[CL] Uitslag FC Basel - Bayern München

Vanavond vond in Basel de eerste Champions League-ontmoeting uit de achtste finales tussen FC Basel en Bayern München  plaats. Dankzij een laat doelpunt van invaller Valentin Stocker wisten de Zwitsers de eerste ontmoeting met 1-0 te winnen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een interessant duel van. Zowel Basel als Bayern kregen goede mogelijkheden om de score te openen, maar bij beide ploegen stonden de doelmannen uitstekend te keepen. Bayern-keeper Manuel Neuer werd daarbij geholpen door de paal en lat.

Ook na rust ging het spel op en neer, maar waren er minder kansen te noteren. In de slotfase wist Basel toch te scoren. Na goed voorbereidend werk van invaller Zoua, wist de andere invaller, Stocker, de 1-0 te scoren. Arjen Robben speelde bij Der Rekordmeister de gehele partij mee, maar wist nimmer uit te blinken.