Jamie Saunders weer op vrije voeten

Jamie Saunders is dinsdagavond laat weer naar huis gestuurd. De zanger werd 's middags in Hoorn in de boeien geslagen na een opstootje met een stadswacht. Saunders zat zo'n zes uur in de cel, blijkt uit tweets van zijn naasten.

Jamie kreeg het aan de stok met de stadswachten omdat hij verkeerd geparkeerd stond. Vervolgens ontstond een opstootje, waarbij Jamie volgens zijn oudere broer Ben werd geduwd. Ook vader Saunders bemoeide zich met de ruzie. Hij is van plan aangifte te doen wegens discriminatie.

De gemeente Hoorn stelt dat de stadswachten 'professioneel hebben gehandeld' en 'geprobeerd hebben escalatie te voorkomen'. "Iedereen is voor de wet gelijk in Hoorn. Onze toezichthouders zijn er niet op uit om bonnen te schrijven", reageert de gemeente op een lokale nieuwssite.

Volgens de gemeente reageerde Jamie agressief op een boete. "Als je verzocht wordt om je dubbel geparkeerde auto in een parkeervak te zetten en je doet het niet, dan krijg je een bon. Ben je het daar niet mee eens en maak je dat op agressieve wijze duidelijk, dan kunnen wij de hulp van de politie inroepen. Agressie tegen onze ambtenaren accepteren wij in geen geval."

Ben blijft bij zijn verhaal, hij zegt dat juist de stadswacht agressief was. De man zou vader Saunders beledigd hebben door hem 'getatoeëerde aap' te noemen. "Ik snap dat jullie achter de gemeente en jullie loopjongetjes moeten staan", schrijft Ben in reactie op het verhaal van de gemeente. "Jamie werd geduwd en mijn vader beledigd, dus niet goed behandeld. Als jullie iedereen zo gelijk behandelen, is er iets zwaar mis."