FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 februari 2012

Ruim miljoen euro voor 'ontvoerde' werkster

 Een Indiase vrouw die zonder betaling voor een Indiase diplomaat moest werken moet ruim 1,1 miljoen euro schadevergoeding krijgen. Dat heeft een rechter in New York aanbevolen. Een andere rechter moet de uitspraak nog bekrachtigen.

De diplomaat Neena Malhotra en haar man Jogesh Malhotra dwongen Shanti Gurung zonder salaris als schoonmaakster te werken. Ook moest ze het stel dagelijks masseren. Gurung zei dat ze op 17-jarige leeftijd 'in feite is ontvoerd'. Ze mocht het appartement van het stel niet verlaten. De Malhotra's dreigden Gurung in elkaar te slaan en te verkrachten als ze zou proberen te vluchten, aldus de rechter.

Neena en Jogesh Malhotra hadden de VS al verlaten voordat de rechtszaak begon.

Toch bekervoetbal voor Dynamo Dresden

Dynamo Dresden mag volgend seizoen toch meedoen aan de strijd om de DFB Pokal. De ploeg uit de Tweede Bundesliga was eerder uitgesloten van deelname aan het Duitse bekertoernooi, maar won donderdag een beroep tegen die straf. De ploeg moet nu een thuiswedstrijd in de Tweede Bundesliga zonder publiek afwerken. Dresden-fans mogen ook niet afreizen naar een uitduel.

Dynamo kreeg in beroep bovendien een geldstraf van honderdduizend euro opgelegd. Daarnaast moet de club alle kaartjes die het normaal voor de eigen fans had gekregen vergoeden aan Eintracht Frankfurt. Het thuisduel zonder publiek is het treffen met FC Ingolstadt op 11 maart.

Dresden werd bestraft omdat hooligans zich eind oktober in de tweede ronde van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund misdroegen. Ze gooiden onder meer vuurwerk op het veld en richtten voor honderdvijftigduizend euro schade aan. Vijftien relschoppers werden opgepakt.

Isinbajeva verbetert wereldrecord

Jelena Isinbajeva heeft bij de XL Galan Meeting in Stockholm het wereldrecord polsstokhoogspringen verbeterd. De Russische kwam in Zweden tot een hoogte van 5,01 meter. Een centimeter hoger dan het oude record dat ook al op haar naam stond.

Toch ging het vandaag zeker niet gemakkelijk voor Isinbajeva. Voor haar aanvangshoogte van 4,72 meter had ze twee pogingen nodig. Nadat ze in één keer over 4,82 ging had Isinbajeva voor 4,92 vervolgens drie pogingen nodig. Het wereldrecord sprong ze daarna in haar tweede poging op 5,01.

Het is voor Isinbajeva de 28ste keer in haar atletiekcarrière dat ze een wereldrecord springt. Ook het outdoor record staat met 5,06, gesprongen in Zürich in 2009, op haar naam.

2600 veroordeelden ontlopen cel

In 2010 verjaarden veel meer rechterlijke uitspraken dan in het jaar daarvoor. Meer dan 2600 veroordeelden die zich voor justitie hebben schuilgehouden zagen in 2010 hun vonnis verjaren, 25 procent meer dan in 2009. Dat meldt het televisieprogramma De Vijfde Dag donderdag na een analyse van cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Justitieel Incassobureau.

Volgens het Openbaar Ministerie moeten ongeveer twee op de drie veroordeelden actief gezocht worden om ze de gevangenis in te krijgen. Na het onherroepelijk worden van een rechterlijke uitspraak, komt 62 procent van de veroordeelden die niet al vastzaten niet opdagen na een oproep zich bij de gevangenis te melden.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zijn zaakjes niet op orde heeft. Hij gaat Kamervragen stellen en eist dat de overheid meer capaciteit vrijmaakt om criminelen die op de vlucht zijn op te pakken.

[EL] Uitslagen tweede ronde (23/02/2012)

Vanavond vonden de returns plaats uit de zestiende finales van de Europa League. Alle Nederlandse ploegen wisten vanavond te winnen, maar voor Ajax viel helaas het doek. PSV, FC Twente en AZ wisten zich wel te plaatsen voor de achtste finales. Hieronder de uitslagen van deze duels.

Uitslagen returns tweede ronde Europa League:

Manchester City (Eng)* - FC Porto (Por) 4-0 (2-1)
1' Agüero 1-0
76' Dzeko 2-0
84' Silva 3-0
86' Pizarro 4-0

FC Twente (Ned)* - Steaua Boekarest (Roe) 1-0 (1-0)
29' Chadli 1-0

Valencia (Spa)* - Stoke City (Eng) 1-0 (1-0)
24' Jonas 1-0

Club Brugge (Bel) - Hannover 96 (Dui)* 0-1 (1-2)
21' M.B. Diouf 0-1

Standard Luik (Bel)* - Wisla Kraków (Pol) 0-0 (1-1)

63' Nunez (Wisla Kraków)

PSV (Ned)* - Trabzonspor (Tur) 4-1 (2-1)
15' Mertens (pen.) 1-0
31' Matavz 2-0
38' Strootman 3-0
43' Yilmaz 3-1
45' Zengin (Trabzonspor)
52' Matavz 4-1

Athletic Bilbao (Spa)* - Lokomotiv Moskou (Rus) 1-0 (1-2)
60' Amorebieta (Athletic Bilbao)
62' Muniain 1-0

PAOK Saloniki (Gri) - Udinese (Ita)* 0-3 (0-0)
6' Danilo 0-1
15' Flores 0-2
51' Domizzi (pen.) 0-3

Sporting Lissabon (Por)* - Legia Warschau (Pol) 1-0 (2-2)
84' Fernandez 1-0

Besiktas (Tur)* - Sporting Braga (Por) 0-1 (2-0)
25' Lima 0-1

Atlético Madrid (Spa)* - Lazio Roma (Ita) 1-0 (3-1)
48' Godín 1-0

Metalist Kharkiv (Oek)* - Red Bull Salzburg (Oos) 3-1 (4-0)
28' Hinteregger (e.d.) 1-0
56' Jantscher 1-1
62' Cristaldo 2-1
64' Blanco 3-1

Anderlecht (Bel) - AZ (Ned)* 0-1 (0-1)
54' Martens 0-1

Schalke 04 (Dui)* - Viktoria Plzen (Tsj) 3-1 (1-1) (na verlenging)
7' Huntelaar 1-0
61' Bakos (Viktoria Plzen)
88' Rajtoral 1-1
106' Huntelaar 2-1
120' Huntelaar 3-1

Olympiakos Piraeus (Gri)* - Rubin Kazan (Rus) 1-0 (1-0)
14' Djebbour 1-0

Manchester United (Eng)* - Ajax Amsterdam (Ned) 1-2 (2-0)
6' J. Hernández 1-0
37' Özbiliz 1-1
87' Alderweireld 1-2

* door naar achtste finales

Mercedes wil Schumi langer binden

Michael Schumacher kan van Mercedes een aanbod verwachten om nog twee jaar in de Formule 1 te kunnen blijven racen, zo meldt Bild. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een aflopend contract bij de Duitse renstal, maar is ondanks zijn 43 jaar nog lang niet versleten.

"Voordat we met een andere kandidaat praten nemen we absoluut eerst contact op met Michael," zei teambaas Ross Brawn die veel respect heeft voor Schumacher. De Duitser zelf houdt zich op de vlakte. "Ik besluit wanneer de tijd rijp is."

Imponerende trailer voor The Raid

Liefhebbers van martial arts films opgelet. Er is een behoorlijk indrukwekkende trailer verschenen voor de Engelstalige markt, voor Serbuan maut (The Raid Redemption), de nieuwste film van Gareth Huw Evans.

In de harde politiefilm draait het om een groep van 20 SWAT agenten die opgesloten raken in een 30 verdiepingen tellend gebouw, samen met een machtige drugsbaas en zijn leger van moordenaars en ander tuig. De agenten moeten zich omhoog zien te vechten naar de bovenste verdieping van het gebouw en moeten het daarbij opnemen tegen een stormvloed van moordenaars, verkrachters en dieven, vastberaden om de dienaren van de wet tegen te houden.

Gareth Huw Evans maakte naam in 2003 met zijn kortfilm Samurai Monogatari, die geheel in Japans was opgenomen. In 2006 maakt Evans zijn speelfilmdebuut met Footsteps. The Raid was vorig jaar voor het eerst te zien op het Toronto International Film Festival waar de film werd beloond met een Midnight Madness Award. Waarom het woord 'Redemption' aan de titel is toegevoegd is onduidelijk.


De veelbelovende trailer voor The Raid Redemption.

Brein daagt providers om The Pirate Bay

Auteursrechtenorganisatie Brein daagt internetproviders UPC, KPN, Tele2 en T-Mobile voor de rechter in een poging de bedrijven ertoe te bewegen de website The Pirate Bay te blokkeren. Een woordvoerder van KPN bevestigt dit donderdagavond.

KPN wil de toegang tot de site niet blokkeren, omdat de onderneming het te ver vindt gaan dat een private partij het bedrijf daartoe kan aanzetten. De zaak dient 19 april.

Eerder blokkeerden Ziggo en XS4ALL al de toegang tot de site, nadat de rechtbank in Den Haag ze daar toe had verplicht in een door Brein aangespannen zaak. Abonnees zouden volgens BREIN muziek, films of games uitwisselen via The Pirate Bay en daarmee inbreuk maken op auteursrechten.

Ziggo en XS4ALL gaan in hoger beroep. Intussen blijkt de blokkade kinderlijk eenvoudig te omzeilen en ook de mirrors schieten als paddestoelen uit de grond.

[EL] Uitslag RSC Anderlecht - AZ

AZ heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Nadat tegen Anderlecht de thuiswedstrijd al met 1-0 gewonnen werd boekte de ploeg van Gert-Jan Verbeek vandaag ook in de uitwedstrijd een 0-1 zege. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Maarten Martens.

Anderlecht begon zeer sterk aan de wedstrijd en kreeg in de vijf minuten van de wedstrijd al drie grote kansen om op voorsprong te komen. Mbokani stuitte eerst op Marcellis en daarna op Esteban. Suarez zag een mooie volley op de lat belanden. Na deze kansen ging de storm van de Belgen liggen en was de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak voor rust kreeg AZ echter pas zijn eerste grote kans, maar een schot van Maher ging voorlangs.

Ook in de tweede helft kreeg Anderlecht mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een kopbal van Jovanovic ging nipt over. Na 54 minuten werd de ontmoeting door AZ beslist. Martens scoorde met een bal die via Wasilewski in het doel belandde. Anderlecht moest nu drie keer scoren en daar geloofde de ploeg duidelijk niet meer in. De grootste kansen in het vervolg waren zelfs voor AZ. Berens en Martens wisten enkele goede mogelijkheden echter niet te benutten.

De zege betekende voor AZ de eerste uitoverwinning in een Europees duel sinds 20 september 2007.


Maarten Martens en Guillaume Gillet in duel. (Foto: Pro Shots)

RSC Anderlecht

0 - 1

AZ

     54' Martens 
 
 Gele kaart: Kljestan, Juhasz, Mbokani, Wasilewski, (RSC Anderlecht), Marcellis, Martens, Moisander, (AZ)
 
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion, Brussel
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Proenca (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Proto
Wasilewski
Kouyaté
Juhasz
Deschacht (Kabangu/61)
Gillet
Biglia
Suarez
Kljestan
Jovanovic
Mbokani
  Esteban
Marcellis (Reijnen/55)
Moisander
Viergever
S.Poulsen
Maher
Martens (Falkenburg/75)
Elm
Beerens
Benschop (Altidore/44)
Holman

Nieuwe schurk in The Amazing Spider-Man trailer

In een nieuwe trailer van The Amazing Spider-Man zien we Spidey door de straten van New York slingeren. Hierbij neemt Spidey het op tegen een vaste vijand van hem, Rhino. Beenox' The Amazing Spider-Man moet komende zomer tegelijkertijd met de nieuwe film uitkomen op PlayStation 3 en Xbox 360.

The Rhino, ook wel bekend als Aleksei Sytsevich, was onderdeel van een supersoldatenprogramma van de Sovjet Unie. Hierbij werd een super-sterk polymeer gebonden aan de huid van de Rhino. Aangezien hij niet bepaald een supergenie is, berooft Rhino vaak banken en werkt samen met andere, meer ambitieuze superschurken. Verwachting is dat The Rhino niet de enige superschurk zal zijn in de aankomende game.

Filmmuseum EYE opent met festivalweek

Het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam viert zijn opening met een festivalweek. Die vindt plaats van 5 tot en met 11 april. 100 voorstellingen geven een beeld van de programmering gedurende de rest van het jaar. Verder zijn er een filmquiz, een kinderdag en optredens.

EYE ligt aan de noordoever van het Amsterdamse IJ, tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Het museum bestaat onder meer uit vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte, een winkel en een café-restaurant.

Filmmuseum EYE opent met festivalweek
Filmmuseum EYE opent met festivalweek (Foto: ANP)

[EL] Uitslag Manchester United - Ajax

Ajax heeft net niet kunnen verrassen in de 1/16e finale van de Europa League. De Amsterdammers kwamen in Manchester één goal tekort om Manchester United uit te schakelen. De Amsterdammers wonnen met 1-2, door goals van Özbiliz en Alderweireld, terwijl Hernández scoorde voor de thuisploeg.


Na de 0-2 uitoverwinning leek het grotendeels uit het B-garnituur bestaande Manchester United van plan om de wedstrijd snel te beslissen. Het scoorde al snel via Hernández, die een foute bal van Vertonghen afstrafte. Ondanks nog enkele kansen voor de thuisploeg wist Ajax toch wat meer uit hun schulp te kruipen. Het maakte tien minuten voor rust zelfs gelijk via Özbiliz die een afvallende bal achter De Gea wist te knallen.


Özbiliz scoorde de 1-1. (Foto: Pro Shots)

Na de rust zette Ajax door en wist enkele kansjes te creëren, zo schoot Lodeiro net over en wist De Gea een kopbal van de Jong ternauwernood te redden. United leek het wel best te vinden en loerde op de counter. Uit één van die counters wist Nani op de lat te schieten.

Het door blessures geteisterde Ajax bleef naar voren spelen, maar wist steeds minder de vrije ruimte te vinden. Dit mede doordat Alex Ferguson besloot om de ervaren Scholes en Evans in te brengen.


Duel tussen Sulejmani en Young. (Foto: Pro Shots)

Het duel leek in 1-1 te gaan eindigen, totdat Ajax plots uit een vrije trap de 1-2 wist aan te tekenen via Alderweireld. De Amsterdammers roken bloed en probeerden op zoek te gaan naar de 1-3, wat verder bekeren in Europa zou betekenen. De tijd was echter te kort voor Ajax, die geen kans meer wisten te krijgen in de slotfase, maar dus op een eerbiedwaardige manier werden uitgeschakeld.

Manchester United

1 - 2

AFC Ajax

 6' Hernández
   37' Özbiliz 
 87' Alderweireld 
 
 Gele kaart: Rafael, Evans (Manchester United), De Jong (AFC Ajax)
 
Stadion: Old Trafford, Manchester
Toeschouwers: 76.000
Arbiter: Skomina (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
De Gea
Rafael
Jones
Smalling
Fábio
Nani
Cleverley (Scholes/61)
Park
A. Young (Evans/61)
Hernández
Berbatov (Welbeck/72)
  Vermeer
v. Rhijn
Alderweireld
Vertonghen
Koppers (Klaassen/46)
De Jong
Anita
Eriksen (Serero/61)
Özbiliz
Lodeiro (Blind/81)
Sulejmani

Verdachte overval Brink's opgepakt in België

In België is een verdachte van de overval op geldtransportbedrijf Brink's afgelopen zomer in Amsterdam opgepakt. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De zegsman wil verder niets kwijt over de arrestatie, omdat de verdachte in beperkingen zit. Dat betekent dat de verdachte alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

In verband met de zaak werden eerder een 23-jarige Amsterdammer en een 25-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst aangehouden. De Amsterdammer wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding. Hij werd na een paar dagen gevangenschap vrijgelaten.

De 25-jarige man zou minimaal als voorbereider bij de overval betrokken zijn geweest. Zijn arrestatie werd pas eind januari bekendgemaakt, maar hij was al in december aangehouden. Eind januari zei een politiewoordvoerder dat de 25-jarige Amsterdammer een duidelijke link legde met België. De woordvoerder noemde het reëel dat een aantal verdachten van de roof uit België komt.

De overval, waarbij meerdere keren op de politie werd geschoten, vond 29 juni plaats. Vermoedelijk zes criminelen drongen daarbij het geldtransportbedrijf in Amsterdam Zuidoost binnen, waarschijnlijk met behulp van explosieven. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Er volgde een lange achtervolging over de A2 richting het zuiden, waarbij een van de twee vluchtauto's crashte. Vervolgens bedreigden de overvallers een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor, vermoedelijk richting België.

FIA wil geblazen diffuser verder aanpakken

Autosportfederatie FIA staat op het punt om een gat in de regels van de motorsoftware rond de geblazen diffuser verder aan te pakken. Voor dit seizoen zijn er vanwege het verbieden van de geblazen diffuser striktere regels voor het motormanagement, maar de teams zouden een manier hebben gevonden om de regels deels te kunnen omzeilen.

FIA-directeur Charlie Whiting is door een motorenbouwer getipt dat Renault en Mercedes de mogelijkheid hebben gevonden om via het motormanagement en speciale uitlaten toch gassen bij de diffuser te krijgen en zo meer neerwaartse druk te genereren. Dit zou de teams Red Bull Racing, Lotus, Caterham F1, Williams, Mercedes, McLaren en Force India kunnen treffen.

De FIA zal voor de Grand Prix van Australië komen met een update van software van de boordcomputer ECU, waardoor via het motormanagement geen gebruik meer kan worden gemaakt van het gat in de regels. De autosportfederatie FIA benadrukt dat ze geen aanwijzingen heeft dat er op dit moment een team van deze mogelijkheid gebruik maakt, ondanks dat volgens het Duitse TZ Ferrari dit wel vermoedt.

Ibrahimovic mist Italiaanse topper

AC Milan-aanvaller Zlatan Ibrahimovic blijft geschorst voor de topper tegen Juventus aanstaande zaterdag. Dat heeft de tuchtcommissie van het Italiaanse voetbal besloten.

De Zweed werd tweeënhalve week geleden van het veld gestuurd tijdens een duel tegen Napoli, omdat hij een slaande beweging maakte in het gezicht van Salvatore Aronica. De aanvaller werd hiervoor drie duels geschorst.

Ibrahimovic heeft de wedstrijden tegen Udinese en Cesena al doorgebracht op de tribune. Milan is in beroep gegaan bij de voetbalbond in poging de aanvaller toch te laten spelen, dit verzoek werd afgewezen.

Zaterdag treffen AC Milan en Juventus elkaar in het San Siro. De Milanezen staan op dit moment bovenaan in de Serie A met vijftig punten, Juvé volgt met één punt.

Puber betrapt mama (34) in bed met kameraad

Een 15-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft het begrip 'MILF' nogal letterlijk genomen. Hij heeft de 34-jarige moeder van zijn vriend onlangs alle hoeken van de kamer laten zien. De vriendschap lijkt nu over te zijn: de 14-jarige zoon des huizes heeft het stel op heterdaad betrapt.

De feiten dateren al van 12 november, maar zijn nu pas in het nieuws gekomen. Op die bewuste dag bouwt moeder Teri Mezzatesta een feestje met haar zoon en diens vrienden. Hierbij wordt flink geblowd en gezopen. Na twee uur is het feestje over en gaat zoonlief naar bed. Een vriend besluit te blijven om met moeders tv te kijken en verder te zuipen.

Flink losser geworden door de drank besluit Teri, zo'n 120 kilo schoon aan de haak, het ventje een pijpbeurt te geven. Uiteindelijk gaat men over tot het echte 'moeder neuken'. Op dat moment komt zoonlief van bed en zien zijn vriend bovenop zijn moeder liggen. Het stel is volledig naakt en de zoon hoort hoe zijn wellustige moeder zijn kameraad seksuele aanwijzingen toeschreeuwt.

De jongen geeft zijn in adamskostuum gehulde vriend een klap waarna laatstgenoemde afdruipt. De vriend keert even later terug om de gsm van de zoon van zijn kersverse verovering te jatten om deze dagen later weer terug te geven. Zoonlief ontdekt allemaal pikante SMS'jes va zijn moeder, waarna uiteindelijk via de schooldirectie de politie wordt ingeschakeld.

De blonde moeder moet nu terechtstaan wegens seks met een minderjarige en het verstrekken van alcohol. Teri ontkent echter met klem. Zij beweert juist dat het ventje haar heeft verkracht.

dinges
Een foto van de 'milf'...
(foto: Upper Chichester police Dpt.
)

Moody's positief over NL-woningmarkt

De markt voor herverpakte Nederlandse hypotheken zijn van de eerste kwaliteit, zowel met als zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG), heeft in december een aantal positieve trends laten zien. Dat stelt Moody's Investor Service donderdag op basis van nieuwe statistische gegevens.

Moody's verwacht verder dat de Nederlandse huizenprijzen in 2012 grofweg stabiel blijven, wat de mogelijke verliezen op executieverkopen zal beperken.

De kredietbeoordelaar is daarmee positiever dan de marktleider op de Nederlandse hypotheekmarkt, Rabobank. Die bank stelde eerder deze week in een rapport een verdere daling van de huizenprijzen met gemiddeld vijf procent te verwachten in 2012, na de daling met elf procent in de afgelopen 3,5 jaar.

Moody's verwacht verder dat de werkloosheid in Nederland in 2012 slechts licht zal stijgen, tot 4,7 procent, van 4,4 procent in 2011. De hoeveelheid wanbetalingen zal hierdoor niet substantieel toenemen, voorspelt de kredietbeoordelaar.

Het percentage van herverpakte hypotheken met een betalingsachterstand van langer dan zestig dagen daalde in december naar 0,65 procent, van 0,85 procent een jaar eerder. Dit kwam vooral door betere resultaten voor hypotheken zonder NHG, waar de achterstanden naar 0,66 procent daalden, van 0,85 procent. Bij de hypotheken met NHG-garantie stegen de betalingsachterstanden in december juist met veertien procent tot 0,55 procent.

Het cumulatieve verlies op de herverpakte hypotheken bleef op een laag niveau van 0,06 procent, meldde Moody's.

De markt voor herverpakte Nederlandse 'primehypotheken' had in december een omvang van 296 miljard euro, een groei van 15,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel daarin van NHG-hypotheken steeg van negen naar dertien procent.

Bij NHG-hypotheken neemt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) het risico over van de geldverstrekker wanneer de geldlener zijn hypotheekrente niet meer kan betalen. Banken kunnen hierdoor een lagere hypotheekrente in rekening brengen.

Moody's rivaal Fitch wees er in juni vorig jaar op dat NHG-hypotheken daarmee nog niet helemaal risicovrij zijn: de bijbehorende staatsgarantie daalt na verloop van tijd, terwijl de hypotheek niet altijd hoeft mee te dalen. Ook is er een kans van vijftien procent dat de WEW, die de garantie beheert, NHG-claims weigert.

Brand in haven Rotterdam afgewend

De brand die in een silo van Archer Daniels Midland in de haven van Rotterdam, dreigde, lijkt te zijn afgewend. Donderdagochtend om 6.00 uur werd er broei ontdekt in één van de 24 silo's in het pand dat gevestigd is aan de Elbeweg in de Europoort. Hulpdiensten waren met man en macht bezig om de broei te bestrijden.

Inmiddels hebben de hulpdiensten het terrein verlaten, de verdere bestrijding van de broei wordt aan ADM zelf overgelaten. Uit voorzorg werd donderdag de onderkant van de silo luchtdicht afgesloten, waardoor de kans op ontbranding afnam. Op dit moment wordt een zeer koude vloeistof over het meel gegoten waardoor de temperatuur, die zeer hoog opgelopen was, weer af moet gaan nemen.

Foto's: MOTORbeurs

Terwijl in Amsterdam de vrouwen kunnen smullen van de nieuwste snufjes op huishoudgebied, kunnen hun mannen dit weekend in de Jaarbeurs te Utrecht terecht. Tenminste, de mannen onder hen die van motorrijden houden.Van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari vindt in de Jaarbeurs namelijk de MOTORbeurs plaats. Dit evenement wordt gezien als de officieuze opening van het motorseizoen en is een verleidelijke snoepwinkel voor motorgek Nederland.

Man leeft 6 jaar met mes in hoofd

Een 36-jarige Roemeen heeft maar liefst zes jaar ongemerkt met een flink mes in zijn hoofd rondgelopen. Uiteindelijk leek het hem wel eens verstandig naar de dokter te gaan.

De beste man wendde zich onlangs tot een dokter in Iasi met een oogontsteking. Uit röntgenfoto's bleek hij echter wel meer te mankeren. In zijn hoofd stak een lemmet met een lengte van maar liefst twaalf centimeter.

Arts Vasile Costinescu heeft verklaard dat het mes tussen het linkeroog en de neus van zijn patiënt zat. Het slachtoffer vertelde dat hij zich ineens een gevecht herinnerde in 2005. "Ik had toen een kleine verwonding", aldus de Roemeen. "Het deed echter geen pijn. Ik ging naar het ziekenhuis, maar artsen hadden niets opgemerkt."

"Ze naaiden het zaakje weer dicht maar het lemmet bleef in mijn hoofd. Ik weet niet meer wat er exact was gebeurd. Ik was namelijk op een feestje." Costinescu heeft het mes tijdens een anderhalf uur durende operatie uit het hoofd van het slachtoffer verwijderd.

Derde testdag Barcelona (23/2/2012)

Pastor Maldonado heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde testdag op het circuit van Barcelona. De Williams-coureur was een seconde sneller dan Michael Schumacher. Een opvallende rode vlag was er voor Paul di Resta: hij verloor zijn engine-cover op het circuit.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 P. Maldonado Williams 1:22.391 -.--- 106
2 M. Schumacher Mercedes 1:23.384 +0.993 127
3 K. Kobayashi Sauber 1:23.582 +1.191 99
4 J. Button McLaren-Mercedes 1:23.918 +1.527 114
5 J.-E. Vergne Toro Rosso 1:24.433 +2.042 78
6 F. Massa Ferrari 1:24.771 +2.380 84
7 M. Webber Red Bull Racing 1:24.771 +2.380 96
8 P. di Resta Force India 1:25.646 +3.255 83
9 T. Glock Marussia 1:26.173 +3.782 108
10 V. Petrov Caterham 1:26.448 +4.057 70

Nederland trekt twee miljoen uit voor Somalië

Nederland steekt twee miljoen euro in een speciaal fonds voor Somalië. Met het fonds moeten Somalische gebieden die zijn herwonnen op de radicaalislamitische beweging Al-Shabab snel worden opgebouwd om ze weerbaarder te maken. Ook draagt Nederland driehonderdduizend euro bij aan een nieuw initiatief tegen piraterij, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Donderdag vond in Londen een topconferentie plaats onder leiding van de Britse premier David Cameron. Stabilisatie van Somalië stond op de top centraal. Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) drong volgens zijn ministerie aan op verdere internationale inspanningen om piraterij en terrorisme te bestrijden.

Behalve militair ingrijpen denkt Rosenthal aan een 'politiek verzoeningsproces' en het vestigen van een goede rechtsorde. Ook moet onder meer het onderwijs en de gezondheidszorg op orde worden gebracht en moeten banen worden geschept.

Het nieuwe initiatief tegen piraterij is een nieuw centrum dat gevestigd wordt op de Seychellen. Het doel ervan is piratenleiders en hun financiers aan wal op te sporen en te vervolgen. Behalve het Verenigd Koninkrijk en Nederland doen ook de Verenigde Staten en Interpol mee.

Inkomensgrens huurwoningen slecht voor wijkenaanpak

De inkomensgrens voor sociale huurwoningen is slecht voor de aanpak van aandachtswijken. Doordat corporaties nog slechts heel beperkt sociale huurwoningen mogen toewijzen aan huishoudens met een inkomen hoger dan 33 duizend euro, ontstaat in aandachtswijken een hogere concentratie van kansarme huishoudens met een laag inkomen.

Dat blijkt donderdag uit onderzoek dat is gehouden in opdracht van veertien woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Het effect van de inkomensbeperking op de samenstelling van wijken is nog niet eerder onderzocht. Aangenomen werd dat de maatregel aan de ene kant mensen met hoge inkomens in de wijken zou tegenhouden, maar hen aan de andere kant ook zou beletten hun sociale huurwoning te verlaten.

Op de lange termijn is dat bindende effect volgens de onderzoekers echter zwakker. Het resultaat is dat in de aandachtswijken meer mensen met lage inkomens zullen wonen. "In het kielzog daarvan zal de uitkeringsafhankelijkheid toenemen en de leefbaarheid verslechteren", aldus de corporaties en Aedes.

Het onderzoek wijst echter ook uit dat corporaties niet helemaal machteloos staan. Corporaties mogen maximaal tien procent van de nieuwe verhuringen aan huishoudens met een inkomen boven de grens van 33 duizend euro toekennen. Als corporaties die ruimte volledig benutten, kunnen ze ongeveer de helft van het nadelige effect op de inkomenssamenstelling van de wijk teniet doen.

Ook kunnen zij de huur van woningen bij een nieuwe verhuring boven de zogenoemde liberalisatiegrens van 664,66 euro per maand trekken en vrijgekomen sociale huurwoningen verkopen. Daarmee kan nog eens een kwart van het negatieve effect worden opgeheven.

Maar ook al doen de corporaties dat allemaal, dan nog is het aandeel huishoudens met een laag inkomen in 2025 twee procentpunt hoger dan als de regeling niet van kracht zou zijn. Dat aandeel bedraagt in de gemiddelde aandachtswijk nu 69 procent.

De corporaties en Aedes willen dat de inkomensgrens wordt verhoogd.

Tyler Perry wil Diana Ross in jazzfilm

Regisseur Tyler Perry heeft voor Diana Ross een scenario geschreven over de jazzscene van de jaren veertig. "Ik heb de perfecte rol voor haar", zegt hij in een interview met de Amerikaanse filmsite Hollyscoop. "Ik heb die film nog niet opgenomen, omdat ik wacht op een 'ja' van haar."

Perry, regisseur van komedies als Diary of a Mad Black en Why Did I Get Married?, heeft grootse plannen voor de oud-zangeres van The Supremes. "Diana Ross zou een jazzzangeres spelen die een muziektent runt", vertelt Perry. "Ik wil heel graag dat ze het gaat doen."

De 67-jarige Ross is vooral bekend als zangeres, maar heeft ook een paar filmrollen op haar naam staan. Ze was voor het laatst te zien in de tv-film Double Platinum uit 1999 als moeder van zangeres Brandy. De zangeres werd in 1973 genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol als Billie Holiday in de muziekfilm Lady Sings the Blues.


Tyler Perry wil Diana Ross in jazzfilm (Foto: Novum)

DiCaprio, Spielberg kopen schoentjes Wizard of Oz

Leonardo DiCaprio en Steven Spielberg hebben met enkele filmbonzen de beurzen getrokken voor de rode dansschoentjes uit The Wizard of Oz. Ze brachten naar schatting twee tot drie miljoen dollar bijeen, zodat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de schoentjes kon aanschaffen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Tijdens de opnames van de filmklassieker uit 1939 werden slechts vier paar van deze glitterschoentjes gebruikt. Het paar dat nu te koop is zou overigens niet alleen gebruikt zijn tijdens close-ups van de voeten van Judy Garland, die Dorothy speelde. Ook de Wicked Witch of the East zou in enkele scènes met de schoentjes hebben gelopen, beweren filmkenners.

"Deze rode schoentjes hebben een speciaal plekje in de harten van het wereldwijde filmpubliek", zegt Bob Iger, president van Disney en voorzitter van de campagne om geld bijeen te brengen om de schoentjes te kunnen aanschaffen. "Met deze aankoop wordt de hele verzameling van het Academy Museum of Motion Pictures naar een hoger niveau getild."

De schoentjes lagen tot 1970 in een opslag van filmstudio MGM. Ze werden tijdens een veiling verkocht aan filmstudio Warner, die ze in 1981 verkocht aan een verzamelaar. In 1988 werden de schoentjes nogmaals verkocht aan een privécollectie, waar ze tot voor kort deel van uitmaakten.


DiCaprio, Spielberg kopen schoentjes Wizard of Oz (Foto: Novum)

Medewerkers Sarah Palin laken Julianne Moore-film

Medewerkers van Sarah Palin hebben geen goed woord over voor Game Change. De film, waarin Julianne Moore de oud-gouverneur uit Alaska speelt, wordt door hen afgedaan als 'ziek' en 'niet accuraat'. De medewerkers hebben de film nog niet gezien maar baseren zich op de trailer.

Game Change gaat over de presidentsverkiezingen van 2008, die aan Republikeinse zijde een verrassende wending kregen toen de relatief onbekende Palin werd aangesteld als vicepresidentskandidaat. Daarin wordt gesuggereerd dat Palin de druk van de verkiezingen niet aankon, haar baby mist en haar eigen pad koos.

"Ze willen niets positiefs horen", zegt een voormalig woordvoerder van Palin, over de filmmakers. "We weten allemaal dat Palin verkoopt en dat een dramatisch verhaal over haar leven nog meer verkoopt. Dit is ziek."

Een lid van Palins campagneteam die met de politica op stap ging tijdens de verkiezingen zegt Palin niet te herkennen in de film en dat ze juist een heel betrokken politica is. Een voormalig advocaat van Palin noemt haar ijverig, scherp en enthousiast over de campagne.

De filmmakers zeggen hun best te hebben gedaan om het juiste verhaal te vertellen. Regisseur Jay Roach zegt een lange brief aan Palin te hebben geschreven met het verzoek haar uitgebreid te interviewen voor de film. "Ik kreeg een korte e-mail van haar advocaat waarin stond dat ze het verzoek afwees."

Game Change is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalisten John Heilemann en Mark Halperin die onder meer schrijven voor Time en The Economist. De filmmakers hebben voor hun verhaal ook gesproken met 25 medewerkers van de campagnes van het Republikeinse kamp onder leiding van presidentskandidaat John McCain. De film is op 10 maart te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO.


Medewerkers Sarah Palin laken Julianne Moore-film (Foto: Novum)

Regisseur Rundskop wordt gek van Oscarnominatie

Michaël Roskam is met zijn film Rundskop genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film en wordt soms gek van de pers. "Ik ben al twee weken hier in de Verenigde Staten en moet af en toe even rustig ademhalen om geen journalist aan te vliegen", zegt de Vlaamse regisseur en scenarist lachend tegen Novum Nieuws.

"Ik heb de hele dag door interviews met journalisten uit binnen- en buitenland, vaak ook in de auto op weg naar een ander interview", vertelt de 39-jarige filmmaker die de boer op is om de eerste Belgische Oscar in de wacht te slepen. "Ik heb inmiddels alle vragen al tig keer gehoord. Dat is af en toe wel even irritant."

"En dan ben ik nog niet eens een filmster. Ik hoef niet naar shows als die van David Letterman en Jay Leno, die zijn pas echt een circus." Roskam doet voornamelijk interviews op de radio en voor filmblogs. "De cinemablogs hier zijn zeer machtig, ze hebben soms vele miljoenen lezers."

Roskam weet echter ook te genieten van deze unieke gebeurtenis in zijn leven. "Het is alles bij elkaar genomen natuurlijk een fantastische ervaring. Mijn irritatie komt ook zeker niet voort uit de journalisten, die zijn in elk geval nog werkelijk geïnteresseerd in mijn film. Ik merk simpelweg dat ik behoefte heb aan schrijven en dat kan nu niet. Ik verlang ernaar om thuis weer achter mijn pc te kruipen."

Rundskop gaat over een boer die gewetenswroeging krijgt over het illegaal gebruik van hormonen in de vleesindustrie. De film is in de VS uitgebracht als Bullhead, waarbij de premièredatum zelfs is vervroegd vanwege de Oscarnominatie. De Oscars worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Los Angeles.


Regisseur Rundskop wordt gek van Oscarnominatie (Foto: Novum)

Susan Visser niet strak genoeg voor Hollywood

Susan Visser denkt dat ze te veel rimpels in haar gezicht heeft om het te maken in Hollywood. De 46-jarige actrice maakt binnenkort haar Engelstalige debuut in de dramathriller Game, maar met doorbreken in de Verenigde Staten is ze niet bezig. "Als ik naar Amerika zou willen, zou ik eerst mijn hele hoofd moeten botoxen", zegt ze.

Visser is vanaf donderdag te zien in de thriller Taped, waarin ze het moest doen zonder make-up en speciale belichting. "Zeker als ze Taped hebben gezien, kan ik het wel vergeten", zegt de actrice donderdag in Spits. "'Die vrouw heeft gewoon rimpels, wat moet die hier in Hollywood?!'"

Visser is in Taped te zien naast Barry Atsma. De twee spelen een echtpaar dat in Argentinië per ongeluk een moord filmt en op de vlucht moet slaan. Er is vanuit de VS al interesse getoond in de film, slechts op basis van de trailer. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt", zegt producent Alain de Levita. "Er is nog geen echte deal, maar we hebben beet!"


Susan Visser niet strak genoeg voor Hollywood (Foto: Novum)

Vertrek Cohen heeft geen invloed op peiling

Het vertrek van Job Cohen als politiek leider van de PvdA heeft zich niet vertaald in de peilingen. De partij blijft op 21 zetels staan in de donderdag gepubliceerde Politieke Barometer. Dat zijn er net zo veel als twee weken geleden.

De Kamerleden Martijn van Dam, Diederik Samsom en Ronald Plasterk hebben zich tot nu toe gemeld om het stokje van Cohen over te nemen. Uit de barometer blijkt dat de partij er het meest baat bij heeft als Samsom de nieuwe fractieleider wordt. Met hem kan de PvdA de meeste kiezers aantrekken, stellen de onderzoekers van Ipsos Synovate.

Samsom wordt 'op afstand' gevolgd door Plasterk. Met Van Dam zou de partij evenveel succes hebben als onder Cohen. Frans Timmermans, Nebahat Albayrak en Mariëtte Hamer zouden er goed aan doen zich niet verkiesbaar te stellen. Onder hen zou de partij eerder kiezers verliezen dan winnen, aldus de Politieke Barometer.

Verder zijn er weinig verschuivingen. De VVD wint een zetel en komt uit op 35 stuks. Ook de ChristenUnie (5) pakt een zetel winst. Bij de PVV (20), CDA (14), GroenLinks (6), SGP (2), Partij voor de Dieren (3), 50Plus (1) verandert er niets. De SP (30) en D66 (13) verliezen allebei een zetel.


Vertrek Cohen heeft geen invloed op peiling (Foto: Novum)

Manning aangeklaagd voor hulp aan vijand VS

De Amerikaanse krijgsraad heeft donderdag de 24-jarige Bradley Manning aangeklaagd wegens het lekken van geheime overheidsinformatie aan de onthullingssite WikiLeaks. Volgens de aanklacht heeft Manning zich schuldig gemaakt aan 22 strafbare feiten. De zwaarste aanklacht is 'het helpen van de vijand'.

De zitting had plaats in Fort Meade, een militaire basis in de staat Maryland. Manning zou meer dan 700.000 militaire en diplomatieke documenten hebben gelekt. Hij had toegang tot vertrouwelijk materiaal, toen hij in Irak was gestationeerd.

Manning aangeklaagd voor hulp aan vijand VS
Manning aangeklaagd voor hulp aan vijand VS (Foto: ANP)

[Upd] Serveerster te sexy voor jaloerse vrouwen

Italiaanse vrouwen zijn bezig met een poging Laura Maggi (NSFW) te ontslaan. Volgens de jaloerse dames is de bloedmooie serveerster (NSFW) een gevaar voor hun relatie.

De brunette is serveerster in een bar te Bagnolo Mella. Gehuld in erotische lingerie en strakke outfits, voorziet de hooggehakte dame mannen van hun natje en hun droogje.

Volgens woedende echtgenotes en vriendinnen heeft Maggi hun relatie schade berokkend. Alle mannen verrekken hun nek om een glimp van de sexy serveerster op te vangen. De maat is wat hen betreft vol en ze eisen dat de jongedame wordt ontslagen.

Laura, die inmiddels op Facebook wordt aanbeden, weigert zich aan te passen. "Ik vind het heerlijk om te pronken met mijn lichaam", zo bekent ze. "Ik ben niet van plan hun partners af te pakken. Ik blijf doorgaan me zo te kleden, het geeft me echt een kick."

Update 21.05 uur:
Dankzij The Daily Mail weten we inmiddels meer over Laura. Deze gezaghebbende, Engelse krant weet te melden dat de dame in kwestie 34 lentes jong is. Zij is echter niet alleen serveerster, maar ook bedrijfsleidster van de bar met de originele naam Le Cafe.

Verder weten ze nog een sappig nieuwtje te melden. De burgemeester van het stadje, Cristina Almici, heeft haar man zelfs verboden om naar Le Cafe te komen. Sinds Maggi er de scepter zwaait, trekken klanten van heinde en verre naar de dorpskroeg. Meneer Almici is echter niet van de partij.

'Zonnepanelen-revolutie binnen 5 jaar'

Door efficiëntere zonnepanelen zal er binnen vijf jaar een ware energierevolutie uitbreken. Dit zegt wetenschapper en directeur Albert Polman van het Amsterdamse onderzoeksinstituut Amolf.

De geleerden van Polmans organisatie hebben namelijk de eerste stappen gezet om de efficiëntie van zonnepanelen op te krikken van de huidige 17 procent naar 70 procent.

Door de ontwikkeling van nieuwe zonnecellen, die volledig zwart zijn en dus veel licht absorberen, kunnen de productiekosten eveneens fors verlaagd worden. "Al die stappen bij elkaar kunnen leiden tot een goedkopere zonnecel met een rendement van 70 procent, dan gaan we straks allemaal overstappen op de zonne-energie", voorspelt Polman.


'Zonnepanelen-revolutie in 5 jaar'

[EL] Uitslag PSV - Trabzonspor

PSV heeft een fraaie 4-1 zege op Trabzonspor geboekte en gaat daarmee door naar de laatste zestien van de Europa League. Het begin was nog wel voor de Turken, maar daarna nam de thuisploeg de regie over. Vorige week werd ook al met 2-1 van de ploeg uit de Turkse Süper Lig gewonnen.

Trabzonspor kende een bliksemstart en kreeg via Olcan Adin al snel een goede kans op de openingstreffer. Aan deze kans ging nog wel een slippertje van Stanislav Manolev vooraf. Andreas Isaksson reageerde echter alert en voorkwam een vroege goal van de Turken. Het antwoord op de aanval van de bezoekers kwam van Ola Toivonen, die zijn poging gestopt zag worden door Tolga Zengin.

Niet veel later was het wel raak, nadat Ondrej Celustka een strafschop veroorzaakte door Dries Mertens onderuit te halen. De kleine Belg ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Na een klein half uur zat PSV op rozen door de tweede treffer van de wedstrijd. Mertens bediende Tim Matavz op maat, die de bal vervolgens in de touwen joeg. Nog voor de pauze gooide Kevin Strootman definitief in het slot door de derde treffer voor zijn rekening te nemen.


PSV viert de treffer van Kevin Strootman (Foto: Pro Shots)

Na de thee nam PSV wat gas terug, maar het bleef eenrichtingsverkeer. Zakaria Labyad en Georgino Wijnaldum kregen een aantal goede mogelijkheden, maar waren niet zuiver genoeg. Matavz was wel scherp en liet, met het nodige geluk, na 53 minuten zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen. In het vervolg viel het spel wat stil, maar was het uiteindelijk Jetro Willems die bijna raak kon schieten. Doelman Onur Kivrak stond echter in de weg.

Erik Pieters keerde in de tweede helft overigens terug in de hoofdmacht van PSV. Na blessureleed werd de verdediger ingebracht voor Jetro Willems, die hem in de afgelopen periode prima verving. Het tempo zakte bij de Eindhovenaren vervolgens terug, wat zeer waarschijnlijk te maken had met het feit dat komende zondag Feyenoord wacht. Trabzonspor probeerde zoveel mogelijk de schade binnen de perken te houden en was nauwelijks gevaarlijk.

PSV wist nog wel een aantal kansen te creëren, waaronder aardige mogelijkheden voor Mertens en Jeremain Lens, maar leek ook vrede te hebben met de stand die inmiddels op het scorebord stond. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld, waarna in Eindhoven een klein feestje losbarste.


PSV

4 - 1
(2 - 1)

Trabzonspor

 15' Mertens (pen)
31' Matavz
38' Strootman
53' Matavz
   43' Yilmaz
 
 Gele kaart: Marcelo (PSV), Celustka (Trabzonspor)
 Rode kaart: Tolga (44) (Trabzonspor)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Chapron (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Willems (Pieters/64)
Wijnaldum
Toivonen (Lens/67)
Strootman (Hutchinson/64)
Labyad
Matavz
Mertens
  Tolga
Celustka
Yumlu
Kaçar
Cech
Akgün (Alanzinho/76)
Zokora
Colman
Adin (Altintop/73)
Yilmaz
Paulo Henrique (Kivrak/45)

[EL] Uitslag FC Twente - Steaua Boekarest

Vanavond stond in Enschede de Europa League-return tussen FC Twente en Steaua Boekarest op het programma. Na de 0-1 overwinning in Boekarest wist de ploeg van trainer Steve McClaren door een treffer van Nacer Chadli ook in de eigen Grolsch Veste met 1-0 te winnen. In de achtste finales wacht een ontmoeting met Schalke 04 of Viktoria Plzen.

In de matige eerste helft, die wel bol stond van de overtredingen, was het Steaua dat het initiatief had. De Roemen wisten echter nauwelijks voor gevaar te zorgen, iets wat Twente na een klein half uur wel wist te doen. Steaua-doelman Tatarusanu wilde uitverdedigen, maar gleed uit. De Jong pikte de bal op en leverde deze in bij Chadli. De Belg wist eenvoudig de 1-0 binnen te schieten.

Na rust leefde het duel iets meer op, maar opnieuw bleven grote kansen uit. Steaua zocht weliswaar de aanval, maar het was Twente dat in de counter het gevaarlijkst was. Bajrami, Janssen en De Jong kregen mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar Tatarusanu hield Steaua in de wedstrijd. De Roemeense ploeg kon ook in de slotfase niet gevaarlijk worden en zodoende plaatste FC Twente zich voor de achtste finales. Voor Wout Brama was het dubbel feest, aangezien hij zijn 48e Europese duels namens de Tukkers speelde. Daarmee is hij recordhouder bij de ploeg uit Enschede.


Nacer Chadli viert de 1-0 met Luuk de Jong (Foto: Pro Shots)

Karakteristieken:

FC Twente

1 - 0
(1-0)

Steaua Boekarest

 28' Chadli
 
 
 Gele kaart: Chadli, Fer, (FC Twente), Geraldo, Bourceanu, Leandro Tatu, (Steaua Boekarest)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 22.000
Arbiter: Schorgenhofer (Oos)
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Cornelisse
Douglas
Wisgerhof
Rosales
Brama
Fer
Janssen (Bengtsson/80)
Chadli
De Jong (Plet/90+1)
O. John (Bajrami/55)
  Tatarusanu
Martinovic
Chiriches
Geraldo
Latovlevici
Prepelita (M. Costea/46)
Bourceanu
Brandán (M. Costea/75)
Tanase
Leandro Tatu (Nikolic/62)
Rusescu

Nieuwe LMFAO al na dag wereldhit

De nieuwe clip van LMFAO kan nu al gerust een wereldhit worden genoemd. 'Sorry For Party Rocking' staat amper een dag op YouTube en is nu al meer dan 1,25 miljoen keer bekeken.

In de videoclip geven de leden van de Amerikaanse formatie een enorme houseparty in een grote villa. Als buurtbewoners komen klagen, bieden de heren hun excuses aan. Even later besluiten de bejaarden gezellig mee te feesten.

Ook deze ruim zeven minuten durende clip zit vol grappige elementen. Zo wemelt het er van de opblaaszebra's, bizarre outfits en auto's met een los stuur. Zelfs David Hasselhoff duikt nog even op.

Met 'Sorry For Party Rocking' heeft LMFAO een waardig opvolger van 'Sexy and I know it' gevonden. Het lijkt er dus op dat ook dit nummer weer een grote hit gaat worden.


Weer een bizarre clip van LMFAO

Medal of Honor: Warfighter in oktober

Het recentste nummer van OXM heeft bevestigd dat er in oktober een nieuwe Medal of Honor uit zal komen. Medal of Honor: Warfighter zal ontwikkeld worden door Danger Close.

Danger Close heeft in het vorige deel de singleplayer ontwikkeld en DICE de multiplayer. De game wordt gemaakt met behulp van de Frostbite 2.0-engine waar Battlefield 3 ook op draait. Dit keer zal Danger Close de volledige ontwikkeling opzich nemen. Als het OXM-tijdschrift uit is worden er meer details verwacht.

De evolutie van Shoot Many Robots

Op 13 en 14 maart zal Shoot Many Robots uitkomen voor het PlayStation Network en Xbox Live. De game zal 800 MSP of zo'n €8,- gaan kosten. Ook heeft de ontwikkelaar, Demiurge, een video uitgebracht die ons meer toont hoe de game tot stand is gekomen.

In de video zien we de verschillende gedaantes die het spel doorstaan heeft. Shoot Many Robots is een 'side-scrolling-four-player-co-op'-game waarin Robots vernietigen centraal staat. De game zal uitgegeven worden door Ubisoft, bekijk het filmpje hieronder.

Kwartfinale eindstation Krajicek in Memphis

Michaëlla Krajicek heeft niet de halve finale weten te bereiken van het WTA-toernooi in Memphis. De Nederlandse tennisster moest in de kwartfinale na drie sets het onderspit delven tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic; 4-6, 7-6(2) en 4-6.

De eerste twee ontmoetingen tussen de dames werden ook al gewonnen door Erakovic, die dit keer wel meer moeite had met Krajicek dan voorheen. Vooral in de eerste set serveerde Krajicek matig, maar gedurende de partij ging dat een stuk beter.

In de derde set werd Krajicek echter op 4-4 gebroken door de nummer 54 van de wereld, die daarna de partij uitserveerde.

Sonic raast rond in Sonic the Hedgehog 4: Episode II trailer

In een nieuwe trailer van Sonic the Hedgehog 4: Episode II zien we Sonic en Tails met een ongelofelijke snelheid door het beeld rennen. Het spel vindt plaats na de gebeurtenissen uit Episode I, waarin Metal Sonic een alliantie aangaat met Dr. Eggman en Sonic en Tails vier nieuwe zones moeten doorkruisen om ze te stoppen. Hierbij is het mogelijk om de game via co-op online en offline te spelen.

Er is nog geen specifieke datum voor Sonic the Hedgehog 4: Episode II vrijgegeven maar zal vooralsnog dit jaar uitkomen op Xbox Live Arcade, PlayStation Network, iOS en Android.

Geloof in de Ghosts in Ghost Recon: Future Soldier-trailer

Ubisoft heeft een nieuwe trailer online gezet voor Ghost Recon: Future Soldier. In de trailer zien we Richard Machowicz, voormalig Navy SEAL sluipschutter en verkenner. Hierin vertelt Richard hoe toekomstige soldaten een oneerlijk voordeel hebben vergeleken met de hedendaagse soldaten.

Naast de trailer heeft Ubisoft ook de boxart vrijgegeven voor Ghost Recon: Future Soldier. De game komt 25 mei uit voor PlayStation 3 en Xbox 360. Later dit jaar moet ook de Windows-versie uitkomen. Daarnaast zal er een multiplayer beta starten vanaf 16 april voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Ghost Recon: Future Soldier

 

'Beeld expats negatiever sinds PVV-meldpunt'

Jack Saryusz-Wolski, Europarlementariër voor Polen, en Sebastian Bodu, Europarlementariër voor Roemenië, hebben de inwoners van Centraal- en Oost-Europese landen opgeroepen om Nederlandse producten te gaan boycotten. Op deze manier hopen ze de druk op premier Rutte op te voeren om afstand te nemen van het 'Polenmeldpunt' van de PVV. Ze ergeren zich aan de vrijblijvende houding van de premier ten opzichte van de gedoogpartner PVV.

Hoewel de kans dat de Centraal- en Oost-Europese regeringen de boycot over zullen nemen klein is, blijkt het meldpunt van de PVV de nodige onrust op te roepen in het buitenland. Sinds Wilders breeduit in het nieuws is geweest met het meldpunt voor overlast door Midden- en Oost-Europeanen, is het beeld dat veel expats van Nederland hebben, verslechterd. Dit stelt Ibrahim Wijbenga (CDA) die in Eindhoven woont. Hij is één van de initiatiefnemers van het Meldpunt Overlast PVV (MOP). Dit meldpunt ontving in een kleine week ruim tienduizend bezoekers. Ook werden 500 inhoudelijke e-mails geregistreerd.

Wijbenga: "De sfeer en het beeld over Nederland is omgeslagen, merk ik. Vooral onder expats. Zo maken Nederlanders die in Polen een detacheringsbureau runnen zich grote zorgen. Zij vrezen dat bijvoorbeeld die 350 Poolse stucadoors niet langer naar Brabant of Twente komen, maar dertig kilometer verderop gaan, naar België of Duitsland."

Een van de meldingen die het MOP ontving is dat er in Amerika niet over een meldpunt wordt gesproken, maar over een kliklijn, volgens een Nederlander die daar verblijft. Volgens hem is veel nieuws dat over Nederland gaat PVV gerelateerd.

Huisarts schrijft ziektebriefjes voor 5 euro

Een huisarts in Brussel schrijft ziektebriefjes uit voor 5 euro zonder medisch onderzoek. Minister Laurette Onkelinx (Volksgezondheid) reageerde verbolgen en kondigde maatregelen aan. Ze spreekt over sociale fraude en valsheid in geschrifte.

De misstanden kwamen aan het licht tijdens een undercoveroperatie van de Franstalige publieke omroep RTBF. Een journaliste had gehoord dat de dokter wel heel gemakkelijk briefjes bleek te schrijven voor iedereen die dat wil, ziek of niet. Ze besloot de proef op de som te nemen, meldden media donderdag.

De dokter zou erg bekend zijn bij Brusselse scholieren en studenten. Ook namen van andere huisartsen zouden circuleren. De overkoepelende Belgische vereniging van artsen stelt dat de huisarts in kwestie een straf riskeert.

Huisarts schrijft ziektebriefjes voor 5 euro
Huisarts schrijft ziektebriefjes voor 5 euro (Foto: ANP)

Wozniacki met moeite langs Ivanovic

Caroline Wozniacki heeft donderdag de halve finale van het WTA-toernooi in Dubai bereikt. De Deense tennisster (3) was in de kwartfinale van het hardcourttoernooi te sterk voor Ana Ivanovic uit Servië: 6-3 en 7-5. In de halve eindstrijd treft ze de winnares van de partij tussen Julia Görges en Daniela Hantuchova.

Wozniacki en Ivanovic pakten aan het begin van de partij allebei een break. De Deense, die eind januari haar eerste positie op de wereldranglijst verloor, sloeg echter in de zesde game nogmaals toe en serveerde de set vervolgens uit.

In het tweede bedrijf was Wozniacki weer de eerste die brak, maar in de tweede helft van die set werden beide vrouwen onzeker. Zes breaks op rij brachten Wozniacki op 6-5. Haar eerste matchpunt werd door Ivanovic nog weggewerkt, het tweede was raak.

PlayStation Network krijgt onderhoudsbeurt

Het PlayStation Network zal volgende week donderdag om 17:00 offline gaan voor een onderhoudsbeurt. Wat er precies gedaan gaat worden is niet bekendgemaakt maar het duurt tot 08:00 de volgende ochtend.

De PlayStation Store, Home en het registreren van je account zal niet beschikbaar zijn voor alle gebruikers op de verschillende hardware. Wie om 17:00 ingelogd is zal ook automatisch uitgelogd worden en kan gedurende het onderhoud niet meer inloggen.

Aion is gratis vanaf volgende week

De MMORPG Aion wordt vanaf 28 februari gratis om te spelen in Europa. Dit geldt voor alle drie de taalversies die hier in Europa zijn. Nadat de MMORPG gratis is zullen de ontwikkelaars zich gaan richten op de nieuwe patch.

Deze patch moet dit voorjaar uitkomen tegelijkertijd met het gratis worden voor de Amerikanen. Wie momenteel nog een abonnement heeft voor de game zal de overige tijd gecompenseerd worden met zes 'Aion Coins' per dag zolang het doorloopt. Met deze munten kunnen er dingen in de winkeltjes in het spel gekocht worden.

75.000 euro boete voor bokser Chisora

Dereck Chisora heeft van de Duitse boksbond een boete van 100.000 dollar (ruim 75.000 euro) gekregen. De Engelse bokser kreeg deze straf opgelegd omdat hij vorige week zowel voor als na de titelwedstrijd tegen de Oekraïner Vitali Klitschko een aantal keren over de scheef ging.

Tijdens de weging voor de bokswedstrijd sloeg Chisora zijn tegenstander Klitschko in het gezicht. Vlak voor de start van de wedstrijd spuugde de Engelsman in het gezicht van Vladimir Klitchko, de broer van Vitaly. Ook na de wedstrijd kwam Chisora negatief in het nieuws. Hij raakte met ex-wereldkampioen en landgenoot David Haye verwikkeld in een vechtpartij.

Tijdens de persconferentie, Hayes was aanwezig aangezien hij als commentator fungeerde, raakten beiden eerst verbaal met elkaar in de clinch. Vervolgens kwam het tot een gevecht. Daarbij kreeg ook de manager van Hayes een aantal rake klappen.

"Hij krijgt de boete voor die drie incidenten", aldus Thomas Puetz, voorzitter van de Duitse boksbond. "De helft van het geld blijft bij ons, de andere helft gaat naar een goed doel dat de steun geniet van de WBC-boksbond." De Duitse boksbond wil Chisora ook weren van bokswedstrijden in Duitsland, maar daarvoor wacht de bond op de uitspraak van de Brits boksbond.

Xenoblade-ontwikkelaar werkt aan 3DS-game

Ontwikkelaar Monolith Soft, bekend van Baten Kaitos en Xenosaga, zoekt mensen voor een 3DS-project. Vanuit hun nieuwe Kyoto-studio zoekt de ontwikkelaar mensen die willen helpen bij het ontwikkelen van de game.

Dit is de tweede keer in recente tijden dat het bedrijf mensen zoekt voor een nieuwe project. Zo is het bedrijf ook al bezig met een Wii U-project. Monolith Soft is een dochterbedrijf van Nintendo en heeft bijvoorbeeld ook geholpen bij het ontwikkelen van Zelda: Skyward Sword.

Zwart uittenue voor Oranje op EK

Het Nederlands elftal speelt het Europees kampioenschap in een zwart uittenue. Gregory van der Wiel en Wesley Sneijder presenteerden donderdagavond het tenue in Amsterdam. Oranje had jarenlang een wit met blauw uittenue, maar kledingsponsor Nike levert dit jaar een zwart tenue met oranje accenten.

Tienvoudig international Kevin Strootman, die het shirt al eerder zag, vindt het een shirt met een goede uitstraling. "Tegenstanders moeten bang worden als ze je in dit shirt zien." Nederland speelt woensdag op Wembley voor het eerst in het nieuwe shirt. Oranje neemt het dan in een vriendschappelijk duel op tegen Engeland.

De wedstrijd tussen Engeland en Nederland stond eerder voor 10 augustus op het programma. Het duel kon toen geen doorgang vinden vanwege de rellen in Londen. Strootman gaat uit van een goed resultaat tegen de Engelsen. "Ik ben blij dat we deze wedstrijd alsnog mogen spelen. Het gaat een mooie wedstrijd worden."


Zwart uittenue voor Oranje op EK (Foto: Novum)

'Veel te veel cafeïne in energiedrankjes'

De Hoge Gezondheidsraad in België pleit voor een halvering van de toegestane hoeveelheid cafeïne in energiedrankjes. Een teveel aan de oppeppende stof zou namelijk onder meer botontkalking en hartritmestoornissen kunnen veroorzaken. De frisdranksector protesteert.

De raad pleit er verder voor om cafeïnehoudende dranken van een waarschuwing te voorzien. Volgens raadsadviseur professor Guy De Backer zijn er ook aanwijzingen dat een te hoge cafeïne-inname tot blaas- en alvleesklierkanker kan leiden. Daarnaast kan het ook dehydratatie en angststoornissen veroorzaken, stelt de hoogleraar gezondheidswetenschappen.

Het advies aan de Belgische regering is om de maximaal toegestane concentratie cafeïne te verminderen van 320 naar 150mg per liter. Volgens frisdrankproducenten wordt de sector er ten onrechte uitgelicht en draagt koffie in veel grotere mate bij aan het probleem. De fabrikanten willen wel meegaan in een advertentiecode die net als bij alcohol wijst op het belang van matige consumptie, maar zien niets in een verlaging van de toegestane hoeveelheid cafeïne.

Het ministerie van Volksgezondheid dat opdracht gaf tot de studie, kijkt nu hoe de resultaten kunnen worden omgezet in wetgeving.

Blikjes Red Bull
Blikjes Red Bull (foto: Arne Müseler, licentie: CC BY-SA)

Jet Set Radio keert terug

Jet Set Radio, de hitserie van SEGA, keert terug. In een nieuwe teaser van het Japanse bedrijf is te zien dat een game uit de serie terugkeert op Xbox Live Arcade en het PlayStation network. Om welke Jet Set Radio-game het gaat is nog niet bekend.

Jet Set Radio was een van de populairste gameseries op de Dreamcast, waarin je rolschaatsend de stad moest zien te bekladden met graffiti. 

Taakstraf voor met mesjes geprepareerde bierkrat

Een man uit Steenwijk is veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur voor het prepareren van een bierkrat met scheermesjes. Ook moet hij de supermarktmedewerkster die ernstig gewond aan haar handen raakte toen ze het kratje oppakte een schadevergoeding van ruim 4600 euro betalen.

De Steenwijker ergerde zich eraan dat zijn bierkratten die buiten stonden telkens gestolen werden en hoopte de krattendief te verwonden door stanleymesjes in de handvatten te lijmen. Hij verwijderde het middelste handvat, zodat de dief de krat wel bij de mesjes moest oppakken.

De krat werd in maart gestolen en ingeleverd bij een supermarkt. De medewerker die het kratje van de emballageband haalde, greep in de mesjes en raakte ernstig gewond. Haar pezen werden doorgesneden, waardoor ze blijvend functieverlies in twee vingers heeft opgelopen.

De rechtbank in Zwolle legde de man ook een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij voor eigen rechter heeft gespeeld en de kratjesdief op 'sadistische wijze' heeft geprobeerd te verwonden.

Eerste screens pc-versie Max Payne 3 getoond

Rockstar heeft een drietal screens vrijgegeven van de pc-versie van Max Payne 3. Deze screens komen met de belofte dat de pc-versie een hogere resolutie en meer grafische details zal kennen dan de consoleversies van de game.

"Stay tuned for more detailed information including special graphics hardware support and enhancements as well as system specs to be announced a bit closer to game release", valt er verder te lezen op de website van de ontwikkelaar. De drie screens zijn hieronder te bekijken. Wil je echter de volledige resolutie bekijken, dan kun je terecht op deze pagina.

Max Payne 3 komt op 18 mei uit voor PlayStation 3 en Xbox. De pc-versie volgt op 1 juni.

mpc1mpc2mpc3

Domineren in Ridge Racer: Unbounded-trailer

Er is een nieuwe trailer voor Ridge Racer: Unbounded uitgekomen. In de trailer zien we dat het snelle rijden, dingen vernietigen en het domineren van de baan een belangrijk punt zijn.

In de game race je tegen anderen terwijl je elkaar ook probeert uit te schakelen. Ben je benieuwd naar hoe de game speelt? Lees dan binnenkort de preview van de game hier op FOK!games. Ridge Racer: Unbounded komt 30 maart uit voor Xbox 360, PS3 en Windows.

Acht jaar cel voor doodknuppelen man

Een 45-jarige man uit Zaanstad is donderdag veroordeeld tot acht jaar cel voor het doodknuppelen van een man in Amersfoort. De rechtbank acht Abraham S. schuldig aan bedreiging en zware mishandeling met voorbedachten rade, waardoor het slachtoffer uiteindelijk overleed.

De 45-jarige man bedreigde volgens de rechtbank het slachtoffer meerdere keren. In augustus sloeg S. het slachtoffer uiteindelijk met een honkbalknuppel op het hoofd en het lichaam en schopte hem in de buik. Het slachtoffer overleed vijf dagen later.

Tegen de man was tien jaar cel geëist voor moord, maar de rechtbank acht moord en doodslag niet bewezen omdat het slachtoffer pas vijf dagen later overleed. S. was tijdens zijn daad onder invloed van alcohol. Hij heeft volgens de rechtbank een alcoholprobleem en een persoonlijkheidsstoornis. Tijdens zijn tijd in de gevangenis kan de man volgens de rechtbank hiervoor worden behandeld.

S. moet van de rechtbank ook bijna 5500 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Waarschuwing voor opleidingen in hoger onderwijs

De opleidingen Begeleidingskunde van de Hogeschool Rotterdam en Social Research van de Vrije Universiteit Amsterdam moeten verbeteren, anders komen ze niet meer in aanmerking voor een accreditatie. Dat heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) donderdag bekendgemaakt.

Intrekking van de accreditatie zou erop neerkomen dat de opleidingen hun deuren moeten sluiten. De beide onderwijsinstellingen hebben een herstelplan ingediend. De Hogeschool Rotterdam heeft een jaar de tijd gekregen om verbeteringen door te voeren, de Vrije Universiteit twee jaar.

De opleiding Muziek van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kreeg als eindoordeel excellent mee, Typografie van Artez Hogeschool voor de Kunsten werd als goed beoordeeld. Elf andere opleidingen zijn volgens de accreditatieorganisatie voldoende.

De NVAO beoordeelt in Nederland alle opleidingen in het hoger onderwijs.

'Blizzard werkt aan F2P-titel'

Volgens geruchten is Blizzard bezig met een nog onaangekondigde game, die free-to-play zal zijn. Deze geruchten zijn de wereld ingeholpen door een bron die beweert dicht bij het proces te staan.

Blizzard heeft ten tijde van BlizzCon 2011 al eens aangegeven open te staan voor ieder business model. "It certainly is possible, if we find ourselves in that circumstance, or if we come up with a game where we think that's the right business model, the most appropriate for players to experience it. We don't have any opposition to the concept, it's just that at this point we haven't decided to make a game where that is the model. But that doesn't mean that we won't", zei Blizzard COO Paul Sams toen met betrekking tot free-to-play.

Op dit moment is Blizzards succesvolle World of Warcraft al gratis te spelen tot level 20. Daarnaast zijn ze bezig met 'Project Titan', maar of dat de game is waar het hier om gaat is niet bekend. Een woordvoerder van Blizzard heeft duidelijk gemaakt dat zij niet ingaan op de geruchten. 

Hamilton: "Neus MP4-27 is zo bedoeld"

McLaren is vooralsnog het enige Formule 1-team dat aan het seizoen 2012 begint zonder een trap in de neus. De Brit zegt dat dit geen fout van het team is, maar het zo bedoeld is omdat het chassis sowieso al lager is dan dat van de concurrenten. Hierdoor voldoet de neus aan alle regels.

"Ik denk dat onze bolide qua downforce niet onderdoet voor de auto's van de andere teams, die wel allemaal een getrapte hebben. Het is natuurlijk altijd zaak om de auto zo te ontwerpen en af te stellen dat je in elk deel van een bocht zoveel mogelijk downforce genereert en een goede balans hebt, dus daar zijn we nu tijdens het testen mee bezig, maar het ziet er niet naar uit dat onze keuze voor een conventionele neus een fout is geweest," zei Hamilton tegen ESPNF1. Hij weerlegt hiermee de kritiek op de nieuwe McLaren.


De MP4-27 met een conventionele neu

Van den Brom ontevreden over Reis

Jonathan Reis is door Vitesse-trainer John van den Brom niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het uitduel van vrijdag bij RKC Waalwijk. De oefenmeester van de Arnhemse ploeg is niet tevreden met de Braziliaanse spits.

Van den Brom zag Reis afgelopen maandag een teleurstellende wedstrijd afwerken bij Jong Vitesse tegen Jong FC Utrecht. "Ik verwacht iets meer van Reis", liet Van den Brom weten. Ook Stanley Aborah zal vrijdag niet in actie komen. De Ghanees is geblesseerd.

Illusies van de werkelijkheid

Vandaag iets meer creatief. Het onderwerp van mijn afstudeerscriptie ging over de mogelijkheden van lineaire -en cyclische tijdsbelevingen binnen één maatschappij. Het volgende stukje tekst is meer een kunstzinnige -en kritische uitingsvorm met betrekking tot dit onderwerp. Het stuk is voornamelijk geschreven uit respect voor de Indiase Veda's, waaruit de upanishaden en de gehele Indiase filosofie voortkomen. Duidelijk mag zijn dat deze een voorkeur hebben voor de cyclische tijdsbeleving, net zoals ik.

Jordan daagt Chinees bedrijf voor naamsmisbruik

Basketballegende Michael Jordan heeft een Chinees bedrijf aangeklaagd voor misbruik van zijn naam. Qiaodan Sports Company Limited lift mee op de naam van de Amerikaan die in China bekendstaat als Qiaodan. Jordan, die als basketballer uitkwam voor Chicago Bulls en Washington Wizards, heeft al jaren een contract met het Amerikaanse sportmerk Nike.

Jordan noemt het in een verklaring 'zwaar teleurstellend om te zien hoe een bedrijf mijn Chinese naam zonder mijn toestemming commercieel uitbuit, nummer 23 gebruikt en zelfs probeert de namen van mijn kinderen te gebruiken'. Volgens de 49-jarige Jordan, die tegenwoordig mede-eigenaar is van NBA-team Charlotte Bobcats, gaat het niet om het geld. "Dit is een principekwestie en draait om het beschermen van mijn naam."


Jordan daagt Chinees bedrijf voor naamsmisbruik (Foto: Novum)

Leeuwen Artis vreten reiger op

Leeuwen in Artis lui en niet meer wild? Check dit filmpje, ze vangen met gemak een reiger en vreten 'm zo op.

"Dat gebeurt wel vaker, er vliegen veel vogels rond", zegt een woordvoerder van Artis. De beelden zijn deze week gemaakt door een bezoeker van de dierentuin.

In het wild eten leeuwen ook wel zo nu en dan een vogel. "Ze gaan niet achter hele groepen vogels aan, maar als de kans zich voordoet dan grijpen ze hem", zegt de woordvoerder. "Het is een soort extraatje."


Leeuwen Artis vreten reiger op

Benzineprijs boven de 1,80

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine is nog verder opgelopen en staat inmiddels boven de 1,80 euro. Dat staat donderdagmiddag te lezen op de website van het consumentencollectief UnitedConsumers.

De benzineprijs stapelt de laatste tijd record op record, maar kwam nog niet eerder boven de 1,80 euro. Onder meer door de onrust rond Syrië en Iran loopt de prijs van ruwe olie sterk op en daarmee ook die van autobrandstoffen.

Benzineprijs boven de 1,80
Benzineprijs boven de 1,80 (Foto: ANP)

Agent stuit op eigen politiepet bij heler

Een agent wiens politiepet zaterdag tijdens carnaval in Berghem was gestolen, heeft zijn hoofddeksel donderdagochtend teruggevonden in een woning in de Brabantse plaats. Hij was daar in verband met een onderzoek naar heling. De 22-jarige bewoner is aangehouden.

De dief had de pet zaterdag van het hoofd van de agent gegrist, waarna hij verdween in de mensenmassa. Hij is in een cel gezet om te worden verhoord.

'Zorgverleners doen frauduleuze declaraties'

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maken zich zorgen over de vele meldingen van valse declaraties van artsen en medische instellingen. Dat zeggen woordvoerders van de patiëntenorganisatie en branchevereniging naar aanleiding van berichtgeving hierover in De Telegraaf. Zij roepen patiënten op alerter te zijn.

In 2010 werd voor ruim een miljard euro aan fout gedeclareerde rekeningen ingediend bij zorgverzekeraars. Daarvan is volgens ZN zeker 6,2 miljoen euro aantoonbaar frauduleus ingediend. Nederlanders moeten daardoor meer zorgpremie betalen dan nodig is.

De NPCF herkent het beeld dat wordt geschetst. Exacte cijfers zijn er echter niet. "We hebben in de afgelopen jaren tientallen meldingen binnengekregen", aldus de woordvoerder. "Misschien is dit nog maar het topje van de ijsberg."

Artsen rekenden voor sommige consulten extreem hoge bedragen of deden behandelingen in drie keer, terwijl dat ook in een keer kon. Sommige patiënten kregen rekeningen van behandelingen die zij nooit hadden ondergaan.

De federatie wil het probleem met de zorgverzekeraars proberen op te lossen. "Die moeten onder meer strenger toezien op declaraties."

Klacht over aanhouding bij Sinterklaasintocht

Vier kunstenaars die in november tijdens de intocht van Sinterklaas in Dordrecht zijn aangehouden hebben een klacht ingediend bij korpsbeheerder en burgemeester van Dordrecht Arno Brok. Ze werden opgepakt voor het dragen van T-shirts met de tekst 'Zwarte Piet is Racisme'.

De kunstenaars wilden tijdens de optocht op 12 november de dialoog aangaan met het publiek over de zwarte knecht van Sinterklaas. Naar eigen zeggen hielden ze zich aan de aanwijzingen van de politie, die onder meer niet wilde dat er spandoeken werden getoond. Toch werden ze met 'disproportioneel geweld' aangehouden.

De vier vinden dat ze ten onrechte zijn opgepakt, laten ze donderdag via hun advocaat Tamara Buruma weten. De politie heeft met de aanhouding het 'fundamentele belang van de vrijheid van meningsuiting miskend', zeggen de kunstenaars. Ze vinden ook dat ze op het politiebureau niet serieus zijn genomen.

'Weerman Erwin Kroll heeft depressie'

Erwin Kroll keert voorlopig nog niet terug op televisie. De weerman, die al enige tijd niet meer te zien is bij de NOS, presenteert op eigen verzoek voor onbepaalde tijd niet meer. Dat maakte de omroep donderdag bekend.

Van een arbeidsconflict is volgens de NOS geen sprake. "Integendeel zelfs", verklaart de omroep. "Erwin Kroll heeft zelf verzocht om het, na bijna 26 jaar het weer te hebben gepresenteerd, wat rustiger aan te doen. De directie en hoofdredactie hebben dat verzoek gehonoreerd."

Kroll werd in 1986 aangenomen door de NOS. In 2006 werd de 61-jarige uitgeroepen tot favoriete weerman aller tijden van de omroep, in verband met het vijftigjarig jubileum van de NOS. Eind vorig jaar was Kroll voor het laatst te zien als weerman. Het gerucht gaat dat Kroll een depressie heeft.

Lagerhuislid geschorst na kroeggevecht

De Britse Labour-partij heeft donderdag een partijlid geschorst. Eric Joyce, die namens Labour in het Lagerhuis zit, was in een bar van het parlement op de vuist gegaan met een andere parlementariër. Tot het politieonderzoek naar de matpartij is afgerond, is Joyce niet meer welkom in de fractie.

Volgens de Britse politie werd woensdag een man van in de 50 gearresteerd nadat agenten hadden gereageerd op een incident in een bar van het parlement. De politie zei donderdag dat de man nog steeds vast zit.

Flogging Molly ook op Rockin' Park

Flogging Molly is toegevoegd aan de line-up van het Nijmeegse festival Rockin' Park. De Amerikaanse folkpunkers behoren evenals de Australische indierockers van The Temper Trap tot de nieuwe acts die concertorganisator Mojo donderdag heeft bekendgemaakt.

Flogging Molly en The Temper Trap sluiten zich aan bij de eerder aangekondigde namen Snow Patrol, Elbow, Selah Sue, Fink en dEUS. Zij staan op 30 juni in het Nijmeegse Goffertpark, waar Rockin' Park voor de vierde keer plaatsvinsdt.

Abonnementen NS ook geldig bij andere vervoerders

Alle nieuwe abonnementen die de Nederlandse Spoorwegen in augustus lanceerden, zijn vanaf donderdag geldig bij alle treinvervoerders. Het gaat om de abonnementen Dal Vrij, Weekend Vrij, Dal Voordeel en Altijd Voordeel, waarmee nu ook bij Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia kan worden gereisd, meldt de NS donderdag.

Met de abonnementen Altijd Vrij of Kids Vrij kan al sinds december bij alle treinvervoerders worden gereisd. Bij het overstappen van de ene op de andere vervoerder moet overigens nog altijd per vervoerder worden in- en uitgecheckt, waarbij telkens het opstaptarief zal worden afgeschreven.

Valverde pakt winst in Ruta del Sol

Alejandro Valverde heeft de Ruta del Sol gewonnen. De voor Movistar rijdende Spanjaard, die begin vorige maand zijn rentree maakte na een dopingschorsing, had aan zijn tweede plaats in de slotetappe voldoende om zijn leiderstrui te behouden. De vierde en laatste rit werd gewonnen door Daniel Moreno van Katusha.

De Est Rein Taaramäe (Cofidis) sloot de Zuid-Spaanse rittenkoers af op de tweede plaats. De Fransman Jérôme Coppel van Saur Sojasun maakt het podium compleet. De Rus Denis Menchov en de Oezbeek Sergey Lagutin werden vierde en vijfde.

MRSA in Limburgs verpleeghuis

Vier mensen in een verpleeghuis in het Limburgse Hoensbroek zijn besmet met de MRSA-bacterie. Eén patiënt wordt geïsoleerd verpleegd, de drie anderen mochten naar huis. Dat meldt een woordvoerder van zorggroep Adelante donderdag.

De besmettingen werden vastgesteld op een afdeling met patiënten op het gebied van amputatie, traumatologie, orthopedie en cardiologie. De afdeling, waar zestien mensen liggen, is uit voorzorg geïsoleerd.

De MRSA-bacterie, die zich verspreidt via huidcontact, kan gevaar opleveren voor mensen met een zwakke weerstand. Er kan nog niets worden gezegd over de toestand van de besmette patiënten.

Vitesse legt Bony jaar langer vast

Wilfried Bony heeft zijn contract bij Vitesse met een jaar verlengd. De 23-jarige Ivoriaan staat nu tot de zomer van 2015 onder contract bij de Arnhemmers. Vitesse-trainer John van den Brom reageert verheugd. "Wilfried is niet voor niets onze eerste spits, ik hoop dat we met hem mooie stappen kunnen maken."

Bony speelde voordat hij in de winterstop van vorig seizoen naar Vitesse kwam tweeënhalf jaar voor het Tsjechische Sparta Praag. Voor de spits was afgelopen winter veel interesse van andere clubs, maar hij gaf aan Vitesse alleen voor de absolute top te verlaten. Bony maakte dit seizoen negen doelpunten in zeventien competitiewedstrijden.

De international van Ivoorkust was afgelopen maand actief voor zijn land in de Afrika Cup. Hij viel in tijdens de finale tegen Zambia, maar kon niet voorkomen dat Ivoorkust na penalty's verloor.


Vitesse legt Bony jaar langer vast (Foto: Novum)

Biatlete Sloof denkt aan OS Sochi

Biatlete Chardine Sloof overweegt deel te gaan nemen aan de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. De Nederlandse baarde eerder deze week opzien door op het wereldkampioenschap voor junioren te zegevieren op de 12,5 kilometer. Hiermee boekte ze het eerste Nederlandse succes ooit op deze dicipline.

"Ik hoop in 2014 mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen," zei Sloof die bij haar zege moest huilen van geluk. Ook enkele mensen van de internationale biatlonfederatie IBU konden het niet droog houden. "Dat vond ik toch wel één van de mooiste reacties die ik heb gekregen. Het is natuurlijk heel speciaal dat een Nederlandse bovenaan eindigde. De afgelopen dagen lees je ook overal dat ik geschiedenis heb geschreven. Maar ach, het leukste vind ik toch dat ik gewonnen heb."

Bij het wereldkampioenschap zal Sloof nog deel gaan nemen aan de sprint (zaterdag) en de achtervolging (zondag). De Spelen van 2014 staat in ieder geval in haar agenda. "En in 2018 wil ik er voor gaan. Wat dan mijn doel is? Nou ja, iedereen gaat natuurlijk voor goud. Maar ik weet dat ik allang blij mag zijn met een medaille."

Spartacus-acteur speelt zoon John McClane

Jai Courtney heeft getekend voor een rol in A Good Day to Die Hard, de vijfde in de Die Hard-reeks. Hij speelt de zoon van John McClane, uiteraard weer een rol van Bruce Willis. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De Australiër, die rond de 25 wordt geschat, is vooral bekend van de tv-serie Spartacus: Blood and Sand.

Naar verluidt heeft Courtney veel bekendere namen, zoals Liam Hemsworth, achter zich gelaten. Met deze rol lijkt zijn doorbraak volgend jaar verzekerd. Courtney is volgend jaar ook al te zien in het misdaaddrama One Shot, met Tom Cruise in de hoofdrol.

In A Good Day to Die Hard komt John McClane voor het eerst buiten de Verenigde Staten als hij erachter komt dat een Russische rebellenleider uit de gevangenis is ontsnapt en een staatsgreep wil plegen. Zijn vervreemde zoon blijkt hierbij betrokken, waarna vader en zoon hun persoonlijke strubbelingen opzij moeten zetten om de wereld niet ten onder te laten gaan.

De film moet volgend jaar op 14 februari in première gaan.


Spartacus-acteur speelt zoon John McClane (Foto: Novum)

Sine Mora komt 21 maart via Xbox Live

Digital Reality heeft de releasedatum voor hun shooter Sine Mora bekendgemaakt. De studio had rond de releasedatum ook een wedstrijd uitgeschreven. Het spel komt 21 maart uit via Xbox Live.

De keuze en de bekendmaking van de winnaar ging op een hele speciale wijze, zoals te zien is in de onderstaande video.

Sine Mora is één van de weinige spellen via Xbox 360 die 3D-beelden ondersteunt. Het spel krijgt ook een insane difficultylevel voor de spelers die zichzelf graag willen pijnigen.

Teeven: Korten psychische zorg riskant

Staatssecretaris Fred Teeven vreest dat bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg tot extra kosten bij zijn departement Justitie zullen leiden. Minister Schipper van Volksgezondheid zegt te zullen kijken of de 'meest kwetsbare' groepen kunnen worden vrijgesteld van een eigen bijdrage.

Sinds januari moeten patiënten een eigen bijdrage betalen voor psychische zorg. Volgens Teeven bestaat het risico dat mensen die psychische problemen hebben zich hierdoor niet laten behandelen. Dat kan er volgens hem toe leiden dat dergelijke personen eerder met justitie in aanraking komen.

Staatssectrtaris Teeven (foto: VVD)Teeven wil het bij besprekingen over nieuwe bezuinigingen dan ook over de eigen bijdrage in de zorg hebben. Bezuinigingen bij het departement van Volksgezondheid mogen er volgens hem niet toe leiden dat het ministerie van Justitie juist op extra kosten wordt gejaagd.

Volgens een woordvoerder van minister Schipper is de bewindsvrouw in overleg met de sector om te kijken of kwetsbare groepen in de samenleving kunnen worden ontzien. "Maar dat is niet eenvoudig, zeker niet in deze economisch zware tijden", aldus de zegsman. Hij stelt dat de eigen bijdrage ten opzichte van de afspraken in het regeerakkoord al is verlaagd, van 425 euro per behandeling naar ten hoogste 200 euro per jaar.

Zombibi wekt internationale interesse

Een Amerikaanse filmproducent en -distributeur heeft interesse getoond in de filmrechten van de Nederlandse horrorkomedie Zombibi. Ook Australië, Japan, Frankrijk en Duitsland zijn geïnteresseerd in de Nederlandse 'zomedy', laat producent A-Film donderdag weten.

A-Film verwacht dat de landen een eigen remake van Zombibi gaan maken en niet overgaan tot louter nasynchronisatie. De onderhandelingen zijn momenteel in volle gang.

In Zombibi komen de broers en tegenpolen Aziz en Mo er na een nacht cel achter dat Amsterdam is overspoeld met zombies. Ze moeten hun ruzie aan de kant zetten om te overleven en vechten zich een weg door de ondoden. De film draait nu in de bioscoop.

Twee jaar cel voor ontucht met buurtjongens

De 27-jarige Jasper D. uit Harlingen moet twee jaar de cel in voor ontucht met en aanranding van minderjarige jongens. De rechtbank in Leeuwarden legde hem donderdag ook een jaar voorwaardelijk op. De Harlinger heeft op zijn eigen slaapkamer zo'n drie jaar lang seksueel getinte spelletjes gespeeld met jongens die bij hem in de buurt woonden.

Op zijn slaapkamer in de ouderlijke woning liet de Fries de jongens op zijn lijf staan. Hij had de jongens wijsgemaakt dat het om een soort wedstrijd op internet ging. De jongens in de leeftijd van 8 tot 16 jaar moesten op zijn keel, buik en penis staan.

Als ze op zijn geslachtsdeel stonden, kregen de jongens een kerstmuts over het hoofd, zodat ze niet konden zien waar ze op stonden. Van deze handelingen werden foto's en filmpjes gemaakt, die de Harlinger opsloeg op een externe harde schijf.

De rechtbank vindt dat de Harlinger zich daarmee ook schuldig heeft gemaakt aan het vervaardigen van kinderporno. Op de harde schijf trof de politie 68 foto- en videomappen aan met jongensnamen. Uiteindelijk zijn er negen zaken op de dagvaarding terechtgekomen.

De rechtbank vindt dat D. zich eenmaal schuldig heeft gemaakt aan aanranding. Op het beeldmateriaal is te zien dat hij een van de jongens belet om weg te lopen. Bij het staan op de keel kwam de Harlinger regelmatig in ademnood. Eenmaal verloor hij zelfs zijn bewustzijn.

De rechtbank gaat ervan uit dat de jongens de ontuchtige handelingen onvrijwillig ondergingen. Ze werden beloond met geld, gamecards voor een computerspel en cd's. D. moet aan twee slachtoffers respectievelijk drie- en vierhonderd euro smartengeld betalen. Verder komt de Harlinger onder toezicht van de reclassering en moet hij zich verplicht laten behandelen door een forensisch psychiater.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tweeënhalf jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank vonniste lager omdat D. verminderd toerekeningsvatbaar is. Zijn intelligentie is beneden het gemiddelde en er is volgens de rechtbank sprake van 'een onuitgerijpte persoonlijkheid'. Een psychiater vond het te ver gaan om D. als een pedofiel af te schilderen. Wel is sprake van een sadomasochistische stoornis met pedoseksuele aspecten.

Jankovic tegen Radwanska in Dubai

Jelena Jankovic en Agnieszka Radwanska treffen elkaar in de halve finale van het WTA-toernooi van Dubai. Jankovic, de nummer acht van de plaatsingslijst in de Verenigde Arabische Emiraten, rekende in twee sets af met Samantha Stosur (4). De US Open-kampioene kreeg zes games: 6-4 en 6-2.

Radwanska zette haar goede spel van de laatste weken ook in Dubai voort. De Poolse (5), die vorige week in Doha in de halve eindstrijd door Victoria Azarenka werd gestuit, had geen enkele moeite met Sabine Lisicki. De als negende gerangschikte Duitse kreeg in iets meer dan een uur met 6-2 en 6-1 klop.

De andere twee halvefinalisten in Dubai worden later donderdag bekend. Julia Görges neemt het op tegen Daniela Hantuchova in de kwartfinale. Ook Caroline Wozniacki (3) en Ana Ivanovic strijden om een plaats bij de laatste vier.

Jong Oranje in Maastricht tegen Bulgarije

Jong Oranje speelt op dinsdag 5 juni de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije in de Geusselt in Maastricht. Dat heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst in 33 jaar dat Maastricht Jong Oranje ontvangt. In 1979 werd Denemarken in een oefeninterland met 1-0 verslagen.

Jong Oranje ligt voorlopig op koers voor een ticket voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Israël. De ploeg van coach Cor Pot gaat met negen punten uit vier wedstrijden aan kop in groep 10, voor Schotland, Bulgarije, Oostenrijk en Luxemburg. De nummer één van elke poule plaatst zich voor de beslissende play-offs.

De kaartverkoop voor de wedstrijd in Maastricht gaat zaterdag van start. De Geusselt biedt plaats aan 9.600 mensen.

Tafeltennissters loten wereldkampioen Singapore

De Nederlandse tafeltennissters stuiten in de poulefase van het WK landenteams onder meer op wereldkampioen Singapore. Dat wees de loting op donderdag uit. De andere tegenstanders zijn Taiwan, Turkije, Noord-Korea en Zweden. De Europees kampioen van 2011 begint het toernooi in Dortmund op 25 maart tegen Zweden.

"De loting had iets gunstiger gekund, maar op een WK zijn alle tegenstanders sterk. We moeten ervoor zorgen dat we bij de eerste drie in de poule eindigen", zegt Linda Creemers, een van de spelers van het Nederlandse team. "Het is pittig dat Noord-Korea als vijfde geplaatst is in onze poule. Ze zijn sterker dan de ranking doet vermoeden."

De Nederlandse heren spelen op het WK in de poulefase tegen Brazilië, Italië, Iran, Bosnië-Herzegovina en Schotland. In tegenstelling tot de dames komen de heren niet uit op het hoogste niveau.


Tafeltennissters loten wereldkampioen Singapore (Foto: Novum)

Nieuwe details over Battlefield 3-patch

Een paar dagen geleden meldden wij dat Battlefield 3 met een nieuwe patch komt. Dice heeft vandaag veel details over de megapatch van Battlefield 3 uitgegeven. De patch komt op alle platforms uit. Wanneer de patch uitkomt is nog niet bekend.

Gameplay fixes:

  • Players should no longer take fall damage from short falls.
  • Players now get up from Prone slightly faster, allowing better odds of getting away from a grenade or threat when prone.
  • Fixed some situations that would unintentionally make a player unrevivable.
  • Reduced the black screen fade in time on spawn. The fade is still necessary for properly streaming in loading content at spawn, but it has been substantially reduced.
  • Increased the spawn protection time from 1sec to 2sec. The protection will still be immediately canceled as soon as the player moves or shoots.
  • Spawn protection will no longer be canceled by the player looking around.
  • Increased the speed at which a player regains accuracy when aiming after moving for a more responsive experience. Firing before fully zoomed will still result inaccurate fire.
  • Increased the inaccuracy and recoil added when a player is fully suppressed.
  • Shotgun Buck and Flechette rounds now have a less suppressive effect at medium to long range.
  • Tweaked the damage levels of Buck and Flechette rounds to balance them with other weapons.
  • Improved the suppression of the .44 magnum, .357 magnum, and the 5.8x42mm DAP88 rounds from the Type88 sniper.
  • Attempting to Crouch (like Prone) will now properly interrupt Sprint.
  • Increased the effectiveness of Suppression Resist Specialization.
  • Parachutes now respond to turn and throttle inputs more quickly.
  • Switching from primary weapons to side arms and back now takes less time.
  • Increased the effectiveness of explosive resistance.
  • Tweaked bipod deploy settings so players can no longer deploy a bipod in places higher than chin level.
  • The bipod should now be more reliable when deploying on top of sloped objects like cars and rocks.
  • Fixed several issues with vaulting objects, especially for thin railings.
  • The Knife now only takes two swipes to kill when attacking from a position where a take down is not possible.
  • CRAM weapons on Carriers now count towards stationary weapon awards.

Voor alle details over de patch, klik hier

FIFA 12 krijgt update na transferperiode

Er is een update uitgekomen voor FIFA 12 op alle platformen. Met deze update worden de teamformaties aangepast naar aanleiding van de transferperiode van afgelopen januari.

Zo gaat bijvoorbeeld na de update Louis Saha in het spel van Everton naar Tottenham Hotspurs. Ook komt Paul Scholes, die eerder stopte met voetbal, weer in het roster van Manchester United naar aanleiding van zijn terugkeer op het veld.

De update kan in het spel worden geïnstalleerd op de volgende manier: Customise FIFA > Edit Teams > Change Squads/Rosters > Download Updates.

Ook Ronald Plasterk kandidaat PvdA

Donderdagmiddag is bekend geworden dat, in navolging van Martijn van Dam en Diederik Samsom, ook Ronald Plasterk zich kandidaat heeft gesteld voor het leiderschap van de PvdA. In het vorige kabinet was hij minister van Onderwijs.

Sinds de verkiezingen voert hij, als Kamerlid, het woord over de financiën voor de PvdA. Hij trok veel publiciteit door de aanhoudende eurocrisis. Plasterk was, voor hij in 2007 de politiek inging, hoogleraar ontwikkelingsgenetica en columnist. Later vandaag zal hij zijn kandidaatstelling nader toelichten.

Rechter moet oordelen over wietpas

De cannabisbranche wil dat de rechter oordeelt over de wietpas. Vier advocaten spannen binnenkort een kort geding aan tegen de staat om invoering van de wietpas te voorkomen. Dat meldt het 'geestverruimende' maandblad Essensie donderdag.

Het belangrijkste argument van de raadslieden is dat gemeenten niet mogen worden verplicht te discrimineren als coffeeshops geen ernstige overlast veroorzaken. Daarnaast kleven er privacybezwaren aan de pas. De bedoeling is dat de rechter voor 1 mei uitspraak doet.

Klanten kunnen alleen lid worden van een coffeeshop in de gemeente waar ze wonen. Het maximale aantal leden per shop is tweeduizend. Coffeeshophouders, brancheorganisaties en blowers kunnen zich aansluiten bij de raadslieden.

In Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is de pas sinds 1 januari verplicht. Door protesten van onder meer Maastricht tegen de snelle invoering wordt pas vanaf 1 mei gecontroleerd of de pas ook daadwerkelijk is ingevoerd. In andere delen van het land, waar de pas vanaf 2013 moet worden ingevoerd, bestaat ook verzet. Zo weigeren de coffeeshops in Haarlem de wietpas in te voeren.

De pas is in de grenstreek vooral bedoeld om overlast van toeristen tegen te gaan. De Raad van State bepaalde vorig jaar dat coffeeshophouders alleen kunnen worden verplicht toeristen te weren als de openbare orde in het geding is. In de grote steden is dit niet of nauwelijks het geval, stellen de vier advocaten, onder wie Maurice Veldman en André Beckers.

YouTube-meisje maakt acteerdebuut in BNN-show

Esmée Denters maakt binnenkort haar acteerdebuut in de BNN-serie Who's In Who's Out. De 23-jarige Denters speelt zichzelf in de serie over jongeren die dromen van een zang-, dans- of acteercarrière.

"Ik speel lekker mezelf", reageert Denters, die zelf doorbrak dankzij YouTube. "Ik was blij verrast toen ik de serie voor het eerst bekeek. Je kan voelen dat de serie is gemaakt door jonge ambitieuze mensen. Om al deze redenen ben ik heel blij dat ik mag debuteren met deze gastrol."

Naast Denters heeft ook Charly Luske een gastrol in Who's In Who's Out. De 33-jarige zanger, die onlangs nog meedeed aan The Voice of Holland, verzorgt aanstaande zondag een gastoptreden. "De serie is met veel liefde gemaakt", zegt Luske. "Dit is heel belangrijk, want zonder passie is er niets."

Orang-oetan in de ban van IMAX-film

Een orang-oetan die een rol speelde in de IMAX-film Born to Be Wild is donderdag getrakteerd op een bijzondere vertoning van de film. Op een speciaal scherm in een hut in de jungle werd de film vertoond en orang-oetan Siswi was aan het scherm gekluisterd.

Toen zo'n vijftien minuten later echter wat olifanten luid trompetterend voorbijkwamen, schrok ze zo dat ze de film voor gezien hield en haar toevlucht zocht in een boom.

In de documentaire Born to Be Wild worden twee vrouwen gevolgd die hun leven hebben gewijd aan de zorg voor dieren die verweesd zijn geraakt.

Omzet downloads stijgt naar 25 miljoen euro

Nederlandse consumenten gaven het afgelopen jaar ruim 205 miljoen euro uit aan beeld. Dat is ruim 10 procent minder dan een jaar eerder, wat voornamelijk is toe te schrijven aan de verschuiving van fysieke beeld- en geluidsdragers naar downloads, die minder kosten of illegaal worden binnengehaald. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie NVPI.

Het aandeel van downloads en streaming in de totale omzet wordt door de NVPI geschat op ongeveer 15 procent, waar dat wereldwijd 32 procent is en in de VS zelfs meer dan de helft. Aan downloads werd 25 miljoen euro uitgegeven.

Fysieke beeld- en geluidsdragers zijn met 80 procent van de omzet nog verreweg de belangrijkste bron van inkomsten voor de muziek- en entertainmentindustrie.

Storing bij ophalen producten OV-chipkaart

Door een netwerkstoring kunnen reizigers met een OV-chipkaart donderdag geen bestellingen op internet plaatsen en kunnen producten die via internet zijn aangeschaft niet bij een oplaadpunt worden opgehaald.

Volgens het bedrijf Trans Link Systems (TLS), dat de kaart uitgeeft, is reizen wel mogelijk. "In- en uitchecken kan nog wel. Ook is het nog mogelijk om geld op de kaart te zetten met een pinpas", zegt een woordvoerder.

De storing is woensdagnacht ontstaan bij onderhoudswerkzaamheden door de netwerkleverancier. Naar verwachting moeten de problemen rond 14.00 uur opgelost zijn. Vorige maand kampte de chipkaart ook met een storing. De woordvoerder benadrukt dat de storing van donderdag daar geen enkel verband mee heeft.


Storing bij ophalen producten OV-chipkaart (Foto: Novum)

Medeoprichter Guerrilla vertrekt naar Visceral Games

Arjan Brussee, medeoprichter van Guerrilla Games, heeft de Nederlandse studio verlaten. Hij gaat aan de slag bij Visceral Games als executive producer. Brussee heeft de studio in 2004 samen met Arnout van der Kamp opgezet.

In zijn afscheidsmail aan de medewerkers van Guerrilla schrijft hij dat zijn tijd bij Guerrilla 'a great ride' was.

"Every year there was something ambitious, new and inspiring to put my energy into. For me, I now want to find a new personal challenge, which I hope to find at EA HQ near SF,CA and who knows where this will take me next," schrijft hij verder in de email.

Brussee is executive producer, production director en development director geweest bij alle spellen van Guerrilla tot nu toe, zoals Shellshock Nam '67, alle drie de Killzones en Killzone Liberation voor de PSP.

Lekkernijen Turks voetbalteam 'ingenomen'

De douane heeft dinsdagochtend zelfbereide maaltijden van een Turks voetbalteam ingenomen op het vliegveld van Eindhoven. Na een standje te hebben gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) mochten de voetballers hun 75 kilo aan maaltijden meenemen en in hun hotel verorberen. "Eens en nooit meer", aldus een zegsvrouw van de NVWA.

Om dierziektes als mond-en-klauwzeer te voorkomen mag vanuit Turkije geen ei, vlees en zuivel de Europese Unie worden ingevoerd. Het gaat waarschijnlijk om het voetbalteam van Trabzonspor, dat donderdagavond in de Europa League tegen PSV speelt.

Mancini accepteert excuses Tévez

De kou tussen Manchester City-manager Roberto Mancini en aanvaller Carlos Tévez is uit de lucht. De 28-jarige Argentijn excuseerde zich dinsdag voor zijn geweigerde invalbeurt tegen Bayern München en zal daarom binnenkort weer aan spelen toekomen.

"Ik heb zijn verontschuldigingen geaccepteerd. Ik ben blij met wat hij heeft gezegd. We zullen snel overleggen. Ik denk dat hij voordat hij weer kan worden ingezet twee, drie weken moet trainen," zei Mancini tegen de BBC. Nadat Tévez de invalbeurt weigerde wilde de coach geen beroep meer op zijn aanvaller doen. Tévez verbleef hierna drie maanden in Argentinië en een gewenste transfer naar clubs als AC Milan, Internazionale en Paris Saint-Germain ketste deze winter af, waardoor beide partijen weer tot elkaar veroordeeld waren.

Eerder deze week plaatste City zich voor de achtste finales van de Europa League. Voor deze competitie is Tévez niet ingeschreven door zijn club. "Maar in de competitie hebben we nu vier goede aanvallers. Als Carlos, Sergio Agüero, Mario Balotelli en Edin Dzeko op dreef zijn, zijn we heel moeilijk af te stoppen," zei Mancini die weet dat hij ze alle vier nodig heeft om in de Premier League de twee punten voorsprong op Manchester United te verdedigen.

"Mobiele apparaten, niet consoles, zullen de markt gaan domineren"

De bedenker van Yakuza en Binary Domain, Toshihiro Nagoshi, denkt dat de opvolgers van PS3, Xbox 360 en Wii een minder groot aandeel zullen hebben in de entertainmentmarkt dan nu het geval is, ten faveure van mobiele apparaten en pc. Dat zegt hij in een interview met PSM3.

"I don't think consoles will disappear, but more and more people will use home PCs for gaming, and a long time in the future it will just be PCs and mobile phones, and eventually mobiles will become just as powerful as games consoles," aldus Toshihiro.

Natuurlijk is een voornamelijk verschil tussen consoles en mobiele apparaten de interface. Ook daarover heeft hij wat te zeggen: "The most important and unavoidable thing is the interface. Right now, that means either buttons or touchscreens. Those are the only two interfaces we have. I think it's strange the number of buttons has increased and never decreased. So that means we need to reset things, somehow. Like I was saying earlier, I think the answer lies in some as-yet unknown third type of interface."

Geen Lampard en Ferdinand tegen Oranje

Engeland treedt woensdag tegen het Nederlands elftal aan zonder Frank Lampard en Rio Ferdinand. De middenvelder van Chelsea en verdediger van Manchester United zijn door interim-bondscoach Stuart Pearce niet opgenomen in de selectie. De oefeninterland tussen Engeland en Oranje wordt woensdag op Wembley gespeeld.

Sunderland-aanvaller Fraizier Campbell is de enige debutant in de selectie. Steven Gerrard van Liverpool keert terug na een afwezigheid van ruim een jaar. Manchester United is met zes spelers hofleverancier.

Volledige selectie Engeland

Keepers: Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United).
Verdedigers: Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).
Middenvelders: Gareth Barry (Manchester City), Tom Cleverley (Manchester United), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal).
Aanvallers: Darren Bent (Aston Villa), Fraizer Campbell (Sunderland), Daniel Sturridge (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United)


Geen Lampard en Ferdinand tegen Oranje (Foto: Novum)

BioWare verdedigt plannen voor day one DLC

Gisteren bevestigde BioWare dat het DLC-pakket Mass Effect 3: From Ashes vanaf de release van Mass Effect 3 beschikbaar zal zijn. Dat leverde de nodige kritiek op van fans over de hele wereld, waarop executive producer Casey Hudson zich genoodzaakt voelde te reageren.

Hudson schrijft dat tussen het moment dat een game 'content complete' is en het daadwerkelijk verschepen van het product ongeveer 3 maanden zit. In die drie maanden is gewerkt aan de DLC, volgens hem.

"DLC has fast cert and no mfg., so if a team works very hard, they can get a DLC done in time to enjoy it with your 1st playthrough on day 1," aldus de manager op Twitter.

Spelers die de N7 Collector's Edition aangeschaft hebben (inclusief de PC Digital Deluxe Edition), krijgen de DLC gratis, anderen zullen er een nog onbekende prijs voor betalen. Mass Effect 3 komt uit op 9 maart uit voor Playstation 3, Xbox 360 en pc.

Achttien Nederlanders in Omloop het Nieuwsblad

De openingskoers van het Vlaamse wielerseizoen, Omloop het Nieuwsblad, zal gereden gaan worden door achttien Nederlanders. De Nederlandse ploegen Rabobank en Project It4i stellen elk vijf Nederlanders op.

De volledige lijst:
Lars Boom, Rick Flens, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Jos van Emden (Rabobank), Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Ronan van Zandbeek (It4i), Bertjan Lindeman, Lieuwe Westra (Vacansoleil), Sebastian Langeveld en Jens Mouris (GreenEdge), Bobbie Traksel (Landbouwkrediet), Arnoud van Groen (Accent-Willems), Martijn Verschoor (Team Type 1), Martijn Maaskant (Garmin).

Nederlanders zijn autisten

Er is volgens mij geen land ter wereld waar zo veel gesproken wordt over het weer als in Nederland. "Het is veel te koud voor de tijd van het jaar," "Het kan vriezen, het kan dooien," "Het lijkt wel herfst," dat zijn toch vertrouwde uitspraken. Weersverwachtingen zijn op alle zenders van de Nederlandse televisie te volgen, buienradar wordt vaak aangeklikt. En ook logisch. Ons klimaat, daar is geen pijl op te trekken.

Robben: "Kleine oorlog van een of twee kranten"

Arjen Robben ligt onder vuur in Duitsland. De aanvaller van Bayern München wordt bijna dagelijks bekritiseerd door analisten en kranten. Robben wordt onder meer betiteld als egoïst. De Oranje-international probeert zich voor de kritiek af te sluiten.

"Ik wil daar niet veel over zeggen", zei hij na het 1-0 verlies bij FC Basel tegen Sport1. "Eén of twee kranten zijn al twee maanden bezig een kleine oorlog tegen me te voeren. Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar het is een beetje triest van die één of twee kranten."

Naast die kranten heeft ook clubicoon Franz Beckenbauer zich tegen Robben gekeerd. "Ook daar houd ik liever mijn mond over, want elk woord of weerwoord van mijn kant is er volgens mij eentje te veel."

Tegen Basel kwam Robben niet helemaal uit de verf. "Voor mij is het natuurlijk heel moeilijk gezien de situatie waar ik uit kom. Ik heb twee wedstrijden niet mogen starten, juist op het moment dat de vorm begon te komen. Dat is best moeilijk na zo'n zware blessure. Dan probeer je terug te komen, heb je drie wedstrijden gespeeld en word je er weer uitgehaald. Daardoor ontbrak tegen Basel het ritme af en toe. Maar het komt goed."

'Michael Jackson pleegde zelfmoord om geldstress '

Michael Jackson leed zo onder de stress van zijn slechte financiële situatie dat hij zelfmoord pleegde door zichzelf propofol toe te dienen. Dat stelt de voormalige arts van de zanger, die schuldig werd bevonden aan het toedienen van de fatale dosis van het slaapmiddel.

De arts, Conrad Murray, heeft documenten ingediend waarmee hij hoopt een hoger beroep af te dwingen, schrijft entertainmentsite TMZ. Daarin staat onder meer dat Jackson 'ongeveer 440 miljoen dollar in het rood stond'. "Hij stond op het punt zijn hele vermogen te verliezen. De druk van het vechten tegen zijn slapeloosheid, het repeteren en weer de entertainer te zijn die hij in z'n jonge jaren was werd hem te veel."

Jackson overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd, juist terwijl hij zich opmaakte voor een reeks comebackconcerten. De King of Pop overleed aan een overdosis propofol, die zou zijn toegediend door Murray. In november werd hij daarvoor veroordeeld tot vier jaar cel.

Brawn vindt uiteenvallen FOTA jammer

Mercedes AMG Petronas Formula One Team-teambaas Ross Brawn vindt het uiteenvallen van de Formula One Teams' Association jammer. Ferrari, Red Bull, Sauber en Toro Rosso zijn in de afgelopen maanden lid-af geworden, waardoor het voortbestaan van de organisatie in gevaar komt.

"Het is heel spijtig dat we enkele leden hebben verloren. De overgebleven leden zijn erg toegewijd, maar het zou ons allemaal wel eens kunnen opbreken dat we uiteen zijn gedreven," zei Brawn die weet dat onderhandelingen over een nieuw Concorde Agreement op stapel staan. "Bij druk van buitenaf is het goed om samen op te trekken. Ik geloof in de FOTA en ben teleurgesteld over wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Het doel was om de juiste oplossingen te vinden voor de Formule 1 als geheel, niet voor individuele teams."

Ondanks dat niet alle teams meer lid zijn van de FOTA gaan de onderhandelingen over het beperken van de budgetten door, maar tot nu toe zijn ze vruchteloos. "De RRA is erg belangrijk. We moeten een manier vinden om de kosten binnen de perken te houden. De technische en sportieve reglementen hebben hun grenzen. We moeten dus samen een compromis sluiten en ons daaraan houden. Anders loopt de sport gevaar."

Het broeit in Rotterdamse haven

Bij graanverwerker Archer Daniels Midland, gevestigd aan de Elbeweg in de Europoort in Rotterdam, broeit het in een silo die met meel is gevuld. Volgens een politiewoordvoerster is er aan de buitenkant van de silo niets te zien. Hulpdiensten zijn met man en macht bezig om te voorkomen dat de broei overslaat in brand.

De hulpverleners kunnen er maar moeilijk bij komen en daarnaast is de broeihaard lastig te lokaliseren volgens de woordvoerster. Het grootste gevaar is dat de silo kan ontploffen. De silo bevind zich samen met nog 23 andere silo's in één groot pand. Het is niet te voorspellen wanneer de broei onder controle kan zijn. De woordvoerster: "Het duurt wel eventjes. Het is niet in uren of dagen uit te drukken."

Op Radio Rijnmond is een gesprek met Patrica Wessels, werkzaam bij politie Rotterdam-Rijmond, te beluisteren.

De multiplayer van Kid Icarus; Uprising

Meer dan 25 jaar na het originele Kid Icarus verschijnt binnenkort het nieuwste deel, Kid Icarus: Uprising, voor 3DS. Vandaag heeft Nintendo een aantal details over de multiplayer-modus vrijgegeven. Een overzicht:

Light vs. Dark: Speel in twee teams van 3 spelers tegen elkaar, waarbij het doel is om de energiemeter van de tegenstander leeg te maken. Hierna verandert de laatste tegenstander van het verslagen team in een engel. Als de engel verslagen is, is de match gewonnen.

Free-for-all: De bekende deathmatch-variant, waarbij 6 spelers het tegen elkaar opnemen om de hoogste score te bemachtigen.

Match Set-up: De hiervoor genoemde speltypen zijn beide speelbaar via de wifi-connectie van 3DS en online als een breedbandverbinding voorhanden is. Als minder dan zes spelers zich aanmelden worden de overige plekken ingenomen door computergestuurde tegenstanders. Het is mogelijk verschillende parameters te wijzigen voor de start van het gevecht, zoals spelduur, het niveau van de a.i., beschikbare wapens en handicaps.

Wapens en wapenfusie: Het brede arsenaal aan wapens dat spelers kunnen verzamelen in de singleplayer, kunnen ze ook gebruiken tijdens multiplayer-gevechten. Spelers kunnen in een multiplayer-spel ook nieuwe wapens verdienen en combinaties van wapens en krachten kiezen. Daarnaast is het mogelijk twee verschillende wapens te fuseren bij het Arms Altar, wat resulteert in een krachtiger wapen, waarin het beste van de twee gebruikte wapens gecombineerd wordt.

StreetPass: Via de StreetPass-functie van Nintendo 3DS kunnen spelers één van hun wapens uitwisselen met andere bezitters van het spel. Het gekozen wapen verandert in een Weapon Gem. Ontvangen Weapon Gems kunnen met betaling van Harten worden omgezet naar echte wapens. Ook Weapon Gems kunnen gefuseerd worden om een sterker wapen te creëren.

Kid Icarus: Uprising komt op 23 maart uit voor 3DS.

Met dank aan Jesse_ voor het filmpje!

Blomqvist in rijdersprogramma McLaren

McLaren heeft de Brit Tom Blomqvist toegevoegd aan programma voor jonge rijders. De 18-jarige coureur wist vorig seizoen een race te winnen in de Duitse Formule 3 en was een jaar eerder kampioen geworden in de Brits Formule Renault. Hij is de zoon van voormalig rallykampioen Stig Blomqvist.

"Tom wordt terecht gezien als een talent voor de toekomst, wat nog eens onderstreept werd door zijn nominatie voor de McLaren Autosport BRDC Award. Tom is nu ook lid van ons talentenprogramma. Als winnaar van de Formule Renault is hij in de voetsporen getreden van Lewis Hamilton, die drie jaar na het winnen van deze titel de Formule 1 instroomde bij McLaren," zei teambaas Martin Whitmarsh.

Grensarbeiders kunnen hypotheekrente aftrekken

Mensen die over de grens wonen maar wel negentig procent of meer van hun inkomen in Nederland verdienen, hebben voortaan net zo veel recht op de hypotheekrenteaftrek als inwoners van Nederland. Dat besluit heeft staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) donderdag naar buiten gebracht.

"Dit brengt voor met name grensarbeiders rechtszekerheid en een vereenvoudiging", schrijft het ministerie. In Nederland was het al zo dat buitenlandse belastingplichtigen de keuze konden maken voor de Nederlandse hypotheekrenteaftrek. Dat kan later echter teruggenomen worden als sprake is van een negatief buitenlands inkomen. Met de nieuwe maatregelen kan de aftrek later niet worden teruggenomen.

De maatregel komt voort uit een besluit van het Europese Hof, die EU-landen verplicht aftrekposten zoals voor de hypotheekrente open te stellen voor mensen die een groot deel van hun inkomen in dat land verdienen.

FOK!filmtips van de dag: Huur een dvd

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is vandaag weer één en al ellende op de treurbuis. Om 20.30 uur valt er te kiezen tussen RTL5 met Premonition, een dramatische thriller met onder meer Sandra Bullock, op Veronica de Steven Seagal film Belly of the Beast (verrassend hard gevecht aan het einde van de film, heerlijk over de top) en maar liefst twee romantische komedies, op RTL8 RTL8 The American President en op Net5 Monster-in-Law met onder meer Jennifer Lopez. Genoeg redenen om maar weer eens een dvdtje te gaan huren.

Aanraders:

 
De Heineken Ontvoering


The Guard


Kriegerin


A Good Day For It


Boca.

Allemaal te huur sinds vandaag bij de betere videotheken.

Bolkestein vindt Polenmeldpunt PVV belachelijk

Het 'Polenmeldpunt' van de PVV is een belachelijk idee. En PVV-leider Geert Wilders moet zich schamen. Dat zegt voormalig VVD-leider Frits Bolkestein donderdag in NRC Handelsblad.

"Ik heb de neiging op een website op te richten voor mensen die klagen over Nederlanders", reageert de oud-politicus. "Want er zijn meer Nederlanders die zich slecht gedragen dan Polen die dat doen."

Bolkestein is niet de eerste die kritiek levert op het meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen. Onder meer de Tweede Kamer en het Europees Parlement gingen hem voor. De Raad van Europa eiste woensdag nog in een brief aan minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) dat het kabinet afstand zou nemen van het 'xenofobe' meldpunt.

Het kabinet heeft dat tot dusverre geweigerd. Het betreft een website van de PVV en geen regeringsaangelegenheid, luidt de redenering. Bolkestein vindt dat een verstandige opstelling. "Men kan niet van Rutte verwachten dat hij commentaar geeft op alle rukwinden van de PVV."

Bolkestein was als eurocommissaris betrokken bij het openstellen van de Europese interne markt voor de 'Poolse loodgieter'. "Het grote voordeel van de interne markt is dat het welvaartsverhogend werkt", zegt hij daarover. "Ik ben niet bekend met een discussie dat het nadelen zou hebben, maar misschien is die discussie er."

Wilders was fractiemedewerker van de VVD toen Bolkestein partijleider was. De VVD-prominent wordt vaak gezien als zijn leermeester. De politicoloog Meindert Fennema typeerde Wilders in een boek als de 'tovenaarsleerling' van Bolkestein. Bolkestein heeft altijd tegengesproken dat hij Wilders' leermeester is geweest.

Ook Tom Jones en Chris Cornell op Bospop

Ook Tom Jones en Chris Cornell geven in de zomer een optreden op Bospop. De Britse zanger en Amerikaanse rocker behoren tot de zestien nieuwe namen die donderdag bekend zijn gemaakt door de organisatie van het tweedaagse festival.

Gavin DeGraw, Los Lobos en Patti Smith staan eveneens op de lijst van toegevoegde acts. Dat Alanis Morissette en Lenny Kravitz dit jaar op Bospop staan was al bekend.

Het festival vindt plaats op 7 en 8 juli op evenemententerrein Weert Noord. Kaarten zijn vanaf zaterdag te koop.

Leonardo keert niet meer terug bij NAC Breda

Leonardo keert niet meer terug bij NAC Breda. Dat meldt NAC-directeur Ed Busselaar in BN De Stem. De 28-jarige Braziliaan wordt definitief overgenomen door Red Bull Salzburg. De aanvaller is door de club uit Breda dit seizoen al aan de Oostenrijkste club uitgeleend en had nog een contract tot de zomer van 2013.

Het salaris van Leonardo drukte de afgelopen jaren flink op de begroting van de noodlijdende club. NAC ontvangt voor de aanvaller geen transfersom. "De winst is dat we niet meer bang hoeven zijn dat we volgend seizoen zijn salaris moeten betalen indien er zich geen club gemeld had voor Leonardo", verduidelijkt directeur Busselaar.

Leonardo is dit seizoen belangrijk voor de ploeg van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz. Hij droeg de laatste wedstrijden zelfs de aanvoerdersband. Leo speelde achttien competitiewedstrijden en scoorde daarin twee keer. In de groepsfase van de Europa League wist de aanvaller drie keer te scoren.


Leonardo keert niet meer terug bij NAC Breda (Foto: Novum)

Gezin Willem Alexander nog een week in Lech

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie kinderen blijven ook volgende week in het Oostenrijkse wintersportoord Lech. Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag.

Het is geen verlenging, aldus de RVD. De skivakantie van 2 weken was vantevoren al gepland. Het geeft Willem-Alexander en Máxima de gelegenheid de komende week bezoeken te brengen aan prins Friso, al is onduidelijk hoelang hij nog in het ziekenhuis van Innsbruck zal verblijven.

Gezin Willem-Alexander nog een week in Lech
Gezin Willem-Alexander nog een week in Lech (Foto: ANP)

Gegevens 1,4 mln pornokijkers op straat

Iedereen die op zijn zolderkamertje wel eens de site YouPorn.com heeft bezocht, loopt de kans te worden ontmaskerd als stiekeme rukker. Dankzij een veiligheidslek zijn de persoonlijke gegevens van maar liefst 1,4 miljoen bezoekers van deze pornosite op straat komen te liggen.

Sinds het invoeren van een chatfunctie op de site in 2007 dient men zich te registreren als je via de site erotisch wilt chatten. Gebruikers hebben hiervoor hun naam, e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum moeten invullen. Nu deze gegevens zijn uitgelekt, kan iedereen nu door familieleden, collega's of vrienden worden ontmaskerd als pornosurfer.

"Ik denk dat menigeen nu met samengeknepen billen op de bank zit", denkt de Zweedse internetexpert Anders Nilsson. "Waarschijnlijk hebben veel gebruikers een zakelijk e-mailadres ingevuld. Zij zullen dan gemakkelijk te identificeren zijn."

Sinds de pornosite eind 2007 is uitgebreid met een chatfunctie, dient men hiervoor in te loggen. Om nog onbekende redenen heeft de programmeur van deze functie alle gegevens opgeslagen. Deze logbestanden zijn enkele dagen geleden bij toeval ontdekt.

Nilsson is bang dat deze gegevens op sites als the Pirate Bay verschijnen. Hij is vooral bang dat mensen voor alle computertoepassingen hetzelfde wachtwoord gebruiken, en kwaadwillende lieden nu bij bijvoorbeeld hun e-mail kunnen komen.

Details van Assassin's Creed: Revelations 'The Lost Archive' DLC

Ubisoft heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Assassin's Creed: Revelations aankomende DLC genaamd 'The Lost Archive'. De extra content komt 28 februari uit op Xbox Live Marketplace en PlayStation Network. De DLC heeft een prijskaartje van 800 Microsoft Points of €9,99.

In The Lost Archives volgen we Desmond en Subject 16 in de archieven van de Animus. Hierbij hoopt hij antwoorden te vinden hoe Subject 16 bij de assassins is gekomen. Naast Subject 16 kom je ook andere personages tegen uit het verleden en heden van de games. De content speel je via een first-person view waarbij je door puzzels loopt die je in de game zelf ook al bent tegengekomen.

Naast de singleplayer missies voegt de content ook nog een aantal pre-order extra's toe die je voorheen kon krijgen bij een geselecteerde aantal winkels. Hierbij krijg je de Turkish Assassin Armour, Altair's Robe en de Armour of Brutus. Daarnaast krijg je ook een speciale missie genaamd "Vlad the Impaler Prison" en drie multiplayer karakters. Tevens zijn er nieuwe achievements en trophies toegevoegd.

 

Massale steunbetuiging voor Poetin in Moskou

Tienduizenden Russen hebben donderdag deelgenomen aan een mars in Moskou om hun steun te betuigen aan de Russische premier Vladimir Poetin. De demonstratie is een reactie op protesten van de oppositie tegen Poetin.

Poetin doet op 4 maart mee aan de presidentsverkiezingen, die hij vrijwel zeker zal winnen. Hij heeft echter te maken met een steeds sterker wordende protestbeweging die grote menigten mensen op de been heeft weten te krijgen.

Veel van de deelnemers aan de mars van donderdag lijken arbeiders te zijn die betaald worden door of afhankelijk zijn van de staat, onder wie onderwijzers, gemeentewerknemers en werknemers van staatsbedrijven. Volgens sommigen is hun twee dagen vrij beloofd in ruil voor hun komst. Velen zijn terughoudend over de reden van hun komst, hoewel sommigen Poetin oprecht prijzen.

Punten Ronde 21/22 FOK! Voetbalmanager

De 21e en 22e speelronde in de Eredivisie zijn inmiddels geweest, waardoor de balans in de FOK! Voetbalmanager weer opgemaakt kan worden. Welke manager presteerde het beste en welke manager gaat er aan de leiding? Je leest het hieronder.

Inmiddels is met dank aan Voetbalschoenen.com en Uitgeverij Nieuw-Amsterdam de prijzenpagina gevuld. Kijk daarom snel op de prijzenpagina wat je kunt winnen.

Deze ronde was Bayself met 147 punten de beste manager, gevolgd door Hantum die er 125 verzamelde. De derde plaats was met 120 punten voor Essche Boys. Gedeeld vierde werden FC Bal Door Het Raam en Fc Dutchy met 116 punten.

In het klassement leidt FC Bal Door Het Raam nu met 1086 punten. Fc Dutchy staat 22 punten hierachter als tweede. Essche Boys klom met 1057 punten naar de derde plaats, op de voet gevolgd door PFT11 die één punt minder heeft. Vijfde met 1052 punten staat FC Zorro.

Punten ronde 11 - Speelronde 21/22

# team user ronde 11 totaal
1 Bayself Bayswater 147 1025
2 Hantum Banger 125 860
3 Essche Boys VerrekteZakHooi 120 1057
4 FC Bal Door Het Raam ElmarO 116 1086
= Fc Dutchy Steppenpferd 116 1064
6 Dubnobasswithmyteamman Dubnobasswithmyheadman 115 1020
7 jiu jitsu jenger2 114 970
8 Kayzie kayzie 113 1002
9 OnslowAcidCrew MSNMGH 111 996
= Wazaa FC Wazaa 111 983
= dream-team de-hunter 111 870
= PSV1 perfectdark 111 828


Algemeen klassement na ronde 11

# team user ronde 11 totaal
1 FC Bal Door Het Raam ElmarO 116 1086
2 Fc Dutchy Steppenpferd 116 1064
3 Essche Boys VerrekteZakHooi 120 1057
4 PFT11 pleb07 108 1056
5 FC Zorro Zorro 106 1052
6 Shinji's toppers! shinji_united 89 1025
= Bayself Bayswater 147 1025
8 Dubnobasswithmyteamman Dubnobasswithmyheadman 115 1020
9 Omleiding Omleiding 86 1019
10 Kayzie kayzie 113 1002


Bij de subleagues was Toppers van Weleer met 103 punten weer de beste. In het klassement staat dit team met 969 punten bovenaan. Tweede is ANTRG met 827 punten, gevolgd door Fryslân Boppe! die op 810 punten staat. FusionVoetbal staat met 744 punten vierde, gevolgd door Mifano8 die één punt minder heeft.

Algemeen klassement subleagues na ronde 11

# subleague owner ronde 11 totaal leden
1 Toppers van Weleer SnuggLe 103 969 10
2 ANTRG Knock-out-Mutant 86 827 3
3 Fryslân Boppe! Steppenpferd 96 810 6
4 FusionVoetbal wdeman 96 744 3
5 Mifano8 Keano 86 743 7
6 Birdsong United Birdy012 50 738 4
7 Fc Zutphen INViCTuS 66 729 6
8 Harkie's Heroes Redinox 76 710 7
9 TUI Nederland ntrx 71 707 9
10 MLOleague Killinglaw 84 687 8


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

LET OP! Voor de komende managerronde 23/24 kun je je voetbalteam weer aanpassen. De wisselperiode sluit op vrijdagmiddag 24 februari 2012 om 17:59 uur. De ronde loopt tot en met zondag 4 maart 2012 23:59 uur. Dat betekent dus dat je hetzelfde team in de Voetbalmanager houdt over twee KNVB-speelronden in de Eredivisie.

Hoe bereik je de FOK!managerspelcrew?
Zijn er nog spelersnamen niet goed gespeld, heb je transfernieuws voor ons, of denk je een foutje gevonden te hebben in de puntenuitdeling? Stuur dan een bericht via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken) of zet een forumpost in het speciale FOK! Voetbalmanager 2011/2012-topic in het VBL-forum.

Goede suggesties zijn ook welkom.

De FOK!managerspelcrew wenst je veel succes en vooral veel plezier met de FOK! Voetbalmanager 2011/2012.

Dexia boekt 11,6 miljard euro verlies

De Dexia Group heeft in 2011 een verlies geleden van 11,6 miljard euro. De grootste verliezen werden geboekt op de verkoop van de Belgische tak van de bank en de afschrijving van 75 procent van de waarde van Griekse staatsobligaties. Dat meldt de bank donderdag.

Op de verkoop van Dexia Bank België aan de Belgische staat leed het moederbedrijf een verlies van vier miljard euro. Op de Griekse schuldpapieren werd 3,4 miljard euro afgeschreven en op uitstaande financiële producten werd nog eens 2,6 miljard verlies genomen.

Dexia werd in het najaar van 2011 opgesplitst en deels genationaliseerd. De Frans-Belgisch-Luxemburgse bank was in problemen gekomen doordat andere banken er geen geld meer aan durfden uit te lenen. De bank had veel geld uitstaan in kwakkelende landen zoals Griekenland. Bovendien bezat de bank nog grote portefeuilles aan opgeknipte hypotheekleningen van voor 2008.

De core-tier-1-ratio van de bank is eind december uitgekomen op 6,4 procent. Europa heeft een minimum gesteld van negen procent.


Dexia boekt 11,6 miljard euro verlies (Foto: Novum)

Titelverdediger Roddick onderuit in Memphis

Andy Roddick is al in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Memphis uitgeschakeld. De Amerikaanse titelverdediger ging met 6-7 (8), 5-7 onderuit tegen de Belg Xavier Malisse. Roddick had bij zijn elf eerdere deelnames aan het toernooi in eigen land altijd de eerste ronde overleefd.

Roddick wist door een hamstring- en enkelblessure dit seizoen zijn gebruikelijke niveau nog niet te halen. Tegen Malisse liet de als tweede geplaatste Amerikaan in de eerste set twee setpoints liggen. Een break in de laatste game van de tweede set deed hem uiteindelijk de das om.

Bij de vrouwen viel ook het doek voor de nummer twee van de plaatsingslijst. Ksenia Pervak uit Kazachstan verloor met 6-7 (3), 2-6 van Alberta Brianti. Michaëlla Krajicek speelt donderdag in Memphis in de kwartfinale tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic, die als vierde is geplaatst.


Titelverdediger Roddick onderuit in Memphis (Foto: Novum)

Cafetaria's trekken de horecakar

Zowel hotels, cafés als restaurants hebben in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar meer omzet behaald. "Cafetaria's deden de beste zaken, hun omzet groeide met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder", aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De totale horecaomzet kwam 3,2 procent hoger uit. Dat er meer geld binnenkwam, was echter vooral te danken aan hogere prijzen. "Het volume steeg licht met 0,6 procent."

Bij de cafetaria's werd wel duidelijk meer verkocht. Het volume lag 4,2 procent hoger.

Over heel 2011 kwam de omzet van de hotels, restaurants en cafés 4,9 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Cafetaria's trekken de horecakar
Cafetaria's trekken de horecakar (Foto: ANP)

India: Homoseksualiteit moet illegaal blijven

Het Indiase ministerie van binnenlandse zaken heeft het hooggerechtshof donderdag verzocht ervoor te zorgen dat homoseksualiteit illegaal blijft. Het ministerie noemde seks tussen homo's 'immoreel' en zei dat het indruist 'tegen de maatschappelijke orde'.

Een advocaat van het ministerie betoogde dat de afkeuring van homoseksualiteit door de conservatieve Indiase samenleving voldoende reden is om het een misdrijf te laten blijven.

In 2009 bepaalde een hoog hof in New Dehli dat gemeenschap tussen mensen van dezelfde sekse bestraft kan worden met een celstraf van maximaal tien jaar. Het hooggerechtshof hoort nu verscheidene standpunten over die uitspraak.

T. Bos maakt zondag rentree in peloton

Theo Bos zal zondag zijn eerste wedstrijdkilometers van 2012 maken. De sprinter van Rabobank werd in november geopereerd aan een beknelde ader en kon sindsdien alleen nog maar trainen. Bos zal starten in de Clásica de Almeria, een koers die hij in 2010 nog won.

De operatie was niet zonder risico's, maar al snel bleek dat het been goed herstelde. "De test die ik heb gedaan was zelfs iets beter dan vorig jaar", zei Bos tegen AD Sportwereld. "Ik merk echt het verschil. We moeten maar eens zien hoe ik ervoor sta. We kozen bewust een eendagskoers."

Bos wil langzaam conditie gaan opdoen in het voorjaar, om te gaan pieken bij de Scheldeprijs. Daarna gaat de oud-baanwielrenner van start in de Giro d'Italia.

Harddrugsdealers opgepakt in Achterhoek

De politie heeft in de Achterhoek zeventien mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dealen van harddrugs. De twee hoofdverdachten, een 48-jarige man uit Doetinchem en een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verkochten de drugs in Doetinchem, meldt de politie donderdag.

Het duo werd in januari aangehouden en zitten nog vast. Zeven anderen worden verdacht van medeplichtigheid aan drugshandel. Zij verrichtten bijvoorbeeld koeriersdiensten. Onder de arrestanten bevonden zich ook gebruikers.

In Doetinchem werden twee wietkwekerijen ontdekt, waarbij vierhonderd wietplanten en kweekapparatuur in beslag zijn genomen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt.

De politie beschouwt het onderzoek, dat in oktober werd gestart, als afgerond.

Offredo jaar geschorst na missen dopingcontroles

De Franse wielerbond heeft Yoann Offredo voor een jaar geschorst. De Franse wielrenner, relevatie van het vorige voorjaar, miste in achttien maanden tijd drie onaangekondigde dopingcontroles en word daarvoor dus gestraft.

L'Équipe meldt dat zijn schorsing met terugwerkende kracht vanaf 1 februari ingaat. Offredo probeerde zichzelf nog wel te verdedigen met een verklaring voor de gemiste controles, maar de 25-jarige moet nu dus een jaar verplicht langs de kant staan.

Sony gaat voor AMD in plaats van NVIDIA

Sony is bezig met het creëren van een nieuwe console welke gebruik gaat maken van nieuwe AMD-graphics volgens een Forbes-rapport. Het rapport is in samenwerking met voormalige AMD-medewerkers gemaakt. PlayStation 3 heeft altijd nog NVIDIA-technologie gebruikt.

AMD en Sony Chief Transformation Officer George Bailey willen niet reageren op commentaar over deze console. Frappant is dat George ook niet ontkent dat ze met deze AMD-console bezig zijn maar simpelweg niet wil reageren over deze kwestie.

ps4

Havenarbeider geplet door rol papier

Een 60-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond overleden na een arbeidsongeluk in de Rotterdamse haven. Een rol papier van enkele honderden kilo's was op hem gevallen. De man raakte zeer ernstig gewond en overleed later op de avond.

De precieze toedracht van het ongeval bij het bedrijf aan de Streefwaalseweg is nog onduidelijk. De politie een eerste onderzoek verricht, dat wordt overgenomen door de Arbeidsinspectie.

Gesprekken VS en Noord-Korea hervat

Noord-Korea en de Verenigde Staten hebben donderdag hun eerste gesprekken sinds de dood van Kim Jong Il gevoerd over beëindiging van Pyongyangs nucleaire programma.

Uit de gesprekken zou moeten blijken of de nieuwe Noord-Koreaanse regering bereid is tot bredere onderhandelingen over nucleaire ontwapening. Naast de VS schuiven dan ook China, Japan, Rusland en Zuid-Korea aan. In 2009 liep Pyongyang weg bij deze gesprekken.

De dood van Kim op 17 december maakte een einde aan een overeenkomst tussen de VS en Noord-Korea waarbij Pyongyang de verrijking van uranium zou stoppen in ruil voor Amerikaanse voedselhulp.

PVV wil taaltoets voor alle leraren

De PVV wil dat alle leraren verplicht een taaltoets maken. Dat stelt Kamerlid Harm Beertema donderdag in Spits. Hij reageert daarmee op een initiatief van de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge die alle docenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een dergelijke taaltest wil laten maken.

"De pabo's en de lerarenopleidingen zijn in het recente verleden ernstig tekortgeschoten op rekenen en taalbeheersing en dus ligt het voor de hand om leraren te testen", zegt Beertema in de krant. De PVV'er wil het plan eerst uitvoeren in de grote steden omdat daar de 'nood het hoogst' zou zijn.

Ook CDA'er Jack Biskop juicht het initiatief toe, maar hij wil er geen verplichting van maken. "Ik wil dat graag aan de scholen overlaten, niet vanuit Den Haag voor ze regelen. Laat ieder schoolbestuur zijn eigen verantwoordelijkheid nemen", reageert hij.

De Jonge wil dat door middel van een test alle docenten hun leerlingen kunnen helpen of corrigeren op het gebied van taal. "Dus ook een geschiedenis- of gymleraar", zei een woordvoerder woensdag. De toets moet er uiteindelijk voor zorgen dat het niveau onder de leerlingen ook omhoog gaat.

Petrov tevreden over eerste meters voor Caterham

Vitaly Petrov werd vorige week door Team Caterham gepresenteerd als nieuwe tweede coureur voor volgend seizoen. Gisteren mocht de Rus voor het eerst plaatsnemen in de CT01, de nieuwe bolide van Caterham.

Petrov liet weten dat het vooral een kwestie van wennen was en hij eindigde uiteindelijk als negende tijdens de tests op Circuit de Catalunya. "Dit was volgens mij een vrij positieve dag. We hebben 69 ronden gereden en bijna alle geplande dingen voltooid", aldus de Rus.

"We hadden vanochtend een paar problemen met mijn zitpositie en de remmen, maar dat is logisch bij een nieuwe auto en het werd ook snel opgelost. ’s Middags reden we wat langere runs en dat gaf ons veel data om vanavond mee te werken.”

"Fysiek voel ik me erg goed en ik heb ook erg genoten”, vervolgde de voormalig coureur van Renault. Hij merkte wel wat verschillen met zijn vorige team. "Deze auto gedraagt zich wel wat anders dan ik gewend ben en ik zal mijn rijstijl moeten aanpassen. In het verleden was ik vrij agressief, maar deze auto reageert beter op een soepele stijl, dus daar kan ik nog aan werken.”

[NBA] Oklahoma wint thuis ook van Boston

Oklahoma City Thunder heeft de elfde thuiszege op rij geboekt in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. In de eigen Chesapeake Energy Arena werd Boston Celtics met 119-104 verslagen. Oklahoma komt door de zege steviger aan kop in de Western Conference. De ploeg heeft drie overwinningen meer dan achtervolger San Antonio Spurs.

Russell Westbrook was de productiefste man aan de zijde van de thuisploeg. Hij scoorde 31 punten, drie meer dan zijn ploeggenoot Kevin Durant. Bij Boston, dat tot nu toe bezig is aan een matig seizoen, waren Paul Pierce en Kevin Garnett elk goed voor 23 punten.

Francisco Elson bleef bij zijn ploeg Philadelphia 76ers opnieuw de hele wedstrijd aan de kant. De Rotterdammer zag de 76ers in Houston met 93-87 verliezen van de Rockets.


Oklahoma wint thuis ook van Boston (Foto: Novum)

Blizzard uit zorgen over Diablo III

Menig fan van de Diablo-reeks kan niet wachten op de release van Diablo III. Met de beta in volle gang komen we langzaamaan steeds meer in de richting van een mogelijke release. Maar hebben we allemaal niet te hoge verwachtingen van deze opvolger in de Diablo-reeks?

Onlangs verscheen een uiterst mysterieuze post van community manager Bashiok op de beta-fora van Diablo III. Hij schreef het volgende: "[...] On a more serious note, I too worry that we won't be able to meet the expectations people have built up for themselves. Part of my job is managing people's expectations, so... eh... stop it. Stop thinking about how awesome this game could be. Just imagine it's a new M. Night Shyamalan movie. Sure Sixth Sense was amazing and Unbreakable had it's moments, but this right here is the sequel to The Village ... or The Happening ... or Signs ... or any of the movies besides the two I first mentioned. So just like, lower those expectations, but still definitely buy the game please, and everything will be just fine. K?"

Het klinkt haast alsof Blizzard zelf bang is dat Diablo III misschien niet aan de verwachtingen van de community zal voldoen en wellicht net zo kritisch wordt ontvangen als een andere langverwachte game die vorig jaar uitkwam, Duke Nukem Forever.

Coach Steaua: "We hebben een goed gevoel"

Steaua Boekarest moet een 1-0 nederlaag zien om te buigen tegen FC Twente in Enschede. Steaua-trainer Ilie Stan verwacht een moeilijk duel, maar houdt hoop. Hij keek zondag vanaf de tribune toe hoe FC Twente een simpele 4-1 zege behaalde op Vitesse. De Roemeen was lovend over de Tukkers.

"Ik was onder de indruk. Ik zag een goed georganiseerd team met een sterke defensie en een efficiënte aanval. "De vier doelpunten waren prima en Leroy Fer, Nacer Chadli en Ola John blonken uit. Ik zag ook een goed collectief", valt te lezen op de clubsite van FC Twente.

Hij hoopt zijn land een plezier te kunnen doen met een stunt. "Een overwinning is niet alleen belangrijk voor de club, maar voor heel het Roemeense voetbal. Afgelopen week speelden we een moeilijke wedstrijd in Boekarest, maar we gaan proberen een beter resultaat te halen. We hebben een goed gevoel."

CD: Mad About Mountains - s.t.

Het self-titled album van Mad About Mountains is simpel vormgegeven: een hert op de voorkant, de bandnaam en op de achterkant enkel de titels van de tien tracks. Het roept een gevoel van eenvoud, rust en leegte op, en dat blijkt prima bij de muzikale inhoud te passen. Een bandnaam als deze roept gedachten op van een obscuur bandje uit Anchorage, Alaska, een eenzame natuurliefhebber uit Jasper, Canada of een vriendenbandje uit een klein dorpje in Montana of Wyoming. Ook de Americana-klanken wijzen naar die richting. 


Mancini gaat praten met Tévez na excuses

Carlos Tévez lijkt misschien toch een toekomst te hebben bij Manchester City. Trainer Roberto Mancini wil met hem praten.

De Argentijnse speler had dinsdag zijn excuses betuigd via een openbaar bericht. Mancini bevestigt dat hij het heeft gelezen, en hij wil eindelijk eens om de tafel met Tévez. "Ik heb gecheckt wat Carlos zei in zijn bericht en morgen (donderdag) zal ik met hem praten. Ik heb zijn excuses geaccepteerd", liet hij aan ESPN weten na de 4-0 overwinning op FC Porto.

Tévez bracht veel tijd in Argentinië door, nadat Mancini hem uitgesloten had voor het weigeren om in te vallen tegen Bayern München. "Ik heb inderdaad destijds gezegd dat het klaar was voor hem", vervolgt Mancini. "Maar een week na München belde ik hem en zei ik dat met een excuus alles klaar zou zijn."

"Ja, hij kan weer spelen. Ik denk dat hij twee à drie weken nodig heeft om te trainen en wat andere wedstrijden moet spelen, maar als hij dan in vorm is, kan hij weer spelen", besloot Mancini.

Maradona viel van stoel van Oranje '74

Diego Maradona vindt het Nederlands elftal op het WK van 1974 het beste elftal in de voetbalgeschiedenis. Dat zegt de Argentijnse legende in gesprek met Sport360.

"Ik ben in mijn loopbaan niet vaak van mijn stoel gevallen, maar dat gebeurde wel bij het Nederlands elftal in 1974", zegt Maradona. "Zij speelden destijds echt grandioos. Ze versloegen de tegenstander niet alleen, maar vernederden hem bovendien."

"Ik was veertien jaar toen ik hen voor het eerst zag spelen en het leek net alsof ze voetbalden zonder het gras te raken", haalt de trainer van Al-Wasl herinneringen op. "Voor mijn gevoel kaatsten ze de bal al voordat ze die in bezit hadden. De spelers leken ogen in hun achterhoofd te hebben. Johnny Rep stond bij balbezit aan de rechterkant klaar om de bal te ontvangen en Willem van Hanegem op links. En dan kwam Johan Cruijff vanuit het middenveld opstomen om de fans te betoveren met zijn magische acties."

Ook het huidige FC Barcelona kan volgens Maradona niet tippen aan het Oranje van toen. "Misschien lijkt Barcelona zo goed omdat het niveau in het internationale voetbal drastisch is gedaald. Als Barça een wedstrijd afsluit met tachtig procent balbezit, komt dat vaak door de zwakte van de tegenstander. En dan hebben ze ook nog Lionel Messi, die ze beter doet lijken dan ze zijn."

Verbeek verwacht geïnspireerd Anderlecht

AZ moet donderdag een 1-0 zege zien te verdedigen tegen Anderlecht. In Brussel verwacht Gertjan Verbeek opnieuw een goed resultaat, ondanks een kolkend stadion.

Het Constant Vanden Stock-stadion is donderdag volledig uitverkocht. Dat maakt Verbeek weinig uit. "Ik schrik daar niet van. Mijn ploeg heeft al veel meegemaakt", zei hij op de clubsite van Anderlecht. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht afgelopen weekend. "Na een paar minuten voetbal zag je al snel dat de afspraken niet nageleefd werden, maar soms moet je ten onder gaan om te leren."

De thuiswedstrijd tegen Anderlecht geeft Verbeek goede hoop. "Natuurlijk zijn ze thuis sterk en is het een goede ploeg, maar ze hadden alle uitwedstrijden in Europa gewonnen en die serie hebben we ook doorbroken."

Natuurlijk rekent hij op strijdlust van de tegenstander. "Ik verwacht een geïnspireerd Anderlecht dat heel goed beseft dat ze door het winnen van deze match een ronde verder kunnen komen in Europa. Eentje van ons twee moet eruit, en dat is noch voor ons noch voor hen een leuke gedachte."

Freire: "Seizoen is goed begonnen"

Oscar Freire toonde vandaag tijdens de derde etappe van de Ruta del Sol dat er nog altijd rekening met hem gehouden moet worden. De 36-jarige  Spaanse sprinter van Katusha schreef de rit op zijn naam.

"Het jaar is goed begonnen en ik hoop dat het heel het seizoen zo gaat. Ik hou van de Ruta del Sol, maar dat heb ik ook met andere wedstrijden", liet Freire weten aan Biciciclismo. De drievoudig wereldkampioen heeft het naar zijn zin bij Katusha. "Onze teamspirit is fantastisch. We worden elke dag beter. Ik denk dat we dit jaar grote resultaten kunnen boeken, zelfs in de meest prestigieuze wedstrijden."

De van Rabobank overgekomen Freire begon het wielerseizoen uitstekend. "Ik ben nog niet in topvorm, maar dat is op dit moment van het seizoen ook nog helemaal niet nodig. Deze twee overwinningen zijn erg belangrijk, zij geven mij de juiste motivatie om op deze manier door te gaan."

Na de Ruta del Sol zal Freire de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, E3 Prijs en Gent-Wevelgem rijden. In april zal de Spanjaard aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen, Rund um Köln, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik Bastenaken-Luik. Vervolgens staan de de Bayern Rundfahrt, Ronde van Zwitserland en het Spanje Kampioenschap op het programma ter voorbereiding op de Tour de France. Hierna volgen onder meer de Olympische Spelen en het WK in Limburg.

Zweedse prinses Victoria bevallen van meisje

Prinses Victoria is donderdagochtend bevallen van een meisje. Ze is het eerste kindje voor de 34-jarige kroonprinses van Zweden. Moeder en dochter maken het goed, laat Victoria's echtgenoot prins Daniel weten.

Het meisje kwam ter wereld om 4.26 uur in ziekenhuis Karolinska University Hospital in Solna, nabij Stockholm. Ze is tweede in de lijn van troonopvolging. Hoe ze heet is nog niet bekend.

Victoria en Daniel trouwden in juni 2010 met elkaar. Vorig jaar zomer werd bekend dat de prinses een kindje verwachtte.

Nederland en VS tekenen verdrag over cybercrime

Nederland en de Verenigde Staten gaan samenwerken bij het aanpakken van cybercriminaliteit. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) heeft daartoe woensdagavond plaatselijke tijd in Washington een verdrag getekend. Over bescherming van de privacy is niets afgesproken, zei hij op Radio 1.

De samenwerking richt zich volgens hem op het beschermen van 'vitale infrastructuur'. "Je kunt dan denken aan de energievoorziening, de banken, de waterhuishouding en vliegvelden. Zaken waar mensen continu mee te maken hebben."

Afgesproken is dat deskundigheid wordt samengebracht om te voorkomen dat zoiets als de energiehuishouding gevaar kan lopen als hackers daar een aanval op inzetten. "We gaan ook beter forensisch onderzoek doen dat erop is gericht de boeven die hier achter zitten te vangen."

Omdat het vaak om internationale kwesties gaat is het volgens de minister belangrijk samen te werken. Hij wilde niet zo ver gaan dat Nederland het niet zonder de Amerikaanse expertise redt. "We moeten leren van elkaar."

Moutinho vindt Porto-verlies bedrieglijk

João Moutinho werd met FC Porto met 4-0 verslagen door Manchester City. Hij vindt het resultaat geen goede weerspiegeling van de wedstrijd.

De Portugese titelhouder van de Europa League wist dat het flink aan de bak moest na de 2-1 nederlaag in eigen huis. Maar na negentien seconden lag de eerste tegentreffer al in het doel en leek alle hoop vervlogen. "Natuurlijk verwachtten we geen tegengoal na amper twintig seconden", vertelde hij Sporttv. "Maar we reageerden uitstekend daarop en ik vind het uiteindelijke resultaat erg bedrieglijk."

"Manchester City heeft een geweldig stadion, geweldige spelers. We deden alles om door te gaan, maar we misten het geluk. Zeker in de eerste helft, toen we hen terugdrongen op eigen helft." De middenvelder hekelt het optreden van scheidsrechter Wolfgang Stark, die onder meer Rolando rood gaf een kwartier voor tijd. "Wij kregen veel gele kaarten voor in totaal tien overtredingen, terwijl Manchester City voor dertig overtredingen slechts één keer geel kreeg."

Doden bij protesten tegen koranverbranding

Zeker negen Afghanen zijn woensdag om het leven gekomen tijdens ongeregeldheden in verband met vermeende koranverbrandingen. Tientallen mensen raakten gewond. De politie en bewakers van militaire bases van de internationale troepenmacht ISAF zouden hebben ingegrepen toen ze werden bedreigd door woedende mensenmassa's, zo meldden de autoriteiten in Afghanistan.

Demonstranten in de hoofdstad Kabul vielen de politie aan, sloegen autoruiten in en riepen leuzen als "Dood aan Amerika!" Ook in de oostelijke stad Jalalabad en ten noorden en ten zuiden van Kabul deden zich rellen voor. President Hamid Karzai riep op tot kalmte en tot stopzetting van het geweld.

Afghaanse vuilnisverwerkers zouden eerder deze week op de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram de geblakerde restanten van korans hebben gevonden. De buitenlandse troepenmacht in Afghanistan is daardoor ernstig in verlegenheid gebracht. De NAVO en het Amerikaanse leger kondigden een diepgaand onderzoek aan en boden op voorhand al excuses aan. Alle buitenlandse militairen moeten op cursus. Ze moeten leren hoe ze moeten omgaan met de Koran en ander religieus materiaal.

Dinsdag trokken ongeveer 1000 mensen op naar Bagram. Ze gooiden benzinebommen en stenen. Bewakers schoten met rubberkogels en helikopters vlogen laag over om de menigte uiteen te drijven. Ook in Kabul demonstreerden duizenden Afghanen.

Woensdag was het opnieuw zeer onrustig in Afghanistan. De demonstraties tegen de vermeende koranverbrandingen trokken de meeste aandacht, maar er deden zich meer incidenten voor. Zo werd een Afghaanse radioverslaggever vermoord in de zuidoostelijke provincie Paktika. Onbekenden lokten de 25-jarige journalist in een hinderlaag en onthoofdden hem. Het motief voor de gruweldaad is onduidelijk.

Titelhoudster Wozniacki simpel door in Dubai

Caroline Wozniacki heeft woensdag zonder problemen de kwartfinale van het tennistoernooi in Dubai bereikt. De Deense (3) won in twee sets van de Roemeense Simona Halep: 6-2, 6-3. In de volgende ronde speelt de titelhoudster tegen Ana Ivanovic, die eerder op de dag ten koste van Maria Kirilenko verder ging.

Wozniacki speelde pas haar tweede partij sinds ze op de Australian Open onttroond werd als nummer een van de wereld. Het eerste duel verloor ze in Qatar van Lucie Safarova. Wozniacki is momenteel de nummer vier van de wereld.

Julia Görges uit Duitsland bereikte ook de laatste acht. Ze won met 6-0, 6-2 van de Australische Casey Dellacqua, die als lucky loser profiteerde van de afmelding van Victoria Azarenka, de nummer een van de wereld. Görges treft nu de Slowaakse Daniela Hantuchova die Peng Shuai uit China klopte: 7-5, 6-2.


Titelhoudster Wozniacki simpel door in Dubai (Foto: Novum)

KLM wil vertrek Schipholbaas Nijhuis

KLM eist het vertrek van Schipholbaas Jos Nijhuis. Vliegmaatschappijen zijn met Schiphol verwikkeld in een aanhoudende ruzie over hoge tarieven die zij aan de luchthaven moeten betalen, schrijft De Telegraaf donderdag.

"We zeggen het vertrouwen in deze directie op", zegt KLM-topman Peter Hartman in de krant. Vooral nu de luchthaven groeit en meer winst maakt zou de luchtvaart vinden dat minder kan worden betaald. Er zijn echter geen plannen om een tariefverhoging die in april inging terug te draaien. Volgens de krant is overal te horen dat aandeelhouders en commissarissen van Schiphol vinden dat moet worden ingegrepen.

De uitingen van Hartman zijn volgens de krant een rechtstreeks verzoek aan staatssecretaris van Infrastructuur Joop Atsma (CDA) om dat te doen. Hij is nog niet van plan bemiddelaars in te schakelen, zoals in het verleden gebeurde.

De kwestie heeft wel zijn aandacht. Atsma wijst er in de krant op dat Schiphol een belangrijke motor voor de Nederlandse economie is. "Dat is te danken aan de samenwerking tussen luchthaven en vliegmaatschappijen. Dit gezamenlijke doel lijkt nu niet meer voorop te staan en dat baart ons zorgen."

Zenit verlegt interesse naar Arshavin

Wesley Sneijder bleek onhaalbaar voor Zenit St. Petersburg en zodoende heeft de Russische ploeg de interesse verlegd naar een andere middenvelder. Arsenal-speler Andrei Arshavin is nu in beeld om de gelederen van Zenit te komen versterken.

Bij Arsenal kan Arshavin niet altijd rekenen op een basisplaats en daar hoopt Zenit van te profiteren. "We zouden belangstelling hebben als Arshavin te huren is", liet algemeen directeur Maxim Mitrofanov weten. "Andrei zou zich dan bovendien optimaal kunnen voorbereiden op het EK 2012. De grote vraag is echter of Arsenal bereid is hem te verhuren?"

Mitrofanov legde al contact met Arshavin, maar liet verder weten nog niets afgesproken te hebben met de Russische speler. Arshavin maakte in januari 2009 de overstap van Zenit naar Arsenal.

Akkoord Guantanamo-gevangene met aanklagers

De Pakistaan Majid Khan die al jaren in Guantanamo Bay wordt vastgehouden, heeft een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd in ruil voor strafvermindering. Het is de eerste keer dat een belangrijke terreurverdachte in het Amerikaanse kamp op Cuba het op zo'n akkoordje gooit.

Dit heeft de krant The Washington Post woensdag gemeld. Khan hing een levenslange straf boven het hoofd omdat hij zou hebben samengezworen met het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda. Daarnaast zou hij de Pakistaanse ex-president Pervez Musharraf hebben willen vermoorden.

Dodental trein Buenos Aires loopt op naar 50

Het dodental als gevolg van het treinongeval in Argentinië woensdag is opgelopen tot 50. Dit heeft de gemeente Buenos Aires laten weten. Er vielen daarnaast 675 gewonden. Het is de ergste treinramp in het Zuid-Amerikaanse land in meer dan 30 jaar.

De trein botste tijdens het spitsuur kort na 08.30 uur tegen het stootblok op een perron van het oude en drukke kopstation Once in de Argentijnse hoofdstad. Wagons werden als een harmonica in elkaar gedrukt.

Getuigen zeggen dat de rem van de trein niet goed werkte. Volgens vakbondsleiders was de trein 40à 50 jaar oud.

Dodental trein Buenos Aires loopt op naar 50
Dodental trein Buenos Aires loopt op naar 50 (Foto: ANP)

Twee vermisten na zinken schip op IJsselmeer

Duikers hebben woensdagnacht tevergeefs met man en macht gezocht naar de opvarenden van een werkscheepje dat woensdagavond op het IJsselmeer is gezonken. Rond 19.30 meldde de bemanning via de mobiele telefoon dat het schip water maakte, meldt de kustwacht. Meerdere reddingsboten en een helikopter gingen naar het schip op zoek.

Het gezonken schip van twaalf meter lang werd pas enkele uren later gevonden, zes kilometer ten noordoosten van Den Oever. Duikers van de marine hebben het schip in de nachtelijke uren nog doorzocht, maar konden niemand vinden. De zoekactie is rond 03.45 uur gestaakt.

De afgelopen nacht was het zeer onstuimig op het IJsselmeer, zei een woordvoerder van de kustwacht op Radio 1. De kans dat de opvarenden nog leven is volgens hem minimaal. "Het water is nog erg koud."

De Boer: "Hopelijk hetzelfde realiseren als Basel"

Ajax-trainer Frank de Boer staat vanavond met zijn ploeg voor een loodzware opgave tegen Manchester United. De Amsterdammers moeten een 0-2 achterstand zien goed te maken op Old Trafford.

"Hopelijk kunnen we hetzelfde realiseren als wat Basel heeft gedaan", waarmee De Boer doelde op het 3-3 gelijkspel van Basel tegen Manchester United in de groepsfase van de Champions League. "Als we met 1-0 voor komen, krijgt de tegenstander misschien toch nog een ander gevoel. Op dat scenario hoop je. We zullen proberen een verrassing te forceren. Maar natuurlijk niet door naïef alleen maar aan te vallen."

"We zijn hier in elk geval niet gekomen om van het mooie stadion te genieten. We willen echt een prestatie neerzetten. En wel door ons eigen spelletje te spelen", vervolgde De Boer verder, die waarschijnlijk Ricardo van Rhijn als rechtsback zal neerzetten. Vermoedelijk begint Dico Koppers opnieuw als linksback en mag Vurnon Anita op zijn favoriete positie op het middenveld starten. De Boer wilde nog niet vertellen of Siem de Jong weer op het middenveld speelt.

Mass Effect 3 krijgt een dubbelzijdig hoesje

BioWare heeft een unboxingvideo uitgebracht voor Mass Effect 3. In de video laat David Silverman, marketing director voor Bioware Edmonton, de binnen- en buitenkant zien van het doosje en de inhoud.

Nadat hij eerst laat zien dat de game Kinect-ondersteuning heeft en hoe het boekje eruitziet, krijgen we te zien dat het hoesje dubbelzijdig is. Hierdoor kan de speler zelf bepalen welke commander zij willen zien op hun hoesje, Commander Shepard of Female Shepard.

Mass Effect 3 komt 9 maart uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

'Plastische chirurgie maakt 7 jaar jonger'

Wie bij een plastisch chirurg onder het mes gaat, ziet er naderhand gemiddeld zeven jaar jonger uit. Dat blijkt uit Canadees onderzoek.

Onderzoekers brachten de effecten van plastische chirurgie in kaart door studenten te laten raden naar de leeftijd van patiënten. Daaruit bleek dat die er na een ingreep gemiddeld 7,2 jaar jonger uitzien. De klok verder terugdraaien kan ook, maar dat vereist volgens de onderzoekers meestal een intensievere ingreep.

Zo ogen patiënten die een arts laten sleutelen aan hun gezicht, voorhoofd, nek en oogleden naderhand gemiddeld 8,4 jaar jeugdiger. Wie genoegen neemt met een facelift en een strakgetrokken nek, komt er wat kariger vanaf en ziet er gemiddeld 5,7 jaar jonger uit.

De onderzoekers hopen patiënten meer duidelijkheid te bieden over de resultaten van een ingreep. Eén van de betrokken artsen werkt als consultant voor het bedrijf dat botox maakt.

Hobbit acteur in verfilming YouTube serie Svengali

Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock), Vicky McClure (This Is England) en Michael Smiley (Kill List) hebben en rol gescoord in de verfilming van de populaire YouTube serie Svengali. De komische bewerking van de hit serie zal worden uitgebracht door Root Films, aldus Screen Daily.

In het verhaal volgen we de belevenissen van een Welshman (Jonny Owen) die naar Londen reist met als doel de manager van de coolste band ter wereld te worden. Owen en Co-schrijver Dean Cavanagh produceerden inmiddels negen webisodes van de serie waarin we naast echte muzikanten en allerlei figuren uit de muziekwereld ook bekende Britse acteurs zien zoals Jodie Whittaker (Attack the Block), Sean Harris (The Borgias) en Matt Berry (The IT Crowd).

Freeman was al eerder te zien in de online serie en zal binnenkort in een cameo terugkeren in de serie, die hij tussen opnames voor The Hobbit zal maken in Nieuw-Zeeland. De film is eveneens het regiedebuut van John Hardwick. Vanaf volgende week zal men zes weken lang opnames voor de film maken in Londen.


Svengali.

Actrice Lyudmila Kasatkina (87) overleden

De Russische actrice Lyudmila Kasatkina is gisteren op 87-jarige leeftijd overleden. De actrice, die in 1955 de titel Artiest van de Sovjet-Unie verdiende, met haar rol van Katharina in Tiger Girl, overleed in haar appartement in Moskou.

Kasatkina begint haar loopbaan in het midden van de vijftiger jaren. De actrice breekt landelijk door met de film Ukrotitelnitsa tigrov (Tiger Girl) in 1955 en Medovyy mesyats (Honeymoon) een jaar later. Kasatkina wordt internationaal bekend als ze te zien is op het filmfestival van Monte Carlo, waar ze een Golden Nymph krijgt voor haar rol in Ukroshchenie stroptivoy (The Taming of the Shrew). De actrice zou daarna nog een tiental films maken met regisseur Sergei Kolosov.


Lyudmila Kasatkina  in Tiger Girl (1955).

'Beroepsgeheim eerste hulp VUmc geschonden'

Bij opnames op de spoedeisende hulp van het VU medisch centrum in Amsterdam voor een nieuw programma van RTL is het medisch beroepsgeheim overschreden. Dat hebben hoogleraar medisch recht bij het VU Johan Legemaate en klinisch ethicus bij het Erasmus MC in Rotterdam Erwin Kompanje woensdagavond gezegd in Nieuwsuur.

Twee weken lang registreerden camera's de gebeurtenissen op de spoedeisende hulp. In Nieuwsuur vertelde woensdagavond een man hoe hij met zijn minderjarige dochter op de eerste hulp was. Onder meer een vertrouwelijk gesprek tussen de dochter en een kinderarts, waar de vader niet bij was, zou zijn gefilmd. Pas toen ze weggingen zou om toestemming zijn gevraagd om het beeldmateriaal te mogen gebruiken. Die toestemming kwam er niet.

Afdelingshoofd interne geneeskunde van het VUmc Mark Kramer erkende woensdagavond in Nieuwsuur dat bij de vader en zijn dochter een fout is gemaakt, waarvoor excuses zijn aangeboden. Volgens Kramer waren de afspraken heel duidelijk: als er geen medische noodzaak was en een patiënt niet direct moest worden opgenomen, zou eerst toestemming worden gevraagd. Het afdelingshoofd stelde dat dit in vrijwel alle gevallen is gebeurd.

Sacha Baron Cohen niet welkom bij Oscars

Het bestuur van de Academy of Motion picture Arts & Sciences heeft het toegangsbewijs van Sacha Baron Cohen voor de Oscaruitreiking ingetrokken. Dit naar aanleiding van de plannen van Cohen om als promotiestunt in zijn kostuum van zijn nieuwe film The Dictator te verschijnen op de Academy Awards.

Het bijzondere eraan is dat Sacha Baron Cohen een Academy-lid is, én één van de sterren van de genomineerde film Hugo. ''Als ons verzekerd kan worden dat er niets bijzonders zal gebeuren met de aanwezigheid van Cohen, dan kan hij toch komen. Wij hebben echter een garantie nodig dat er niets zal gebeuren.'' aldus een bron van de Academy tegen Deadline.

Het doel van Cohen is echter al bereikt, aangezien er de laatste tijd veel nieuws was rondom de eventuele promotiestunt van Cohen. Het zal dus niet opvallend zijn als Cohen alsnog de Oscars zal bijwonen, maar dan netjes zoals gebruikelijk in pak.

Eerder was er ook al een stunt van Cohen te zien rondom zijn film Brüno, waar hij bij de MTV Awards 2009 bovenop de rapper Eminem werd gehangen.

The Dictator Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen in zijn nog te verschijnen film The Dictator

FOK!ker vindt kinderporno in trein

Woensdag is er door een FOK!user naar eigen zeggen kinderporno gevonden in een trein. Het betrof een achtergelaten dvd-hoes die meerdere dvd's bevatte. Tenminste twee van de schijfjes zouden volstaan met amateurbeelden van kinderporno.

Inmiddels heeft de betreffende user de schijfjes overgedragen aan de politie. Deze heeft aangegeven onderzoek naar de herkomst ervan te zullen verrichten. Volgens eigen zeggen heeft de politie hem vriendelijk bedankt.

De user heeft aangegeven voorlopig niet verder op de zaak in te willen gaan en zoveel mogelijk anoniem te willen blijven.

Eerste poster voor Men In Black III

Er is via Twitter een poster verschenen voor de film Men In Black III. De succesvolle films over de geheim agenten J en K kwamen voort uit de stripboeken serie uit 1990 van Lowell Cunningham. Het is inmiddels tien jaar geleden dat het tweede deel van Men In Black uitkwam.

We zijn nu tien jaar verder en Smith en Jones zijn weer helemaal terug. Hoewel, Smith moet het een groot deel van de film met Josh Brolin doen die een jongere versie van Jones speelt. In Men In Black III reist Smith terug naar de jaren zestig. Ook verscheen er een foto uit de film waarop we Brolin een wapen aan Smith zien aanbieden, uit de kofferbak van zijn auto.

Het scenario voor Men in Black III is geschreven door een aantal schrijvers waaronder Etan Cohen (Tropic Thunder), David Koepp (Jurassic Park), Jeff Nathanson en Michael Soccio (de tv-serie The Fresh Prince of Bel-Air). De film is wederom geregisseerd door Barry Sonnenfeld. Naast Smith en Jones zien we Emma Thompson, Betty White, Nicole Scherzinger en Jemaine Clement in de belangrijkste rollen.

Men in Black III draait vanaf 24 mei in de Nederlandse bioscopen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.