Barney klopt Van Gerwen, Taylor klopt Barney in Champions League

Phil Taylor is uitstekend begonnen aan de Champions League of Darts, een van de nieuwste 'uitmelktoernooien' van de PDC. Het toernooi werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is alleen voor de beste acht spelers ter wereld. Die spelen in twee groepen van vier tegen elkaar, gevolgd door halve finales en een finale.

In Cardiff stonden Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in groep A als eerste tegenover elkaar, wat een enigszins verrassende 10-5 zege opleverde voor Van Barneveld. Taylor won vervolgens met 10-7 van Adrian Lewis, die in de volgende partij zeer matig speelde en met 10-4 verloor van Van Gerwen. Taylor en Van Barneveld namen het in dé dartsklassieker tegen elkaar op, maar een kraker werd het niet: het niveau was niet geweldig en met een 10-6 zege voor The Power was het ook niet ongemeen spannend.

In groep B maakte Mensur Suljovic gehakt van de Schot Gary Anderson: de Oostenrijker zegevierde met 10-3. Peter Wright rekende met 10-5 af met Dave Chisnall, die vervolgens ook nog met 10-7 verloor van Anderson. Suljovic plaatste zich in de laatste partij van de avond al voor de halve finales, door Wright na een mooie wedstrijd met 10-8 aan de kant te schuiven.

Zondag staan Van Gerwen - Taylor en Lewis - Van Barneveld nog op het programma in groep A, terwijl men in groep B nog kan kijken naar Anderson - Wright en Chisnall - Suljovic. De halve finales en finale worden 's avonds gespeeld en zijn vanaf 18.55 uur live te zien op RTL7.