BMW-dealer stelt vier auto's beschikbaar

De schrik zit er nog goed in bij de betrokkenen van het ongeval dinsdag op de Sterrenlaan in Hoogenveen maar ze zijn wel blij met de voorlopige afhandeling door BMW-dealer Oolbekkink. Die heeft vanmorgen vier huurauto's ter beschikking gesteld aan vier van de gedupeerden. De vijfde auto behoefde geen vervanging.

De bewoners van de Sterrenlaan zijn overigens ook voornemens om contact te zoeken met de gemeente. Ze hopen dat ze naar aanleiding van dit ongeluk de gemeente kunnen overtuigen dat de Sterrenlaan, waar heel veel kinderen wonen, als racecircuit wordt gebruikt.

De afhandeling van de schade ligt nu in handen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. In eerste instantie is de bedrijfsverzekering aangesproken, maar volgens één van de gedupeerden is het ook nog mogelijk om de verzekeringsmaatschappij van de vorige eigenaar van de auto die het ongeluk veroorzaakte, aansprakelijk te stellen. Deze zou nog aan te spreken zijn op aangerichte schade gedurende zestien dagen na het beëindigen van de verzekering aldus de gedupeerde, die zelf werkzaam is als schadebehandelaar.