Ribéry zwaait af als Frans international

Franck Ribéry zal niet meer in actie komen voor de Franse nationale ploeg. De aanvaller van Bayern München maakte zijn beslissing eerder vandaag wereldkundig.

"Voor mij is het moment om te stoppen nu gekomen", liet Ribéry in een reactie weten. "Ik wil meer bij mijn familie zijn. Bovendien wil ik me concentreren op Bayern en zijn er genoeg grote talenten beschikbaar voor de Franse ploeg. Ik heb zoveel meegemaakt, het is nu tijd dat anderen naar voren stappen. Dat hebben we bij het WK ook al gezien. Ik maak me daarom geen zorgen over de toekomst van de Franse ploeg."

Ribéry was actief op vier eindtoernooien. In 2006 verloor hij met Les Bleus de finale van Italië en in 2010 maakte hij deel uit van de selectie, die deelname aan het WK voetbal in Zuid-Afrika tot een schande maakte. Ook op de Europese kampioenschappen van 2008 en 2012 was Scarface erbij.

In zijn actieve loopbaan als international speelde Ribéry 81 interlands voor Frankrijk en trof daarin zestien keer doel. Het afgelopen WK voetbal moest hij noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, vanwege een rugblessure.