[EKA] Sintnicolaas mengt zich in strijd om medailles

Eelco Sintnicolaas staat na negen onderdelen op de tienkamp weer in een uitstekende positie om een medaille te pakken. Het goud zit er niet meer in, dat is - op rare omstandigheden na - vergeven aan de Wit-Rus Andrei Krauchanka.

Sintnicolaas kent voorlopig een meer dan uitstekende tweede dag. Vooral bij het discuswerpen pakte hij dankzij zijn 42,56 meter veel punten ten opzichte van de zogenaamde forecast, waarin van alle deelnemers de beste meerkamp van de afgelopen tijd vergeleken wordt. 

Bij het polsstokhoogspringen kwam Sintnicolaas vervolgens, ondanks een urenlange onderbreking door de storm, tot een zeer sterke hoogte van 5,40 meter. Ook bij het speerwerpen pakte de Nederlander punten ten opzichte van de forecast, dankzij een worp van 59,37 meter.

Met alleen de 1500 meter nog te lopen staat de Nederlander op de vijfde plek in de tussenstand. In de forecast staat hij echter op de tweede plek, hoewel de strijd om het zilver volledig open lijkt te zijn. Ook de Fransman Kevin Mayer, de Rus Ilya Shkurenev en de Duitser Kai Kazmirek doen nog volop mee.