Beau verbannen naar late avond

SBS gaat weer programma's verplaatsen in de hoop meer kijkers te trekken. Zowel Wedden Dat Ik Het Kan als De Wereld van Beau gaat naar een later tijdschip.

Wedden Dat Ik Het Kan stond eerst op 21.45 uur en werd daarna naar 20.00 uur gehaald, met dramatische kijkcijfers tot gevolg. Terwijl het eerste seizoen goed was voor gemiddeld achthonderdduizend kijkers, keken zaterdag slechts 397 duizend mensen naar het programma van Jeroen van der Boom. De show wordt daarom vanaf zaterdag om 22.00 uur uitgezonden.

De Wereld van Beau gaat vanaf 5 maart naar 23.30 uur, het tijdstip waarop het programma ook vorig seizoen werd uitgezonden. De start was toen goed voor achthonderdduizend kijkers. De show van Beau van Erven Dorens, die maandag door 267 duizend mensen werd bekeken, stond tot nu toe geprogrammeerd om 20.30 uur.

SBS zegt te schuiven met de shows omdat het 'tijd nodig heeft om tot een structureel beter resultaat te komen'. "We proberen onze programma's af te stemmen op de wensen van de kijkers", zegt een woordvoerder.