Miljoenenzwendel met autoruitreparatie

Een bedrijf uit Emmen wordt ervan verdacht voor zeker twee miljoen euro te hebben gefraudeerd bij de reparatie van autoruiten. Vier verdachten zijn eind januari aangehouden in de zaak. Dat meldt de politie dinsdagavond.

De mannen van 28, 39, 49 en 57 jaar oud zijn leidinggevenden bij een bedrijf waar zo'n honderd mensen werken. Ze zouden bij zestien verzekeringsmaatschappijen frauduleuze declaraties hebben ingediend voor reparaties die nooit plaatsvonden, of voor reparaties die aanzienlijk goedkoper waren dan het bedrag dat werd gedeclareerd.

De zaak kwam aan het licht na een tip van het Verbond van Verzekeraars. Er was ineens een forse piek was in het aantal gemelde autoruitreparaties geconstateerd. In juli van vorig jaar werden meerdere woningen en bedrijfspanden in Emmen en Duitsland doorzocht. In Duitsland werd geld witgewassen.

Justitie heeft de administratie in beslag genomen en beslag gelegd op vijf woningen, twee auto's, geld en goud. Tien vertegenwoordigers van het bedrijf zijn in november aangehouden en verhoord. Zij zijn daarna weer in vrijheid gesteld.