben en gaf de wedstrijd met 118-110 aan Canelo. Dave Moretti kwam met een meer logische 115-113 voor Golovkin, waarna Don Trella uitsluitsel moest brengen. Dat kwam er echter niet: het derde jurylid gaf een 114-114 uitslag en dat betekende dat het gevecht met een enorme anticlimax eindigde, een split draw.

Na afloop lieten beide vechters weten dat ze in hun ogen toch wel gewonnen hadden, uiteraard. "Als de fans een rematch willen, krijgen ze een rematch", zo verzekerde Canelo na afloop. Golovkin was eveneens duidelijk op de vraag of hij nog eens de ring in wilde: "Ja. Dit keer wil ik wel een echt gevecht."

Het gevecht tussen Canelo en Triple G (Bron: YouTube)

Overigens was het gevecht niet de enige titelstrijd in het middengewicht van zaterdagavond. In de Londense Copper Box Arena stelde de Brit Billy Joe Saunders zijn WBO-wereldtitel in de waagschaal tegen de Amerikaanse uitdager Willie Monroe Jr. Een al te boeiend gevecht werd het niet en na twaalf ronden werd Saunders aangewezen als winnaar, zijn 25e zege in 25 profgevechten.

In het supermiddengewicht (-76kg) stond de eerste kwartfinale van de World Boxing Super Series op het programma. De Brit Callum Smith nam het in Liverpool op tegen de Zweed Erik Skoglund en begon prima. Skoglund nam na een paar ronden over en leek de bovenliggende partij, maar Smith herstelde zich en won dankzij een sterk tweede deel van het gevecht uiteindelijk op punten.

Faber: "Lekkere rugdekking op juiste moment"

Technisch manager Ron Jans bekeek zaterdagavond samen met algemeen directeur Hans Nijland  de wedstrijd  tegen NAC Breda achter de dugout van FC Groningen.

De twee oogden bezorgd. Het voorval riep herinneringen op aan een moment in 1980, toen Ajax-coach Leo Beenhakker op de baJansnk gezelschap kreeg van Johan Cruijff. De 'elftalleider' kwam van de tribune af om aanwijzingen te geven. "Het voelde prima. Lekkere rugdekking op het juiste moment", zo vertelde trainer Ernest Faber met een lach, tegen de NOS.

"Het is geen probleem. We hebben goed contact met elkaar, voor en na de wedstrijd, en we moeten er samen uit zien te komen. Bij elkaar blijven, dat is het enige wat je kan doen. Iedereen wordt erbij betrokken. Iedereen mag meepraten, meedenken. Uiteindelijk moeten we er wel voor dat de resultaten beter worden."

FC Groningen won slechts één van de eerste vijf competitieduels en staat voorlopig op vijf punten. Faber benadrukte dat Jans, Nijland en hijzelf zich druk maken om de sportieve malaise. "Het zit op dit moment tegen. Daar maken we ons zeker druk om. We moeten ervoor zorgen dat we dit kantelen. Dat moeten we donderdag voor elkaar zien te krijgen", zo verwees hij naar de bekerwedstrijd tegen Hercules.

Jans was zich voor de camera van FOX Sports van geen kwaad bewust. "Dit is betrokkenheid van allemaal", zei Jans "Dat doen we elke week. Dus als je het elke week weer gaat vragen, krijg je iedere week hetzelfde antwoord."

Faber onder druk bij Groningen (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)
Faber onder druk bij Groningen (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)

Degenkolb mist WK wielrennen

John Degenkolb gaat niet van start op het WK wielrennen in Bergen. Dat maakt de Duitse wielerbond BDR vandaag bekend. Degenkolb was een van de kopmannen in de Duitse selectie samen met Tony Martin. Johannes Fröhlinger van Sunweb is aangewezen als Degenkolbs vervanger.

De voorbereiding van de Duitse wielrenner van Trek-Segafredo was al niet goed. In de Ronde van Spanje moest hij al na vier dagen opgeven door ziekte. In daaropvolgende koersen kon hij ook geen goede resultaten halen en moest zaterdag in de slotetappe van de Tour of Denmark opgeven vanwege ziekte.

Tweede arrestatie na aanslag op metro Londen

De Britse politie heeft een tweede arrestatie verricht in verband met de aanslag op een metro in Londen afgelopen vrijdag. Het gaat om een 21-jarige verdachte die zaterdagavond laat is aangehouden in Hounslow, meldde de politie zondag.

Zaterdag werd al een andere verdachte opgepakt in het havengebied van Dover.

Tweede arrestatie na aanslag op metro Londen
Tweede arrestatie na aanslag op metro Londen (Foto: ANP)

Pizzakoerier klopt profrenners in Memorial Marco Pantani

Marco Zamparella wist zaterdag de Memorial Marco Pantani te winnen, maar voordien was het een onbekende in het wielerpeloton. Zamparella combineert het peloton met een job als pizzakoerier. De zege betekende dan ook heel veel voor hem. "Wielrennen is mijn passie."

Zamparella was zaterdag de beste in een sprint met vier renners in de Memorial Marco Pantani. Na de zege was de 29-jarige renner van Amore & Vita behoorlijk emotioneel, waar hij onder meer Diego Ulissi versloeg.

"Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Ik klop Ulissi, een renner die ik al ken sinds mijn jeugd. Hij komt ook uit Toscane. Ulissi is een fenomeen. Ik vond het bijna jammer om hem te kloppen want ik heb hem altijd een groot kampioen gevonden."

"Ik heb een heel slecht jaar achter de rug. Ik heb als een gek gewerkt. Twee maanden geleden kon ik mijn schouder zelfs niet gebruiken."

"Dit is emotioneel voor mij want tot zondag was ik nog pizzakoerier. Dit is niet mijn job, dit is een passie. Het is moeilijk om te overleven in deze kleine ploegen. De reden dat ik op mijn 29e nog voor zo'n klein team rijd, is omdat ik een zwaar ongeval gehad heb. Ik hoop echt dat mensen die veel over wielrennen weten, mij na deze zege een kans zullen geven."

Een samenvatting van de rit en de reactie van Zamparella (Italiaans): (Bron: YouTube)

Club Brugge nieuwe koploper in België na gelijkspel Charleroi

Charleroi is de koppositie kwijt geraakt in de Belgische competitie aan Club Brugge. Charleroi kwam in de 73e minuut nog wel op 2-0 tegen Waasland-Beveren, maar in de slotfase kwam ze toch nog langszij dankzij een doelpunt van Ibrahima Seck in blessuretijd.

Club Brugge wist vrijdag al met 2-0 te winnen van KV Mechelen. Bij de club uit Brugge stonden de Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis. Tien minuten voor tijd kwam ook Jordy Clasie het veld in. Ze hebben nu één punt meer dan Charleroi.

Anderlecht verloor deze week ook weer punten in de titelstrijd. De kampioen van vorig jaar speelde met 2-2 gelijk tegen Kortrijk. De ploeg uit Brussel staat nu alweer negen punten achter op Club Brugge. Meegereisde fans drongen aan op het vertrek van trainer René Weiler.

Sophie goed voor ruim 730.000 kijkers

Dwars door de week, het nieuwe programma van Sophie Hilbrand, trok 730.000 kijkers. Daarmee eindigde het op de negende plaats in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. Het Achtuurjournaal was het best bekeken programma.

In het satirische programma speelt Sophie een nieuwsquiz met een bekende Nederlander. Verder werken de mensen van Koefnoen mee. Zaterdag was de eerste uitzending.

Dance Dance Dance was aan de derde editie toe en het begint er steeds meer op te lijken dat RTL een tv-hit in handen heeft. De dansshow eindigde na het journaal op de tweede plek in de kijkcijferlijst en trok 1,5 miljoen kijkers. Daarmee zit het programma duidelijk in de lift. Vorige week zagen ruim 1,3 miljoen mensen de show. De eerste aflevering was goed voor 1,2 miljoen kijkers.

Daar waar Dance Dance Dance steeds beter scoort, wil het met Kroongetuige nog niet echt vlotten. 679.000 mensen bekeken het programma. Dat is wel iets meer dan vorige week, maar beduidend minder dan de 780.000 geïnteresseerden waarmee het spelprogramma twee weken geleden aftrapte.

Sophie goed voor ruim 730.000 kijkers
Sophie goed voor ruim 730.000 kijkers (Foto: BuzzE)

Stegeman: "Het zijn een stel schijtbakken"

Heracles Almelo begon het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een verrassende zege op Ajax, maar boekte daarna geen overwinning meer.

Aan de ontmoetingen met sc Heerenveen en Excelsior hielden de Almeloërs een punt over, maar daarna werd verloren van Feyenoord en zaterdag van PEC Zwolle (2-1). Youness Mokhtar scoorde tweemaal voor de Zwollenaren. De defensie van Heracles wist zich geen raad met de dribbels van de aanvaller.

"Ik kook echt van woede. Normaal val ik m'n groep niet snel af. maar ik kan ze vanavond (zaterdag, red.) wel wat verwijten", zo vertelde John Stegeman van Heracles in gesprek met Tubantia. "We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar bij het eerste omschakelmoment lag de bal direct in het netje. Dat was dramatisch verdedigd."

Stegeman baalde ervan dat de defensie naar achteren liep en de voorhoede naar voren, waardoor het middenveld in een veel te grote ruimte speelde. "Na de 1-1 was het eerste wat we deden gelijk weer achteruit huppelen. Dat verwijt ik de groep. Dat heb ik ze ook gezegd. Een stel schijtbakken zijn het." Mokhtar passeerde tal van verdedigers, alvorens hij de winnende treffer maakte. "Ik ben niet van het schoppen, maar de 2-1 was lachwekkend verdedigen."

Zika kan hersenkanker bestrijden

Onderzoekers hebben ontdekt dat het zika-virus een zeer dodelijke vorm van hersenkanker kan bestrijden. Zika werd in 2015 wereldwijd bekend na een uitbraak in Brazillië. Zika is met name gevaarlijk voor ongeboren kinderen: zij worden geboren met microcefalie, een kleinere schedel dan gezonde kinderen. 

In het meest recente onderzoek is aangetoond dat zika stamcellen die glioblastoma veroorzaken, aanvalt van binnenuit. 95 procent van de mensen die deze vorm van kanker krijgen, overlijdt binnen vijf jaar na de diagnose. De stamcellen die glioblastoma veroorzaken lijken heel erg op de voorlopercellen, de cellen die aangetast worden door zika. 

Wetenschappers injecteerden glioblastomatumoren met twee verschillende vormen van het zikavirus. Het bleek dat het virus de stamcellen die de kanker veroorzaken aanviel, maar de gezonde cellen met rust liet. De behandeling is bij muizen ook effectief uitgetest. 

Hamas-regering in Gazastrook treedt af

De Palestijnse beweging Hamas ontbindt haar 'regerend comité' in de Gazastrook. De islamistische beweging zegt in een verklaring algemene verkiezingen te willen houden en open te staan voor dialoog met de rivaliserende Fatah-beweging onder leiding van president Mahmoud Abbas. Hamas nodigt de verzoeningsregering met vertegenwoordigers van Fatah uit om naar de Gazastrook te komen en de taken van Hamas' schaduwregering over te nemen. Hamas heeft sinds 2007 de leiding in het dichtbevolkte gebied.

Het in maart opgerichte regerend comité van Hamas in de Gazastrook wordt gezien als een rivaliserende regering voor de Palestijnse Autoriteit op de bezette Westelijke Jordaanoever, die wordt geleid door Fatah. De afgelopen maanden heeft Fatah de druk op Hamas opgevoerd, onder meer door betalingen aan Israël voor de elektriciteitsvoorziening in de Gazastrook stop te zetten. De aankondiging van Hamas volgt op recente besprekingen met Egypte.

Hamas-regering in Gazastrook treedt af
Hamas-regering in Gazastrook treedt af (Foto: ANP)

Hollywood maakt zich op voor Emmy Awards

In Los Angeles worden zondagavond de Primetime Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

De HBO-serie Westworld is met 22 nominaties een van de grote kanshebbers tijdens de uitreiking. Ook de komedieshow Saturday Night Live van NBC, is in 22 categorieën genomineerd.

De sciencefictionserie Westworld is met 12 miljoen kijkers per aflevering een kijkcijferhit voor HBO. De serie krijgt een tweede seizoen, waarvoor de Nederlandse actrice Katja Herbers is gecast.

SNL
Saturday Night Live (SNL) wordt in Amerika al sinds 1975 uitgezonden, maar dit seizoen is het best bekeken seizoen in 23 jaar. Alec Baldwin persifleert bijna wekelijks de Amerikaanse president Donald Trump.

De Netflix-serie Stranger Things is met achttien nominaties eveneens een grote kanshebber bij de uitreiking van Amerika's belangrijkste televisieprijzen.

The Voice
Atlanta, Black-ish, Master of None en Modern Family zijn genomineerd in de categorie comedyseries, waarin ook Silicon Valley, Unbreakable Kimmy Schmidt en Veep zijn genomineerd. De nominaties in de categorie dramaseries zijn: Better Call Saul, The Crown, The Handmaid's Tale, House of Cards, Stranger Things, This Is Us en Westworld.

The Voice is genomineerd in de categorie Reality Competion en neemt het daarin onder meer op tegen America Ninja Warrior en Top Chef.

Hollywood maakt zich op voor Emmy Awards
Hollywood maakt zich op voor Emmy Awards (Foto: BuzzE)

Trump en Moon willen sterkere sancties N-Korea

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Amerikaanse president Donald Trump zijn het eens over het uitoefenen van meer druk op Noord-Korea door sancties, na zijn nucleaire- en raketproeven. Het presidentiële kantoor van Zuid-Korea liet dit weten na een telefoongesprek tussen de twee leiders op zondag.

"De twee leiders hebben ingestemd de samenwerking te versterken en zwaardere sancties tegen Noord-Korea uit te oefenen, zodat het land zich realiseert dat provocatieve acties leiden tot verdere diplomatieke isolatie en economische druk", aldus een woordvoerder.

Hij zei verder dat Moon en Trump de laatste raketlancering door Noord-Korea sterk veroordelen en hebben afgesproken dat de twee landen met de internationale gemeenschap samenwerken om de laatste resolutie van de VN-Veiligheidsraad te implementeren.

Trump en Moon willen sterkere sancties N-Korea
Trump en Moon willen sterkere sancties N-Korea (Foto: ANP)

Nieuwe orkaandreiging Caribisch Nederland

Een tropische storm met de naam Maria dreigt zich in de komende 48 uur tot een orkaan te ontwikkelen. Voor de Nederlandse eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en verscheidene andere eilanden is een orkaanwaarschuwing afgegeven, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center. Ook verwachten de meteorologen dat Maria zware regenval zal veroorzaken. Dat levert het risico op aardverschuivingen op voor het gebied, dat onlangs al zwaar werd getroffen door orkaan Irma.

De andere tropische stormen lijken enigszins in dreiging af te nemen. Orkaan José blijft naar verwachting uit de kust en gaat niet richting New York, zoals eerder werd gevreesd. Wel kan de orkaan gevaarlijke stromingen veroorzaken bij Puerto Rico, de Bahama's en de Amerikaanse oostkust. Tropische storm Lee beweegt zich boven de Atlantische Oceaan richting Mexico zonder in kracht toe te nemen.

Ten westen van Mexico zijn inmiddels alweer twee nieuwe tropische stormen ontstaan, Norma en Otis, maar die ontwikkelen zich langzamer en vormen nog geen bedreiging voor Caribisch Nederland.

Nieuwe orkaandreiging Caribisch Nederland
Nieuwe orkaandreiging Caribisch Nederland (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: oplossende mist en stapelwolken

Vallen de eikels al voor Sint-Machiel
dan snijdt de winter door lijf en ziel.

Vandaag 
M'n collega qltel kan veel, maar het weer voorspellen? Ik heb gisteren nauwelijks regen gezien, wel wat donkere wolken maar voor het overgrote deel zag ik toch de zon schijnen hier in Alkmaar  

Afgelopen nacht waren er vooral in het zuiden brede opklaringen en kon er op veel plaatsen mist ontstaan. Vanochtend lost de mist op en komen er stapelwolken tot ontwikkeling. In de middag vormen  zich plaatselijk buien die mogelijk gepaard gaan met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. 

10 Jaar geleden
was het bewolkt, speelde de zon verstoppertje en was het slechts 14 graden gemiddeld. Ook viel er ruim tien milimeter neerslag die dag. 

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:15
Zon onder: 19:54
Zonkracht: 3/2

Zonsopkomst in Seaward Downs (Nieuw-Zeeland) (Foto: RechtseDirecte )
Zonsopkomst in Seaward Downs (Nieuw-Zeeland) (Foto: RechtseDirecte )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Surviving Mars

Haemimont Games, een van de grote namen in het strategiegenre die we nog kennen van Tropico deeltje drie, vier en vijf, gooit het over een andere boeg met Paradox Interactive en komt met een nieuwe uitdaging: Surviving Mars, waarbij je een zelfvoorziende kolonie op de gelijknamige Rode Planeet moet zien op te zetten. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want Mars zit vol met gevaren - maar het is wel ontzettend leuk om je kolonie te zien groeien (en, toegegeven, ook te zien falen).

WK wielrennen van start met ploegentijdritten

De wereldkampioenschappen wielrennen gaan zondag in het Noorse Bergen van start met de ploegentijdritten voor vrouwen en mannen. Vanaf 12.10 start de ploegentijdrit voor vrouwen waarbij negen teams aan de start komen. Waar is het Nederlandse Boels-Dolmans de titelverdediger.

Om 15.40 is het de beurt aan de mannen. Om 16.01 zal LottoNL-Jumbo starten en een kwartier later zal Sunweb met onder meer Tom Dumoulin en Wilco Kelderman van start gaan. Bij de mannen is Quick-Step Floors de titelverdediger.

Starttijden WK ploegentijdrit 2017, vrouwen (42,5 km)
12.10 uur Virtu
12.13 uur BePink Cogeas
12.16 uur Hitec Products
12.19 uur BTC City Ljubljana
12.22 uur FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
12.25 uur Sunweb
12.28 uur Cervélo-Bigla
12.31 uur Canyon SRAM
12.34 uur Boels-Dolmans

Starttijden WK ploegentijdrit 2017, mannen (42,5 km)
15.40 uur FixIT.no
15.43 uur Sparebanken Sør
15.46 uur Uno-X Hydrogen
15.49 uur Sangemini-MG.Kvis
15.52 uur Joker Ipocal
15.55 uur CCC Sprandi Polkowice
15.58 uur Astana
16.01 uur LottoNL-Jumbo
16.04 uur Katusha-Alpecin
16.07 uur BORA-hansgrohe
16.10 uur Movistar
16.13 uur Trek-Segafredo
16.16 uur Sunweb
16.19 uur Sky
16.22 uur Orica-Scott
16.25 uur BMC
16.28 uur Quick-Step Floors

Politie houdt rekening met meer verdachten

De Britse politie houdt er rekening mee dat meer mensen verantwoordelijk zijn voor de bomaanslag in de Londense metro, waardoor dertig gewonden vielen, de meesten licht. "We volgen nog steeds verscheidene lijnen in het onderzoek, en zeer voortvarend", aldus Neil Basu, nationaal coördinator van de dienst terrorismebestrijding. "Onze prioriteiten zijn andere mogelijke betrokkenen te identificeren en te lokaliseren."

Basu vertelde zaterdagavond dat er een aantal interessante dingen is gevonden in het havengebied van Dover. Dat werd deels ontruimd in het belang van het onderzoek naar de explosie in het volle treinstel bij het station Parsons Green. Daartoe werd besloten nadat een achttienjarige verdachte was aangehouden.

Na de arrestatie in Dover, waar onder meer de ferries naar Calais vertrekken, is ook een inval gedaan in een pand in de Londense voorstad Sudbury. Buren vertelden de BBC dat er een ouder echtpaar woont dat in de loop der jaren tal van pleegkinderen heeft opgevoed. De vrouw en de man kregen daarvoor een koninklijke onderscheiding.

De omgeving van het huis werd uit voorzorg afgezet. De mensen uit de buurt werden tijdelijk opgevangen bij een nabije rugbyclub maar mochten na enige tijd terug naar huis.

Politie houdt rekening met meer verdachten
Politie houdt rekening met meer verdachten (Foto: ANP)

Handbalsters Dalfsen door in Europa, Amsterdam nipt onderuit

De handbalsters van Morrenhof Jansen/Dalfsen hebben zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde in de EHF Cup, het tweede Europese niveau. In Oekraïne werd afgelopen week met 22-26 verloren van Galytchanka, maar in Dalfsen was de club de Oekraïners met 30-20 de baas. 

Succes/VOC Amsterdam kwam daarentegen tekort voor de volgende ronde. In Sabac werd vrijdag al met 33-34 verloren van het Servische ZRK Medicinar en zaterdag ging de Amsterdamse club weer met één goal verschil onderuit: 28-29. De 17-jarige Dione Housheer maakte met opnieuw negen treffers wel weer een sterke indruk bij Amsterdam.

Ex van Rosie O'Donnell pleegt zelfmoord

De ex-vrouw van de Amerikaanse comédienne Rosie O'Donnell is overleden, vermoedelijk als gevolg van zelfmoord. Het lichaam van Michelle Rounds werd maandag gevonden in haar woning, meldt TMZ.

Rosie reageert bedroefd. ''Het is een vreselijke tragedie die me erg verdrietig maakt. Psychische problemen zijn een ernstig probleem waar veel families mee kampen. Mijn gedachten en gebeden zijn voor Michelles familie, haar vrouw en hun kind." Michelle was 46 jaar.

Rosie en Michelle trouwden na een relatie van een jaar in juni 2012. In februari 2015 vroeg Rosie de scheiding aan. Dat ging gepaard met ruzies over geld en de ouderlijke zeggenschap over hun geadopteerde dochtertje Dakota, zij is nu vier jaar jaar oud. Rosie en Michelle hadden voor co-ouderschap gekozen.

Ex van Rosie O'Donnell pleegt zelfmoord
Ex van Rosie O'Donnell pleegt zelfmoord (Foto: BuzzE)

'Vinden wij 15 verdrinkingsdoden acceptabel?'

Hoeveel verdronken zwemmers accepteren wij jaarlijks in Nederland? Op basis daarvan kunnen we bepalen of we in ons land genoeg geld besteden aan surveillances langs het water, zegt de nieuwe directeur van Reddingsbrigade Nederland Koen Breedveld. "Er verdrinken nu veel minder mensen dan honderd jaar geleden, maar de laatste 25 jaar stagneert het. We accepteren blijkbaar een risico op verdrinkingen op plaatsen waar we geen toezicht houden. Want het aantal kan nog verder omlaag."

De Reddingsbrigade Nederland viert zaterdag haar eeuwfeest. Eerder maakte de organisatie bekend dat dit jaar 15 zwemmers verdronken, van wie een deel op plaatsen waar de Reddingsbrigade graag had willen surveilleren. Breedveld: "Meer controle vraagt om meer investering, maar hebben we dat ervoor over? Of vinden we dit aantal slachtoffers acceptabel? Het ontbreekt vooralsnog aan een goede norm waaraan wij ons kunnen meten. Onze lifeguards kunnen niet op elk tijdstip overal zijn. Soms lukt het om betaalde krachten in te huren om ons te assisteren, soms ook niet."

Het afgelopen seizoen redde de Reddingsbrigade 176 mensen direct van de verdrinkingsdood. Dit aantal is exclusief de acties waarbij iemand het zonder de aangereikte hulp van de brigade waarschijnlijk ook had gered. De meeste mensen die in nood komen, zijn zich onvoldoende bewust van de gevaren op het open water, zegt Breedveld. "Ze beseffen niet dat de zee of een recreatieplas anders is dan een zwembad en worden verrast door de stroming of plotselinge diepte. Of overvallen door de kou. Het is van invloed dat mensen tegenwoordig minder goed zwemmen dan vroeger. Toen ik kind was, zwommen we veel vaker dan de jeugd van nu doet."

Lastig
Zoals veel organisaties, is het ook voor de Reddingsbrigade Nederland lastig om vrijwilligers te vinden. Een groot verschil is dat ze de organisatie wel vaak trouw blijven als ze er eenmaal voor werken. "Ze ervaren veel genoegdoening", zegt Breedveld. "Ik was deze week bij een seniorenterugkomdag in een zaal vol mensen die zich een leven lang aan ons hebben verbonden. Veel vrijwilligers melden zich spontaan bij ons aan, vanwege het maatschappelijk belang."

Daarnaast richt de organisatie zich op de jeugd. "Na het behalen van hun zwemdiploma gaan veel kinderen bij ons verder met zwemmend redden. Tijdens de middelbare schooltijd haken de meesten af, maar daarna komt een deel weer terug. Onder de lifeguards hebben we veel jongeren. Dat is fijn, want ook voor de toekomst hebben we iedereen keihard nodig."

'Vinden wij 15 verdrinkingsdoden acceptabel?'
'Vinden wij 15 verdrinkingsdoden acceptabel?' (Foto: ANP)

Medewerker Narcos doodgeschoten in Mexico

Een medewerker van de Netflix-serie Narcos is afgelopen maandag tijdens zijn werk doodgeschoten in Mexico. De 37-jarige Carlos Muñoz Portal werd aangetroffen in zijn auto in Temascalapa, één van de meest gewelddadige steden van Mexico. Het lichaam van de locatiescout was doorzeefd met kogels.

Portal zou afgelopen maandag zijn vermoord, maar het nieuws is vandaag pas naar buiten gebracht. De Mexicaanse autoriteiten hebben laten weten dat het onderzoek naar de dood van Portal langzaam verloopt vanwege het gebrek aan ooggetuigen.

Portal was als locatiescout in de omgeving op zoek naar geschikte filmlocaties voor het komende seizoen van Narcos. Via de Spaanse krant El Pais laten de lokale gezaghebbers weten dat ze nog geen verdachten in het vizier hebben. Volgens de politie was de auto waarin Portal werd aangetroffen betrokken geweest bij een achtervolging.

Volgens een vriend van Portal was de man op lokatie foto's aan het maken en is hij daarbij waarschijnlijk personen tegen het lijf gelopen, die het niet zo hebben op een onbekende met een fotocamera. Naast Narcos werkte Portal ook als locatiescout voor films als Apocalypto (2006), Fast & Furious (2009), Elysium (2013), Sicario (2015) en Spectre (2015).

Linda de Mol ontvangt Majoor Bosshardtprijs

Linda de Mol heeft zaterdag de Majoor Bosshardtprijs in ontvangst genomen. De presentatrice kreeg de award voor haar inzet via de LINDA.foundation voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

De jury roemt Linda voor haar 'concrete en constructieve manier' waarop ze invulling geeft aan 'het omzien naar mensen in nood'. Sinds de start van de LINDA.foundation in 2013 zijn al 8500 gezinnen geholpen.

De Majoor Bosshardtprijs is door het Leger des Heils ingesteld om het leven en werk van majoor Alida Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken en wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Eerdere winnaars zijn onder anderen Ali B, prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner en Erica Terpstra.

Linda de Mol ontvangt Majoor Bosshardtprijs
Linda de Mol ontvangt Majoor Bosshardtprijs (Foto: BuzzE)

Lady gaga steunt Selena Gomez

De steunbetuigingen voor Selena Gomez blijven binnenstromen. Ook Lady Gaga heeft haar collega-zangeres een hart onder de riem gestoken. Ze noemt Selena een "warrior princess".

Selena onderging een paar dagen geleden een niertransplantatie. Ze kreeg een nier van haar goede vriendin Francia Raisa. Selena deelde het nieuws met haar volgers op social media en dat maakte veel los bij haar fans.

Lady Gaga schreef in haar tweet dat ze bidt voor een snel herstel voor Selena en dat ze erg geïnspireerd is door het verhaal van de niertransplantatie. Overigens kwakkelt de zangeres zelf ook met haar gezondheid. Ze moest eerder deze week een optreden afzeggen omdat ze flink last had van haar heup.

Lady gaga steunt Selena Gomez
Lady gaga steunt Selena Gomez (Foto: BuzzE)

Volleybalsters met winst naar EK

De Nederlandse volleybalsters hebben de laatste oefeninterland in de aanloop naar het EK gewonnen. In Sliedrecht was de ploeg van bondscoach Jamie Morrison met 3-2 te sterk voor de Poolse ploeg: 25-16 25-17 15-25 22-25 15-9.

Vrijdag had Oranje in Amsterdam in vier sets gewonnen van de Poolse dames: 25-20 25-22 21-25 25-18.

Vorige week had Nederland ook de tweede andere oefenduels gewonnen van Duitsland. Op het EK, dat komende vrijdag begint in Azerbeidzjan en Georgië, speelt Oranje de eerste wedstrijd tegen Belgie. Ook Servië en Tsjechië zitten in de poule bij Nederland.

Van Uytvanck en Babos in WTA-finale Quebec

Tennissters Alison van Uytvanck en Timea Babos hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Quebec. De Hongaarse Babos (WTA-63) rekende in Canada af met de als eerste geplaatste Tsjechische Lucie Safarova (WTA-33): 7-6 (8), 6-4.

In de finale neemt Babos het op tegen de Belgische Van Uytvanck (WTA-98), die de veertig plekken hoger gerangschikte Duitse Tatjana Maria met 6-1, 6-2 van de baan veegde. De Belgische staat zondag voor het eerst in haar loopbaan in een WTA-finale, Babos deed dat al vaker en won al twee titels.

Acht- en elfjarige maken indruk op KLM Open.

Een 8-jarige en 11-jarige golfer hebben de dag van hun leven beleefd op de KLM Open. Op de veertiende hole, een par 3 hole mochten ze het opnemen tegen de profs.

De 11-jarige Mattias Henke uit Rotterdam versloeg in zijn flight op hole 14 de Engelsman Chris Wood en de Nederlander Max Albertus. Henke mocht meedoen nadat hij een wildcard had gewonnen via het Joost Luiten Classic voor de jeugd op het Rotterdamse Seve. Hij won twee KLM-tickets.

Ook Tom Hendriks maakte indruk op de veertiende hole. De 8-jarige golfer kwam net iets te kort om op de green te eindigen. Een beetje meer geluk en hij zou de profs Matt Wallace, George Coetzee en Matteo Manassero verslaan. De jonge golfer liep naar de green en daar nam hij het applaus dankbaar in ontvangst.

Barça met moeite langs Getafe, Atlético begint met winst in nieuw stadion

Barcelona heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt. Het team van Ernesto Valverde zegevierde in en tegen Getafe met 1-2. De thuisploeg was in de eerste helft via een werelddoelpunt van Gaku Shibasaki op voorsprong gekomen. Barcelona heeft nu twaalf punten uit vier duels en wacht rustig af wat Real Madrid zondagavond bij Real Sociedad doet.

De ruststand van 1-0 in het Coliseum Alfonso Pérez was verrassend te noemen. Barcelona had weliswaar veel balbezit, maar in de laatste meters ontbrak het aan finesse en daadkracht om Vicente Guaita echt op de proef te stellen. Het vroege uitvallen van Ousmane Dembelé was een streep door de rekening. Na nog geen half uur spelen moest de recordaankoop zich wegens blessureleed laten vervangen door Gerard Deulofeu.

Een wereldgoal van Shibasaki schonk Getafe negen minuten later de leiding. De Japanner nam een afgevallen bal in één keer op de slof en schoot het leer op schitterende wijze achter Marc-André ter Stegen: 1-0. In de extra tijd zorgde Guaita ervoor dat het scorebord niet een tweede keer in beweging kwam. De vrije trap van Messi was nagenoeg perfect, richting de linkerkruising, maar de doelman van Getafe kon tijdig redding brengen.

Valverde verving in de rust Andrés Iniesta, ten faveure van Denis Suárez, en deze wijziging sorteerde effect. Na een pass van Sergi Roberto mikte de invaller het leer op heerlijke wijze in de bovenhoek en kwam Barcelona op gelijke hoogte: 1-1. Shibasaki stond op dat moment al niet meer op het veld: de doelpuntenmaker moest enkele minuten eerder geblesseerd afhaken.

Barcelona verhoogde de druk op de defensie van Getafe, dat echter onder leiding van de uitblinkende Dakonam Djené goed verdedigde. De derde en laatste invaller van Barcelona, Paulinho, besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 84e minuut. De Braziliaan liep zich goed vrij, ontving de bal van Messi en schoot het leer diagonaal achter Guiata. Dat was tevens het laatste wapenfeit in Getafe.

Atlético Madrid - Malaga
Atlético Madrid heeft de openingswedstrijd van het Wanda Metropolitano met een overwinning op Málaga opgeluisterd. Het team van Diego Simeone zegevierde zaterdagavond dankzij een treffer van Antoine Griezmann: 1-0. De Fransman is zodoende de allereerste doelpuntenmaker in een stadion dat alle betrokken partijen 311 miljoen euro heeft gekost. Het nog ongeslagen Atlético heeft acht punten uit vier speeldagen verzameld.

In de eerste helft was Atlético weliswaar duidelijk de bovenliggende partij, maar de beste kans in de eerste 45 minuten was voor de bezoekers. In de 36e minuut stond Gonzalo Castro aan de basis van een counter, waarna Borja Bastón zijn hielen liet zien aan Diego Godín en hij Jan Oblak uiteindelijk tot een uitstekende redding dwong. Simeone kon niet tevreden zijn over de eerste helft van los Colchoneros, die in de laatste meters niet scherp genoeg waren en daardoor het matte Málaga niet konden pijnigen.

Het was aan Roberto Jiménez te danken dat Málaga niet al snel in de tweede helft tegen een achterstand aankeek. Pogingen van Filipe Luis en Koke waren een prooi voor de keeper, die na een uur spelen tóch de 1-0 moest incasseren. Na een geweldige actie van Ángel Correa aan de rechterkant was het Griezmann die de eerste treffer in de nieuwe thuishaven voor zijn rekening nam. Atlético speelde het restant van de wedstrijd professioneel uit, al kwam de thuisploeg goed weg toen Oblak een geweldige reactie op een schot van Diego Rolán had.

Uitslagen La Liga zaterdag
Levante - Valencia 1-1
Getafe - FC Barcelona 1-2
Real Betis - Deportivo la Coruña 2-1
Atlético Madrid - Malaga 1-0

Cities: Skylines - Green Cities

Het begint een traditie te worden dat wanneer Gamescom aan de gang is, Cities: Skylines een uitbreiding gaat krijgen - en ook deze Gamescom werden we niet teleurgesteld. En alle boomknuffelaars en Groenlinks-stemmers onder ons kunnen eindelijk hun hart ophalen, want de nieuwste uitbreiding van Cities: Skylines brengt het nodige groen en eco-vriendelijke naar de stad.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.