Advocaat zwijgt over PSV, Van Gaal niet

Dick Advocaat wordt in de laatste periode steeds vaker in verband met PSV gebracht. De bondscoach van Rusland zou de opvolger moeten worden van Fred Rutten, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

In de afgelopen dagen doken verschillende media op Advocaat en vroegen hem voortdurend naar de geruchten over PSV. De oefenmeester wilde echter niet aan vraaggesprekjes meewerken en deed de geruchten af met een bekende uitspraak in de voetbalwereld: "Geen commentaar."

Daarnaast kwam Voetbal International vandaag met het nieuws naar buiten dat Louis van Gaal open staat voor de trainersfunctie bij PSV. Technisch directeur Marcel Brands heeft echter nog twijfels over zijn aanstelling. Dit zou mogelijk samenhangen met het feit dat de komst van Mark van Bommel in dat geval afketst. De middenvelder van AC Milan wil graag terugkeren bij de ploeg uit de Lichtstad, maar wil niet onder de voormalig trainer van Bayern München uitkomen.

PSV is in elk geval voornemens om de nieuwe trainer voor de duur van twee jaar aan te stellen. In die periode zou men Ernest Faber, nu nog trainer van FC Eindhoven, en Philip Cocu, assistent-trainer van Rutten, klaar willen stomen voor de functie van hoofdcoach in Eindhoven.