Taylor verslaat Van Gerwen in Champions League, Barney vernedert Lewis

Michael van Gerwen is in de Champions League of Darts in de groepsfase uitgeschakeld. De Nederlander verloor zaterdag van Raymond van Barneveld en zondag was het Phil Taylor die de wereldkampioen zijn tweede nederlaag toediende.

In een hoogstaande partij slaagde geen van beiden erin een beslissende voorsprong op het bord te zetten. Van Gerwen kwam al vroeg op twee legs voosprong, maar werd teruggepakt, en niet veel later gebeurde hetzelfde met Taylor. De twee begonnen daardoor aan een beslissende leg en daarin was The Power met een 65-finish de sterkste: 10-9. Raymond van Barneveld diende Adrian Lewis een pijnlijke nederlaag toe en plaatste zich met Taylor voor de halve finales: 10-2.

In groep B keek Gary Anderson tegen mede-Schot Peter Wright tegen een 7-9 achterstand aan, maar The Flying Scotsman draaide het alsnog om en stuurde Wright - die maar liefst acht matchdarts door het putje spoelde - door een 10-9 nederlaag naar huis. De al geplaatste Mensur Suljovic won tot slot nog met 10-5 van de al uitgeschakelde Dave Chisnall.

In de halve finales spelen Taylor en Anderson tegen elkaar, net als Suljovic en Van Barneveld. Vanaf 19.40 uur zijn de wedstrijden live te zien op RTL7.