Overwerk Federer in eerste partij in Cincinnati

Roger Federer heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Cincinnati bereikt. De als tweede geplaatste Zwitser ontdeed zich woensdag in drie sets van de Canadees Vasek Pospisil met 7-6 (4), 5-7 en 6-2. Zijn volgende tegenstander komt uit de partij tussen Gaël Monfils en Roberto Bautista Agut.

Ook Andy Murray won zijn eerste partij op het Amerikaanse hardcourt. De Schot (8) was met tweemaal 6-3 te sterk voor de Portugees Joao Sousa. Hij neemt het nu op tegen thuisfavoriet John Isner, die de Australische qualifier Marinko Matosevic versloeg met 6-3 en 7-6 (1).

Voor twee andere hooggeplaatste spelers viel het doek. Tomas Berdych (4) liet zich verschalken door Yen-Hsun Lu uit Taiwan: 6-3, 3-6 en 4-6. Grigor Dimitrov (7) dolf het onderspit tegen de Pool Jerzy Janowicz met 4-6, 6-3 en 3-6.

Bij de vrouwen ging Serena Williams met de nodige moeite verder. De nummer een van de wereld knokte zich met 7-6 (7) en 7-6 (7) langs Samantha Stosur uit Australië. Agnieszka Radwanska, als vierde geplaatst, rekende betrekkelijk eenvoudig af met Kurumi Nara uit Japan: 6-2 en 6-2.

De grootste verrassing kwam op naam van Elina Svitolina. De Oekraïense rekende af met Petra Kvitova, de nummer drie van de plaatsingslijst. Het werd 6-2 en 7-6 (2).